Jump to content

Montare Subwoofer pe VW DYNAUDIO SOUNDSISTEM

@DRI@N
 Share

Postare recomandată

Sal,

Am pe masina VW PASSAT 3C / 2007 montat recent RNS 510 + DYNAUDIO SOUNDSISTEM.

Sunt foarte multumit de ele, dar as vrea sa-i mai montez suplimentar un Subwoofer produs tot de cei de le Dynaudio, si anume "Dynaudio Esotar 1200" dar am o mica / mare problema .

Nu stiu de unde pot lua semnal audio pentru statia care va amplifica acest subwoofer?

Rns 510 nu are in spate nici un fel de iesire de tip RCA care sa-mi poata da semnal audio in acest sens, iar pe iesirile sale este montata statia Dynaudio care amplifica boxele originale din usi ale sistemului OEM.

Ce ma sfatuiti sa fac ca sa pot lega inca o statie + subwoofer .

Aveti o poza atasata cu wooferul pe care vreau sa-l montez .

Momentan nu am cautat nici un amplificator la el deoarece nu vreau sa le cumpar fara sa stiu sigur daca le pot monta .

Va multumesc,

Astep sugestiile voastre.

post-20331-1265045209_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Semnal pentru statie se poate lua de la boxele spate folosind un adaptor de nivel high-low;acesta are o iesire preamplificata pt statie. Semnalul pe boxele spate va scadea putin dar nu foarte mult, deci merita sa-ti montezi amplificarea.

Link către comentariu

Exista arie dedicata audio. Click AICI!

Iar pentru problema ta, se ia semnal de la difuzoarele spate, si statie se conecteaza cu ajutorul la ASTA. Du-te la un atelier specializat. Daca te intereseaza, te pot indruma undeva.

Link către comentariu

animalutz

Nu cred ca ma poti indruma vreundeva deoarece vad ca esti din Bucuresti .

Doar daca nu cumva esti Galatean si lucrezi in Bucuresti ca eu nu vin pana la Bucuresti sa montez un subwoofer .

Poate ma faci sa inteleg mai clar.

Deci din RNS 510 semnalul dat intra intr-un amplificator .

Din acest amplificator se duc cabluri catre fiecare usa pe cele din fata un + si un - catre basi si medii si un + si un - catre inalte pe fiecare usa in parte.

Pe usile spate se duce un + si un - catre basi si un + si un - catre inalte la fel pe fiecare usa in parte.

Deci cu ajutorul acelui adaptor pot lua semnal de la firele care vin de la RNS catre statie sau de la cele care ies din statie si duc la difuzoarele din usile spate ?

Trebuie sa iau doar de pe un singur difuzor ?

Sau pot face punte sa iau de pe ambele difuzoare din spate (EX: + de pe cel din stanga si - de pe cel din dreapta)

Sau iau + si - de pe cel din dreapa si + si - de pe cel din stanga ?

Pot folosi unul din aceste tipuri de adaptor :

http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_in...nivel_High-Low/

http://www.bbautosoft.ro/products.php?id=803

http://www.auto100.ro/products.php?id=306

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

Se pierde din calitate dacă semnalul este preluat de pe difuzoare(amplificatoarele adaugă intotdeauna zgomot si distorsiuni)

semnalul trebuie preluat de la intrarea in statie dar tot trebuie sa vorbesti cu un electronist pt ca intrarile nu e indicat sa fie legate direct (in paralel)

Link către comentariu

alexabv

Se pierde din calitate chiar daca pun unul din adaptoarele din linkurile date in postul 4 ?

Oricum am dat un mail la Dynaudio sa vad ce sfat pot sa-mi dea .

Sper sa fie ceva favorabil .

Link către comentariu

alexabv

In topicul de aici :

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=40393

Postul nr. 4 ai pus o poza cu eticheta de pe RNS 510 care prezinta in ea mufele din spate .

Poti sa-mi spui daca pot lua semnal de pe iesirile (sau de pe care din 10 pini) inconjurati cu albastru din poza de mai jos .

post-20331-1265121789_thumb.jpg

Link către comentariu

Sal,

Pe acest forum din link-ul de jos :

http://www.my-gti.com/529/volkswagen-rns-510-pin-assignments

scrie la rubrica " Multi-pin connector 5, audio and video, 26-pin " ca prin pinii 5 si 18 se poate scoate semnal audio doar in legatura cu pinul 17 ?

Sau poate cineva sa-mi traduca si mie astea :

5 - Video signal output LF, Right (Audio use 17 for ground)

18 - Video signal output LF, Left (Audio use 17 for ground)

17 - Video signal output, LF, negative (ground)

Poate eu nu inteleg in termeni tehnici .

Uitati si o poza ca sa stiti care este acea mufa unde vin pinii respectivi .

5 si 18 sunt cei cu albastru iar 17 este cel cu rosu .

Mufa este cea care vine sub antenele RADIO si GPS

Multumesc.

post-20331-1265286487_thumb.png

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

Exista amplificatoare care primesc semnal fie pe RCA(direct de la iesirile dedicate ale unitatii- DVD , mp3 in fine...ce are fiecare) sau au intrare direct de high level(preia semnal de pe boxe, astfel nu mai ai nevoie de nici un adaptor) Sper sa nu imi sara nimeni in cap, anul trecut am montat pe masina unui prieten o astfel de statie(blaupunkt daca nu ma insel)

In alta ordine de idei as opta pentru preluarea semnalului pt subwoofer la iesirea RNS, si nu la iesirea din statie..

Modificat de Seby19
Link către comentariu

Seby19

Sal,

Da ai dreptate se poate face asa ceva dar nu in cazul meu .

La mine cele 4 iesiri care le are RNS-ul scot semnal LOW deoarece asa este codata navigatia ca sa poata functiona sistemul Dynaudio .

Iar ca sa pot pune un amplificator cu intrari HI-LEVEL pe o statie cum este cea DYNAUDIO care scoate pe difuzoarele de bass din usile spate 120W / canal nu stiu ce subwoofer mi-ar trebui ca sa poata rezista la aceasta putere ?

Si as mai avea o intrebare la voi :

Acest adaptor " Helix AAC " la ce putere maxima de intrare rezista ?

http://www.audiolab.ro/accesorii-instalare.../helix-aac.html

Ca din ce stiu cei 120W scosi de amplificatorul Dynaudio doar pe fiecare difuzor de bass in parte, sunt doar muzicali iar RMS sunt undeva pe la 60 - 70 W

Link către comentariu

• 3 years later...

Sal.,

Am primit in sfarsit raspuns pe mail de le cei de la DYNAUDIO .

SI raspunsul este negativ

"The system is closed.

There is no point you can get the signal from. Dynaudio and Volkswagen can not provide the information, as the factory system is not made for additional speakers to integrate.
A Installer might find a way, but it is not easy to do and not provided by us with info as the risk of wrong aüproach is too high.
Sorry that we can't offer a other answer."

Ar urma sa incerc printru-un adaptor HI-LOW dar mie sa nu prajesc amplificatorul DYNAUDIO .

DAca intre timp a facut vre-un coleg o astfel de proba rog da posteze aici ce adaptor a folosit si unde a fost legat .

Multumesc .

O zi buna .

Link către comentariu

• 11 months later...
Mihai.Nechifor

Va relatez si eu o patanie aici, legata de topic si sper sa gasesc ceva raspunsuri.

Un prieten a montat un subwoofer+statie pe un B6 cu Dynaudio (amplificator cu C in coada, daca are vreo importanta). Montajul s-a facut la Booster Galati, iar semnalul s-a luat din spatele RNS 500, cu care e echipat masina. Dupa putin timp bassul a murit in masina. La demontare s-a constat ca amplificatorul are iesirile de bass prajite.

Intrebarile ar fi:

1. problema poate sa fi aparut de la faptul ca adaptorul Hi-low a fost legat in spatele RNS-ului si nu la boxele spate?

2. cunoasteti pe cineva care repara asa ceva?

3. este posibil ca la upgrade la RNS 510 sa se poata lega boxele direct in player fara amplificator ?- stiu ca intrebarea este semiretardata dar asta a fost sugestia unui electrician

Link către comentariu

1. Adaptorul hi-low doar preia semnal si atat deci teoretic nu avea cum sa prajeasca amplif-ul (dar acum depinde si ce alte magarii sau mai facut in spate la RNS...)

3. Sistemul DYNAUDIO a fost conceput sa mearga amplificat pentru a oferi performantele maxime, teoretic cred ca se poate sarii amplificatorul dar calitatea sunetului mai mult ca sigur va avea de suferit destul de mult...

Daca constatarea au facuto tot cei care au realizat montajul eu zic sa mai ceri o parere si in alta parte.

Modificat de iondarie
Link către comentariu

Mihai.Nechifor

Problema ca in Gl nu prea e nimeni. Daca e cineva mai priceput pe forum am fi dipusi sa-l trimitem

Link către comentariu

Eu as proceda in felul urmator:

1. Dat jos adaptor hi-low

2. Diagnoza + sters erorile de pe partea de audio

3. Testat daca merge sistemul

Nu crapa asa usor amplif-ul de fabrica...

Daca erati din Buc. Aruncam un ochi cu cea mai mare placere...

Modificat de iondarie
Link către comentariu

Mihai.Nechifor

S-a dat jos amplificatorul OEM si s-a desfacut si se pare ca se vad ceva piese prajite. Un electrician aici i-a cerut baiatului 100 de euro doar sa incerce sa-l repare, fara a garanta nimic.

Link către comentariu

Nu inteleg cum a crapat dinaudio daca semnalul a fost luat de la intrarea lui.....

Link către comentariu

salut ... sunt baiatul cu problema la passat ...

pana la urma amplif s-ar fi ars de la o boxa care era in scurt, mai precis cea de pe usa dreapta fata .... iar usor usor amplif a cedat la partea de alimentare din ce mi.a zis un electronist ...

cu boxa am rezolvat problema ... acum o parere sau un sfat ce e de facut in cazul acesta cu amplificarea ? o amplificare noua depaseste 3000 ron  lejer ... o alta solutie ?

Link către comentariu

Dute la BOOSTER si rupele capul acuma .

Intrebare :

De ce au pus un adaptor HI to LOW direct pe iesirile de la RNS ?

Raspuns :

De cretini ce sunt cei de la BOOSTER

RNS-ul cand este codat cu un amplificator gen DYNAUDIO sau VWSOUNDSISTEM scoate semnal direct pe LOW .

Acel adaptor daca este pus se pune pe un final care scoate semnal HI dar ei cum se dau asa de destepti (incat la un coleg cu Golf 5 i-au taiat cablul de la CAN ca sa nu se mai descarce bateria pentru ca-i montase un RNS si iau dat + direct de pe baterie) nu sau informat ce fel de semnal scoate RNS-ul si hai sa-l legam de aici ca OAU SE AUDE CEVA BASS .

Acum la tine ce sa ars din cauza adaptorului HI to LOW :

Finalele de la RNS sau AMPLIFICATORUL de la DYNAUDIO ?

Daca ai avut acea BOXA in scurt (desi eu nu vad cum e posibil pentru ca ea se arde si basta) cum ai rezolvat-o si unde ?

Ai rebobinat-o unde ?

Cat a mers dupa ce ai rebobinat-o ?

Te pot ajuta eu sa faci proba cu amplificatorul meu .

Amplificator gasim pe ebay la SH .

Dar pune o poza sa vedem cum arat cel care al ai tu acuma .

O zi buna .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

boxa da am facut.o dar nu stiu cat de bine merge pt ca nu am statie momentan ... e cineva in gl care face difuzoare si am inteleg ca e bun omu ... tot prin cineva am dat si eu de el 

amplificatorul pe care il am eu e 3c0 035 456 C ... e cu "C" in coada dupa cum vezi si am cautat pe ebay de mi.au sarit ochii si nik ... 

ca poze pt amplificator http://www.ecstuning.com/Search/ES489489/ES489489/ 

iar la mine s.a ars amplificatorul dynaudio ... ce zice electronistul e ca partea de alimentare s.a ars si vreo cateva piese erau carbonizate si ca nu stie ce piese pt ca nu poate sa le citeasca codul

daca are cineva idee daca merge alt amplificator pus tot acelasi cod dar cu alta terminatie la urma "A" sau "B" sau "D"  sau "J" si codat rns500 cu vagcom ???? desi stiu ca astfel s.ar pierde din calitatea sunetului ...

varianta cu "C" la urma nu se mai fabrica si inlocuitorul ei ar fi cu "H" la urma dar vai de statia lor ca asta cu "H" la urma e vreo 4000 RON noua iar la SH tot asa nu gasesti ca parca is intrate in pamant si "C" si "H" sau de parca au fost facute doar pt 2 masini de cei de la VW ....

deci alta varianta care ar fi ?

Link către comentariu

De mers merge si altul mai nou :

Uite spre exemplu asta :

http://www.ebay.de/itm/Original-VW-Passat-B7-3C-Verstarker-3AA035456-Dynaudio-Amplifier-Sound-AMP-600-/181479863001?pt=CE_Auto_Hi_Fi_Autoverst%C3%A4rker&hash=item2a410af2d9

Eu asa am si merge destul de bine .

Daca vrei ne gasim in Weekend si facem proba cu al meu sa vezi cum suna .

Dupa care al iei pe cel din link .

Cumva cel care ti-a facut difuzorul sta in MAZEPA pe strada dintre BCR si BRD ?

Si eu am Difuzorul de pe usa din dreapta ars si as vrea sa-l fac .

Link către comentariu

cel care mi.a facut difuzorul nu.l cunosc pt ca nu am fost eu personal .... electricianul care mi.a facut constatarea pe masina el mi l.a dus la respectivul si l.a facut ... nu.i problema tot asa mergem la el si se rezolva sper ca bine pt ca ti.am zis ca nu am reusit sa.l probez pt ca nu am sunet pe masina dar electricianul a pus aparatul de masura pe el si mi.a aratat ca primeste semnal ....

o rugaminte astazi nu am putea sa ne gasim dupa ce termini tu munca pt ca am gasit la cineva la arad un amplificator si cica il comanda de la unguri si cica e vreo 350 de euro si asteapta raspuns de la mine daca comand sau nu ... vad pe ebay ca acesta e mai ieftin si daca tu esti multumit de el atunci si eu o sa.mi iau dar numai sa mearga asta e ideea si daca puteai sa facem o proba azi te rog ?

Link către comentariu

Da putem dar dupa ora 17.00 .

Ne putem gasi pe faleza superioara in colt acolo sus langa gradina botanica .

Ca eu sunt curios daca la mine a cedat iar difuzorul sau este amplificatorul cu probleme .

Eu am mai reparat odata acel difuzor si a tinut fix o saptamana, ca sa nu mai zic ca la mine sa ars fara sa dau in el (adica sa ascult la maxim si cu basii dati tare) .

Poti sa iei si electricianul cu tine daca cumva ai facut ceva modificari la instalatia electrica .

Intreabal pe cel de la Arad daca nu poate sa faca rost si de dufuzor de fata pentru Dynaudio .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

nu nu nicio modificare ... partea electrica e identica ... 

ideea e ca nu mai stii ce cod avea statia veche la tine ?

si te sun eu la 17.00 ? 

Link către comentariu

sau tu ai luat sistemul dynaudio de pe un passat b7 ????

e acel sistem cu 10 boxe ? amplificatorul cu 10 canale nu ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!