Jump to content

Nu gasesc burduf pt planetara mea


pupu
 Share

Postare recomandată

Salut am un A6 din 2001, tip motor AWT cu 1800 cmc, benzina si 110 kw si ma duc eu ca tot omul sa-mi schimb burduful de planetara rupt. cu talonul in mana dau datele se logeaza la mecanicul la furnizorii lui si zice ok, l-am comandat.

il aduce si nu se potriveste (era prea mic) si de aici incepe toata aventura.

cate modele de planetare pot sa fie in tot grupul WAG ? a gasit ceva pe la passat, dar nu exact pe dimensiune; la mine capul de planetara are diametrul exterior de 970 mm, burduful gasit de la passat este de 980 l-am pus pe acela si pt ca era mai mare dupa o zi a sarit colierul (probabil ca nu s-a put strange bine) care a ciupit burduful si acum mecanicul imi tot spune ca nu gaseste pe dimensiunea mea nici un alt burduf, el cautand pe la 3 sau 4 furnizori de piese.

sincer nu stiu ce sa mai cred, nu e burduful de planetara de la o naveta spatiala e o masina A6 din 2001.

cum as putea gasi un raspuns... burduf...cu ce model de planetara e echipata masina (e clar ca din datele de pe talon nu ) sau e de vina catalogul furnizorului ?? si trb sa caut eu (nu mecanicul) sincer asta nu mi se pare normal ....

a mai patit cineva asa dandana ? stiu ca traim in romania, dar chiar pt un lucru asa de simplu si de normal iti vine sa inebunesti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am cumparat un cap de planetara nou.. si mi-a venit cu tot cu burduf. am dat 200ron pe el metteli

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te sfatuiesc sa iei un burduf original care sa fie din acelasi cuciuc moale ca celalalt de pe masina. Eu am luat o teapa si am luat GKN care e dintru-un cauciuc mai tare si greu de strans cu colierul, iar dupa 2 luni imi iese vaselina afara. Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

GKN sunt originale.masina vine cu capete de planetara gkn din fabrica.probabil motivul e altul pt care iti iese tie vaselina afara,poate prea multa vaselina pusa,asta e un motiv pt care se sparg burdufurile mai repede.

pt colegul pupu:iti trebuie urmatoarele coduri pt burduf lobro-gkn cod 300319,febi bilstein 15842.daca se aude zgomot la planetara,cat de mic e el,degeaba schimbi burduful pt ca in cateva luni o sa se auda din ce in ce mai tare.in acest caz numai schimbarea capatului de planetara este rezolvarea problemei.iti las si un pm pt orice eventualitate

Modificat de audia6tdi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca zici ca GKN sunt originale atunci de ce difera compozitia materialului? GKN fiind dintr-un cauciuc mai tareiar cel original fiind mai moale si se muleaza mai bine. Nu stiu ce marca sunt cele originale dar calitatea e mult siperioara!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si burdufurile mele au crapat ... cam cat costa unu ?! montaju e scump la service ?! sau nu e treaba de service si le pot inlocui si eu ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Depinde cat costa burduful la A6. Manopera e undeva la 1 mil iar burduful tot pe la 1 mil. Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

decat sa dai un mil pe un burduf..mai bine iti ei de la colegu de mai sus (audia6tdi) un cap nou,cu toate accesoriile aferente si nu mai treaba.marfa de calitate si preturi mici.

QUOTE inutil

QUOTE / REPLAY (citatul) ajuta cand se doreste citarea unui pasaj din alt post. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar este inutil si interzis de regulament.

Foloseste te rog butoanele ADDREPLY sau FASTREPLY.

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bogdannovaceanu

vezi ca avem pe forum un coleg,volksman, care e tatal pieselor pentru vw group : www.volksparts.ro e site-ul. suna-l pa alex(volksman) 0765250178 din partea mea si e ok.mai stiu pe unii de la unix care au adus 7 bielete pentru o masina si nu s-a potrivit niciuna.si vezi ca alex te indruma si la service la ciprian si o sa fie ok.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

abia ieri am rezolvat-o, sper eu definitiv.

cei de service (defapt mecanicul, ca el e cel mai saritor de acolo) a vorbit cu un prieten de la un mare service aka porsche si a facut rost de burduf, demontatul si remontatul noului burduf n-a mai costat nimic.

vestea proasta e, din ce spunea el, ca nu prea se gasesc piese after market pt modelul meu, iar eu de porsche sunt satul pana in cap si nu mai am de gand sa calc acolo.

va multumesc frumos pt sfaturi si pt ajutor, daca nu gaseau cei de la service as fi apelat la volksman, m-am convis mai de mult ca e om serios, dar acum mi s-a parut mult prea banal "subiectul", al dracu' burduf mi-a stricat 2 saptamani din viata.

imi place din ce in ce mai mult acest forum, cu oameni saritori si normali la cap (intr-o lume nebuna, caut normalitatea).

va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

si eu am patit ca am schimbat burduful la un service, si dupa o saptamana ma uit si vad ca colierul cel mic e sarit de pe burduf, si vaselina pe acolo.

ma duc la service, aia imi pun alt colier, din asta de care se strange cu surubelnita, cu filet. m-a tinut vreo saptamana si ala

dupa aceea l-am mai pus eu o data sus.

tot iese intr-una de pe burduf. e foarte tare burduful.

acuam cand m-am uitat, este iesita vaselina si pe la colierul mare, chiar daca ala nu s-a deplasat

ce sa fac?

ma gandesc ca singura solutie trainica este sa cumpar un burduf mai de calitate, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!