Jump to content

Probleme ABS/ESP

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

Pot sa te contrazic?

Asa o fi Cristi. N-am desfacut niciodata la Passat. Credeam ca e tot pe coloana de directie ca la Golf4/Bora/A3.

Macar fizic e la fel?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iata ce avem la Passat (G200/G202) si unde este localizat. De obicei la Passat, cand face probleme, e o problema de contacte la mufa acestuia.

8E0 907 637 A, 8E0 907 637 A

post-30007-0-34061700-1310557638_thumb.j

post-30007-0-60201800-1310557650_thumb.j

post-30007-0-67606900-1310558095_thumb.j

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Senzorul o sa te sperii cat costa. in ETKA apare la 678 euro. Ar trebui verificate firele in mufa de la senzor sa nu fie oxidate.

Senzorul G200 costa 650 lei la reprezentanta, pretul mi l-au spus saptamna asta. Nu stiu daca aici include si reducerea de masina veche sau nu. Orienteazate spre dezmembrari, vei gasi la 200-250 lei.

Modificat de Eto
Link către comentariu

Atentie, nu vorbim de golf unde senzorii sunt separati G200 si G202, la passat sunt intr-unul singur combi senzor.

exemple:

http://www.worldimpex.com/parts/genuine-part-sensor_117839.html

http://autopartmaster.com/en/?action=catalog_part&cat=audi&cod=4B0907637A&price_type=retail

sau ebay:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Yaw-Sensor-Audi-A6-S4-4B0907637A-Stability-Control-/280568750071

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

M`am uitat la senzorul de sub bancheta spate si are codul : 4B0 907 637 A dar acesta ar fi yaw rate sensor ?

Link către comentariu

este si yaw si lateral acceleration.

Link către comentariu

Iata ce avem la Passat (G200/G202)

exact cum am zis si mai sus - sunt impreuna G200/G202 - combi sensor - indeplineste si functia de senzor de acceleratie laterala si de senzor de rotatie a masinii in jurul propriei axe - Yaw sensor.

Link către comentariu

Arata exact ca cel de mai sus postat de F l o r i n ...

M`am gandit acuma cand plec la mare sa trec pe la unchimiu ( el are passat din "99 si l`am rugat sa verifice si este acelasi senzor ) sa`l iau de la el sa`l pun la mine si sa vad daca mai da aceeasi eroare ... asa macar stiu ca este sau nu de la el , daca nu sa verific cablurile

Link către comentariu

sal, zilele trecute am schimbat discurile de frina de pe fata la masina din semnatura,dupa montarea celor noi am observat ca mi-a ramas aprins la bord martorul ABS si cel de la ASR.Totodata schimbasem si furtunul care iese din chiulasa si trece pe sub pompa tandem, ocazie cu care am uitat sa pun o mufa la o bujie incadescenta.Astazi mi-am amintit de acea mufa si am rezolvat problema ei,insa problema martorilor de mai sus si a functionarii ABS-ului nu.Am pus vag-comu-ul pe ea si am urmatoarea eroare

Address 03: ABS Brakes Labels: 8E0-614-111-ASR.lbl

Part No: 8E0 614 111 AH

Component: ABS/ASR 5.3 FRONT D10

Coding: 00012

Shop #: WSC 05314

VCID: 64CC2966DE33

1 Fault Found:

00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45)

30-00 - Open or Short to Plus

Am scos senzorul respectiv l-am curatat , l-am introdus inapoi...in zadar nu functioneaza!M-am uitata daca are vreo mufa care sa poata fi curatata(contacte murdare), nu am gasit.Sa inteleg ca senzorul este cu tot cu fire si nu se inadeste nicaieri , ajungand pina in abs?unde si ce sa mai verific ?cat pot merge cu ea asa?in momentul in care rotesc de el stg -dpt,pt cateva zecimi de secunda clipesc martorii di bord!Va rog ajutati-ma!

Link către comentariu

Ba se conecteaza. Urmareste firul, care intra pe langa aparatoarea de noroi de la roata, in contraaripa. Intre printr-un dop de cauciuc. Trage-l afara si vezi ca are o mufa acolo. Verifica cu aparatul de masura - daca senzorul e bun si firele sunt ok, trebuie sa aibe 1.25-1.3 kohmi

Daca senzorul e ok, verifica firele care pleaca din mufa in ECU ABS.

Poti merge mult si bine asa, doar ca nu iti functioneaza ABS-ul si ESP-ul.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Passat - 2003 motor AVF : primul mesaj - aprinderea lampii de avertizare la instalatia de preancalzire ( spirala de pe turometru ) insotita de mesajul

Link către comentariu

Referitor strict sa simptomul cu franarea usoara, am patit acelasi lucru , se datora unui stutz din pompa de vacum, pierdea din cauza vibratiilor. Doar cu pompa de vacum cu ceas am putut testa, cand il miscam pierdea . Verifica treaba asta. In general cand pt franare ai nevoie de forta mare in picior , nu functioneaza servofrana, partial sau deloc

Link către comentariu

Dani - ai probleme cu switch-ul de frana. Dupa ce il schimbi, sterge erorile si vezi daca si ce erori mai apar.

Link către comentariu

As vrea sa va intreb, in ideea de a ma ajuta, despre faptul ca de ceva vreme, cam de 2-3 luni, mi se aprind martorii in bord de la ABS si triunghiul in cerc, amandoua odata, numai cand este cald afara, iar cand este foarte cald, imi spune computerul de bord mesajul ABS FAULT.Precizez ca daca este racoare sau frig, nu mi se aprinde niciun martor.

???

Link către comentariu

E posibil sa ai ceva probleme cu partea electronica a pompei. Pana nu se va defecta de tot, nu are niciun rost sa te sperii.

Link către comentariu

Florin,ai avut dreptate ambele fire ale senzorului erau intrerupte!Pe moment eroarea a disparut dar dupa cativa metri parcursi a aparut.

Address 03: ABS Brakes Labels: 8E0-614-111-ASR.lbl

Part No: 8E0 614 111 AH

Component: ABS/ASR 5.3 FRONT D10

Coding: 00012

Shop #: WSC 05314

VCID: 64CC2966DE33

1 Fault Found:

00285 - ABS Wheel Speed Sensor; Front Right (G45)

35-00 - -

Acum poate e doar o chestie de reglaj a senzorului...aveti idee cum se regleaza?am observat ca atinge fin acolo pe varful senzorului!sa-l extrag mai in afara?multumesc

Link către comentariu

Daca senzorul este OK, verifica sa fie introdus corect - eroarea poate fi generata si de spatiul mare dintre rotor si senzor.

Link către comentariu

ma bucur. Verifica ce ti-a zis colegul mai sus, dar atentie, senzorul nu trebuie sa atinga de componentele in miscare. Daca se atinge, in timp s-a zis cu el.

Ai verificat valoarea lui, asa cum ti-am zis ?

Link către comentariu

Multumesc tuturor, am rezolvat!Am verificat atunci cu aparatul de masura si nu aveam continuitate pe nici unul din fire...erau intrerupte unde se ramifica cele de la placute...am tras alte doua fire le-am inadit de acolo si gata e totul in regula!multumesc inca odata!

Link către comentariu

Ma bucur ca ai scapat asa usor.

Link către comentariu

Passat - 2003 motor AVF : primul mesaj - aprinderea lampii de avertizare la instalatia de preancalzire ( spirala de pe turometru ) insotita de mesajul

Link către comentariu

Nu-ti trebuie cod, ca e foarte cunoscut pe la magazine.....e vestit. Pret - in jurul a 40 lei. Poti sa=l desfaci si sa incerci sa il repari.

Link către comentariu

sau 50 lei original la reprezentante.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Dupa ceva timp in care am tot zis ca postez si mereu am uitat avand altceva de facut , revin iarasi cu o intrebare ... Am schimbat Yaw Rate Sensor cu unul de pe alta masina ( acum nujt daca trebuia si resetat din computer ) dar rezultatul a fost 0 ... nu au disparut cele 2 becuri aprinse in bord cu ESP si ABS si masina franeaza tot ca o SANIE ... acum ma gandeam daca tot nu gasesc un electrician bun pt VW sa cumpar toata instalatia electrica de ABS si ESP ... aveti idee cam cat costa si daca se poate gasi la magazine sau sa`mi recomandati un electrician bun ( dar si ieftin ca e foamete mare :P )

Modificat de DeZaXaT
Link către comentariu

Nu trebuia resetat ci calibrat pe masina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!