Jump to content

Passat-ul si baltile


MihaiMihai
 Share

Postare recomandată

Felicitari!!!

Probabil a venit unul cu capul pe umeri si le-a dat doua palme sa se trezeasca....and they did

Intrebare catre consilierul de vanzari

Client: - Pana cand am garantie la masina?

Consilier: - Pana la prima ploaie,....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • MihaiMihai

    9

  • animalutz

    7

  • clau_75

    4

  • Caal-Shto

    3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sau a gasit pila care trebuie - deah suntem in romania.....

Probabil a venit unul cu capul pe umeri si le-a dat doua palme sa se trezeasca....and they did

Catre initiatorul topicului - care e varianta castogatoare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sau a gasit pila care trebuie - deah suntem in romania.....

Catre initiatorul topicului - care e varianta castogatoare?

Din pacate a fost o neintelegere si se pare ca sunt bun de plata, PORSCHE Romania a refuzat (intr-un tarziu) sa o schimbe pe garantie asa ca firma de leasing a trimis la firma mea (masina e de serviciu si leasing operational) pretul reparatiei (vreo 4800 RON!) si asteapta acceptul de plata :(:(:(. Maine o sa am o zi nasoala cu sefii mei apropo de aceasta dauna, pe criza asta sunt sanse f.mari sa ma oblige sa platesc reparatia. Astept oricum de la ei pozele si niste explicatii cum a fost posibil sa intre noroi la volant si de ce s-a stricat ca doar sunt niste arcuri iar din cite stiu noroiul romanesc nu e coroziv! Ma paste gandul sa cer o expertiza independenta autorizata(costa vreo 1000 RON!) si cred ca voi lua legatura si cu OPC-ul!

Va tin la curent cu evolutia

Mihai

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stiam ca OPC-ul se baga doar intre comercianti si cumparatori persoane fizice. Intre firme exista contracte comerciale si rezolvarea disputelor se face in justitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

opc-ul nu are treaba intre 2 societati. aici e doar treaba justitiei! mie mi se pare o tampenie sa spui ca a intrat noroi in cutia de viteze.... cred ca toata lumea a vazut o cutie de viteze... cum sa intre fratele meu noroi acolo???

dar cea mai mare greseala a fost ca omul a fost corect si a declarat ce s-a intamplat... trebuia sa nu zica nimic. pe modelul: "nu stiu domle'". pentru ca daca masina nu era pe un drum public, fie el si in bucuresti, nu poate fi despagubita nici de asigurator si, dupa cum se vede, nici de garantie. trebuia sa nascocesti o poveste, gaseai o strada cu noroi, nu cred ca era greu..., si ziceai ca acolo ai intrat in balta, evident fara sa o vezi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

haideti sa va spun ce am patit si eu referitor la balti ! mi s-a inamplat acum 1 an , am pornit de dimineata cu masina din parcare si am claxonat un om la care baiatul ala se uita ciudat la mine de ce credeti : masina mi-a claxonat foooarte subtire ! am fost la reprezentanta sa o fac , la PBV 2, mi-au spus ca nu se poate face pe garantie pentru ca masina a mers prin balti si din aceasta cauza claxonul s-a stricat ! :) mi s-a urcat sangele la cap dar degeaba, am tipat la ei ...evident degeaba ....am scos bani ... am platit ! acum spuneti si voi cine e de vina ?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fara cuvinte.... Eu zic sa se vanda Passaturi numai in tarile fara precipitatii in forma lichida sau solida (nici zapada nu face bine probabil).

Si praful clar strica filtrul de aer... zgarie parbrizul, exfoliaza vopseaua.... Deci tari fara praf...

Si cum se strica si injectoarele de la "motorina proasta" si utilizare INCORECTA... Eu zic sa se vanda in tari fara oameni

MAI BINE AR VINDE PASSATUL IN ALTA GALAXIE, just o be safe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

oare pachetul de drumuri grele include si protectia la balti? Sau pentru astea mai trebuie si "pachetul balti": claxoane underwater, cutie de viteze si volant cu protectie la noroaie, folie la pedalier.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MihaiMihai, poate ar fi trebuit sa te duci totusi cu masina la alt service. Idea e ca astia sunt atat de jegosi uneori incat iti vine sa le dai foc. Passat-ul este ca un bebelus care trebuie tinut in scutece si hranit cu biberonul. Din pacate, pentru Romania, Passat-ul a dat rasol, din cauza Porche Romania, care alege sa ignore pur si simplu.

Stiati ca exista rechemari in service, rechemari anuntate de VW De, pe care ai nostrii le ignora pur si simplu, dar pe mine m-au chemat cu Tiguan-ul sa-mi verifice incuietorile de la bancheta spate?

Sunt update-uri de soft la cutiile DSG de care astia de la noi nici nu stiu si nu numai.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai cum, pune aici recall-urile pe care le-ai gasit la DSG si la restul. Poate daca mergem cu ele in mana o sa se simta, desi...slabe sperante.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu le am in forma scrisa, este vorba de un update de soft la cutia DSG. Cum am ceva concret si in forma scrisa sau electronica, postez.

Din ce am gasit si pe vwvortex, cel putin legat de DSG, e o problema cu unitatea "mecatronica", care se rezolva prin inlocuirea piesei respective. Simtomele ar fi o accelerare in hopuri si smucituri la schimbarea vitezelor. Si iata problema exact ce am gasit si care se tot repeta : "DSG mechatronic unit valve body replaced" . Si din ce am auzit eu, problema revine dupa un timp, se schimba iar piesa, si ar exista un recall in germania(update soft) care ar impiedica problema sa reapara. Pe vwvortex sunt unii care au schimbat aceasta unitate de 3-4 ori si le tot apare problema, la Golf GTI.

L.E.: Iata ce stire am gasit pe vwvortex : http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=4531009 !!!

Dar suntem unpic :) aici cu detaliile astea.

Asa ca, sa revenim. MihaiMihai, trebuie facuta expertiza tehnica a cutiei inainte ca cei de la PBV sa lucreze la masina. Nu ar trebui sa intre apa la cutie, daramite namol, fara sa fie lovita/fisurata/sparta carcasa. Deci, cred ca firma la care lucrezi ar trebui sa dea in judecata service-ul. Sa ne tii la curent.

Modificat de animalutz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pacat ca nu exista printre noi cineva cu experienta in aceste cutii DSG sa ne spuna daca totusi exista locuri pe unde ar putea sa intre apa/noroi la volant in cazul in care treci printr-o balta mai adinca. Nu as vrea totusi sa platesc un expert auto cu 1000 de RON si sa-mi spuna ca exista astfel de gauri tehnologice de vizitare sau ceva asemanator.

Nu pot sa-mi schimb service-ul deoarece in Bucuresti doar aceste 2 firme asigura garantia VW, in plus masina este desfacuta cu cutia bucati. Imediat ce primesc pozele o sa le postez aici sa va dati si voi cu parerea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ar trebui sa le spui ca daca nu o fac pe garantie, nu te intereseaza si sa ti-o monteze la loc asa cum era si sa poti face o expertiza, altfel dupa ce este gata, e mai greu...

iar daca exista o gaura, ar trebui sa aibe dopuri de plastic, asa am vazut la unele masini.

Modificat de adifox
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci sa va spun eu ce am patit cu passatul si ploaia sau passatul si spalatul masinii pe exterior.

noroc cu un super inginer care are un service ca a descoperit ca altfel ma trezeam ca ardea masina.

deci cand ploua mai tare masina incepea sa dea erori cu carul (nu mergea turometrul, eroare airbag, nu mergea esp, nu mergea servodirectia, nu aveam presiune in baia de ulei, senzor de emisii gaze etc etc) Prima oara cand am patit am adus-o pe platforma de pe oituz. era intr-o sambata noapte. luni cand au vrut cei de la service sa vada ce are masina surpriza.... ploaia trecuse, apa se uscase de prin motor fire etc si masina nu mai avea nimica

acuma am spalat masina pe exterior si aceleasi erori. m-am dus direct la service cu masina asa cu n-spe mii de senzori aprinsi (motorul nu mergea rotund, era innecat, se oprea motorul in mers etc), au constatat defectiunile si au spus ca ori e calculatorul masinii ori o eroare electrica.

dupa o zi de cautat in fire electrice au descoperit(si am si vazut) ca magistrala cu fire electrice(tot ce inseamna electronica pe o masina, senzori etc)care intra in computerul masinii avea aproape toate firele fara izolatie.... :vaidecapulmeu:

deci da a-ti inteles bine firele nu aveau izolatie ultimii 2 centimetri.

normal cand ploua intra apa acolo si..... stiti ce se intampla

vw passat calitate germana in 3 ani de la data fabricatiei sa apara asa ceva....

Modificat de serghio84
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu le-as spune sa faca masina inapoi cum era si sa merg cu ea la service. La o a 2-a opinie. In mod normal, nu are ce orificiu secret sa fie de vizitare, deci nu are pe unde sa intre apa. Eu m-am uitat la mine la masina, si nici pe unde intra cablurile cutiei(alea de vin de la schimbator la cutie) nu este lasat neizolat. Deci... Eu am spalat motorul de nenumarate ori, fara capacul de plastic si cu jet si n-am avut nici o problema de genul asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

acuma eu nu stiu de ce natura provenea aceasta neizolare a cablurilor(poate fi ca prin caldura de la motor s-a imbatranit izolatia, s-a macat plascticul acela, poate fi defect de fabricatie, poate fi de la sarea sau alte substante care se pun iarna pe soselele patriei si care sare sa treaca de radiator si sa ajunga pe cabluri si in timp sa actioneze)

si gandeste-te ca tu ai spalat motorul. dar eu am patit de la o simpla ploaia sa am erorile acestea. dupa 1 -2 in care masina statea parcata trecea ploaia si vremea umeda , se usca apa de pe cabluri si masina mergea ca noua.

deci cand mai auzit la stiri o masina de lux a luat foc stiti cauza acuma.... ca sa fim sinceri cine e omul care sa isi ia masina de zeci de mii de euro si sa se apuce sa umble la instalatia electrica ??? dar problema este ca nu ai cum sa demonstrezi ca sunt defecte de fabricatie.

mai este o problema: daca ma duceam la vw cu defectiunea sa le-o arat spuneau ca tre sa schimb computerul masinii, sau ca trebuie sa resoftam computerul... si pana faceau ei una alta se evapora apa si imi dadeau masina spunand ca cine stie ce i-au facut.

pai am pati in primavara de m-am dus la vw cu reclamatia ca intr-o singura zi mi s-a oprit motorul de 3 ori din senin (in mers sau asteptand la semafor) au stat inginerii pe langa ia cateva ore bune s-au uitat etc etc si apoi sa imi spuna ca maisna nu are nimic, si ca problema ar fi ca eu nu stiu sa conduc....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Revin cu pozele primite de la service (voi intelegeti care a fost problema?), au reparat masina si firma a platit reparatia (deci am scapat sa nu platesc eu!). Acum asteptam o justificare tehnica completa de la Midocar despre cum s-a putut inunda cutia si de ce au schimbat volant si capacul de ambreiaj (am ambele piese schimbate in portbagaj) precum si un punct de vedere oficial de la Porsche Romania despre cum trebuie abordate baltile atunci cind conducem un Passat :).

post-25238-1255161526_thumb.jpg

post-25238-1255161544_thumb.jpg

post-25238-1255161561_thumb.jpg

post-25238-1255161578_thumb.jpg

post-25238-1255161600_thumb.jpg

post-25238-1255161623_thumb.jpg

post-25238-1255161526_thumb.jpg

post-25238-1255161544_thumb.jpg

post-25238-1255161561_thumb.jpg

post-25238-1255161578_thumb.jpg

post-25238-1255161600_thumb.jpg

post-25238-1255161623_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca problema avuta a fost cauzata de balti... Mai repede era un defect de fabricatie. Probabil ca din acest motiv ti-au si inlocuit-o, pana la urma. Gresala a fost a ta - probabil ca la momentul prezentarii la service te-ai "scapat" si le-ai spus de balta... Atat le-a trebuit - au dat vina pe tine, doar-doar vor scapa de reparatie. Ideea este ca la service trebuie sa spui ca ai mers numai pe drum drept, uscat si curat, nu ai turat-o, nici nu ai subturat-o, nu ai carat pe nimeni in masina etc. etc. :Driver: Asta-i rOMANIA...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici o sansa cu mail-ul catre Germania ca si eu am facut acest lucru si mi-au directionat mail-ul tot catre Porsche Romania. Si ghici ce au facut mui--ii de acolo. Nimic, iti spun eu. Pe mine la A5, cu piese originale dar nu luate de la ei, m-a costat 6200 ron. Manopera a fost 1800 ron si am platit-o la ei. Deci totalul a fost de 8000 ron

Am nevoie de adresa de email din Germania de la VW, este foarte probabil ca le voi scrie, cei de la Porsche Romania evita sa-mi dea un raspuns oficial si tehnic argumentat despre cauza defectiunii volantei. Sa stiti ca cei de acolo citesc acest forum (va garantez acest lucru!) asa ca aveti sansa ca feedback-ul vostru sa ajunga direct la producator, nu inseamna totusi ca va avea si ceva efecte... :blah_:

Modificat de MihaiMihai
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

http://www.volkswagen.de/vwcms/master_publ...ter/dialog.html

Vezi ce poti sa gasesti de acolo. Eu i-as contacta pe toate caile posibile. Fax, e-mail, telefon si scrisoare. Incearca sa trimiti de pe mail-ul firmei la care lucrezi, sa fie cat mai "oficial".

Eu as lua repede piesele la o expertiza tehnica si m-as duce o tura si pe la OPC.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu pierde timpul la OPC. Nu o sa obtii nimic. Daca mai ai ghinionul sa fie masina pe firma...au revoir.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai e masina firmei la care lucreaza, nu e masina lui. Sincer, cred ca nu pierde timpul la OPC, pentru ca nu o persoana fizica face sesizarea, ci una juridica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O persoana juridica nu poate face sesizare la OPC. Ca persoana juridica iti poti castiga dreptatea NUMAI in Justitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
Vin cu o intrebare care poate suna ciudat (sper ca nu e o prostie totusi!): care este adincimea unei balti prin care poate sa treaca un Passat fara ca motorul si cutia de viteze sa sufere ceva daune? Va intreb deoarece dupa ce am trecut printr-o balta destul de adinca (maxim 2-3 cm peste limita de jos a usilor sau peste praguri, cum doriti) in santierul unde se contruieste casa am avut un scandal cu cei de la Midocar care sustin ca din cauza asta a intrat pamint si mizerie la cutia de viteze, lucru care a dus la defectarea volantei.

Am cerut un punct de vedere si de la Porsche Romania deoarece Midocar-ul nu vrea sa schimbe volant pe garantie zicand ca e din cauza mea. S-ar putea ca acelasi lucru sa-l sustina si cei de la Asigurari (inca nu am vorbit cu ei) si s-ar putea sa fiu bun de plata (BTW, cit costa asa ceva?) daca nu vin cu argumente solide. Am vorbit cu un mecanic auto care mi-a zis ca asa ceva e imposibil, voi ce ziceti? Scrie undeva in manual ca nu am voie sa trec prin balti adinci si nu am vazut eu asta cind am citit manualele (da, le-am citit! :Driver: )?

Multumesc anticipat pentru orice sfat tehnic calificat pe care sa-l pot folosi in lupta cu cei de la Midocar!

Cu stima,

Mihai

In cazul in care mai ai aceea problema cu volant iti dau o veste mai buna............pretul nu sare de 2000 ron,daca nu e cumparat din reprezentanta.E EXACT ACELASI PRODUS,DAR NU DE LA EI.(mai exact de la autoworld-cluj).Sa ai numai grija sa se potriveasca,baietii care mi-au schimbat-o au incercat una inainte.time is money stii cum se zice

in alte cuvinte volant valeo-1300 ron,manopera-400 ron,sau depinde de mecanic

bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!