Jump to content

Iluminare scrumiera

Tracto
 Share

Postare recomandată

bobita mica si alba.

s-ar putea ca cele care au avut din fabrica montata iluminarea la scrumiera sa fi avut si scrumiera in sine transparenta intr-o parte ca lumina sa patrunda si acolo :P

cam asa ma gandeam si eu...ca-ci la mine "bobita" ii total separata de interiorul scrumierei. Dar sub scrumiera [daca o scot] este un suport unde se poate pune bec... :)

deci cred ca o sa pun numai un led si gata...

[stiti cumva de unde se poate trage vreo 3-5 volti minim de cat mai aproapte ? :P ]

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tracto

16

• paul_ral

8

• hotworm

7

• GenuVW

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Din cate stiu eu, becul de la bricheta este unul si acelasi cu becul de la scrumiera, adica amandoua sunt luminate de acelasi bec, printr-un sistem gen prisma. Daca vrei sa iti pui un led, am auzit ca se gasesc si de 12V, da majoritatea sunt de cca 1.5-2V, insa poti pune o mica rezistenta, se gaseste la toate magazinele de piese electronice, nu mai stiu puterea, dar ceri acolo, si nu cred ca nu te ajuta, si este foarte ieftina, cam 1500 lei vechi. Succes

Link către comentariu

si scrumiera cat si bricheta sunt iluminate de 2 becuri diferite. :blink:

Link către comentariu

Si asa am cutia de viteze praf, maine desfac si o sa ma uit si eu, ca trebuie sa fac si iluminarea din consola. :P :icon_thumright: :icon_thumright:

Link către comentariu

Cam asa arata la mine ... in bord 2 bandouri cu 4 leduri fiecare ... la climatizare am pus un bec de 1.2w normal ca nu am gasit mai mare ... si am spalat "paianjenu" cu mare atentie pt ca este ff fragil ... si la scrumiera la fel ... timp de lucru 30 min si cost 20 ron :P

img0289q.th.jpg

Link către comentariu

am achizitionat becurile pentru scrumiera spate si suportul de casete (sunt identice), o sa fac poze cu rezultatul. Costul unui bec 27 lei

Link către comentariu

eu unul m-am chinuit cred ca 1 ora sa scot becul ala din soclu. am reusit intr-un final doar sa constat ca undeva nu face contact si nu se aprinde. am luat firele la mana sa vad daca e vreunul intrerupt, dar toate sunt intacte, cred ca e din soclu ceva cand o sa mai am timp liber o sa il iau din nou la purecat sa vad ce are. becul nu e ars ca se vede, dar "rigla" aia care imprastie lumina e foarte curata ma gandesc ca fostul proprietar a avut vreo tentativa nereusita si a stricat ceva pe acolo

Link către comentariu

am ajuns la concluzia daca vrei sa faci o treaba calumea soclul acela de la scrumiera fata este de unica folosinta cand se arde becul...

Link către comentariu

am reusit si eu sa fac becul de la scrumiera sa se aprinda, era rugina pe capatul mufei de intrare, am curatat putin acolo si acum merge. am spalat mai bine rigla ca deja se ingalbenise ( dupa nici o saptamana ) asa ca inainte de toate verificarile sugerez sa verificati mufele de intrare sa fie curate, poate scutiti cateva ore de cautari

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Iata ca am masina din februarie anul acesta si nu stiam ca am scrumiera iluminata.Mai mare rusinea. Poate pentru faptul ca nu fumez si nu m-a interesat scrumiera prea mult si nu prea o folosesc nici pentru gunoiase mici sa zicem asa. Zilele trecute cand am demontat tot panoul central ca sa schimb becul de la ventilatie si ca sa curat distribuitorii de lumina (mai exact paianjenul acela) am mai repetat aceasta operatiune la un prieten cu un golf 3 aproape identic cu al meu si am constatat ca are scrumiera iluminata. Cum nu acordasem prea mare atentie acestei "optiuni" m-am intrebat automat eu de ce nu am ? I-am rezolvat amicului meu problema si m-am mutat la a mea. Am demontat din nou toate cele si am constat ca si eu am :D (cool) :cheers: :icon_thumright: Totusi imi amintesc la o Dacie pe care a avut-o familia mea ca era iluminata scrumiera . ce naiba . :Driver: :P . Problema este ca nu functioneaza. Dupa indelungi lupte cu piesele respective am constatat ca am becul ars, dar si distribuitorul de lumina (din sticla) plin de galbeneala si mizerie de la tutun. (Proprietarul din Germania a fumat la greu. Cand am adus masina scrumiera era plina plina de mizerie de nu am mai vazut asa ceva. Galbeneala lipita de numa cu spaclu o mai luai de acolo si etc. Cum scrumiera e chiar sub acel distribuitor de lumina e clar ca si acela s-a murdarit de la continutul scrumierei,dar nu am observat acest lucru)

Acum astept ziua de luni sa cumpar becul necesar, sa-l inlocuiesc, sa curat distribuitorul de lumina sa pun totul la loc si sa am scrumiera iluminata :) Nu de alta dar nu suport sa am nefunctionalitati de orice fel pe masina :)

O sa fac si un DIY pentru cine vrea sa schimbe becul atunci cand voi monta totul la loc pentru ca nu am avut timp de facut poze .

sal,

referitor la luminile panoului de comanda aer....citind pe aici am ajuns si la becul din dotarea scrumierei....daca poti sa-mi explici cum il scot din scrumiera ar fi super pentru ca eu aici m-am impotmolit !!! (defapt ma refer la modalitatea de desprindere din suportul de deasupra scrumierei)

ms anticipat si miine verific si scrumiera spate

Link către comentariu

becul ce lumineaza scrumiera este montat pe corpul brichetei si lumineaza plasticul verde din jurul acesteia.La scumiera lumina se transmite printr-o regleta din plastic transparent. pt a ajunge acolo scoti scrumiera, panoul frontal de la climatizare si desfaci cele 6 suruburi stea

Link către comentariu

Am rezolvat si cu scrumiera spate

Pacat ca sunt numai 400k de download

post-6155-1256730326_thumb.jpg

Modificat de paul_ral
Link către comentariu

si eu am gasit o scrumiera de spate iluminata la un golf azi...nici nu stiam ca exista asa ceva

Link către comentariu

am si eu cateva intrebari pentru iluminarea scrumierei pe spate:

1.de unde pot sa trag cel mai usor+ si - pentru iluminare?

2.am acel soclu gri,am incercat sa-l desfac (sa pun un bec) dupa cum s-a scris in posturile anterioare,dar nicio sansa

3.am bec cu soclu negru(acela de la bricheta) si va intreb daca se potriveste la scurmiera in locul becului cu soclu gri

Link către comentariu

cred ca scrumiera mea e singura care nu e iluminata ... m-am tot uitat p`acol da` nu gasesc nici un bec nimic. Am si bricheta care la randul ei nu este iluminata, am scos-o afara dar nu are nici un led/bec ...

off: are cineva butoane pt dezaburire, AC si altele de vanzare?

Modificat de TheKing
Link către comentariu

La mine totul era cablat, desi initial nu am avut scumiera iluminata. Poti trage fire de la bricheta.

Nu poti pune bec, eu le-am cumparat, e 27 lei/buc fata de 1 leu cat e unul normal(cum e cel de la iluminatul paianjenului de la climatizare)

Pun o poza, facuta in garaj pe intuneric, e un pic cam neclara, dar se vede mai bine decat cea din fata

post-6155-1256759428_thumb.jpg

Modificat de paul_ral
Link către comentariu

paul stii c cod are soclul ala ?dupa cum am obs eu vine cu tot cu bec. eu nu am nici fire nici bec pt scrumiera spate dar am obs ca am sistemul de prindere pt soclu (clema aiceea care tine soclul)

mai trebuie cumparat si altceva in afara de bec ( ceva sa disperse lumina-cum e plasticul ala alb care am obs la u in poza precedenta );daca da da-mi si codul pt ea in caz ca-l ai

later edit: poate poti posta si o poza facuta ziua ca dupa cum am obs acum, eu am sistemul de prindere pt soclu in partea opusa cum ai tu lumina

Modificat de GenuVW
Link către comentariu

Cod bec este 357 919 243D si este 27 lei la volksparts. Ar trebui sa fie un plastic care sa disperseze lumina, dar banuiesc ca la golf e diferit fata de vento (cel putin scrumiera difera cu siguranta). Iti mai trebuie o mufa cu 2 pini, poate fi improvizata.

Link către comentariu

asa e . e diferita scrumiera d la g3 fatza de vento de aia are lumina in partea opusa. ms pt cod.

Link către comentariu

din ce vad eu soclu cu bec inclus este identic pentru scrumiera fata si spate. si eu am dat 30 lei pe soclu cu bec inclus

Link către comentariu

are cineva o poza acolo la bricheta cu becul atasat ? :cool:

Link către comentariu

din ce vad eu soclu cu bec inclus este identic pentru scrumiera fata si spate. si eu am dat 30 lei pe soclu cu bec inclus

dap acelasi tip de soclu+bec ca la scrumiera fatza este si la scrumiera spate g3.

Link către comentariu

are cineva o poza acolo la bricheta cu becul atasat ? :(

o sa remontez ansamblul azi pentur ca mi-a venit soclul cu becul inclus si o sa fac niste poze :wub:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!