Jump to content

Iluminare scrumiera

Tracto
 Share

Postare recomandată

Iata ca am masina din februarie anul acesta si nu stiam ca am scrumiera iluminata.Mai mare rusinea. Poate pentru faptul ca nu fumez si nu m-a interesat scrumiera prea mult si nu prea o folosesc nici pentru gunoiase mici sa zicem asa. Zilele trecute cand am demontat tot panoul central ca sa schimb becul de la ventilatie si ca sa curat distribuitorii de lumina (mai exact paianjenul acela) am mai repetat aceasta operatiune la un prieten cu un golf 3 aproape identic cu al meu si am constatat ca are scrumiera iluminata. Cum nu acordasem prea mare atentie acestei "optiuni" m-am intrebat automat eu de ce nu am ? I-am rezolvat amicului meu problema si m-am mutat la a mea. Am demontat din nou toate cele si am constat ca si eu am :D (cool) :cheers: :) Totusi imi amintesc la o Dacie pe care a avut-o familia mea ca era iluminata scrumiera . ce naiba . :D :P . Problema este ca nu functioneaza. Dupa indelungi lupte cu piesele respective am constatat ca am becul ars, dar si distribuitorul de lumina (din sticla) plin de galbeneala si mizerie de la tutun. (Proprietarul din Germania a fumat la greu. Cand am adus masina scrumiera era plina plina de mizerie de nu am mai vazut asa ceva. Galbeneala lipita de numa cu spaclu o mai luai de acolo si etc. Cum scrumiera e chiar sub acel distribuitor de lumina e clar ca si acela s-a murdarit de la continutul scrumierei,dar nu am observat acest lucru)

Acum astept ziua de luni sa cumpar becul necesar, sa-l inlocuiesc, sa curat distribuitorul de lumina sa pun totul la loc si sa am scrumiera iluminata :) Nu de alta dar nu suport sa am nefunctionalitati de orice fel pe masina :)

O sa fac si un DIY pentru cine vrea sa schimbe becul atunci cand voi monta totul la loc pentru ca nu am avut timp de facut poze .

post-10002-1252786413_thumb.jpg

post-10002-1252786419_thumb.jpg

post-10002-1252786424_thumb.jpg

post-10002-1252786429_thumb.jpg

post-10002-1252786433_thumb.jpg

post-10002-1252786438_thumb.jpg

post-10002-1252786442_thumb.jpg

post-10002-1252786446_thumb.jpg

post-10002-1252787022_thumb.jpg

Modificat de tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Tracto

16

• paul_ral

8

• hotworm

7

• GenuVW

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sunt 2 variante constructive ale dispozitivului pentru iluminat scrumiera. Am inlocuit becul si curatat acea rigleta insa nu am obtinut o iluminare prea buna a scrumierei (doar stiti ca in general iluminarea elementelor de comanda este deficitara la G3). Am gasit la volksparts becurile pentru iluminarea scrumierei spate si a suportului pentru casete, pret 27 lei/buc.

Link către comentariu

paul .

scrumiera din spate este si ea iluminata la unele masini ?

la cele care nu au aceasta optiune cam de ce este nevoie ?

Modificat de tracto
Link către comentariu

La Vento GL este iluminata, la CL nu. Din cate vad si Golful are iluminare pentru scrumiera spate. Cod bec scrumiera spate 357 919 243D, cod bec scrumiera fata (este acelasi si pt. bricheta) 6K0 919 243

post-6155-1252789222_thumb.png

Link către comentariu

paul mi-ai sporit interesul pentru iluminarea scrumierei din spate. am vazut ca arata destul de bine pe un passat al utiizatorului ALEKS.

O sa incerc si eu acest artificiu.

Modificat de tracto
Link către comentariu

Am remediat nu demult si eu aceasta problema. Dar totodata am adus si o innoire....in locul becului am pus 2 leduri albe care ilumineaza acel plastic din lateral. Iar pe partea de sus am lipit o folie de aluminiu autocolanta pentru ca lumina sa fie condusa mai bine. O sa pun poze mai spre seara daca reusesc sa fac :)

Link către comentariu

am rezolvat problema dupa ce am aruncat o tigara pe jos, fara sa vreau, evident pentru ca nu vedeam scrumiera

de nervi, am cumparat 2 becuri si am rezolvat in 25min in parcare, noaptea....nu trebuie decat putina rabdare (atentie la bec, la soclu, si la partile din plastic - se rup imediat + ca trebuie curatate bine toate)

rezultatul este satisfacator - pentru cine vrea mai mult, exista alt tip de becuri/LEDuri mai puternice...eu nu am vrut sa ma complic si imi place cum arata asa, mai clasic

Link către comentariu

Am scos si eu astazi rigleta si soclul dar cand am incercat sa scot becul au ramas piciorusele inauntru.

hotworm, ai pus si rezistenta la led sau e plug&play?

post-11438-1252936966_thumb.jpg

post-11438-1252936970_thumb.jpg

Link către comentariu

2 leduri in paralel + o rezistenta de 880 Ohm parca :D nu mai stiu exact. dar da ii cu rezistenta. + ca am facut 2 "santuri" in plasticul acela unde is pozitionate [lipite] ledurile. Daca te uiti atent la poza 2 vezi ca is 2 fascicule.

Modificat de hotworm
Link către comentariu

imi pare bine k v-am ridicat interesul pentru asa ceva.

sper sa revin cu un post atunci cand voi ilumina si scrumiera din spate. am achizitionat un led albastru si unul verde. sa vedem cu care o sa dea mai bine scrumiera :D

Link către comentariu

si eu am iluminare la scrumiera si in fata si in spate.In spate a fost ars becul si cineva mi-a pus beculet normal (alb) pe care l-am colorat cu markerul verde.Batea destul de slab,asa ca am facut rost de soclu cu bec original si l-am montat.In fata,sincer sa fiu nici nu stiu daca am bec ca eu nu folosesc scrumiera absolut deloc,singura data cand am deschis-o a fost cand am legat masina la vag-com...Tre sa ma uit sa vad...

Link către comentariu

eu in spate nu am bec la scrumiera, doar loc pentru el.Trebuie sa trag niste fire de la scrumiera din fata si sa pun un bec, asta dupa ce repar/refac masina :blush:

Link către comentariu

hotworm nu inteleg cum ai reusit tu sa pui 2 leduri ca eu am pierdut vreo 3 ore azi incercand sa pun unul singur.

Am luat led de 12v si am crezut ca restul o sa mearga 'ca uns'. Piciorusele ledului fiind mai groase nu au intrat pe langa lamele. Am incercat sa maresc putin gaura cu o surubelnita dar acum nu mai face contact :D Ma las pagubas.

Modificat de ZBENG
Link către comentariu

:icon_cool: :ceuameni: Ata e ingredientul secret. Best tools.

Link către comentariu

mihuz si zbeng . eu am cumparat bec nou dar nu reusesc sa il infig in soclu :|

cel original era infipt foarte bine inauntru eu am reusit sa-l scot destul de greu... pot sa il pun in soclu in asa fel incat sa faca contact dar nu prea sta bine la locul lui......

ati gasit vreo solutie de al infige la loc ?

Link către comentariu

asa am patit si eu cand am schimbat becul de la scrumiera din fatza. l-am lipit ca sa stea bine dar banuiesc ca s poate cumpara suport nou cu bec inclus. problema mea este ca eu nu am fire la scrumiera spate ca sa pun bec.s poate sa nu existe or is mai bine ascunse si nu le-am gasit eu...? :blah_:

Link către comentariu

1 intrebare: iluminare scrumiera spate = iluminare bobita mica si alba ? sau ii ca si in fata cu "prisma"

Link către comentariu

"Bobita mica si alba" asa este ,dar acelasi bec,led,ce vreti voi(si indiferent de culoare) mai distribuie lumina si in interior printr-o fanta.

Eu am pus portocaliu...

Link către comentariu

exact ! (o sa te chinui ceva...)

Modificat de mihuz
Link către comentariu

bobita mica si alba.

s-ar putea ca cele care au avut din fabrica montata iluminarea la scrumiera sa fi avut si scrumiera in sine transparenta intr-o parte ca lumina sa patrunda si acolo :)

Modificat de tracto
Link către comentariu

am desfacut soclu (era din 2 bucati) dar tot nu simplifica deloc infigerea becului in soclu :|

any ideea ?

pana la urma am scos piciorusele metalice din soclu si am reusit :ceuameni:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!