Jump to content

MAF Saga sau cum "i-am invins" pe Bosch

Andi TDI
 Share

Postare recomandată

Tocmai am cumparat Pierburg 7.22684.07 cu 280 RON. Diseara il schimb si apoi o sa postez impresii. Totusi, nu poate sa-mi spuna nimeni daca l-am luat pe cel potrivit pt masina mea? Sper ca nu trebuia sa iau 7.22684.08.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Andi TDI

11

• tzucul

8

• voinea

6

• BogMW

6

Top Posters In This Topic

Daca cineva e interesat...

Am gasit pina la urma pe internet catalogul Pierburg 2007:

http://mjauto.cz/newdocs/pierburg2007.pdf

La pagina 89 a fisierului se pot vedea cele doua debitmetre : 7.22684.07.0 pt Mercedes si 7.22684.08.0 pt grupul VW. Asa ca am montat pe masina 7.22684.08.0.

Deocamdata, dupa o singura zi, nu pot sa afirm cu certitudine ca am remarcat vreo diferenta. Adevarul e ca nici vechiul MAF Bosch era terminat, iar masina mergea bine.Insa in test mecanicul mi-a aratat un parametru in jurul cifrei 500 mBAR (??? ...sper ca nu vorbesc prostii) si mi-a spus ca ar trebui sa ajunga la 700, deci MAF-ul e cam "obosit". In concluzie, l-am schimbat foarte prompt, dar, cum spuneam, nu observ diferenta "izbitoare".

Link către comentariu

• 4 years later...

trebuie sa schimb debitmetrul si am nevoie de ajutor . Problema pe care o manifesta debitmetrul este consumul marit. Prin urmare ma sfiesc sa aleg pierburg pt ca lumea a tot zis ca ar creste consumul desi era vorba de cel cu 07.0 la final de3 cod. Rog frumos pe cei care si-au pus pe cel cu 08.0 la final de cod s aimi spuna daca au avut crestere de consum sau nu (ma bazez pe faptul ca acesta din urma este special pt VW)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Daca te uiti aici si dai click pe poza o sa vezi ca e 08.http://www.autokarma.ro/Produse.aspx?TipautoId=21555&GrupaId=17&Subgrupanume=Senzor%20debit%20aer

Link către comentariu

Eu am avut pierburg si inafara ca raspunsul la pedala era mai bun consumul era acelasi

Acum dc ar creste consumul cu cat crezi ca ar fi mai mare ,pana pe la vreo 200-300 grame/100km , enorm ce sa spun

bafta

Link către comentariu

cumparat bosch pentru ca eram presat de timp :) pret cu 50 ron mai mult decat pierburg. pentru mine consum marit inseamna de la jumatate de litru in sus

Link către comentariu

• 3 months later...

De unde l-ai cumparat si cat ai dat pe el? Poate pui si codul sa vad daca e compatibil cu audi 1.9 tdi AJM. Multumesc

Link către comentariu

• 3 years later...

Daca cineva e interesat...

Am gasit pina la urma pe internet catalogul Pierburg 2007:

http://mjauto.cz/newdocs/pierburg2007.pdf

La pagina 89 a fisierului se pot vedea cele doua debitmetre : 7.22684.07.0 pt Mercedes si 7.22684.08.0 pt grupul VW. Asa ca am montat pe masina 7.22684.08.0.

Deocamdata, dupa o singura zi, nu pot sa afirm cu certitudine ca am remarcat vreo diferenta. Adevarul e ca nici vechiul MAF Bosch era terminat, iar masina mergea bine.Insa in test mecanicul mi-a aratat un parametru in jurul cifrei 500 mBAR (??? ...sper ca nu vorbesc prostii) si mi-a spus ca ar trebui sa ajunga la 700, deci MAF-ul e cam "obosit". In concluzie, l-am schimbat foarte prompt, dar, cum spuneam, nu observ diferenta "izbitoare".

probleme cu MAF tot la un ajm din 99...

lucionix cum se comporta cu pierburg  08? la consum ii vreo diferenta?

am vazut colegi mai sus tot cu ajm care lau pus cel de 07 de pe mercedes......

la mine care dintre ele ar merge, ca stiu ca is diferite codurile de pe ajm pana in 12.99 si dupa 2000???

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Poti sa-l pui pe cel cu 08 la terminatie ca este compatibil.

Modificat de gabi_74
Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare!

Stiu ca e un topic vechi si a trecut mult de la ultima postare, dar am gasit asta:

http://mass-air-flow-sensor-automotive.blogspot.ro/2012/03/722684150-pierburg-mass-air-flow-sensor.html

Este un alt cod de MAF Pierburg, care costa in jur de 350 lei. Conform listei din link, e compatibil cu multe TDI-uri, de 1.4L si 1.9L, dar si cu benzinare de 1.8L Turbo!

Aici este lista cu motoarele la care se potriveste MAF-ul 7.22684.07.0, care costa in jur de 230 lei:

http://mass-air-flow-sensor-automotive.blogspot.ro/2012/03/722684080-pierburg-mass-air-flow-sensor.html

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!