Jump to content

Vitezometru octavia

wormostar
 Share

Postare recomandată

korect! avei dreptate dar, eu am tras de cablurile din apropiere nu am intrat sa "prasesc" prin zona bateriei pt ca nu stiam ce cabluri sunt acolo, dar poate ma lamurestu tu.

Sunt cuple sub baterie? sau fire care merg la ECU?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@wormostar De obicei firul de semnal se rupe sub baterie, firul este destul de tensionat si de la vibratia motorului se rupe in timp , trebuie sa tragi mai tare de el . O metoda simpla de verificat ar fi sa atingi si sa lasi (cat de repede poti) firul de semnal la masa . Daca instalatia e ok si bordul la fel, acul de la km o sa urce 10-15km/h, depinde de viteza cu care atingi firul.

Link către comentariu

• 1 year later...

pana la urma nu stiti exact care e firul? Ca si eu am aceeasi problema si nu reusesc sa o rezolv. Vitezometru sta la 0, nu contorizeaza km iar ala de motorina face ca nebunu. Chiar daca am motorina se duce pa la 0.

Link către comentariu

LA @xbughi masurat asa:

12 v pe mufa de la senzorul de didtanta - OK

masa pe mufa - ok

continuitate fir semnal pana in IC - OK

tras masa suplimentara la ceasurile de bord - nici un rezultat

Output test in Instruments -totul OK.

Verificat legaturi de masa in compart motor - OK

Viteza nu e afisata nici in 01 - engine si nici in 17 instrument. Firele de sub baterie nu sunt intrerupte si nici oxidate in mufa. SA fie ceasurile cu probleme?

Link către comentariu

Daca erau ceasurile de vina, mai era ok pe Output test ?

Link către comentariu

Salut! Conectarea corecta a radioului (RCD) a fost verificata? Verifica te rog conexiunea A27 care este pusa la masa, de regula, la montarea unui RCD aftermarchet care are conectori ISO direct pe unitate.

Numai bine!

Link către comentariu

Al_bundy verifica si la casetofon cum zice "Elena33" dar aia este o iesire si nu are trebui sa influenteze si intrarea.Daca atingi firul de semnal la masa cum ziceam mai sus urca acul la viteza? sau mai exact poti verifica cu un semnal dreptunghiular daca functioneaza corect. Poate sa fie de la senzor problema sau in cutie. Daca masina are abs, e poate modifica bordul sa citeasca viteza prin can de la abs :icon_thumright: , daca optezi pt varianta asta citeste bordul si trimite-mi pe mail. Succes :Driver:

Link către comentariu

cass-ul il are de mult pe masina, problema a aparut de o saptamana

Circuitul de la rezervor e ok.

Circuitul de la senzorul de pe cutie pana la cluster, are continuitate...dar poate face vreun scurt pe undeva....

ECU ok...mufe ok.

Eu banuiesc senzorul de pe cutie, sau cablajul, pe undeva pe la motor, ca altfel nu se explica.

Link către comentariu

• 2 months later...

Apropo de vitezometru...am mers in coloana cu un amic spre Timisoara.El are un Sharan nou. Aveam statii de emisie-receptie si il intreb pe autostrada ce viteza are. Imi spune ca are setat tempomatul pe 140 km/h, dar la mine in bord imi arata ca am 150+ km/h. Diferenta de viteza s-a reflectat si in numarul de kilomentri pe ruta Bucuresti-Tim/Tim-Buc, evident in favoarea mea (adica mie imi arat mai mult cu vreo 100 km decat lui!). Cred ca problema e la mine, pentru ca el avea si GPS si viteza din GPS corespunea aproximativ cu cea din bord(diferenta aia de 4-5 km pe ora intre bord si real)!

Aveti vreun feedback pe tema asta?

Modificat de dansim
Link către comentariu

• 2 weeks later...

poate ti-a fost umblat in bord si e decalibrat acul de la vitezometru....sau ai roti cu alte dimensiuni decat cele din talon

tu sa ne spui :)

Link către comentariu

• 1 year later...

salutare, am o skoda octavia benzina 1.6 2001, o foloseste tatal meu, iar de cateva zile, vitezometru ba merge ba nu merge.Cand nu merge , nu merge nici acul de la bezina, si daca bagi in machalier nu se a[rind becurele. Am fost la reprezentanat, a pus un test pe masina, si a zis ca nu aparere nici o eroare, iar ei intuiesc ori ca e vreo problema pe cabluri ori e senzorul deviteza defect!? Daca ma puteti ajuta cu un sfat...

Multumesc

Link către comentariu

Ei banuiesc bine. cablu intrerupt sub baterie sau senzor dus.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut! Problema cu senzorul de viteza si sonda litrometrica este clasica la Octavia. Am avut aceeasi problema din senin....nu mai mergea vitezometrul iar acul sondein de combustibil cadea la orice viraj sau urcare/coborare. Am facut o diagnoza si pe Ecu nu era nici o eroare. Am intrat pe HVAc ( climatronic) si acolo mi-a dat Vehicle speed senzor - malfunction. Am studiat putin schema electrica si am vazut ca semnalul senzorului de viteza duce doar in ceasul de bord - nu trece prin ECU. Acest senzor are o nufa cu trei fire iar cel din mijloc (alb/albastru) duce semnalul la IC , la climatronic si la radio.

Pe semiaripa din stanga -chiar langa baterie se afla o mufa prin care trec toate firece de la senzor. Cred ca din cauza vibratiilor aceasta mufa la mine era de-clipsta. Am deconectat-o , am verificat daca firele de la senzor ajung in mufa si sunt ok, am dat cu spray contact, am cuplat bine mufa si problemele au disparut.

Unii au avut unul din fire scos din mufa sau intrerupt dar problema este la acea mufa daca pe tester nu da ca defect scurt la + sau _ pe senzor.

de asemenea tot atunci nu mi se mai aprindea lampile pentru mersul innapoi si parktronicul. Era o siguranta de 10A arsa .

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare! Tin sa adaug la cele de mai sus un detaliu. In cazul in care nu va merge vitezometrul, acul de la motorina/benzina oscileaza si nu se aprind nici becuirle de la marsharrier defectul este o siguranta de pe marsharrier care este pe acelasi circui cu cele specificate mai sus. Bafta

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut! Problema cu senzorul de viteza si sonda litrometrica este clasica la Octavia. Am avut aceeasi problema din senin....nu mai mergea vitezometrul iar acul sondein de combustibil cadea la orice viraj sau urcare/coborare. Am facut o diagnoza si pe Ecu nu era nici o eroare. Am intrat pe HVAc ( climatronic) si acolo mi-a dat Vehicle speed senzor - malfunction. Am studiat putin schema electrica si am vazut ca semnalul senzorului de viteza duce doar in ceasul de bord - nu trece prin ECU. Acest senzor are o nufa cu trei fire iar cel din mijloc (alb/albastru) duce semnalul la IC , la climatronic si la radio.

Pe semiaripa din stanga -chiar langa baterie se afla o mufa prin care trec toate firece de la senzor. Cred ca din cauza vibratiilor aceasta mufa la mine era de-clipsta. Am deconectat-o , am verificat daca firele de la senzor ajung in mufa si sunt ok, am dat cu spray contact, am cuplat bine mufa si problemele au disparut.

Unii au avut unul din fire scos din mufa sau intrerupt dar problema este la acea mufa daca pe tester nu da ca defect scurt la + sau _ pe senzor.

de asemenea tot atunci nu mi se mai aprindea lampile pentru mersul innapoi si parktronicul. Era o siguranta de 10A arsa .

Salut. La mufa de la radio ajunge semnalul de viteza tot cu fir de culoare alb/albastru? Sau are alta culoare. Ma poate ajuta cineva sa identific acest fir? Masina este Skoda Octavia 1 din2008. Va multumesc

Link către comentariu

DA, este acelasi fir peste tot.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut! Scoate mufa de la senzorul de viteză și vezi să nu ai ceva lichid in ea, scutur-o și tu de ceva conducte pe acolo sau sufl-o cu compresorul.O sa meargă după.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!