Jump to content

Coroana Vw Passat B3


Adi01
 Share

Postare recomandată

Buna ziua la toata lumea ! Am o problema destul de grava ( Din nou )cu al meu Passat B3 1.8 RP ... Coroana volant mi s-a ros TOATA... si nu mai imi porneste masina decat impinsa atat.. (foarte rar o ia la cheie..) As vrea sa stiu daca este neaparat nevoie sa i se demonteze motorul pentru a schimba coroana ... stie cineva daca exista o metoda mai simpla de a inlocui coroana ? in afara de dat jos motorul + cutia ? asta 1 la mana ..

2 La mana - Masina consuma 15%.. e normall? am dus-o la tester... mi-a reglat gazele... sa nu fie nici bogat nici sarac ci optim .. ( bujii noi ,injector nou , filtru aer nou )

3 La Mana - Atunci cand pun benzina... de ex ieri am pus 25 de L si ... acu de la benzina s-a ridicat abea peste roshu ... ( in rezervor mai aveam vreo 5L tin sa mentionez ) iar in curbe , dealuri , vai .. imi cade acu .. se ridica f greu si tot asa ..cum pot rezolva ?

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri ! multumesc mult de tot

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nimeni ? Nimic? mai am o problema in leg cu lumina de marsarier .. nu se aprinde... s-a aprins .. dar acu nu mai merge.. am schimbat becu. tot nimic...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fratilor , macar ajutati-ma cu consumul asta exagerat va rog ! la 165 KM mi-a consumat 22L de benzina , MIXT ! ( 50 KM oras si 115 KM afara ) Sa am avansul prea mare ? Relantiul imi sta la 950RPM. Nu mai rezist cu un asemenea consum! ma simt de parca as avea vreun motor de 3.5L !

P.S. Am schimbat coroana si ca sa fiu sigur ca nu mai am probleme de genul asta am schimbat si electromotorul. Acuma porneste normal

Modificat de Adi01
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Iti dau eu cateva sfaturi dar nu sunt probate expres de mine, sunt doar in teorie:

- verifica buna functionare a debitmetrului;

- verifica filtrul de aer al motorului;

- verifica returul pompei de benzina;

- verifica sonda lambda;

- verifica piesa aceea actionata automat din caseta filtrului de aer, cea care da modul iarna-vara,

- in ultima instanta, injectorul.

Calculatorul de injectie se chinuie probabil sa compenseze informatii false venite de la lipsa aerului (amestec prea bogat atunci) sau de la concentratia gazelor de ardere, sau mai stiu eu ce alte defecte posibilie pe traiectul benzinei.

Mai mult nu ma pricep sa te ajut dar poate colegii care au avut probleme similare sa te ajute.

Ce pot sa-ti spun ca la motorul de 1800i eu am 6-6.6 exterior si 9-10 interior. Depinde si de stilul de mers (eu merg mai "batraneste", asa am mers cu toate masinile pe care le-am avut).

Cat despre becul tau de marche-arriere iti vand un pont: am avut aceeasi problema si s-a rezolvat din cupla becului de pe cutia de viteze. Cum desfaci compartimentul motor si privesti in el din fata masinii, pe cutia de viteze, pe langa pompa ambreiajului hidraulic, este la vedere inspre partea radiatorului un contact care are prostul obicei sa imbatraneasca si sa se rupa siguranta din plastic ce-l face ferm. Vezi ce-i poti face. Eu l-am schimbat cu totul fiindca nu suport sa umblu cu carpeli. Daca nu merge nici de acolo, atunci trebuie sa schimbi tot contactorul de pe cutia de viteze. Gasesti cu siguranta la dezmembrari.

In legatura cu acul tau de benzina, un posibil defect ar fi sonda de benzina care sa nu mai traduca bine nivelul lichidului din rezervor. O alta problema ar fi cea legata de ceasurile de bord de la acest model de Passat, ceasuri care se stie ca sunt problematice. In prima instanta eu zic sa verifici corectitudinea informatiei date de sonda de benzina. Ar trebui sa zica intr-un manual service valorile rezistive pe care le ia iesirea sondei la indicatiile maxim si minim si masori cu un ohmmetru indicatia.

Modelul asta de Passat este unul foarte fiabil iar rezolvarile sunt foarte simple odata ce gasesti buba.

In speranta ca te-am ajutat,

ALEKS

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc Foarte mult aleks pt raspuns.. chestia este ca din cate stiu modelul meu nu are debitmetru ( RP )

Filtrul de aer e nou si bujiile la fel

Injectorul e schimbat "pisha" benzina cat trebuie mi s-a spus la punerea contactului

Sonda lambda cum o verific ? ce ar trebui sa ii fac si unde o gasesc ?

Returul functioneaza

Furtunul vacumatic care este cuplat la injectie si intra in caseta filtrului de aer functioneaza.. deschide o clapeta.

Crede-ma am mers cei 165 KM Foarte batraneste ! Doua depasiri daca am facut si am dus-o maxim pana in 3500 RPM , in rest numai 2000-2500 si am 18% consum mixt :lol:

Am sa verific sonda de marsarier de pe cutia de viteze MULTUMESC ca mi-ai spus unde se afla.

Bordul cu ceasuri e schimbat recent.. ( Cel vechi nu avea turometru deasta l-am schimbat ) Dar si la celalalt si la asta face la fel in privinta afisarii corecte a combustibilului , sa scot plutitorul prin portbagaj sa vad ce e cu el ? daca o fac .. ce ar trebui sa ii fac in primul rand ?

Maine imi vine folia ORACAL Alb lucios 10 m2 . Vreau sa imi foliez toata masina si sa nu o vopsesc. Ce parere aveti de foliere in comparatie cu vopsirea ?

Inca odata multumesc ALEKS pt raspunsuri , as dori sa imi raspunzi la intrebarile care le-am pus acuma ! Multumesc

P.S. Am fost cu masina la reglaj de injectie si mi-au pus sondele in toba si mi-au reglat amestecul in asa fel incat sa fie optim !

Modificat de Adi01
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sonda lambda este pe traiectul de evacuare. Nu stiu in schimb daca e inainte sau dupa catalizator. Nu am idee fiindca nu m-am confruntat niciodata cu asa ceva. Sonda asta comanda calculatorul de injectie in scopul dozarii amestecului-carburant, in funtie de valoarea concentratiei gazelor de ardere. Sper ca sunt bine informat si nu gresesc cand spun asta.

Referitor la indicatorul de benzina: daca ai schimbat si panoul cu instrumente (ceasuri) si face la fel, inseamna ca sigur e defecta sonda de benzina. Plutitorul ala actioneaza cursorul unui rezistor astfel variind o rezistenta. Ar trebui sa dea in manualul deutilizare valorile rezistentei. Daca rezistenta e defecta (nu prea am auzit asa ceva decat la masinile din gama Dacia 1300), se schimba piesa in sine.

Sau poate plutitorul este spart si e incarcat de benzina. In cazul asta, trebuie plutitor nou.

Cat despre foliere nu stiu ce sa zic. Eu prefer oricand o vopsea dar ma ingrozeste ideea de a dezasambla reperele din cauciuc si plastic.

Crede-ma am mers cei 165 KM Foarte batraneste ! Doua depasiri daca am facut si am dus-o maxim pana in 3500 RPM , in rest numai 2000-2500 si am 18% consum mixt

Intr-adevar ceva nu iese la calcul! Iti scoate fum negru cumva? Mai ales in accelerari bruste? La un asemenea consum, daca nu arunca benzina pe teava de evacuare, ar trebui ca motorul sa mearga innecat, fara putere.

ALEKS

Modificat de ALEKS
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ii dau jeturi de acceleratie .. pana in 5000-5500 da scoate jeturi de fum negru .. dar nu Foarte Foarte Mult... Masina in sine are flaga... nu se inneaca... in mers.. doar daca o tin constant pe liber accelerata la 2000 sau 2500 .. se aude de parca ar merge in 3 pistoane.. dar cand merg cu ea.. nu se simte nimic de genul asta. Si totusi ... mi-a fost reglat amestecul... deci nu e bogat..:(

P.S. Am ramas fara benzina odata ( Din cauza indicatorului ) Ok.. am spus FIX 11L de Benzina si am spus sa vad cat pot sa merg cu ea .. prin oras ( 2500-3000 RPM max ) , am dat Km la 0 si am inceput sa merg.... si am mers fix 60 KM dupa care s-a innecat oleaca si apoi a murit motorul( nu i-am mai dat la cheie pt ca stiam ca nu mai avea benzina si nu vroiam sa stric pompa ) am pus benzina i-am dat cheie... a pornit... se accelera mai greu dar..dupa cam 10 sec si-a revenit ( semn ca a inceput benzina sa vina ) ... deci :lol: 11L la 60 KM... urban

A si inca ceva... Cum demontez oglinzile exterioare? Cum scot sticla ( sticla la o oglinda s-a exfoliat daca pot spune asta ) iar cealalta mi-a fost rupta de catre ..UN TZARAN ... acealasi TZARAN care mi-a spart si geamul de la pasager in acelasi tim.. Si e sparta sticla si o bucata de oglinda e rupta... si as dori sa schimb sticla la una si sa o inlocuiesc pe cealalta maine ..dar nu stiu cum se demonteaza. Atunci cand trag.. se indeparteaza atat cat o lasa arcurile dar nu vad nici un surub nimic :(

Modificat de Adi01
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Va salut . Am un passat b3 din 88 si a inceput sa imi puna ceva probleme . Cand e motorul rece porneste foarte greu iar dupa ce a pornit trebuie sa tin acceleratia calcata ( nu foarte mult ) altfel moare . Atata timp cat motorul e rece relantiul "sta normal " iar cand se incalzeste motorul (de la 60 grade in sus )incepe si "urca" pana la aprox 2000-2500 rotati . Daca scot papucul de la sonda "lambada" revine la normal .

Va doresc o zi buna si va multumesc pentru orice raspuns imi puteti da .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai Am dat comanda pentru sonda lambada si capacul delcoului . diseara sper sa le schimb sa vad rezultatul .

Sper ca doar asta sa fie problema .

Multumesc pentru ajutor .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am schimbat cele mentionate mai sus dar degeaba :D . Alte idei despre " baba " mea ?

Va salut .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stie cineva Ce valori (rezistive ) ar trebui sa aibe senzori de apa ( cel negru , cel rosu , cel albastru si cel de de pe chiulasa ) cand e rece /cald motorul .

Va salut .

Modificat de alex_virtual
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am schimbat cele mentionate mai sus dar degeaba <img src="http://vwforum.ro/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/banghead.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="banghead.gif" /> . Alte idei despre " baba " mea ?

Va salut .

pai ia spune si ce tip de motor ai...capacitate cilindrica...benzina...motorina...

asa nu poate sa te ajute nimeni...

daca imi dai datele astea poate reusesc eu sa ii dau de capat...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Serie motor RP .

Capacitate 1800

Benzina .

Problema e ca atunci cand se incalzeste motorul se tureaza foarte rau . Am masurat senzorul de temperatura ( cel albastru ) , Senzorul de aer din injector , sonda lambada am schimbat-o , flansa injectorului are cateva luni . Am observat ca daca scot mufa la senzorul de temperatura , relantiul revine aproape la normal .

Te salut si iti multumesc pentru ajutor .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

foarte multe nu sunt de spus..

indicat ar fi sa nu mai schimbi piesele aiurea si sa-ti faci o diagnoza...

din cate am observat ai facut o mica investitie si tot nu sa rezolvat nimic.

facand o diagnoza cu VAG-COM poti depista mai usor piesele care sunt cu probleme...

din cate ne-ai povestit tu am ajuns la concluzia ca ar putea fi motorasul "pas cu pas" de pe carburator.

in general din cauza acelui motoras se produc fluctuatiile de turatii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru raspuns . Am sa pun testerul cu led zilele acestea . Chestia e ca din cate am vazut eu in " Autodata" , acel motoras nu e conectat cum trebuie la masina ( Ma refer la furtunasele care vin in el de la injector ) .Daca ai idee sau o imagine despre el te rog sa ma anunti .

Sper sa ma ocup de ea maine si o sa te " tin la curent " .

Inca o data iti multumec pentru ajutor .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Codul erori 2312 ( ECT ) senzorul de temperatura . Am sa il schimb si pe acesta .

Nu stiu daca e daca a mai incercat cineva sa verifice erorile in acest fel, dar eu am fost surprins ca ledul ce indica erorile nu a fost cel din montaj, era cel galben de la bord .

Va salut .

P.S. Daca stie cineva cum sta treaba cu cele 4 furtunase care " pleaca " de la injector si vrea sa ma ajute ii raman dator .

Modificat de alex_virtual
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

crezi ca poti sa pui o poza cu motorul tau si eventual una in detaliu cu carburatorul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate nu pot momentan sa fac o poza la motor . Am cumparat acel senzor dar degeaba . Eroarea respectiva a aparut pentru ca am scos mufa senzorului cand functiona motorul iar calculatorul a inregistrat-o . Am resetat memoria , am pus noul senzor ( cu toare ca valorile indicate de acesta nu difera mult de cel vechi ) . Am pornit motorul ...... la fel cand e rece iti e mare drag sa il asculti , cum se incalzeste putin se tureaza foarte rau

Am atasat iar " testerul" si nimic (4444). Acum o sa ma apuc sa verific conexiunile si contactele calculatorului de bord .

Am pus o poza cu respectivul releu si din cate observi are un furtunas care la mine nu exista .

Pe capacul injectorului ( cel care vine de la filtrul de aer ) se afla 2 " capete " de conectare a furtunaselor .

Cel din stanga duce la carcasa filtrului de aer si inchide/ deschide acea clapeta . Cel din dreapta duce la acest releu( motoras ) si vine in partea stanga a acestuia . In partea de jos e un furtunas care duce la un alt "capat" aflat pe corpul injectorului iar furtunasul care se vede in imaginea de mai jos ( cel din dreapta ) nu e conectat .

Te salut . multumesc pentru timpul acordat !

post-66891-0-02804100-1289054244_thumb.p

Modificat de alex_virtual
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Buna ziua la toata lumea ! Am o problema destul de grava ( Din nou )cu al meu Passat B3 1.8 RP ... Coroana volant mi s-a ros TOATA... si nu mai imi porneste masina decat impinsa atat.. (foarte rar o ia la cheie..) As vrea sa stiu daca este neaparat nevoie sa i se demonteze motorul pentru a schimba coroana ... stie cineva daca exista o metoda mai simpla de a inlocui coroana ? in afara de dat jos motorul + cutia ? asta 1 la mana ..

2 La mana - Masina consuma 15%.. e normall? am dus-o la tester... mi-a reglat gazele... sa nu fie nici bogat nici sarac ci optim .. ( bujii noi ,injector nou , filtru aer nou )

3 La Mana - Atunci cand pun benzina... de ex ieri am pus 25 de L si ... acu de la benzina s-a ridicat abea peste roshu ... ( in rezervor mai aveam vreo 5L tin sa mentionez ) iar in curbe , dealuri , vai .. imi cade acu .. se ridica f greu si tot asa ..cum pot rezolva ?

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri ! multumesc mult de tot

salut si eu am un passat b3 motor rp in primul rand daca vrei sa schimbi coroana mai usor este sa dai decat motorul fara cutie altfel nu ai cum.

in al doilea rand consumul il cauzeaza senzorul de temperatura care da informati la ecu( cel albastru care mai are rolul de soc automat)si mai poate fi si sonda lamnda unul din ele sau chiar amandoua

3 acul de la benzina asa sta si la mine deci cred ca este in regula

Buna ziua la toata lumea ! Am o problema destul de grava ( Din nou )cu al meu Passat B3 1.8 RP ... Coroana volant mi s-a ros TOATA... si nu mai imi porneste masina decat impinsa atat.. (foarte rar o ia la cheie..) As vrea sa stiu daca este neaparat nevoie sa i se demonteze motorul pentru a schimba coroana ... stie cineva daca exista o metoda mai simpla de a inlocui coroana ? in afara de dat jos motorul + cutia ? asta 1 la mana ..

2 La mana - Masina consuma 15%.. e normall? am dus-o la tester... mi-a reglat gazele... sa nu fie nici bogat nici sarac ci optim .. ( bujii noi ,injector nou , filtru aer nou )

3 La Mana - Atunci cand pun benzina... de ex ieri am pus 25 de L si ... acu de la benzina s-a ridicat abea peste roshu ... ( in rezervor mai aveam vreo 5L tin sa mentionez ) iar in curbe , dealuri , vai .. imi cade acu .. se ridica f greu si tot asa ..cum pot rezolva ?

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri ! multumesc mult de tot

salut si eu am un passat b3 motor rp in primul rand daca vrei sa schimbi coroana mai usor este sa dai decat motorul fara cutie altfel nu ai cum.

in al doilea rand consumul il cauzeaza senzorul de temperatura care da informati la ecu( cel albastru care mai are rolul de soc automat)si mai poate fi si sonda lamnda unul din ele sau chiar amandoua

3 acul de la benzina asa sta si la mine deci cred ca este in regula si mai este o chestie vezi daca fluctuati la motor o poate avea si din cauza de la cablul de acceleratie el trebuie sa fi liber in caz contrar se opune clapeta si atunci se produc fluctuati in unele cazuri foarte mari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

de lumina de marsarier tre sa fie un bulb de marsarier undeva pe cutia de viteze asa ca problema poate fi si de acolo ..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai exact il gasesti pe selectorul de viteze (ii acel capac negru in care intra 2 fire) ala ii bulbul de la masalier

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!