Jump to content

scirocco 75 reborn


Bugtuner
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Cam toata lumea de aici care se dau pe scirocco-uri ne cam cunoaste si de prin alte partii. Pentru cei ce nu-si amintesc sau nu stiu e vorba de un 75 foarte ruginit.

Prima data as vrea sa stiu cum arata exact cand a parasit fabrica. Greu sau imposibil de aflat atata timp ce placutele ale mici de identificare de sub capota bineinteles lipsesc. Dupa serie e clar un model 75, de inainte de aprilie 75. Pe typ53.ig am gasit ca in aprilie 1975 de la VIN 5352040000 s-a modificat nu stiu ce. Seria la a mea e 5352027*** deci de undeva de prin martie 1975.

Ce elemente difera la aceste modele mai vechi fata de uzualele 78-81 pe care le gasim mai des?

Nu ma refer la exterior, ca stopurile, barile si oglinzile cromate le stie toata lumea. Daca cumva stiti sau gasiti diferente mai subtile. Ce am gasit eu pana acum

-pana in ian 76 rezervorul de benzina nu are sonda sus, cu capac sub bancheta din spate, ci are sonda undeva lateral , sub bancheta este nici un capac de vizitare. Nu am vazut, am auzit. A meu are un rezervor post 76 si evident o ciobaneala romaneasca de gaura de viziare sub bancheta. Daca cumva stiti de un rezervor cu sonda laterala dati va rog de stire.

- aeroterma e modelul cu doua poziti la ventilator, (nu cu 3) si ventilatorul e axial nu centrifugal. Difera manetele la aeroterma . Daca cumva are cineva dati de stire va rog.

-Si cel mai tare as vrea sa aflu ce model a fost. In acte e GT, dar clar un 75 nu are cum sa fie GT. Nu stiu daca TS-ul a aparut la data respectiva, sau prin ce se identifica un TS fata de restul. Eu banuiesc ca a avut un motor de 1,5 de 70 cai (stiu dupa filtru de aer, care e cel original). Acum are un 1,6 benzina dar cred ca 1,6 nu a aparut in 75.

Daca mai stiti ceva date despre modelele astea mai vechi va rog postati.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

vad ca nu prea e activitate pe topicul scirocco...ori nu mai are lumea masini de astea ori nu stiu... Niste piese unde gasesc si eu? M-am apucat de restaurat un GT din 85, motor 1.8 si as mai avea nevoie de una alta... stie cineva unde se mai gasesc piese pentru ele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

asta nu am si nici macar nu ar avea rost sa le iei sh, mai bine noi... doar atat, sau mai ai nevoie si de alte piese? :)

astept raspuns pe pm, rog un moderator sa faca putina curatenie, cu scuzele de rigoare pentru ca am mazgalit topicul lui bugtuner...

Modificat de retro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!