Jump to content

1.6 Diesel CR pe Octavia 2

virgilius23
 Share

Postare recomandată

Fac din nou recomandarea pe care am facut-o si pe topicul de probleme si anume cauta numele unui consilier de service pentru garantii (de pe site-ul lor) si ia legatura cu el. Sigur o sa se rezolve. Cu consilierii de la "ghiseu" nu ai prea multe sanse.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci am facut dupa ceva interventii updatul la cluj de la versiunea 6930 la 87xx .cei de la conpexit spuneau ca avusesera probleme dupa updaturi si de aceea nu le fac de rutina ceea ce pot oarecum intelege. deci yuhuuuuuuu vreau sa va zic ca masina zboara, cuplu la ture mici se simte usoara ca un fulg nu greoaie ca pana acuma o ia mult mai repede la talpa ,sunt absolut incantat ,am mers 100 de km in oras si tot numi vine sa cred deci fratilor faceti repede updatul ,motorul a devenit din nou diesel si unul de vis yuhuuuuu, efectiv nu imi vine sa cred ce poate face un astfel de update.Pe forumurile din Germania la fel toata lumea care a facut updatul e incantata, unul din ei spunea ca cineva i-ar fi zis ca s-ar fi adaugat 6 cai in plus.

Modificat de alexxb
Link către comentariu

Se poate afla din vag-com versiunea softului din ECU?

Link către comentariu

Pai mie mi-au pus-o pe tester si acolo scria versiunea 6930 si s-au conectat prin internet la fabrica VW si acolo scria vresiune disponibila 87xx(ultimele doua nu le mai tine minte).Updatul acesta se pare ca e de vreo doua saptamani pe piata, oricum foarte recent. Deci crede-ma nu iti recunosti masina

Link către comentariu

Eu am fost la autoclub, unde mi-am facut si primul update la versiunea 6930, si mi-au spus ca daca nu imi apare nici o problema pe motor nu pot sa-mi faca update-ul si desigur ca nu mi l-au facut. O sa incerc si la alta reprezentanta ... plus ca mai am si un sunet ciudat care imi face prin oras cand schimb treapta de viteza , le-am lasat masina sa faca un testdrive cu masina sa il auda si mi-au spus ca nu se aude nimic, ca e sunet normal de diesel, dar eu cred ca e ceva la cutia de viteze, asa ca o sa-mi schimb sigur service-ul. Sper sa revin cu vestea ca mi-am schimbat softul ...

Link către comentariu

Cei de la Bucuresti cica fac fara probleme, sa vedem acuma compexitul dupa ce le-am spus ca schimba radical comportamentul motorului in bine. m-am si oferit sa le ofer un test drive.

Link către comentariu

Mai putin cei de la Bradytrade, care nu fac update dcat daca ai probleme.

Am incercat sa fac la ei update-ul acum aproximativ o luna, dupa ce citisem pe forum ca a apraut o noua versiune de soft si m-au luat la intrebari.

In final n-au vrut sa-l faca, ca daca nu am avut probleme nu am nevoie...

Link către comentariu

Update-ul la soft este indicat de catre fabrica dupa seria VIN. Indiferent daca masina are probleme sau nu, atunci cand se ajunge in service-ul de reprezentanta acestia sunt obligati sa verifice daca exista un update la soft pentru VIN_ul corespunzator masinii in cauza dar repet, ESTE INDICAT DE FABRICA d-aia se cotesc cei de la service cand vine vorba de un VIN care nu apare pe listele lor. Eu cel putin asta am inteles de la un consilier de service.

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

Ai inteles sau ti-a explicat gresit consilierul in cauza.

1. Toate VIN-urile se gasesc in baza de date a fabricii, baza de date pe care fiecare dealer o poate accesa. Acum ceva vreme un prieten a adus un Passat B5 din USA si am fost cu el la reprezentanta VAG pentru diverse probleme legate de omologarea/inmatricularea in Romania iar cei de-acolo cam asta ne-au explicat. TOATE masinile produse de VAG sunt intr-o baza de date pe care o pot accesa toti dealerii, deci NU exista "nu o am in baza de date".

2. De cand cu discutiile interminabile de la 1.2tsi cu update-urile de soft am inceput sa discut si eu cu fosti colegi de facultate, prieteni, cunoscuti care lucra prin reprezentante auto (VAG dar si nonVAG). Am concluzionat ca lucrurile stau lafel cam la toti: daca au o problema cu o masina fiecare verifica la fabrica daca nu cumva pentru problema in cauza exista vreun update care rezolva acea problema. Daca e, il fac. In rest NU isi bate nimeni capul sa verifice pe toate calculatoarele masinii daca e sau nu vreun update (chiar mi-a povestit cineva ca pe Audi S8 ar fi vreo 100 de calculatoare/controllere, imi imaginez ca i-ar lua cuiva o zi intreaga DOAR sa verifice). Si ar mai fi a 2-a varianta cand se face update: cand fabrica face o actiune de chemare in service pentru un UPDATE; atunci dealerul este OBLIGAT sa faca acel update, altfel se lasa cu sanctiuni.

Link către comentariu

ideea colegului cu VIN-urile din lista era alta:

de ex. eu am vrut sa fac update in speranta de mai bine la 1,6tdi.

raspunsul a fost clar inteles: merg cu masina, se verifica VIN-ul, daca e in lista cu update-uri se executa lucrarea, altfel, nu.

chiar daca e acelasi motor cu altul 1,6tdi, daca fabricantul nu a decis ca pentru masina mea sa se faca update, nu vor face. :(

nu merge asa cum as fi vrut, sa merg cu masina, sa cer sa imi fie instalata ultima versiune de soft, eventual contra cost, si gata!

Link către comentariu

asa este BLITZ ,asa mi s-a spus si la compexit. in cazul meu nu stiu daca esti familiar cu motorizarea mea ,exista un turbo lag sub 2000 de ture, lag care era atat de mare incat masina era un chin de condus un oras. Acest lucru a fost sesizat de marea majoritate a testelor din reviste fapt ce a declasat motorul fata de concurenta si eventual in cadrul grupului VAG a reorientat unii clienti spre TSI. Orice om cu un pic de spirit critic ar fi spus ca motorul este o catastrofa. DAR acest lucru nu a fost niciodata recunoscut de VW. de aceea eu urmaream discutiile.pe forumuri germane.Si iata ca apare un update cica pentru buna functionare a tempomatului si a volanului multifunctional(userul respectiv din germania fusese sunat de dealer deci iata ca exista si dealeri mai informati). ca urmare a acestui update lumea constata o imbunatatire substabtiala a functionarii.Ei partea trista e ca nefiind un defect recunoscut oficial(si se pare rezolvat de vw pe ascuns) nici dealerii habar nu au de asta. Si astfel VW isi permite sa sacrifice ultimii doi ani de cumparatori doar de dragul de a nu face chemari in masa...urat

Link către comentariu

nu ai putea sa afli exact numarul 87XX ?

sa mergem cu lectia invatata la dealer?

Link către comentariu

ideea colegului cu VIN-urile din lista era alta:

de ex. eu am vrut sa fac update in speranta de mai bine la 1,6tdi.

raspunsul a fost clar inteles: merg cu masina, se verifica VIN-ul, daca e in lista cu update-uri se executa lucrarea, altfel, nu.

chiar daca e acelasi motor cu altul 1,6tdi, daca fabricantul nu a decis ca pentru masina mea sa se faca update, nu vor face. :(

nu merge asa cum as fi vrut, sa merg cu masina, sa cer sa imi fie instalata ultima versiune de soft, eventual contra cost, si gata!

Da, asta am vrut sa spun si vad ca sunt cazuri in care se confirma.

Pe de alta parte, daca exista "bunavointa" din partea dealerului iar proprietarul doreste neaparat un update la soft chiar daca nu are probleme si nici nu exista vreo actiune indicata de fabrica pentru VIN-ul corespunzator masinii sale, probabil se poate rezolva problema adica "se poate si asa".

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

Colegul loghy a facut updatul cu numarul 8798 iar eu nu mai stiu exact decat primele doua cifre 87xx. Presupun ca este de acelasi update vorba ....

Nu voi mai insista foarte mult sa nu zica lumea ca sunt nebun de tot dar eu zic sa va faceti updatul pentru ca veti avea alt motor sub talpa , updatati-l orice ar fi , insistati pana reusiti sub o forma sau alta sa-l aveti sub capota. Eu sunt noroc ca stiu cat de cat sa folosesc computerul si mai stiu cateva limbi sa pot citi forumuri straine ca altfel as fi trait in ignoranta cu nemultumirea mea legat de motor , care nimeni nu ma credea , si as fi trecut asa fara sa stiu ca exista o rezolvare la problema mea. Motorul actualmente este de vis isi face exact treaba cum trebuie pentru un motor de 105 cai, avand cuplu bun in ture joase , consuma putin si e extrem de silentios,am facut 426 de km in weekend , consum 4.8 , vteza medie 76 km /h intrat in depasiri cu a patra fara nici un fel de probleme nu ca inainte cand imi era frica neavand cuplu sub 2000 de ture.Asta am vrut de la acest motor cand l-am cumparat , nu l-as da cum e acuma pentru nici un 1.9 tdi PD. Se pare ca le-a luat doi ani sa-l perfectioneze eu chiar nu inteleg dece nu au facut asta din fabrica.

Duminica placuta in continuare va doresc.

P.s ca o chestie comica cand m-am dus la ei si le-am cerut updatul soft mi-au spus ca exista nenumarate updaturi pentru nenumarate computere la 1.6 tdi si nu stie care sa-l aleaga si blalblabla. Eu le-am zis ca e ceva cu 8xxx stiind de la colegul loghy si mi-au zis ca nu exista decat cu 6930 dar sa vedem.Si de fata cu mine pune masina pe teter si verifica prin internet la fabrica si surpriza singurul update era cel cu 87xx. Hahahaha va dati seama ce m-am bucurat ca avusesem dreptate mai ales ca era a patra oara cand eram in service si ei nici nu vroiau sa auda de update. Oricum nu ei sunt de vina ci fabrica mama care nu cere oficial o chemarea a tuturor 1.6 tdi facute inainte de acest update.

Modificat de alexxb
Link către comentariu

Oricum nu ei sunt de vina ci fabrica mama care nu cere oficial o chemarea a tuturor 1.6 tdi facute inainte de acest update.

Aceeasi problema este si la 1.2 TSI !

Desi masinile nou fabricate (MY2011) au o alta versiune de software ECU, nu exista nici o rechemare a masinilor mai vechi (MY2010), cu versiuni anterioare de software !

Probabil ca e o problema ca VAG sa recunoasca ca inca isi adapteaza motoarele la realitatile pietei...

Modificat de DRAPAR
Link către comentariu

Sfatul meu este sa sunati la reprezentantele din orasul vostru (sau din orasele invecinate) si sa intrebati daca fac acest update indiferent daca ai probleme cu filtrul de particule sau nu (asta m-au intrebat cei de la brady, daca am probleme cu regenerarea, fara sa verifice seria masinii sau altceva) si sa va duceti acolo... din punctul meu de vedere chiar merita osteneala - ieri cu motorul cald la 50km/h in treapta a 4-a, consum 1.8-2% fara cruise control :blink: si masina se simte mult mai vioaie

Pe de alta parte intrebati, la cei care nu accepta, daca va fac totusi update-ul contra cost. Pe factura care am primit-o cand am luat masina de la avia, era trecut si update-ul si valoarea facturata era de 30 ron tva inclus, dar probabil pentru ca masina era in garantie dupa eu nu am platit nimic.

Link către comentariu

Salut!

Mă pregătesc de prima revizie şi deja m-am interesat de consumabile...bine

Link către comentariu

De astazi am soft nou pe motor (6930->8798). La mine se auzea un fel de troncanit la mers linistit prin oras,cand dadeam drumul la ambreiaj, la schimbarea treptei din 1 in 2 . Mi-au pus tester-ul, a aparut softul al nou, mi l-au schimbat si acum nu se mai aude si sunt foarte multumit. Cat despre ce ziceau colegii care si-au pus softul acesta cum ca e o alta masina, ca trage mult mai bine la turatii sub 2000rpm, mie nu mi se pare, imi merge cum mergea inainte numai ca nu se mai aude acel "troncanit". Ramane de vazut cum o sa se comporte mai departe...

Link către comentariu

Aceeasi senzatie am avut-o si eu la inceput ca nu are nimic , mai mergi cativa km cu ea , viteza 1 trage mult mai bine si pica exact in plaja de cuplu pentru viteza 2 astfel ca nu mai smuceste. Sigur nu e autosugestie pentru ca deja am updatul de cateva zile si nu ma mai satur de condus, eu sigur nu m-am schimbat fiind memultumit aproape un an de masina si acuma de cateva zile nu ma mai satur.

Link către comentariu

Asta a fost impresia mea pe 15km cat am facut de la service - acasa. Sper sa ma insel si sa traga mult mai bine....a... si am mai observat ca parca nu se mai simte cand dai drumul la ac(afara erau 21 grade), in sensul ca nu am mai simtit lipsa de putere.

Link către comentariu

Sa-mi spui si mie dupa ce faci ceva ture cu masina ce parere ai, sunt chiar curios daca vei simti diferenta.

Link către comentariu

Merge destul de bine, mai bine decat inainte, dar nu perfect. Tocmai ce am dat niste ture prin oras si am avut consum de 6.6 si nu am mers la consum , deci noul soft pare promitator :icon_thumright:

Link către comentariu

dar simti cuplul mai puternic sub2000 ?

Link către comentariu

Costa ceva acest update? Ketex aceleasi simptome le am si eu cand schimb a 2-a din a 1-a, sper sa fac si eu cat mai curand acest update

Link către comentariu

alexxb: cuplul sub 2000rpm il simt la fel ca inainte de update... Mie imi traga masina si cu vechiul soft, drept dovada filmuletele mele 0-100 care le-am postat.

radu2010: Update-ul nu costa nimic, intra pe garantie. Vezi cand te duci cu masina sa le arati cum se aude la schimbarea treptelor sa mergi cu ei , ca de examplu la mine cand s-a urcat tipul de la service si a facut test drive-ul, la el nu se audea nimic, deci conteaza si stilul de condus, de aceea trebuie sa treci tu la volan si sa le arati cum face. La mine facea mai tare cand schimbam trapta cu volanul la maxim , adica mergeam in cerc. In plus, la mine nu se auzea nimic cand aveam motorul rece, doar dupa ce se incalzea la 90 de grade. Sper ca scapi de acel sunet.. mie imi era rusine cand mergeam pe strada ca-mi facea ca tractorul...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!