Jump to content

Cum facem shaved doors - kit, motorase, telecomeznzi, preturi, etc


shpritz
 Share

Postare recomandată

Salutare

De curand m-am hotarat sa scot manerele spate si cel de la portbagaj, de p golful meu 4. Operatiunea "shaved doors", din cate am inteles are nevoie de niste motorase si daca este posibil de o telecomanda care sa deschida usa respectiva la apasarea butonului. Practic e nevoie de un buton pentru fiecare usa si portbagaj. Stie cineva de unde se pot cumpara aceste motorase si daca se poate anexa o telecomanda care sa deschidsa usa mai usor?

Ar mai fi varianta deschiderii usii din interior :( ca la 1310 :P

Ar fi interesant de stiut mai ales de la cineva care are, unde putem gasi astfel de motorase, cat de complicat e montajul si daca se poate atasa o telecomanda...

Daca e cineva care are asa ceva, ne poate spune cat de fiabile sunt aceste motorase, daca sunt probleme iarna cand se lipeste chederul de caroserie...etc...

Cine mai poate ajuta cu orice detalii, e bine venit...

Multumesc si astept pareri...

Modificat de shpritz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uite aici un filmulet care`ti arata cat de cat cam ce "piese" ar trebui. Mai multe nu stiu, dar m`ar interesa si pe mine. Daca stiti careva mai multe, ne spuneti si noua???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

as putea aduce eu shavedoor-kit de la JOM.

"powerful cable motor to open-up the doors/trunk, for cars without doorhandles,universal,incl motor,wiring kit,switch buton,braket for 1 door,addable with a central loking system" -- pret 20 E

http://www.jom.de/products/de/Elektronik/K...veDoor-Kit.html

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

20E e un pret ok. problema e ca mi se par cam putine scule acolo...am vazut si eu un filmulet pe youtube si am vizitat un site american referitor la chestia asta si au si motoras si solenoid si mai multe fire...draq sa i ia. Ideea e ca am nevoie de deschidere din telecomanda la usile astea...ca nu i de-ajuns sa le scot manerele si sa le deschid ca la dacia 1310....

http://www.slickcar.com/shaved-door-handles.asp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

Am avut si inca ap probleme cu clanta de la portiera dreapta fata si as vrea sa renunt de tot la toate 4, optand pentru shaved.

Mentionez ca mi-am insonorizat usile si cam asta ar fi problema pt care a cedat.

Exista un atelier in buc unde se poate face aceasta operatie?

Am vazut 2 masini la tv ce aveau shaved doors, insa nu preciza nimeni unde.

Una din ele un Golf 4 modificat, gri mat cu finisaje rosii pe grila si pe jante (din ce am vazut) ce poarta insemnele TuningGarage, e cineva din acest forum?

Acesta din urma a renuntat doar la deschiderea din haion

http://www.voom.ro/viewArticleGallery.htm?...676&index=9

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

e mult mai riscant cu shaved...problemele pot fi mult mai multe avand 4 motorase si eventual cu portbagajul 5....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@shpritz , nu inteleg de ce sa fie riscant . Poate chiar mai safe ( dpdv al deschideri masini de hoti , nu spart geam s.a. ) . Daca sustii ceva ar trebui sa explici si de ce . Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

intr adevar fata d hoti e mai bine...dar oricum hotul sparge geamul cu bucati de bujii nu deschide usa :biggrin: Eu ma refeream ca e mult mai mare probabilitatea sa ai belele cu motorasele si toate firele si nebuniile pe care le folosesti sa deschizi o usa fara maner dintr o telecomanda si risti uneori sa ramai pe afara(daca cumva n ai si o alternativa de siguranta-un buton secret ceva) fata de o deschidere stock cu cheie/telecomanda normala. Nu mere telecomanda, ok folosesc direct cheia. La shaved daca se buleste un motoras si iti sta usa aruncata sau vreun fir si nu mai actioneaza tre sa o deschizi pe dinauntru ca la 1310 ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intradevar pot aparea mai multe probleme decat la usile normale si sa se blocheze o usa sau ceva . De exemplu eu la golf am numai pe o usa cheie ( este cam acelasi lucru ) . Oricum foarte putin probabil ca sa se blocheze sau defecteze deschiderea pe 4 usi odata . Oricum daca vrei ceva mai neobisnuit trebuie sa faci si sacrificii si daca o usa se defecteaza o deschizi cum poti apoi o repari de urgenta .

Si eu as fi interesat sa fac lucrul acesta dar probabil pe usile din spate prima data ( ca si test ) apoi pe cele din fata . Dar deocamdata este mai greu cu bani asa ca mai astept .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salutare

Am reusit pentru moment sa desfiintez manerul de la portbagaj. Operatiunea este simpla. Am gasit la un magazin cu scule auto(staii boxe, etc) si motoras pentru ce aveam eu nevoie. M a costat 25 de lei motorasul si 30 lei manopera. Cu ocazia asta am montat si o alarma cu telecomanda. CAnd apas sa deschid masina, se deschid usile normal. Iar cand tin apasat butonul mai mult se deschid usile + sare portbagajul permitandu mi sa bag mana intre lampa si hayon sa pot sa l ridic :blink:.

Pentru portiere am vazut ca e mai complicat...daca e cineva care are asa ceva pt portiere si ne poate spune unde gasim un astfel de kit...ar fi super..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cand o sa termini cu toate usile, ai f.f.f. mare grija sa nu inchizi toate usile si cheile sa fie in masina. Nu-i gluma, nu-i banc, e patita!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asa e :) a patit o un amic cu o skoda octavia 2...fara shaved..:icon_thumright: a uitat cheia in portbagaj a inchis portbagajul si usile erau inchise... adoua cheie era la aia de la leasing...in alt oras....noi eram la o nunta :biggrin: a trebuit sa dpargem geamul ala mic de pe spate..

Daca ai cheia si telecomanda de rezerva te descuri...sau daca tot faci shave p toate usile...macar faci un boton sau ceva mecanic secret de deschidere a unei portiere in caz de urgenta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

salutare,

are cineva idee daca se pot folosi actuatoare pt inchiderea centralizata la shaved doors?

stiu ca cel mai bine e sa folosesti solenoid de deschidere a portbagajului. Daca cineva vrea sa ne consultam sa ma adauge in lista de messenger cu id-ul b50gsx ... in maxim 3-4 zile eu o sa imi pun sistemul pe masina.

si by the way ...legat de back up. Pe langa faptul ca probabilitatea sa se strice toate actuatoarele de-o data este mica, sa zicem ca se duce modulul ... este de preferat ca la una din usi sa se faca back up mecania ... adica sa se traga un cablu, intr-o zona stiuta doar de voi.

numai bine :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de actuator chiar nu stiu....unde ai gasit kitul si spune ne mai multe despre asta...e cu solenoizi sau motoras...? vrei sa ti iei kit pentru 2 sau 4 usi?

ti am dat add p mess tgeorge85 e id ul meu

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare,

Kit-ul se gaseste pe www.neosis.ro si este un set de de 2 x emitatoare (telecomenzi) + 1 receptor cu 2 canale (folosit pt alarmele de casa). In momentul de fata este singura varianta pentru a actiona solenoizii care se monteaza pe usi. mai multe vorbim pe messenger (nu prea intru pe forum ca nu am timp).

Important - nu merge actuatoarele de inchidere centralizata...trebuie solenoizi pt. deschiderea automata a portbagajului. De ce? pentru ca actuatorul de inchidere centralizata are 2 motorase in interior (unu ridica, celalalt coboara) si are nevoie de 2 impulsuri electrice la o perioada de timp de parox 2 sec, pe cand solenoidul este pe baza de magnet si sta actionat atata timp cat i se da curent, dupa care revine singur.

are cineva idee daca gasim solenoizi in Vitan mai ieftini de 60 Ron? pe net nu am gasit mai ieftin.

Spor la treaba

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

am renuntat si manerele de la usile spate...si le voi deschide din interior. nu cred ca are rost sa pun deschidere din buton pt usile din spate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Buna!

Si eu sunt in documentatie acum sa imi pun "SHAVED DOORS", pana la urma a montat cineva?

Eu ma gandeam sa imi pun doar pe usile din fata deschiderea (cele din spate le deschid manual, ca la dacie :offtopic: ca si asa nu sunt prea folosite), dar, la cele din fata daca imi montez si pe stanga si pe dreapta pot sa pun sa se deschida doar pe stanga sau doar pe dreapta usa din buton, sau se deschid ambele cand apas pe buton (poate depinde si de sistemul care il montez)...aaaa, da si vreau sa imi pun si pe portbagaj.

Ca si backup ma gandeam sa pastrez butucul cheii de pe fata (portiera soferului) ca si in video acesta daca va uitati atenti: http://www.youtube.com/watch?v=OvF_A6SccQc

Cat de mult se deschide portiera? Intreb ca ma mir cum o deschid iarna, eu am patit-o acum de mi-au inghetat usile de abia le-am deschis (am tras vreo 5 min de usa cu forta pana a cedat)...exista spray special de chedere sa nu se lipeasca de usa, dar totusi, daca mergi cu masina si se incalzeste si se topeste sapada si iti intra intre usa si caroserie si iti ingheata peste noapte la -10 -15 grade poti sa fi pus 10 tuburi de spray ca tot degeaba..,

Si eu am patit-o, am uitat cheile in contact cu motorul pornit (se blocau automat usile) si am spart geamu mic din spate stanga si s-a dovedit sa fie mai scump ca ala mare (la un ford mondeo).

Modificat de PiltZu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!