Jump to content

vibratii in volan la 130 km/h

pte
 Share

Postare recomandată

@cfk..du-te la un service sa-ti stranga un pic surubul de la caseta de directie. eu am schimbat din acelasi motiv si jante si cauciucuri si discuri+placute (desi si alea vechi erau super bune) si uite ca nu de la ele a fost problema. Mie imi tremura rau la franare tot asa, numai de la viteze mari si nu la franare brusca si in sfarsit am rez :Driver:

Si eu am trecut prin distractia asta si in final am schimbat caseta de directie. Acum nu mai tremura la franare, dar ma intreb de ce nici unul dintre mecanici nu s-a gandit sa incerce sa regleze acel surub? La multi ani tuturor!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am avut exact aceeasi problema,vibra volanul la viteza in draci....jantele erau usor deformate

mers la autosoft si indreptate....merge excelent

si eu am putin joc in directie,dar nu vibreaza deloc volanul din cauza asta,nici la franare

Link către comentariu

pt ca e mai putin normal sa fie de la caseta de directie.

In conditiile in care recomanda inlocuirea casetei de directie? Acum nu ma gandesc decat ca este posibil ca inlocuirea sa fi fost evitata daca s-ar reglat acel surub.

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut

Ma confrunt si eu cu o problema legata de vibratii in volan. Istoricul "defectiunii" este cam acesta:

- fara sa lovesc vreo bordura sau sa iau o groapa exagerat de mare, am inceput sa simt cum masina trage stanga;

- am schimbat cuciucuri+jante de pe spate pe fata si invers (dupa 40.000 km), facand si o echilibrare a rotilor;

- dupa aceasta etapa, nu mai tragea stanga, in schimb la 120-130 km/h avem vibratii in volan;

- am echilibrat din nou rotile de pe fata si a inceput din nou sa traga stanga. Nu foarte tare, dar cat sa ma deranjeze.

Inainte ca masina sa traga stanga, am fost cu ea la revizie si apoi la ITP, in ambele locuri neavand niciun fel de probleme.

Vreo idee ce ar putea fi sau ce ar trebui sa fac ca sa elimin defectiunea? Altceva de verificat? Placute? Rulmenti?

Merci

Link către comentariu

sa nu fie discurile fata ovalizate, la mine la fel face cand pun frana brusc

Link către comentariu

@RoDiesel - problema ta este sigur de la roti. Tind sa cred ca ai anvelopele deformate. Daca sunt marca Matador, mai mult ca sigur ele sunt cauza la km care ii are masina.

@Florin75 - e clar ca nu e de la discurile de frana, problema lui se manifesta permanent la viteza mare. Cand sunt discurile de vina, trepidatile apar doar la franare.

Link către comentariu

Da, sunt Matador, adica cauciucurile originale... O sa le schimb din nou fata/spate sa vad ce rezolv. Desi motivul schimbarii a fost tocmai faptul ca tragea stanga. Probabil ca ptr a ma lamuri, o sa le schimb initial pe cele de pe fata intre ele (adica stanga/dreapta). Si daca trage dreapta .. e clara treaba.

Merci mult

Link către comentariu

Parerea mea este sa faci proba cu alte cauciucuri ca sa fii sigur ca e de la ele. Schimbatul fata/spate nu e relevant, deoarece toate cele 4 anvelope sunt vechi. Fa evetual un schimb de roti cu un prieten daca nu dispui de bani sa le schimbi.

Modificat de x-tremist
Link către comentariu

Am facut schimbul de roti stanga/dreapta. De data asta trage dreapta ... Asa ca e clara treaba. Cauciucurile sunt pe deplin vinovate. Cu prima ocazie (a se citi "Cu prima ocazie cand am bani pentru 4 cauciucuri") trec de la Matador la un brand ceva mai cunoscut.

Multumiri lui x-tremist.

Numai de bine

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!