Jump to content

Proceduri VCDS

Seby19
 Share

Postare recomandată

Nu va grabiti, ca le rezolvam pe toate.... incet-incet.

Bine :) Asteptam cu maxim interes :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@75NOR, nu e chiar ca la windows. si la windows nu "copiezi tot" ca sunt fisiere ascunse care nu le vezi deci nu le poti copia deci nu le poti folosi.

daca vorbesti de imaginea acelui sistem, trebuie sa ai in vedere ca nu exista doua sisteme de calcul identice nici la pc-uri nici la o masina.

Link către comentariu

Daca vorbim de aceasi platforma hardware (cu alte cuvinte aceasi placa cu aceleasi componente) in principiu se poate programa un soft mai nou, daca fabricantul a oferit unul. De ce? Pentru ca softul (sau firmware cum i se spune in acest caz) este stocat ori intr-un microcontroller ori intr-o memorie (pot fi mai multe tipuri).

Tot ce trebuie in acest caz este:

1. locatia firmware-ului care urmeaza sa fie updatat

2. datasheet pentru componenta electronica care stocheaza firmware-ul (uC, EEPROM, flash)

3. firmware nou

4. programator al componentei electronice

In cazul meu, cand am schimbat IC-ul la masina, a venit cu un nr de kilometri la jumatate fata de cat aveam. Pentru a ii modifica la realitate (urma revizia iar eu o fac in sistemul VW cel putin ulei, filtru de ulei) am apelat la serviciile unui baiat din targul din Vitan. Mi-a desfacut IC-ul, a dezlipit un cip, a lipit cateva fire ale unui programator/cititor si mi-a citit firmware-ul. A facut cateva calcule (se pare ca numerele in hexa erau inversate doua cate doua) si mi-a reprogramat noi/vechii kilometri.

De regula firmware-ul este intr-o singura locatie.

Deci se poate.

Modificat de mars01
Link către comentariu

O intrebare de newbie, nu dati cu pietre:

Nu se poate "copia" sw de pe masina lui Florin - de exemplu - si "rescrie" pe a mea - tot de exemplu - Ca la windows, cand instalezi o versiune mai noua ?

Problema nu este la imagine, pentru ca cei de la VW o pot lua pe cea mai noua, online, sau chiar offline (de pe un DVD). Problema a fost ca, la mine, nu au reusit sa faca update-ul. VAS-ul ii cerea un cod de problema, adica motivul pentru care se face update. Tehnicianul VW nu a avut timp sa caute prin baza de date atunci si mi-a promis ca o va face ulterior, daca ii aduc aminte. Eu nu i-am mai adus, ca n-am mai fost pe la el. Cred ca as putea sa fac rost de imaginea respectiva de la el, in vederea update-ului pe alta cale (Florin?), dar pentru asta am nevoie de un scan de-al tau cu modulul 17.

Link către comentariu

posibil, oricum in acest moment, cautam o solutie pentru clusterele noi.....

da-mi maine PM si o sa iti dau scanul - il am pe alt calculator.

Legat de SW si HW - sunt variante care merg si care nu, chiar daca IC-urile arata identic - la fata - HW-ul poate sa fie diferit, iar SW-ul sa nu il suporte.

Baiatul din targ, nu a avut sculele necesare..... la B6 se pot face linistit, prin mufa OBD.....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Al tau e diferit Florin. L-ai mai postat in alta parte si imi aduc aminte, eu lui 75NOR ma adresam

Eu nu vorbesc de targ, ci de reprezentanta VW. Nu intotdeauna merg usor update-urile, uneori sunt necesare informatii supkimentae. Asta lasculele originale VW, la ale altora e mai usor, cred...

Modificat de Valentin
Link către comentariu

stiu.

de targ, i-am zis lui mars

Link către comentariu

Si la octavia cu FL se pot face acum prin OBD, chiar daca protocolul edte UDS.

Link către comentariu

@Valentin: la asta te referi ?

post-9928-0-08196300-1351838560_thumb.jp

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Am si eu o intrebare pentru cei care se pricep mult mai bine ca mine !

De ce la mine apare 00471080 in loc de 00471077 ?

Mentionez ca era xxx80 si inainte de a face modificarile pentru Rain-Close !

Oare de la asta sa nu-mi mearga COMING HOME (cu toate ca este activat, apare in BC cu 20sec), dar nu vrea si pace !?

Mersi mult.

PS. Am atasat o poza sa se vada exact..

post-105630-0-08404300-1351845980_thumb.

Modificat de humerg
Link către comentariu

ai activat si in 46- Convenieta - ai bifat Rain closing

ai debifat - Rain closing inactive ?

Link către comentariu

@Valentin: la asta te referi ?

Da la asta, desi puteai sa pui doar fragmentul text din autoscan.

Daca imi amintesc bine, ai exact acelasi modul ca mine, chiar si revizia hw si versiunea sw coincid. Update-ul merge, fisierul exista la VW, sa vedem doar cum il punem...

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Dap, probabil ca masinile noastre au fost fabricate in perioade apropiate, pana la urma sunt aceeasi motorizare.

Eu am incercat la VW- Tess, in iunie. Au intrat pe "live", au interogat fabrica, s-au chinuit vreo ora, dar mi-au zis ca nu au reusit.

Poate merge...totusi :)

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Florine, RainClose imi merge perfect !

Ce nu inteleg eu, este:

1. de ce am cod acolo !

2. De ce nu-mi merge ComingHome (leaving home - merge perfect !).

Ms mult.

Link către comentariu

deci, lasi farurile aprinse si incui masina - daca nu vrea asa, inainte sa pleci din masina, da un flash - tragi de levier, ca sa dai faza lunga - si vezi dac raman aprinse farurile

Link către comentariu

Pai am senzor de lumini, si nu merge faza cu tras de levier sau altele !

Cand am luat masina mergea perfect, adica acum o juma de an, de vreo luna refuza sa mearga Coming Home, dar culmea ca Leaving HOme merge perfect !

Ms.

Link către comentariu

comuta pe off stanga maxim nu il mai lasa pe 0 la ora 12 (adica pe senzori) si iti va merge....succes

Link către comentariu

Da, am intels ideia !

Dar pe mine ma macina de ce nu mai merge pe AUTO !!!!!!!

Care e problema, si cum se poate rezolva !

Link către comentariu

n-are treaba...... eu o tin pe Auto.

daca o perioada a mers si acum face figuri, alta e povestea. Fa un auto-scan, sa ma uit pe el.

Link către comentariu

Am facut Florine.

Nu am nici o eroare nimic !

Daca vrei iti trimit si log-ul !

Ms mult.

Link către comentariu

Stiti cumva unde trebuie sa intru in vag pentru a modifca numarul de semnalizari?

Link către comentariu

.... din pacate .... :grrrrrr:

Link către comentariu

Azi am intrat la Applications si am dat din greseala pe Activate transport mode. Care e diferenta intre activare si dezactivare transport mod, adica ce fac ele si ce ar trebui sa las selectat. Multumesc.

Link către comentariu

Nu o lasa activa - respectiva optiune se activeaza cand se licvreaza vehiculul - tocmai in ideea de a nu consuma bateria si opreste majoritatea sistemelor.

Transport Mode] function found in the Applications Screen is used in some vehicles using CAN for diagnostics, to Activate or De-activate a speTcial Transport Mode that is used by the factory to put the cars into a "sleep" mode to conserve battery charge during long periods of inactivity.

[Activate Transport Mode]

Clicking this button will put applicable vehicles into Transport Mode, shutting down most systems.

[De-Activate Transport Mode]

Clicking this button will "wake up" applicable vehicles from Transport Mode, powering up most system.

These functions are only available when using professional-grade interfaces.

On some early CAN-based cars, Transport Mode cannot be re-enabled once the car has more than 150km on the odometer.

In the B7 Audi A4, Transport Mode works a little differently since this car does not have a CAN Gateway. To take the car out of transport mode, go into

[select]

[17 Instruments]

[Adaptation - 10]

Enter channel 99

Put in a new value of 0

[Test]

[save]

Use [Done, Go Back] to return to the Main screen.

Modificat de pronet
Link către comentariu

• Marian a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!