Jump to content

Care e cel mai bun ulei pentru TDI PD ?

AndreiO2
 Share

Postare recomandată

Eu folosesc GVW052195M2 .E ok. Motorul suna bine,nu consuma intre schmburi.Nu am pic de clancanit dimineata  nici la -20 grade .L-am ales ca sa elimin orice ulei contrafacut.

post-74110-0-83209600-1414086536_thumb.j

post-74110-0-55483100-1414086550_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am inteles. La al meu 1.9 fara dpf mi-a fost recomandat 5w40 desi autodata zice ca e ok si 5w30 doar ca din auzite si citite, vara e prea subtirel.

Link către comentariu

"vara e prea subtirel" = e un mit, motorul are acelasi regim termic, doar e racit cu apa nu cu aer si nu e vorba de racing

EEXCALADE - cat costa uleiul ?

Modificat de SergiuD
Link către comentariu

Nu e mit, stai potol. Intai se raceste cu ulei, apoi apa/aer.

De aceea exista si vascozitati diferite in functie de temperatura exterioara.

P.s. Si eu sunt curios cat costa litrul de ulei

Link către comentariu

G 052195M2 - 1litru- cam 65 lei

G 052195M4 - 5 litri - cam 320 lei

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Sti cumva unde gasim o fisa a acestui ulei.in mod cert e low saps dar vascozitati , tbn ?

Link către comentariu

nu cred ca se gaseste asa ceva, doar un MSDS probabil de la reprezentanta si doar la cerere.....

Link către comentariu

Am gasit un post pe "bobistheoilguy" unde se spunea ca este exact Castrol slx III .

Link către comentariu

astea sunt speculatii, la fel si ca fuchs este uleiul de umplere in fabrica....

Link către comentariu

am vazut testul acesta cu ulei Schaeffer Supreme9000 5w4o a fost prezentare la noi m-am uitat in fise are HTHS 4,05 ce parere aveti un prieten a bagat in golf 4 Pd sunt curios ce se intampla ,nu are 505.01.

Link către comentariu

Si eu am cautat schaffer 9000 cu mos2 insa valvoline e mult mai usor de gasit si are pret mai bun. Asadar am mers pe synpower 5w40. Gama extreme 5w40 nu pare a fi disponibila la noi inca

Link către comentariu

Dispar posturile off topic. Chiar dacă posturile respective conţin informaţii utile ele vor fi şterse dacă se abat de la tema topicului sau creează premise pentru discuţii off topic.

Conform regulamentului, ştergerea posturilor respective ar trebui însoţite şi de sancţiuni, dar presupun că în continuare nu va fi nevoie de aşa ceva.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Dupa ultimul schimb cu Valvoline DuraBlend Diesel 5w-40 si mecanicul s-a mirat de cat de negru a curs uleiul. Consider ca isi face treaba bine si ca schimbarea lui la 8k km e foarte ok. Nu am gasit Shell Diesel Ultra Plus VA pe nicaieri, ca il testam si pe acesta. Stie careva daca se gaseste la Autonet, Unix, Intercars sau Augsburg?

Link către comentariu

uleiul in general la diesel se inegreste de la scaparile de compresie in  carter deoarece la diesel compresia este mai mare ca la benzina.

Clar mai sunt  si alte motive ce duc la inegrira uleiului...... si uleiurile Valvoline sunt  renumite ptr proprietatilo lor de a curata motorul sau a il mentine curat.

Eu iti recomand  sa te axezi pe un ulei si sa continui cu el, aceste experimente cu diferite uleiuri ptr a satisface placerea userilor pe forum  sunt  daunatoare ptr motor....

Link către comentariu

pai si cu scaparile alea clar ar fi nevoie de un vw  504/507, eu asa inteleg.

Link către comentariu

te referi la scapari de compresie? 

Alea sunt inerente oricarui motor, nu se elaboreaza uleiul in functie de ele.

Link către comentariu

@Rune, nu am bagat decat Aral 431 PD 5w-40 ( 2 schimburi ), apoi am pus numai Valvoline DuraBlend Diesel 5w-40. Nu vroiam sa incerc chestii noi sau panarame, ci un concurent destul de credibil pe piata, Shellul de mai sus. Voi ramane la Valvoline, cu schimb la 8k de km.

Modificat de Mishutz
Link către comentariu

Si eu merg acum pe valvoline synpower. Astept versiunea xtreme 5w40 pe care inca nu o gasesc nici cum. Gama 5w30 in schimb este.

Link către comentariu

aditivii, sunt mai buni pt diesel si tsi la vw504/507. combat combustibilul care ajunge in ulei mai bine. 

Link către comentariu

In plus, fiind mai fluid nu doar ca unge mai bine motorul la rece cand uleiul e prea vascos indiferent de care e, ci si poate sa raceasca mai bine motorul la cald in punctele cheie de frecare printr-o circulatie mai buna prin motor, ceea ce evita si depunerile.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!