Jump to content

Folie geamuri pt protectie solara

cristip
 Share

Postare recomandată

Probabil vroia sa spuna ca o data ce ai pus folie pe geamurile FATA, nu mai ai aceasi claritate cand folosesti oglinzile laterale.

Nu exista nici o legatura intre folia spate si vizibilitatea in oglinzile laterale, CAT DESPRE OGLINDA MIJLOC, CE TE FACEAI DACA AVEAI UN VAN DE MARFA?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi mi-am pus si eu folie pe Octavia.SUnt foarte multumit.Nu exista termen de comparatie intre cum era si cum e acum.Montajul a fost facut in cateva ore iar rezultatul este nemaipomenit.

Link către comentariu

Si eu sunt de acord cu folia cat mai inchisa in special ca noaptea nu te mai orbeste nici o lumina venita din spate. De un an si ceva de cand am actuala masina nu am trecut niciodata oglinda pe modul de noapte datorita foliei.

Pot fi mici probleme daca ai geamurile inchise si pe fata ( eu am 35 % transparenta ) atunci cand vrei sa faci anumite manevre in locuri foarte intunecate si cand afara ploua. Depinde foarte mult de locurile in care obisnuiesti sa faci aceste manevre.

Link către comentariu

Aceleasi probleme le aveam cu parcatul cand ploua si cand nu aveam folie pe geamurile din fata. Singurul inconvenient pe care l-am simtit, este faptul ca nu mai functioneaza oglinda interioara cu efect antiorbire. Asa misto se inchidea automat la culoare, cand venea cineva cu farurile din spate. Acuma, nimic.

Link către comentariu

the_punkreas2003

Eu cu transparenta 21% pe spate si 50% pe fata nu am niciun fel de problema. Chiar mi-e putin ciuda ca ziua se cam vede prin geamurile fata dar asta e, nu ma risc la folie mai inchisa.

Link către comentariu

Te rog sa pui si niste fotografii cu ele montate. Si pe mine ma tenteaza de mult timp dar nu stiu cum va arata(cat de mult se vede prin ele) si ce efect vor avea(in ceea ce priveste "umbrirea").

multumesc anticipat

Mi-au venit perdelutele pentru geamuri laterale. Vin foarte bine, calitatea e ok. Se prind foarte simplu cu ajutorul a 2-3 cleme fara adeziv. Clemele se fixeaza pe rama de metal sub garnitura geamului.

O sa pun poze in curand cu ele. Se vede foarte fain din afara, parca ar fi folie 50 % transp.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

eu ma folie pe luneta spate si geamurile laterale spate.. pe fata nimic (desi a-si vrea).. nu ma deranjeaza noaptea si nu vad nici un impediment cand fac garari..

am condus dube si camioane si am invatat sa fac o parcare fara probleme..

pt cei care chiar nu vad prin geamuri exista sisteme parctronic.. eu nu folosesc decat la camion asa ceva pt ca doar la ala am nevoie.

in alta ordine de idei.. noaptea e super sa ai folie pe geamuri spate, scapi de dobitocii de dorm in masina pe faza lunga... dar si pt asta am rezolvat cu vreo 2 becuri in lampile de ceata.. acum vad soferii care mai uita sa schimbe din lunga in scurta vad mai mult rosu in fata ochilor :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Sa inteleg din postul tau ca becurile de ceata stau aprinse tot timpul ca un fel de becuri de pozitie ?

Link către comentariu

Poza cu perdelute geamuri spate Octavia 2 .... :vaidecapulmeu:

Dupa parerea mea sunt dragute, calitatea este OK. De asemenea, am observat ca se poate merge acum si la viteze mai mari cu geamurile spate putin deschise (nu se mai aude acel "pocnit" insuportabil...) :blink:

post-9995-1247149950_thumb.jpg

post-9995-1247149963_thumb.jpg

Modificat de ovidius
Link către comentariu

ovidiu cat te-au costat perdelele???

Link către comentariu

ovidiu cat te-au costat perdelele???

Perdelele au costat 4 mil la dealer :D

Link către comentariu

E foarte ok combinatia dintre folie si astfel de jaluzele. Eu am asa pe luneta de la Audi si pot sa spun ca nu ma mai deranjeaza nici macar cei care merg cu faza lunga noaptea.

Link către comentariu

salutare , am si eu intrebare , la sfarsitul luni plec intr-o mica excursie afara din tara mai exact Ungaria-Austria-Germania-Elvetia-Italia , am folie pe laterale fata, laterale spate si luneta 50% pana acum in tara nu am avut probleme cu politia si nici cu cei de la rar chiar am facut itp-ul de curand , credeti ca o sa am probleme in aceste tari , am cautat ceva referitor la legislatia acestor tari legate de folie auto dar nu am gasit nimic conludent , astept cu nerabdare aspunsurile voastre pt. ca nu as vrea sa o dau jos

Link către comentariu

Probabil vroia sa spuna ca o data ce ai pus folie pe geamurile FATA, nu mai ai aceasi claritate cand folosesti oglinzile laterale.

Nu exista nici o legatura intre folia spate si vizibilitatea in oglinzile laterale, CAT DESPRE OGLINDA MIJLOC, CE TE FACEAI DACA AVEAI UN VAN DE MARFA?

Relax, am condus si chestii fara oglinda centrala mai multi km decat ai putea crede, dar pe-alea de obicei n-ai nevoie sa le lipesti cu spatele de ceva ca pe o masina normala, si daca ai sa incerci, ai sa vezi ca oglinda centrala e singura in care poti aprecia corect distantele.

Eu vorbesc de parcat ca in centrul oraselor, de multe ori la <10cm de ceva, nu de lasat masina ciobaneste pe 2 locuri, sau la un metru de margine.

Link către comentariu

Pai atunci investesti in senzori de parcare pentru astfel de situatii.

@PH09NYU - eu acum 2 ani cand am plecat cu GTI-ul in Belgia am dat jos folia de pe geamurile laterale fata. Bine a mea era opacitate 87% deci nu se vedea mai nimic in masina. Daca tu zici ca se vede in masina in toate circumstantele atunci nu te chinui sa o dai jos.

Link către comentariu

se vede in masina ziua cand e lumina dar nopatea nu prea se vede .....50% nu am avut probleme cu poilitia de la noi pana acum ce-i derept nu am fost oprit de foarte multe ori si niciodatat nu mi s-a cerut autorizatia de la folie cu toate ca am

Link către comentariu

Daca ai 50% pe toata masina eu zic sa o lasi linistit asa. Important este sa respecti regulile afara si sa nu aiba motiv sa te opreasca ca apoi sa se ia si de folie. Altfel sigur nu te vor opri doar pentru acest lucru fiindca vor vedea ca esti un turist.

Link către comentariu

Imi poate spune si mie pana la urma cum este absolut legal sa ai?

Cat pe fata si cat pe spate+luneta. Nu de alta, dar vreau sa-mi pun si eu cat de curand si vreau sa stiu si cat de bine este pentru strainatate, deoarece am auzit ca sunt ceva probleme in unele tari.

Vad la unii ca au pe fata destul de mult, am vazut chiar si cu 5% transparenta pe fata si ma intreb de cate ori ii opreste politia :P

Multumesc.

Link către comentariu

Ai bun simt si citeste cateva pagini inapoi, vei gasi singur raspunsul!

Nu iti bate joc de moderatori si nici de colegi!

Intrebarea asta s-a mai pus si a primit raspuns de 5-7-10 ori pana acum!!!

Link către comentariu

Am avut bun simt si am citit. Stiam de 73% de pe alt forum, nu eram insa foarte sigur.

Observa de asemenea ca nu-mi bat joc de useri sau moderatori, pentru ca, din cate vezi, postul meu continea mai multe amanunte, nu numai o intrebare de 14 cuvinte. Preferam un raspuns putin mai detaliat. Cum tu de exemplu, stiu ca pe fata ai nelegalizata si voiam ceva pareri.

In fine, multumesc pentru raspunsul "acid". Probabil daca eram posesor VAG aveam alt raspuns...

Modificat de sNaKeyy
Link către comentariu

@sNakeyy - legal este 73% transparenta pe fata si oricat pe spate si luneta.

In legatura cu a doua parte a intrebarii tale : in strainatate eu nu am gasit prevederi exacte cu privire la acest aspect insa consider ca o transparenta de bun simt pe fata ( 73, 50, 65 % ) care sa permita vizualizarea in interiorul masinii nu ar trebui sa-ti aduca probleme. Asa cum am mai spus la masina anterioara eu aveam 13% transparenta pe fata si nu se vedea nimic in masina tocmai de aceea am ales sa o dau jos.

De aici inainte este numai decizia ta. Este o balanta intre confort si legalitate. Vezi ce taler este mai greu si astfel ai luat decizia.

Link către comentariu

... sunt in pauza de la servici si in wk nu am access la net sa caut in liniste...

Nu sunt mare voiajor prin Europa dar mai scap din cand in cand... Ungaria,Slovacia, Cehia, Austria, Germania, Italia si celelate tari vest europene... la noi stiu cum e, am intrebat un politist: 30% pe fata si 70% pe spate... dar "in partea ailalta" cum e? Stie cineva? Stie sigur?

Daca nu e locatia buna de intrebat asa ceva, rog a mi se muta postul, il voi gasi eu cumva unde s-a mutat...

Multumesc!

Link către comentariu

PH-11-WRC - Multumesc pentru raspunsul detaliat. Pana la urma voi alege "legalitatea" si voi merge pe un 27% opacitatea foliei fata :rolleyes:

P.S. Iti doresc drum bun, vreme buna si distractie multa in vacanta ta de vis :cool:

Link către comentariu

... sunt in pauza de la servici si in wk nu am access la net sa caut in liniste...

Nu sunt mare voiajor prin Europa dar mai scap din cand in cand... Ungaria,Slovacia, Cehia, Austria, Germania, Italia si celelate tari vest europene... la noi stiu cum e, am intrebat un politist: 30% pe fata si 70% pe spate... dar "in partea ailalta" cum e? Stie cineva? Stie sigur?

Daca nu e locatia buna de intrebat asa ceva, rog a mi se muta postul, il voi gasi eu cumva unde s-a mutat...

Multumesc!

O scurta privire inainte de a pleca de la servici... nici un raspuns, dar multumesc pt ca am fost pus in topicul care trebuie...

Deci, nu ma intereseaza aspectul de "cat e la noi legal"... ma intereseaza "cat de legal e la EI sa le ai 30-70" asa cum vreau sa imi pun eu...

Multumesc mult!

Link către comentariu

Pai asta inseamna sa studiezi prevederile legale din fiecare tara in parte care reglementeaza acest aspect.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!