Jump to content

Adaugare ulei 2T in motorina

alex_pescaru
 Share

Go to solution Solved by Bogdamn,

Ce ulei adaugati?  

380 voturi

1. 1. Ce ulei adaugati?

• Castrol Act Evo 2T FC
      45
    • MOL Dynamic Sprint 2T verde FD
      157
    • K-Classic (bidonul galben din Kaufland) FC
      34
    • Mobil Extra 2T FD
      27
    • Ravenol Scooter 2-Takt Teilsynthetic
      15
    • Aral 2T, FC
      28
    • Hexol 2T rosu
      41
    • Liqui Moly 1052
      31
    • Wolf Synth 2T
      6
    • Shell Advance VSX 2T
      1
    • Shell Advance Ultra 2T
      2

Postare recomandată

Spune-ti cei care folositi PS ati observat sa scoata mai mult fum negru la accelerare?

Cat am pus 2T dupa ce se incalzea putin motorul nu se vedea nici un fel de fum in oglinda,in farurile celui din spate, acum cu PS, are momente cand daca o pisc putin, chiar daca este motorul incalzit scoate suficient fum sa-l vad in oglinda si fara sa am cine stie ce lumina in spate.

Am mai patit chestia asta cu fum ceva mai mult la accelerare brusca atunci cand am mai folosit aditiv pt curatarea injectoarelor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

chestia cu fumul nu o inteleg.

motor mergend pe motorina -> scoate fum. ok...punem ulei 2T no smoke. uleiul se arde si nu scoate fum dar de ce nici motorina arsa nu mai scoate fum?uleiul ajuta motorina sa arda complet? uleiul in sine arde dar in rest?

Link către comentariu

La mine cu PS scoate mai putin fum la talpa.

Sent from my  using Tapatalk.

Link către comentariu

La mine nu scotea gram de fum nici inainte de PS, nici acum.

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Se vede ca da .. Uita-te la masina lui de la semnatura 1.8T 20v bine inteles ca nu scoate fum

Link către comentariu

Spune-ti cei care folositi PS ati observat sa scoata mai mult fum negru la accelerare?

Cat am pus 2T dupa ce se incalzea putin motorul nu se vedea nici un fel de fum in oglinda,in farurile celui din spate, acum cu PS, are momente cand daca o pisc putin, chiar daca este motorul incalzit scoate suficient fum sa-l vad in oglinda si fara sa am cine stie ce lumina in spate.

Am mai patit chestia asta cu fum ceva mai mult la accelerare brusca atunci cand am mai folosit aditiv pt curatarea injectoarelor.

Iti scoate la inceput (primele 2-3 plinuri combinate cu aditiv) pt ca se curata traseul. Insa ulterior nu va mai scoate. PS Diesel Fuel Sumplement nu este doar un aditiv antigeluire sau de lubriefiere; este si de curatare.

Link către comentariu

Ei zic ca ar elimina depunerile de funingine/calamina de peste tot si de aici la unele masini apare un fum suplimentar la primele utilizari. Am observat si eu treaba asta dupa ce toata vara am mers fara aditiv (doar foarte rar i-am pus vara), acum in iarna cand am revenit la uzul constant al aditivului, la primul plin scotea un pic de fum la accelerare, dar a disparut complet destul de rapid.

Link către comentariu

De aditiv. Ulei 2T nu am folosit si nici nu intentionez :D

Link către comentariu

eu de ulei intrebam, vreau sa aflu partea logica din spatele miturilor.

Link către comentariu

Legat de ulei eu unul nu am cum sa-mi exprim o opinie pertinenta pt ca nu folosesc. Nu-l folosesc pentru ca nu am simtit nevoia de a incerca. La aditiv am ajuns sa-l folosesc pt ca am simtit nevoia..iarna in special, iar vara doar ocazional in perioade in care vad ceva fum pe coada la accelerare.

Link către comentariu

Daca-ti vezi fumul e grav, ai masina vai de ea, soft sau e imaginatia ta.

Link către comentariu

...sau praf ridicat de pe drum (eu am tevile orientate in jos)

Link către comentariu

Orice TDI (mai ales non CR si non DPF) scoate fum in anumite ocazii la accelararile bruste. Este ceva absolut normal. Tine de motorina, de temperatura exterioara, de cat de suburat se merge cu ea in mod normal, in speta de cata funingine aduna pe traseu pana la urmatoarea talpa mai sustinuta. Muale ai dreptate; sunt multi care spun ca vad fumul doar noaptea in luminile celor din spate. Ala e cel mai probabil praful de pe jos cum ai zis si tu, la cei ce au teava de espamant orientata in jos...

Link către comentariu

Cowboy, eu inteleg ca discutia din acest topic se refera la beneficiile asupra motorului (pompe, injectoare) prin folosirea uleiului 2T sau a aditivului. Lipsa fumului este un aspect secundar dar fericit.

Link către comentariu

Deja am pregatit cocktail-ul pentru al 4-lea plin

nu stiu de care tija zici

Vali, de tija asta vorbeam... sau, toate bidoanele de 2T au chestia asta ?

20121130114327.th.jpg

Link către comentariu

Interesant, asa am avut la sticlele cu ulei de cutie viteze. Acolo trebuia ca torni la orizontala.

Nu toate sticlele de 2T au dar e util uneori.

Si eu am facut cocktail azi,250ml ulei si cam 100 PS.

From HTC via Tapatalk.

Link către comentariu

Si Cepsa are acel furtunas. Cu el ai un control mai bun.

post-71109-0-50914000-1356860288_thumb.j

Link către comentariu

Daca in motorina a fost pus ulei de transformator sau ulei de motor, dar nu de amestec poate afecta injectia de la un motor PD? Citind tot topicul am realizat ca acum vreo 4 luni am achizitionat de la un sofer de tir 200 litri motorina care era un pic cam rosiatica la culoare nu avea culoarea aceea a limonadei cum e la pompa si abia acum am realizat ca e posibil ca el sa o fi amestecat ca sa vanda mai multa. Cand l-am intrebat ca de ce este asa rosiatica a zis ca e motorina agricola. Daca avea deja ulei de transformator sau de motor ajuta daca o mai amestecam cu ulei de amestec?

Link către comentariu

Păi cam orice fel de ulei din ce ai enumerat tu este mai scump decât motorina, aşa că nu cred ca a botezat motorina cu ulei. Doar dacă avea o sursă gratuită de ulei.

La întrebare nu ştiu să-ţi răspund, dar dacă nu eşti sigur de efect, lasă lucrurile aşa cum sunt. Ştii cum zice englezul: dacă un lucru merge bine lasă-l aşa, nu-l schimba (eu unul nu am reuşit să respect asta niciodată :D ). Sau sunt probleme şi motorina aia nu mere cum trebuie :scratch: ?

Link către comentariu

Uleiul de motor nu arde complet, arde cu multa cenusa, deci, clar e foarte daunator pt motor, acuma ce sa zic din 200 l nu cred ca sa intamplat mare lucru.....dar nici cel de motor nici cel de transformator nu cred ca e recomandat a fi adaugate in motorina la un PD.

Daca zici ca era rosiatica cel mai probabil era amestecata cu ulei de transformator (acesta are o culoare spre rosu sau uleiul pentru mecanismele oleo-pneumatice).

Modificat de deztgmures
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!