Jump to content

Presa pentru pinioanele de pe arbore


charlie
 Share

Postare recomandată

Dragi colegi,

dupa experientza frustanta de a deschide din nou un bloc pentru ca "meshterica" a distrus pinionul (a recunoscut ca presa lui nu se "potrivea" bine si a batut "un pic" :banghead: :banghead: ) am decis sa investesc intr-o presa serioasa. Otzel tratat, dimensiuni la zecime de mm pentru arborele de broasca!

Pentru utilizatorii de pe acest forum va sta la dispozitie. Un 50-100mii de operatziune, pentru cine considera ca merita, ar trebuii sa-mi amortizeze investitzia in ... hm ... cca 15-30 de utilizari :P

Am sa adaug o poza cand ajung cu aparatulk pe la garaj ...

Bafta tuturor,

Charlie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da domne...la fel am patit si io acu cativa ani...

am dus alt pinion, ca pe ala il terminase... :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi datzi voie sa'mi bag'n beep in mecanicii ashtia ai voshtri de 2 lei??!? :banghead: :banghead: Urasc din tot sufletu' specia asta- mecanicu' ciocanar! :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi datzi voie sa'mi bag'n beep in mecanicii ashtia ai voshtri de 2 lei??!? :banghead:  :banghead:  Urasc din tot sufletu' specia asta- mecanicu' ciocanar! :P

<{POST_SNAPBACK}>

Ca precizare: amicul meu mecanic cu care fac acest motor (ce sa fac daca matale m-ai lasat cu fundu-n balta ...) si-a declinat competentza in a extrage acel pinion tocmai pe motiv ca nu are presa si el nu bate in el. Asha ca am cautat si eu in stanga in drapta si am dat de meshterica de la mecanica-fina (sic!) care mi-a facut pocinogu!

Tot raul spere bine acum este presa specializata :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

matale m-ai lasat cu fundu-n balta ...

Nu te-am lasat coane, da' a trebuit :banghead: sa plec si eu pan' la greci... acum sunt acasa, gata si dornic :banghead:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce ma oftic cel mai tare e ca pinionul pe care l-am recuperat de pe un alt arbore fusese batut si el la viatza lui (mai cu mila ce-i drept) asha incat are 2-3 pozitzii in care "agatza" un pic. Probabil ca va "negocia" cu pinionul de la axa cu came si se rezolava dar ceva shpan de aluminiu se va plimba din pacate prin motor ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Doar o idee cind puneti inapoi pinionul pe arbore, incalzitil si cu o manusa de piele se trage foarte usor pe arbore. De tras jos nu a trebuit sa-l trag pentru ca am folosit piese noi.

Modificat de tibimakai
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ca ar mai conta, dar din cate stiu eu roata dintata de la axa cu came si pinionul de pe arbore sunt pereche, daca te uti atent pe roata axei cu came ai sa gasesti stantat un numar ( a mea de exemplu este 0).Parca sunt de la -4 la +4 din 1 in 1(cred nu mai tin minte) si este legat de pocesul de fabticare a dintilor, ceva.

In general cand nu stii ce axa cu came a fost, se pune una pe 0 si oricum nu cred ca se mai fabrica decat pe 0, asa ca......

Ce ar ptea dauna este aparitia unor tensiuni mai mari pe dintii axde, care sunt din totusi din aluminiu.

Parerea mea ca este totusi ok si sa nu te agiti pentru asta, dar in general este bine de avut grija de piesele de genul asta care sunt pereche din fabrica.

Bafta,

Alex.

P.S. Trimis banii lui Glen, asa ca trebuisa vie, prostia (cu avionul = repede[relativ]).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cat costa?

<{POST_SNAPBACK}>

Ce sa coste prietene?

Pe presa am dat mult, fiind facuta dupa desenul meu si cu pretentzii de tratament termic al materialului (si cu presiuni ca o vreau repede ..).

Daca ai nevoie de scos pinioanele vii prin giurgiului cu arborele sau dai si tu niste bani de benzina si trimit mecanicul pe la tine. "Contributzia" la costul presei e 50-100k lei, cat te lasa inima.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!