Jump to content

Golf 6 - Consum

szaki
 Share

Postare recomandată

Constanţa-Bucureşti-Budapesta-Viena şi retur: 2678 km, 159 l benzină CO95, mers legal, consum 5,93 % calculat prin metoda plinului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt curios cam ce asteptari referitoare la consum au Golf Sase si vali_d ?

consum de scuter in traficul infernal din Bucuresti :vaidecapulmeu:

consum mediu pt masina din semnatura G6+ 1.6 tdi cr 90 CP:

• Bucuresti trafic lejer vara 6-7%
  • Bucuresti bara la bara vara 8-9%
  • Bucuresti trafic lejer iarna 7-8%
  • Bucuresti bara la bara iarna 9-10%
  • extraurban vara 5-5,5%
  • extraurban iarna 5,5-6%
  • consum la mers in gol motor rece vara 0,4 l/h
  • consum la mers in gol motor cald vara 0,3 l/h
  • consum la mers in gol motor rece iarna 0,5 l/h
  • consum la mers in gol motor cald iarna 0,4 l/h

mai tot timpul condus normal, 2 adulti+2 copii, climatronic on

eu zic ca dpdv al consumului motorasul e rezonabil

nota bene, daca ai talpa grea+ambuteiaje nu prea mai e

posibil ca asteptarile in privinta consumului sa fi fost cam mari fata de 1,9 tdi pd

realitatea traficului romanesc insa se pare ca le infirma

Link către comentariu

eu chiar nu inteleg cum reusesc sa scoata asa consumuri de 11, 12, 15% Golf Sase si colegii lui de serviciu. eu am 1.6 tdi 105 cp. numai daca omor masina prin trafic de bucuresti, mers bara la bara sau forjata la maxim, cu talpi dese, fara menajamente, consumul atinge 7,5-8%. iar la drum intins am reusit chiar sa scot intre campulung si pitesti un consum record pt mine de 3,4% ( drumul usor la vale, am mers constant ce-i drept, cu putin peste viteza maxima legala in localitati, trafic aglomerat care nu prea permitea depasiri + radare). eu nu am un stil agresiv, sportiv de a conduce. in oras, consumul este de 6 - 6,5% iar la drum intins undeva la 4,5 - 5%.

Link către comentariu

consum in oras 6%-6,5% schimb vitezele pana in 3000 de ture uneori chiar peste depinde de situatie.In afara orasului 4,5% am mers si cu 200h :Driver: spre bacau,tot timpul in afara orasului 4,5% sunt foarte multumit de consum.Probabil ca,consuma mai putin ca am varianta 2.0 tdi 110cp.

Modificat de Crisilo
Link către comentariu

Referitor la consum, masina a facut azi un an, eu folosesc metoda de calcul la plin(pana se umple efectiv si gatul rezervorului) adik imi intra la fiecare plin 50-51 de litri(benzina numa de 100) si am ajuns in ultimele luni sa fac 750 km, cu un plin. Rezultatul asta este binenteles numai cu viteza legala. Pe BC 2 imi apare 6,8. Deci exact cat mi-a iesit si mie calculul. THX

Link către comentariu

• 3 weeks later...

cam 10L....mentionez ca masina este in rodaj (are doar 240km) si in foarte mare masura facuti in Bucuresti.

Link către comentariu

Dupa aproximativ 1900 km parcursi in 1 luna...consum pe BC 2 este de 7.2-7.3

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Consum 11,7 . Asta dupa 600km, cam toti facuti in Bucuresti. Mi s-a marit consumul per total, mi-e groaza cum o sa fie in ianuarie, februarie cand va fi cu adevarat iarna.

Modificat de George Mihail
Link către comentariu

La al nostru a ramas consumul tot intre 9 - 10 % . (trip-ul mare cu mai multi km , ca ala mic se schimba zilnic.)

Si masina a ajuns la ~9400 km .

Modificat de dangrig
Link către comentariu

Un update la 21000km cu 1.2tfsi Bucuresti - Tusnad + retur 6.3l/100km.

Incarcare : 3 adulti + bagaje , condus in limite legale .Pot spune ca nu am prins druml aglomerat.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

masina are 11.000 km

la un mers zilnic in bucuresti 10 km/zi : 5 km dimineata liber + 5 km seara aglomerat(timp dublu fata de diineata)

consum mediu 11%

in toamna, venit de la sinaia cota 1200 la baneasa aeroport, mers legal (60 urban, 90 extrurban) consum 5%

Modificat de grig
Link către comentariu

masinuta mea consuma super:

mers in afara 60-80 in localitati si peste 130 in afara imi ia 5,8 Bucuresti-Alexandria-Turnu Magurele

in oras imi ia intre 7,5 - 11,4 depinde de aglomeratie

Eu am rotile pe 15 si as vrea sa-mi pun pe 16

Cat sa ma astept sa consume mai mult ???

1-2 litri ??

Si daca se poate cdeva concret

Link către comentariu

maximum iti va lua 1 litru in plus, asta ca ai motorizare mica.

la diesel mai mult de jumatate de litru in plus nu este intre 195/65/15 si 205/55/16.

Link către comentariu

• Administrator

manuta, ca idee, un prieten are o generatie anterioara de golf, tot cu un 1.4 iar rotile de 17" i-au adaugat cam un litru...

deci undeva sub este corect

PS: ia in calcul si greutatea jantelor pe 16" la achizitia lor, AM poti gasi variante mai putin grele (din cate stiu eu, OEMurile sunt destul de grele dar de aici si rezistenta lor net superioara)

Link către comentariu

La mine iarna, cand trec de la 18 la 16, imi scade consumul cam cu 1,5l/100km.

Link către comentariu

Golf 6, 1,6 TDI-CR, 105 CP

Consumul mediu in primele 3 luni (si primii 4500 km), conform B.C. este 6,2%, cu motor lasat sa mearga in gol, pentru confortul propriu, cu mers atat in oras cat si in afara, in proportii aproape egale. Tot dupa B.C., la drum in afara, cu viteze de maxim 139 km/h pe autostrazile patriei, consum - 4,9%.

Link către comentariu

5.8% dupa cca 13000 km arata pe CB+ (mai mult drum lung), desi real imi pare ca imi consuma mai mult, la cat de des fac plinu..

e vreo metoda speciala de folosit tempomatul? nu mereu prind un consum optim (vb de cel real, daca intr-adevar e real).

Link către comentariu

10% oras(bucuresti) media

in afara media e 6.5-7 cel mai putin am scos pe un drum de 300km inclusiv autostrada 6,3%

Link către comentariu

Mie imi ia intre 5-5.5 amestecat.Nu am mai avut diesel dar pe autobanda se coboara consumul in jur de 4-4.5 daca nu sari de 110.E un golf cu blue motion si am 5600 km ..(sa nu credeti ca e vreo autobanda prin vale :) :) sunt din Petrosani dar locuiesc la Oslo)

Modificat de lele
Link către comentariu

Drum la munte Constanta - Ranca si inprejurimi 2100 km, consum 7,7%. Mers si mai sportiv si mai batraneste depinzand de zona. In oras iarna imi cam mananca intre 11-12%. Mi se pare ca se incalzeste mai greu motorul cand e sub 0 grade si deci consumul e mai mare facand multe drumuri scurte. Multumit de masina si consum pentru acest motor.

Modificat de blordc
Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut. m-ar interesa un consum la 1.2 TSI 105 cp urban (nu in bucuresti, oras gen constanta) si extra-urban . mersi

Modificat de gxg_10
Link către comentariu

Bucuresti aglomeratie, bara la bara, etc. in jur de 10.

Bucuresti in trafic decent - 8.

Mentionez ca fac trei sferturi din drum cu motorul rece si nu merg incet! Masina are 2.300 de km.

Link către comentariu

Cu primul plin am reusit sa scot 6.1, masina fiind noua cu 12km in bord. Mers 70% afara, 30 in oras pe distante scurte.

Cu al 2-lea plin am scos 5.8, dar am facut un drum pana la Iasi (190km) in care am scos 4.7, mers pana in 100km, de cateva ori am trecut peste 110 in depasiri.

Azi am facut plin, mers 100km, din care cam 70 afara, consum 4.9, dar nu am depasit 95km/h. Mers mai tot timpul pe pilot.

Ma declar super multumit.

Si pentru a evita comentariile gen: "de unde scoti ma consumurile astea", tin sa precizez ca locuiesc intr-un oras mic, iar masina rar trece de 2200rpm.

Ps. - masina are acum 1700km.

Link către comentariu

Cu siguranta e posibil, la vitezele astea e clar ca abia consumi cate ceva motorina, mai ales ca intr-o proportie destul de mare circuli doar in afara localitatii si pe tempomat.

Eu nu inteleg cum poti sa mergi atat de incet ... :blink:

Modificat de DSGPower
Link către comentariu

• loghy a deschis acest topic
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!