Jump to content

Faruri Bora

fff
 Share

Postare recomandată

Sunt FK-urile de care se tot vorbeste pe aici, sunt cele mai des intalnite si folosite.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@hbogdan: am citit de doua ori topicul acesta despre faruri pentru ca ma confrunt cu aceeasi problema ca multi altii, insa este greu sa ma decid ce sa iau, ma tenteaza ceea ce ai si tu pe masina din poza, dar problema cu angel-eyes (ca se ard des) ma cam descurajeaza, oricum vreau sa stiu daca exista CCFL-uri pentru a le inlocui pe cele cu care au fost cumparate.

Link către comentariu

Te mai poate descuraja si faptul ca, odata puse pe masina, va fi foarte dificil sa schimbi un bec, din cauza dificultatii de punere la loc a garniturii/capacelor din cauciuc moale care trebuie sa intre cu buza intr-un santulet. Spatiul e de doua ori mai stramt decat la OEM. Si totudin eu sunt multumit de ele, chiar daca un far e mai afumat si suportul proiectorului trebuie indreptat cam dupa ce schimb doua becuri de... Cred ca se pot pune CCFL-uri in locul celor 4 tuburi cu becuri ce sunt pe post de angel eyes, depinde cat de mult traforaj esti dispus sa faci.

Link către comentariu

stau bine cu rabdarea, ce sa zic? daca ar fi dupa tine acum, sincer, ce faruri ti-ai lua, fara sa tii cont de pret, doar calitate

Link către comentariu

o intrebare am si eu in legatura cu bixenon. mi-a spus un prieten ca se ard becurile mai des daca dai flash-uri? e adevarat? si in legatura cu modificarea fazei scurte sa stea aprinsa odata cu cea lunga, se poate si la bixenon, adica e recomandat?

Link către comentariu

Nu are de ce sa se arda pentru ca... Mai ales pe farul cu oglinda, becul are un soclu al lui care-i modifica unghiul. Mai exact, cand dai faza lunga lumina este concentrata doar in partea superioara a oglinzii farului si astfel ai lumina mai multa la distanta. Deci din moment ce primeste lafel de mult curent (asa stiu eu) nu vad de ce si-ar scurta viata.

@yogy, daca nu vrei sa te muncesti, iti recomand faruri ca ale lui hbogdan. Daca vrei sa faci treaba ca lumea insa cu munca :D iti recomand desfacerea farurilor si montarea de lupe bi-xenon.

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

la mine la masina din semnatura cand dau faza lunga sta aprinsa si faza scurta....a fost mofidificata sau asa este din fabrica?oricum este lumina mai puternica asa

Link către comentariu

stau bine cu rabdarea, ce sa zic? daca ar fi dupa tine acum, sincer, ce faruri ti-ai lua, fara sa tii cont de pret, doar calitate

Tot pe astea :)

@laaaurentzyu: roaga un amic sa dea faza lunga repetat, cat tu esti langa faruri; o sa auzi un clampanit; da, flash-ul se realizeaza mecanic, nu se aprind alte filamente ca la H4.

@gianys: se poate si asa si asa, depinde cu ce faruri a venit; daca farurile sunt OEM-urile cu H4, faza scurta se stinge cand dai flash; daca farurile sunt cu H7, OEM-urile cu doua becuri de semnalizare de exemplu, becul de faza lunga functioneaza independent de cel de faza scurta. Eu mi-am modificat asta cand am trecut de la OEM-urile cu oglinda (H4) la FK-urile cu becuri H7.

Link către comentariu

ma speriase cand am auzit treaba asta. nu sunt un impatimit la flash-urilor dar mai dau cand sunt nevoit.

ce xenon imi recomandati (pt farurile originale, fara lupa)? ce firma si eventual unde sa le montez. sunt din bucuresti

Link către comentariu

Nu e recomandat sa se puna xenon pe farurile fara lupa . Si eu am fost tentat sa iau xenon H4 si sa le pun pe farurile originale , dar dupa mai multe discutii si pareri am ajuns la concluzia ca e mai bine sa cumpar faruri noi + xenon (H7) si nu imi pare rau de achizitia facuta .

Link către comentariu

si cam cat m-ar duce afacerea asta, faruri noi + xenon h7? si sa pun si lunga la h7?

dar totusi, cineva care are bixenon, cum se vad, le recomanda si la altii?

Modificat de laaaurentzyu
Link către comentariu

Pe mine m-au costat in jur de 800 ron acum 2 ani . Sunt care au bixenon dar si-au bagat lupa in farurile originale , cei care au pus xenon pe farurile fara lupa au fost dezamagiti , in plus ii deranjezi si pe cei de pe contrasens.

Modificat de aurelian08
Link către comentariu

Pai farurile te ajung cam 150 EUR + mai 250 - 300 RON xenon. Merita fiecare banut!

Daca pui xenon, mai bine pe proiectoare. Pe faza lunga nu e o investitie prea urgenta. Folosesti destul de rar faza lunga, mai ales daca ai xenon pe scurta. In schimb, pe proiectoare se schimba totul.

Link către comentariu

ce proiectoare? farurile care le am au proiectoare in ele, insa sunt acoperite ca sa spun asa. ma gandeam sa pun in bara insa am auzit ca iarasi nu e prea indicat. oricum cred ca voi achiziona unele in bare, schimba aspectul masinii si cred ca sunt si mai bune pe ceata, lumina fiind mai jos.

Link către comentariu

Laurentiu, din respect pentru ceilalti participanti la trafic ar trebui sa nu iti montezi o instalatie de Xenon daca farul tau nu este prevazut cu lupa. Iti recomand in schimb un set de becuri Osram Cool Blue sau Night Breaker Plus pentru o lumina mai puternica.

Link către comentariu

Rudolf.s se referea la proiectoarele din farurile aftermarket. Cam totate modelele din cate stiu (cele FK de care s-a vb pana acum sigur au) sunt si cu proiectoare. Daca nu ai optinuea asta pe masina, poti schimba blocul de lumini si o sa le poti face functionale. Nu pune xenon pe oglinda. Bate fff prost. Asa am inceput si eu cu xenon pe oglinda (xenon Hella pe care si acum nu imi vine sa cred cati bani am data :P), dupa o pereche de faruri cu angel eye, dupa un set de lupe in far ca sa ajung acum la un alt set de lupe in far :)). Eu zic sa mergi pe combinatia...faruri FK cum are si hbogdan+xenon H7 doar pe scurta si eventual daca vrei sa faci proiectoarele functionale. Daca le faci functionale si vrei sa le folosesti pt design da pune xenon, daca le vrei strict pentru ceata atunci pune bec halogen de calitate. Pe ceata xenonul nu se compara cu halogen-ul, chiar si de calitate originala. Legat de proiectoare in bara: nu ti-as indica. Am avut si eu si le-am dat jos. In primul rand geamul proiectorului de care vb este dintr-un plastic fff prost si se topeste; in combinatie cu vremea rece de afara se crapa. Si nu in ultimul rand si cel mai important... pe diesel obtureaza fluxul de aer necesar intercooler-ului. S-a discutat despre treaba asta intruun alt topic si multi s-au impacat cu ideea ca nu e ok si au lasat-o balta :P. Bafta si sper sa faci o alegere buna :icon_thumright:

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

multumesc pentru sfaturi. mai mult ca sigur voi mai astepta pentru a face o treaba calumea (financiar vorbind :). voi achiziona niste faruri FK + xenon H7. iar cu proiectoarele din bara, probabil voi renunta si la ideea asta. iar cu farurile FK, imi puteti recomanda de unde sa le iau, eventual si xenonul?

Link către comentariu

Am citit acest forum despre farurile de bora din cap in coada intradevar cele originale sunt sub orice critica de proaste mai ales pe vreme nefavorabila si in cele mai multe discutii sunt puse cele de la FK sau Dectane dar cele Dectane sunt in jur de 260E iar cele de la FK 210E eu am gasit de la Depo la 140E. De la Depo are un prieten si zice ca este foarte multumit de ele si as vrea sa-mi achizitionez si eu. As vrea daca se poate sa aud si cateva pareri de la voi. Farurile sunt acestea:

http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro/tuning-exterior/angel-eyes/angel-eyes-vw-bora-9741602.html

Modificat de crysu
Link către comentariu

In general sunt ok , se poate intampla sa-ti abureasca intr-un colt , eu am patit-o cu faruri dectane dar am rezolvat-o si acum sunt ok , le am de 3 ani si sunt multumit . Apropo daca vrei sa le iei pe acestea tipul este din Mures , are cont si aici pe forum si pot sa spun ca si eu tot de la el le-am luat , am avut o problema la un balastru si mi l-a schimbat de 2 ori fara probleme .

Orice ai lua sunt mult mai bune decat ceea ce ai acum pe masina :) .

Bafta

Modificat de aurelian08
Link către comentariu

@Circoloco nu e problema de munca, eu vreau sa vad pe drum ca ma omoara farurile existente, dar.. de unde lupe? si cum se monteaza lupe cu bixenon?, ai tu din astea? tare as vrea sa stiu cum bat, o poza ceva? sau DIY la ele? m-ai facut curios.:vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Exista faruri de vw bora cu lupa si pe scurta si pe lunga?

Link către comentariu

stie cineva daca vreau sa schimb sticla de la farurile fk merge?ideea este ca cea de la fk nu este sticla este plastic :) si vreau sa pun ciob..oare se potriveste?si de unde pot achizitiona sticlele?

Link către comentariu

Nu se gasesc doar geamuri pentru faruri de bora

PS: @yogy scuze ca am uitat de topicul asta. Ai aici link cu DIY pentru montare lupe. Si o poza cu ce am facut eu la masina mea...

post-16307-0-22326400-1297029357_thumb.j

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!