Jump to content

Faruri Bora

fff
 Share

Postare recomandată

sincer nu am inteles prea mult...dar il citesc pana inteleg.poy nu am stiut ce sa fac si am dat oglinda jos...bine ca am si polishat farurile.at maine dimineata ma puc de ea sa demontez.sper sa reusesc.si apoi ca sa numai patesc ce am patit cu oglinda va trb sa le dau la 0 din reglajul din bord si apoi sa incep sa le ridic.si va trb sa numar cate ture fac cu imbusul acolo ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, cu pozitia motorasului pe 0 - maxim sus - incepi reglajul sus-jos. In mod normal, la acest reglaj nu e nevoie sa numeri rotatiile, ci la reglajul st-dreapta, pt ca eu tind sa cred ca oglinda a scapat din acest regaj - suport.

Modificat de kvaleroo
Link către comentariu

am inteles in mare.acum maine incerc sa pun oglinda si seara sa incerc sa le reglez.sper sa reusesc ca tare rau imi pare ca nu am lumina.ms frumos si te voi tine la curent daca am reusit sau nu.o seara placuta

Link către comentariu

Asta e suportul de care vorbeam. :lol: Bafta maine! Seara buna!

post-31877-1280864592_thumb.jpg

Link către comentariu

da exact dar sunt 2 dastea unul de are un cauciuc in capat si unul de vine direct...acum nu stiu care a scapat :lol:...dar maine voi vedea si sper sa imi fac si eu luminile de 1 an merg cu farurile matuite :( si cu lumina de vedeam la 10 m in fata :((...si credema mam saturat am fost hotarat sa schimba farurile sa iau DEPO dar sunt 150 euro + instalatie xenon + bloc lumini cu proiector...si ma duceam la mai multe ( xenon si in proiector ) si ma ajungea la multi $$$...incerc sa le fac pe astea ca sunt HELLA si am inteles ca ar fi buna firma.ms frumos pentru ajutor

Link către comentariu

Eu am optat pt lupa cu bixenon si angel eyes de la bluexenon.ro. Ar fi varianta cea mai buna si putin mai ieftina - 119 eur.

Link către comentariu

si cum arata farurile tale?imi poti da un link cv sau o poza?pana fac rost de bani pt ceea ce ti-am spus mai sus mai dureaza si sa ma folosesc de astea :lol:

Link către comentariu

ok deci fara Dectane.dar de farurile Depo ce credeti?sunt bune?rog si eu daca are cineva sa-mi dea si mie niste informatii despre ele pentru ca nu vreau sa fac o alegere neinspirata cand o sa le schimb pe astea oem

Modificat de dark_ang3l
Link către comentariu

si eu am cerut pareri despre asa ceva si l-am gasit pe rudolf.s care mia explicat si am inteles.El a avut ambele modele de faruri SONAR si DEPO, eu as fi ales DEPO am inteles ca bat mai bine au lupa in exterior.mai multe va poate spune rudolf.s.

Link către comentariu

am rezolvat problema cu farul drept si acum am patit-o cu stangul :)...am dat sa il reglez si imi bate jos acum...va trb sa dau bara jos iara...si cum le reglez stanga-dreapta? ca imi bat aiurea tare.daca as merge la un service k ele oare ar reusi sau mi-o pica si pe acolo oglinda ?:(

Link către comentariu

@Kicker Multumesc pentru raspuns dar,

le am pe cele de la FK. Nu sunt asemantoare cu ale tale, sau cu cele din fotografie mai bine spus.

Am proiectoare puse deja dar instalatia nu stiu cum e facuta pentru ca nu se mai aprinde ceata pe spate si pentru ca switchul nu se comporta cum ar trebui Vreau sa imi verifice cineva instalatia si si rezolve problemele. ( am luat de curand switch cu proiector)

Deci raman in picioare intrebarile mele :

Fiind spatiul foarte foarte restrans pe partea stanga (a soferului) becurile se schimba foarte greu : data jos bateria ...iar protectia de cauciuc din spate nu se fixeaza in regula tot din cauza spatiului restrans?

A gasit cineva o solutie la acest lucru? se pot muta ceva pe acolo, a.i. sa poti umbla in voie cand se arde ceva ?

Stiti pe cineva care face montaj la astfel de faruri (sa faca instalatia pt proiectioare asemanatoare cu cea originala?)

Link către comentariu

• 1 month later...

Am cumparat si eu faruri depo pt bora ma paote cineva ajuta ca nu stiu ce xenon pt faza scurta sa iau. am vazut Aodelin la 35 w h7 e ok sau treebuie sa iau la 55 w ca nu vreau sa se topeasca ceva pe acolo de la caldura prrea mare ms mult

Link către comentariu

35W e suficient, 55W e mult atat pentru far cat si pentru ochii celorlalti ... :blah_:

Link către comentariu

Ok va multumesc pt ajutor le-am cumparat.Pentru cine e interesat se numesc Aodelin Hid cu becuri h7,de 35 W,6000k.Au costat 280 lei la Dedeman,dar in alte magazine poate sunt mai ieftine.Inca odata va multumesc pt ajutor.Stima!

Link către comentariu

Revin si eu cu cateva intrebari.Am cumparat becurile si kit xenon,mai am sa iau leduri pt angel-uri.

1-am observat ca in cutia farurilor am un cablu ce leaga farurile intre ele cu un releu si o siguranta pe traseu.Cablul asta se leaga si la baterie.Imi poate spune cineva pt ce este acel cablu si daca e obligatoriu sa il pun la faruri?Atasez si niste poze pt a vedea despre ce e vorba maine pt ca acum nu am acces la pc.

2-rog mult de tot un coleg forumist ce a desfacut motorasul farului sa ma indrume si pe mine cu niste poze sau un video cand are timp pt ca nu vreau sa le rup pt ca sunt foarte scumpe si nu am gasit nimic pe forum care sa ma ajute (ci numai o schema dar nu prea o inteleg ca erau multe lucruri desenate pe acolo) cat am cautat.Va multumesc anticipat!

Link către comentariu

poza cu cablul despre care spuneam:

post-34801-1286344952_thumb.jpg

si am mai gasit ceva care nu stiu ce este:(un fir ce are in capat o mufa foarte mica si un capacel de plastic ce se afla intre protectiile de cauciuc de la faza scurta si lunga.va multumesc oricui ma poate ajuta inca odata.

post-34801-1286345693_thumb.jpg

Link către comentariu

Eu vreau luna asta sa fac un upgrade la asa ceva: http://www.optionracing.com/features/produ...jsp?itemID=1416 Am prostiile de faruri simple fara xenon fara nimic.

Pe spate as vrea sa le schimb pe cele OEM cu: http://www.amazon.com/LIGHT-Driver-VOLKSWA...id=962R28KARQ9R

Masina: Bora 1.6 2001

Pareri? Le are cineva? Stie cineva ceva despre ele? In principal farurile (din ce vad au lupa pe faza lunga si pe proiector, un avantaj zic eu).

Bafta!

ai mai luat farurile alea?arata super bine si par de calitate.as fi interesat si eu.poate un coleg daca stie ceva sa ne spuna.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cu ajutorul colegului Rudolf am inteles de la ce sunt acele fire.Acum mai am doua intrebari.Sper sa fie ultimele ca m-a inebunit treaba cu farurile.

1-firul ala ce leaga cele 2 faruri intre ele si are un releu si o siguranta e obligatoriu sa il montez?Ce rol are mai exact ca sunt nevoit sa raman cu beculetele alea de la angeluri pt ca ledurile cumparate sunt varza.Ma gandeam ca firul ala le face sa tina mai mult pana se ard.Asa e? Ma poate lamuri cineva?

2-cand montez xenonul ,gaura aia din capacul farului am inteles ca trebuie izolata cu niste silicon pt ca exista riscul sa se abureasca farul.Daca izolez cu silicon ala se intareste si mi-e teama ca nu mai pot schimba becul daca se arde.Cum pot proceda pt a putea sa schimb si becul daca am probleme cu el.Sau nu trebuie sa imi fac griji.Rog si eu pe cine are faruri aftermarket Depo sa ma lamureasca putin.Va multumesc anticipat.Stima!

Link către comentariu

2-cand montez xenonul ,gaura aia din capacul farului am inteles ca trebuie izolata cu niste silicon pt ca exista riscul sa se abureasca farul.Daca izolez cu silicon ala se intareste si mi-e teama ca nu mai pot schimba becul daca se arde.Cum pot proceda pt a putea sa schimb si becul daca am probleme cu el.Sau nu trebuie sa imi fac griji.Rog si eu pe cine are faruri aftermarket Depo sa ma lamureasca putin.Va multumesc anticipat.Stima!

Pai ca sa treci becul cu mufele aferente prin capacul de la far, trebuie largita un pic gaura (cel putin la mine a trebuit), nu ai pe cablul de la becul xenon dopul/garnitura care sa acopere trecerea firelor?

Link către comentariu

Depinde cu ce vrei sa dai gaura. Recomand o freza de 20-21mm. Este exact cat garnitura. Si ar mai fi ceva: Se trece mufa/mufele prin gaura, nu becul.

Link către comentariu

1-firul ala ce leaga cele 2 faruri intre ele si are un releu si o siguranta e obligatoriu sa il montez?Ce rol are mai exact ca sunt nevoit sa raman cu beculetele alea de la angeluri pt ca ledurile cumparate sunt varza.Ma gandeam ca firul ala le face sa tina mai mult pana se ard.Asa e? Ma poate lamuri cineva?

eu am golf si faruri depo. cred ca acel cablu e tocmai pentru functionarea inelelor. iar referitor la leduri, da un search ca a facut rudolf un DIY foarte frumos - cum sa iti fabrici singur becurile. eu mi-am cumparat T5`uri (leduri pentru bord) se vedeau superb, dar au tinut cam 2 luni. acum mai ard 2-3 din 20. si eu intentionez sa mi le fabric cat de curand.

spor

Link către comentariu

Pai ca sa treci becul cu mufele aferente prin capacul de la far, trebuie largita un pic gaura (cel putin la mine a trebuit), nu ai pe cablul de la becul xenon dopul/garnitura care sa acopere trecerea firelor?

ba da am garnitura,eu ma refeream la spatiul ala ce ramane intre garnitura si capacul de cauciuc al farului,dar nu am explicat eu bine in postul anterior.faza e ca in manualul kitului xenon spune sa dau gaura in capacul farului de 25 mm,dar bine ca nu am facut asta pe far.am incercat mai intai pe o bucata de plastic de la o cutie gasita prin casa si am observat ca gaura este putin cam maricica(din aceasta cauza garnitura nu sta perfect si ramane un spatiu de cativa mm pe unde poate trage umezeala) si din aceasta cauza ma temeam ca trebuie izolat locasul cu silicon.o sa incerc sa dau o gaura mai mica,cum a zis un coleg mai jos si poate asa se aseaza si garnitura cat de cat ok.oricum ms de raspuns.stima!

okk ms mult baieti,m-ati mai lamurit cat de cat @GabiAB stiam de diy facut de Rudolf dar nu prea am avut timp sa stau sa le fac acasa si nici nu prea ma pricep ,de ce sa mint.poate pe viitor cand se v-or arde beculetele o sa incerc si eu sa fac acasa treaba asta,ms oricum de sugestie.

Link către comentariu

• 2 months later...

Ma gandesc sa achizitionez niste faruri noi cu lupa pentru a monta xenon si mi-am oprit antentia asupra acestui model. Am inteles ca e mai indicat sa fie lupa pe exterior(asa lumineaza mai bine).Modelul e acesta. Ce parere aveti?

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rvr_id=200204159290&customid=oesg&item=180588549767#ht_4762wt_952

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!