Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

Toate sunt pline de cerculete pentru ca cei care polisheaza folosesc padul de blana impreuna cu talerul acela imens impreuna cu un polish abraziv, masina de polishat conteaza mai putin, conteaza si ea dar nu asa de mult, practic toate masinile de polishat invart un disc, unele invart mai repede altele mai incet, cum am zis eu daca ai 1-2 masini de polishat nu merita sa cumperi o makita de 1200 de lei, mai bine o masina de polishat ieftina, arunci padurile si cumperi altele de calitate si vei avea un rezultat extrem de bun daca sti ce faci, si sa nu uitam ca multi uita sa faca o trecere cu clay-barul care este foarte important in rezultatul final,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Are careva Spalator Presiune Einhell RT-HP 1648 TR sau Bosch Aquatak 1200 Plus? Preturile se invart pe undeva la 600-700 ron?

La un simplu calcul am dedus urmatoarele:

3 X masini

10 ron exterior

Spalate saptamanal = 30 ron X 4 = 120 ron/luna

120 ron/luna X 12 = 1440 ron/an

E adevarat ca trebuie mentionat si costul solutiei, carpe si energia consumata insa am vrut sa arat doar costul aparatului cu presiune. In cazul in care cumpar aparatul mi-as mai lua ceara, degresant si solutie anvelope. Macar daca o fac pentru mine sa fie meniul complet.

Una peste alta nici o spalatorie nu spala cum spal eu din lipsa de timp, comoditate sau pur si simplu conceptul de a merge ca pe banda, adica repede si cat mai multe. O data ce ai jetul in mana insisti mai bine pe partea inferioara unde majoritiatea spalatoriilor omit sau pustiul care o spala nu o face ca-l doare spatele. Ii dau dreptate si lui ca dupa ce faci asta la 100 masini pe zi nu mai esti om. Dupa cum bine stim acolo sta tot jegul si Romania exceleaza la capitolul asta.

Un inconvenient pentru majoritatea ramane spatiul si conditiile necesare operatiunii.

Modificat de Wug
Link către comentariu

s-a mai discutat si aici .

este rentabil sa cumperi tu solutiile dar trebuie sa fie respectate niste conditii : acces la apa/curent (o curte) si placerea de a face operatiunile descrise (altii sunt comozi sau nepriceputi si prefera sa faca altul treaba)

Link către comentariu

Salut, ma poate ajuta cineva cu o solutie pentru indepartarea unor picaturi de vopsea de pe capota masinii? Binevoitorii de la ADP au avut grija sa nu vopseasca doar gardul ci si masina mea :( Anyone?

Link către comentariu

Iti recomand clay bar optimum exista si kit la 80 lei cu tot cu lubrefiant pt argila.

Orice nelamuriri ai ma poti suna dupa sarbatori.

Paste fericit tuturor!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Laurentiu Utiu

Zilele astea am de gand sa lustruiesc putin masina. Pana acum foloseam o pasta abraziva de la Prevent (cam 15 lei tubul) si o dadeam cam o data la 4-5 luni. Dar frecam la ea manual de-mi sareau capacele vreo 3 ore. Si din cate am citit pasta aceasta subtiaza stratul de lac. Acum am de gand doar sa o dau cu ceara pt luciu si am comandat de la Turtle Wax ceara aia solida la cutie Hard Shell. Intrebarea e : are rost sa cumpar un aparat de ala de polishat cu aprox 150 lei pt lustruit(ala in forma de volan) ? Sau sa dau manual in continuare cu lavete de microfibre?Atasez aici imagini cu produsele dar si cu masina asa cum e ea acum si va rog sa-mi spune-ti daca voi observa vreo diferenta dupa lustruit cu ceara,daca are rost sa o dau. Ultimul "polish" l-a primit anul trecut cam prin septembrie cu pasta aceea de la Prevent.

Am scris "polish" deoarece inainte habar nu aveam de diferenta dintre polish si lustruit. La recomandarea unui prieten am inceput sa frec la ea cu aceasta pasta de la Prevent ca sa straluceasca masina. Insa acum incep sa ma gandesc ca de fapt acea pasta va subtia stratul de lac cu timpul. Si ca e suficienta o aplicare de ceara pentru luciul vopselei odata la 2-3 luni (nu am zgarieturi ca sa necesite polish profesional).Gresesc?

post-55955-0-29932800-1336601991_thumb.g

post-55955-0-61600000-1336602014_thumb.j

post-55955-0-49892100-1336602164_thumb.j

post-55955-0-67198700-1336602181_thumb.j

Modificat de Laurentiu Utiu
Link către comentariu

Pt polish folosesti produse 3m (2 sau 3 pasi),aia de la prevent e vax (la figurat).

Ceara o dai cu aplicator si listruesti cu microfibra. Doar pt ceara nu are rost sa iei acel "volan".

Oricum incearca sa intelegi diferenta dintre o ceara si un polish,sunt chestii diferite!

Link către comentariu

Ceara asta de la TurtleWax o folosesc si eu de 2 ori pe an, primavara si toamna. Ii da un luciu caroseriei si in plus nu sta apa pe ea, dar cam atat, nu acopera zgarieturi sau alte imperfectiuni cum se face cu un polish. Dupa parerea mea polish se face in momentul in care masina e plina de zgarieturi sau efectul de panza de paianjen, nu e bine nici polish prea des.

Link către comentariu

Laurentiu ai pm!

Link către comentariu

Laurentiu Utiu

imi puteti recomanda un produs pentru pregatirea vopselei inainte de ceruire? Multumesc

Link către comentariu

cel mai simplu alcool izopropilic cu apa distilata 1:1, pulverizat si sters.

daca vrei poti cumpara si un clay-bar sa decontaminezi bine suprafata.

Lack Reiniger de la Sonax poti gasi usor prin magazine.

Link către comentariu

Laurentiu Utiu

De lavetele astea de microfibra ce parere aveti? Sunt mai subtiri ca si cele clasice groase ca un prosop. Astea sunt ca batista...cam asa de subtiri. Care sunt mai bune?

post-55955-0-26532800-1336761992_thumb.j

post-55955-0-08757900-1336762006_thumb.j

Link către comentariu

Fa testul pe un cd: iei un cd nezgariat si freci de cd ca si cum ai face buffing la ceara si vezi daca produse zgarieturi, iti recomand sa speli lavetele inainte de folosire, pui apa calda intr-un lighean si pui cam 100ml de otet si lasi prosopul cateva ore in lighean dupa care il speli cu apa calda.

Link către comentariu

Azi am pregatit vopseaua pentru ceruire si maine fac ceruirea. Are cineva idee cu ce curat lavetele si aplicatoarele de ceara de pe ele ?... inafara de detergentul special pe care nu il am.

Laurentiu, cam asa ceva am folosit eu la ceruirea de data trecuta (pentru eliminarea surplusului de ceara). Mi s-au parut putin cam dure. Pentru finisare/lustruire am prosopul ala special de la Chemical Guys.

Modificat de MariusAP
Link către comentariu

de ce vrei sa cureti ceara si de pe aplicator? (presupun ca e un buretel mic?)

pe lavete...apa calda,detergent. nu stiu rolul otetului de care zice florin03 mai sus dar o sa incerc si eu sa vad ce se intampla...

Link către comentariu

E un aplicator/pad din microfibra marca Sonus, parca nu l-as arunca :). Nu am folosit buretele cu care a venit Sonax-ul Xtreme pentru ca mi se parea cam dur si imi era frica ca ar zgaria. Vali, zici ca merge ceara doar cu apa calda cu detergent obisnuit ?... eu n-am incercat, de-aia te intreb.

Link către comentariu

eu le spal la masina.

nu ziceam sa il arunci... eu am un burete care sta in cutie si nu vad rostul sa il curat. daca e doar ceara nu zgarie. decat sa nu capteze pietricele

Modificat de Muale
Link către comentariu

Pai e numai ceara, dar e de data trecuta cand am mai facut masina. E ca faina de grau, oare sa nu zgarie daca il folosesc asa ?

Link către comentariu

hmm...nu stiu. eu am o ceara mai ieftina sub forma de pasta (formula 1) si nu se face precum faina

Link către comentariu

Sonax-ul are consistenta... nu stiu cu ce sa compar... un deodorant Rexona solid :). Asta nu e pasta... are consistenta mult mai... solida.

Link către comentariu

@muale cand speli lavetele de mf in otet ele devin mai pufoase, uite aici un ghid cum sa intretii lavetele de mf.

@Marius, poti sa speli aplicatorul linistit la un masina de spalat, bagal la un program mai scurt, eu spal aplicatoare galbene pentru ceara la masina de spalat si nu au nimic

Link către comentariu

Laurentiu Utiu

Am cautat azi toata ziua alcool izopropilic sa il pulverizez pe masina ca sa o pregatesc de ceruire. Insa nu am gasit. In schimb am gasit la kaufland sampon auto fara ceara de la Turtle Wax. Pe eticheta scria ca e ideal pt pregatirea masinii pt ceruire si pt intretinerea cerii de pe ea. A folosit cineva? E suficient daca o spal cu sampon din asta si apoi o ceruiesc? Sau sa mai caut alcool izopropilic eventual sa cumpar un clay bar de ala....?

Link către comentariu

Vezi daca poti cumpara cu livrare de la mag de electronice (adelaida sau conex)

Un degresant (road film remover) curata protectia de pe masina.

Clay bar e pt depuneri,nu sa scoti ceara. Mai trebuie si un lubrifiant impreuna cu clay.

Apoi ceara/sealant.

Link către comentariu

Nu prea se gaseste alcool izopropilic pe la magazine, se comanda online, costa 13 lei 1 litru s-au 7 lei 500ml la care mai adaugi taxele postale, alcoolul izopropilic il diluezi 1:1 cu apa distilata.

@Muale un clay bar inlatura si stratul vechi de ceara.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!