Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

In primul si in primul rand aplici ceara in doua straturi la diferenta de minim 12 ore intre straturi

Am vrut sa fac acelasi lucru pt masina,dar pt ca nu am garaj unde sa tin masina,dupa 12ore deaja s-a pus praful;ce fac atunci?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In mod normal ar trebui sa speli inca odata masina, dar asta nu e foarte practic din foarte multe puncte de vedere.

Pe de alta parte daca lucrezi in bataia directa a soarelui trebuie sa folosesti nu ceara pasta ci Optimum Car Wax produs care poate fi aplicat in bataia directa a soarelui fata de o ceara pasta.

Si totusi daca dispui de ceva umbra, dupa primul strat poti sa facilitezi bondingul(lipirea) celui de-al doilea strat stropind fiecare panou pe rand cu apa distilata putin rece. Acest lucru face ca primul strat sa adere bine la vopseaua decontaminata in prealabil de tine.

Dupa circa 15 minute esti gata sa dai al doilea strat si al treilea si chiar al patrulea............

Desigur daca vrei sa scutesti o groaza de batai de cap poti sa folosesti asa ceva: Chemical Guys Jet Seal 109 este un sealant polivalent, se poate aplica pe jante, ornamente de plastic, geamuri si nu in ultimul rand pe vopsea. Se usuca in circa 15 minute si dupa inca 15 minute fara ajutor suplimentar esti gata sa dai stratul nr 2 s.a.m.d

Spor la treaba sper sa iti fi fost de ajutor

Link către comentariu

Multumesc pt sfaturi :icon_thumright:

Eu folosesc Turtle Wax Ice Synthetic Paste Polish http://www.turtlewax.com.au/ice.htm de 2ani de care sunt f multumit:nu-mi lasa urme albe pe plastice,acopera aspectul laptos pe bandourile cromate,cica are actiune impotriva razelor U.V. si chiar tine,aprox cam o luna;produsul il folosesc o data la aprox 3 luni,iar intre ceruriri folosesc tot un produs de la Turtle Wax Ice Detailer http://www.turtlewax.com.au/ice.htm

Te intrebasem ce asi putea sa fac sa o ceruiesc de 2 ori pt ca vroiam sa vad daca in acest caz tine efectul mai mult de o luna.

P.S. impresionant clipul cu Chemical Guys Jet Seal 109 :rolleyes:,am sa-l folosesc si eu.

Modificat de mcornel
Link către comentariu

Atata timp cat speli cu spuma activa nimic nu tine foarte mult. Spumele sunt alcaline..........PH 12-13 asta afecteaza orice fel de protectie conventionala: Ceara sau Sealant.

Din ce am observat protectiile pe baza de nano particule sunt impresionant mai durabile, indiferent de metoda de spalare aleasa, dar la cu totul alte preturi!

Modificat de colin
Link către comentariu

• 1 month later...

Colin, am cumparat de la tine niste argila Sonux ultrafine alba, parca la 100 de grame. Am folosit-o dar este cam sfaramiciosa si se cam lipea de tabla desi nu am lucrat in soare si am folosit destul lubrifiant. E posibil sa fie lubrifiantul prea concentrat?? (am folosit din cel de cirese)

Link către comentariu

Posibil ce zici tu sa fie prea concentrat, insa ca idee, dupa folosinta argila trebuie sa fie clatita cu apa, mai ales cand folosim lubrefianti pe baza de sampon.

Desi din ce zici tu poate ai folosit prea putina solutie daca zici ca iti agata de vopsea.

Ideea de baza atunci cand decontamintezi este sa te asiguri ca pe vopsea este suficient lubrefiant, iar ca argila aluneca usor. Atentie nu trebuie sa aplici presiune pe argila trebuie doar sa o lasi sa pluteasca si atat.

Spor la decontaminat

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am facut si eu o decontaminare si o ceruire. Foarte placut impresionat de efectul decontaminarii. Ca sa nu mai pun inca o data pozele si pe acest topic, le gasiti AICI precum si mai multe detalii legate de operatiune si produsele folosite.

Link către comentariu

• 1 month later...

pentru cine intereseaza... eu de vreo 2 ani folosesc un produs de la Amway numit Silicon Glaze pentru vopsea, se aplica cu o carpa uda pe toata masina pana capata o culoare matuita, se lasa circa 10 min si se i-a la lustruit, credeti-ma ca am vandut 2 masini pana acum dupa ce am dat cu ceara aia, si lasa un strat protector care dureaza de la spalare la spalare! Cine e din Braila si vrea sa vada, cu mare placere!!!!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Buna seara tuturor,

Eu folosesc ceara de la TurtleWax si sunt foarte multumit de rezultat, asta in conditiile in care esti inarmat cu putina rabdare, tratand fiecare element de caroserie pe rand. Citind pe forum metodele de aplicare, am tras concluzia ca nu se aplica prin miscari circulare. Desi in acest clip lucrurile arata altfel

Probabil cu totii stim ca atunci cand spalam masina nu vom folosi miscari circulare, din simplu fapt ca e foarte posibil sa apara acel efect de "panza de paianjen" datorita eventualelor particulelor de praf prezente pe caroserie (eu asta inteleg), pe de alta parte dupa ce masina a fost bine spalata si uscata, se presupune ca nu mai exista nicio particula de praf pe caroserie, deci nu vad unde ar fi problema aplicarii cerei prin miscarile circulare.

Am mai vazut un filmulet asemanator ca cel de sus, insa de la o firma de detailing din Ro....acum daca nici americanii nu se pricep la aplicat corect ceara pe masini, atunci cine ? Fizz ? :)

Exista si filmuletele in care arata cum se executa o decontaminare a caroseriei, atat prin aplicari circulare cat si orizontale/verticale....deci in final, cum este mai corect ?

Numai bine.

Modificat de undan
Link către comentariu

• 1 month later...

Pt polish-are se executa miscari circulare, considera ca o faci cu o masina dedicata acest polish, discul se roteste circular, e simplu.

Cat despre decontaminare cu Clay miscarile sa fie orizontale/verticale

Pace!

Link către comentariu

Am fost la doua firme de detailing pentru informatii legate de detailing exterior, preturi, sugestii, alea alea.

Prima firma la care am fost au zis ca ei folosesc teflon in loc de ceara si ca are o durabilitate mult mai mare si mai indelungata decat o ceara solida sau un sealant. Un a jumate a zis el ca tine :dry: ...nu stiu dece dar ma cam indoiesc. Si ca sa justifice acest timp mi-a bagat un pret de m-am dezechilibrat asa putintel.

A doua firma la care am fost au fost mai rezonabili la pret adica jumate din cat au cerut astialalti. Astia folosesc produse Chemical Guys, Scholl, si Swisswax (nu stiu daca sunt bune sau nu dar sunt destul de scumpe; are cineva experienta cu produsele acestea?). Ceara se aplica in 3 straturi la ei; mai bine zis o combinatie intre ceara solida si sealant, in total 3 straturi. Gaurile din capota, bumper si plafon cauzate de criblura sunt slefuite si date cu lac (la mine incepe deja sa rugineasca in acele locuri). Tipul a zis ca trebuie sa las masina acolo 2 zile pentru ca ceara sa se usuce bine de tot.

Plus ca mi-a dat o reducere de 15% pentru cursul de detailing daca decid sa ma duc.

Ca masina de firma au un Touran portocaliu (culoarea care vine pe lambo :wub: ) de toata splendoarea, o ador! :icon_cheesygrin:

Personal asi inclina spre astia ultimii cu Touran-ul, par mai profesionali.

Pentru un tratament inainte de venire a iernii, ce recomandati? ceara + sealant sau teflon? :scratch:

Link către comentariu

Uita de aia cu teflonul, teflonul se foloseste la instalatii sanitare nu in detailing.

Link către comentariu

Din cauza unei raclete "bune" mi-au aparut niste zgaraieturi pe parbriz care ma deranjeaza cand conduc noaptea! Cum pot scapa de ele?

Nu vreau sa chimb parbrizul...momentan!

Link către comentariu

zgarieturile fine ies la polish. alea mai adanci nu. iar punctele de la pietricele deloc, ba dimpotriva, in urma polishului se vor vedea si mai rau, practic le dai strlucire.

Link către comentariu

incearca cu niste acetona ... eu am avut pe sub manerele de la usi niste urme de oja, care s-au luat fara probleme cu acetona; credca poti incerca intr-un loc micut, din cate am vazut nu ataca lacul daca te misti repede.

Link către comentariu

www.colindetailing.ro este cea mai buna solutie.poti cumpara numai produse profesionale si pt mai multe sfaturi intra pe forumul lor.gasesti tot ce doresti.eu am cumparat produse de la ei si nu se compara cu nimic cu ce gasesti pe piata.succes

Link către comentariu

Cred ca multi dintre noi i-am vazut topicurile si ce poate sa faca, i-am citit sfaturile si i-am accesat link-urile din semnatura, iar unii dintre noi poate ii sunt si clienti. Daca vrei sa-i multumesti ptr ceva, exista aria de feedback. :rules:

Link către comentariu

• 2 months later...

Salve,

1. Care este diff dintre laveta de piele artificiala folosita pe la spalatorii si prosopul de uscare Miracle Dryer nu-mai-stiu-cum? Eu am o laveta din aia si mi se pare foarte ok, mai ales ca intinde putin si ceara din sampon la uscare. Adica mi se pare foarte scump prosopul, isi merita banii? In ce fel?

2. Pt buffing dupa ce se usuca ceara merge orice microfibra sau trebuie speciala de buffing?

3. Cum se spala lavetele astea (mai ales cele de buffing)? Eu am una de la Carefour parca si am pus-o la masina cu Ariel si acum mi se pare cam aspra, mi-e si frica sa dau cu ea pe masina...

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare,

Imi poate recomanda cineva o solutie pentru curatat elemente cromate? De la solutiile aruncate de drumari toata iarna mi s-au patat cele de le nivelul pragurilor. :(

Link către comentariu

Autosol metal polish, costa cam 20 de lei, este foarte bun, daca il folosesti cu steel wool este minunat.

Link către comentariu

Am citit despre el, pare sa fie exact ce imi trebuie mie. Intrebarea pe care o am e daca afecteaza vopseaua? Nu as avea cum sa curat elementele cromate fara sa ating si elemente de caroserie vopsite..

Am vazut acum la ce te referi cu steel wool, n-am cum sa folosesc asa ceva :D. Elementele cromate de care zic sunt ca niste bandouri dar la nivelul inferior al usilor si barilor de protectie. Nu sunt nici macar metalice, este un plastic cromat.

Modificat de Catta83
Link către comentariu

ba da,le acoperi cu banda adeziva de hartie.

Link către comentariu

Daca zici ca sunt din plastic atunci vezi ca exista si autosol pentru plastic, nu iti recomand sa dai cu metal polish pe plastic. Exista polish si pentru plastic cromat.

Uite aici un link cu produsele

Modificat de florin03
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!