Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

intreaba pe ce'i de la vopsitorie auto cu ce le indeparteaza

ca ei inainte de a vopsi o masina trebuie sa o spele (adica iti zice sa o speli inainte sa o aduci)si apoi iti dai seama ca daca face cu vopsea peste bilutele alea ar arata naspa si le da cu ceva solutie

numa bine;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

spuneti mi va rog.. de unde pot sa cumpar swirls X (Cred ca meguiasrs s) ? ? ? / ultimate compound / colorX ? ? ? se gaseste asa ceva prin magazine? ? sau trebuie comandate de pe afara? cam cat sa coste? ms

Link către comentariu

www.shinearama.co.uk - transport in Romania cu doar 9 lire, ajunge in 3-4 zile. Cred ca g buy iese din ecuatie cu astfel de magazine!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut. Am si eu o intrebare, mi-au aparut niste puncte mici ca de rugina pe vopsea, in special pe portiere in partea de joc si pe aripi langa roti. Stie cineva ce pot fi alea?

Salut, punctele acelea maronii care apar pe toate masinile dar sunt vizibile in special pe masinile albe sunt puncte de rugina.Rugina provine de la particulele de fier (in urma poluarii) care se acumuleaza pe masina si ruginesc datorita umiditatii.Rezolvarea este relativ simpla, nu ai nevoie de polish, revopsire, diluant sau motorina sau spume active concentrate, (doamne ferestesa aplice cineva astfel de metode)ci doar de argila de decontaminare si lubrifiant.Cu o simpla cautare pe google vei gasi un magazin online care sa-ti vanda aceste produse.Decontaminarea se face o data la 6 luni pentru a avea masina curata.Rezolvarea pe viitor ar fi protejarea vopselei cu o ceara sau un sealant.

Modificat de brautomobile
Link către comentariu

Sau un alt produs, care cu siguranta isi face treaba impotriva acelor puncte , este IronX (CarPro) , dar acesta este mult mai greu de gasit la noi in tara...

Link către comentariu

Am decontaminat azi toata masina cu argila si lubrifiant. A iesit foarte ok se simte altfel la atingere e mult mai fina.

Link către comentariu

Ma bucur ca ti-a placut :). Acum e vremea sa ii dau cu ceara........

Cum a iesit argila dupa decontaminare?

Link către comentariu

Pfff neagra. Dar nu mi-ai zis ca e asa mult de frecat :)) am crezut ca dau de 2 ori si se duce dar trebuie sa freci.

O sa vine sapt viitoate si pt niste ceara :) Ce imi recomanzi?

Link către comentariu

Pai pentru o masina extrema iti recomand un sonax extreme :) vine cu tot cu aplicator.

P.S: Ai dat cu acrysol (pentru bitum) inainte sa te apuci sa dai cu argila?

Modificat de colin
Link către comentariu

Da prima oara am dat bitum-ul jos, sters cu carpa micro-fibre apoi cu argila. Din ce am observat argila care am dat-o pe parti era si maronie si putin negra. Dar argila care am dat-o pe capota, plafon si geamuri eram neagra. Din ce cauza?

Link către comentariu

Maro de la bitumul ramas,

Negru de la poluarea industriala, pomi, trafic, spalari ineficiente cu spuma activa, insecte etc

In general contaminantii se agata foarte usor de masinile neprotejate

Modificat de colin
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Cum procedez sa aplic o ceruire ? Intai spal masina foarte bine, eventual o degresez ? Ceara lichida e mai usor de aplicat ? Trebuie frecat ca la polishare ? Nu exista riscul de a zgaria caroseria ?

Link către comentariu

ceara lichida se pulverizeaza pe masina proaspat spalata,clatita. se aplica mai usor,rezista mai putin.

ceara solida se aplica prin frecare,cum ai zis. riscul de a zgaria exista daca nu ai spalat masina bine sau daca esti undeva cu mult praf si se depune praf in timp ce aplici ceara.

ceara solida se aplica mai greu dar rezista mai mult.

despre procesul in sine,gasesti film pe youtube,e mai relevant decat cateva propozitii explicative...

Link către comentariu

Am cautat ceara lichida, dar nu am gasit decat sampon cu ceara sau ceara solida. Stiti un produs de marca - ceara lichida ?

Multumesc.

Link către comentariu

Uite ce face nenea asta:

Produsul se numeste Einszett Spray Wax, dupa o cautare pe google o sa dai de el si pe la noi.

Spor la folosit!

Modificat de colin
Link către comentariu

nu ai cautat bine.

este ceara lichida similara cu cea aplicata in spalatorii.

se pune o parte ceara la 5-10 parti apa si se foloseste cum a aratat si colin in clip.

Link către comentariu

Am luat ceara de la colegul Colin, care e chiar pasionat de domeniu si am vazut ca e disponibil si pentru lucrari de calitate. Multumesc.

Link către comentariu

salut. tocmai mi-am polishat masina si as vrea cateva sfaturi pentru a proteja vopseaua, adica as vrea sa aplic singur, manual, un sealant si o ceara, banuiesc ca asta e ordinea si formula buna. nu cred ca mai trebuie si un glaze daca a fost polishata. colin, te rog spune-mi din ce ai tu la vanzare ce s-ar potrivi, ma gandeam la sealantul de la optimum si la ceara collinite 476, merg in aceasta combinatie? imi poti recomanda altceva? produsele tale au termen de valabilitate, adica daca iau o cutie de ceara, pentru o masina, ma va tine, la 1-2 aplicari pe an, dupa cum spune descrierea produsului, cativa ani..asta inseamna ca produsul sa nu expire in acest timp pentru a-l putea folosi cativa ani. sper ca m-am facut inteles. astept un raspuns, pentru ca la sfarsitul saptamanii viitoare as vrea sa ma apuc de treaba. a, era sa uit, preturile sunt cele de pe siteul tau sau mai ai vreo reducere pentru membri?

Link către comentariu

- Unde ai polishat masina nu ti-au aplicat si o ceara?

- Aplicarea la o ceara pasta este ca aplicarea unei lavabile pe perete: Are nevoie de o amorsa, practic un paint cleaner ca sa fiu mai precis. In felul asta asterni o baza pentru ceara.

- Nu folosesc combinatii sealant+ceara deoarece 2 straturi de ceara sunt arhi-suficiente daca vrei sa iti protejezi masina, sigur poti achizitona si un sealant si o ceara ca sa le incerci pe rand si sa constati diferentele pe propria masina.

- Cerurile de calitate de tip pasta nu expira si in speta nu au trecuta data fabricatiei/expirarii pe ele. Sunt capabile sa te tina si 100 de ani daca sunt sigilate si nu sunt expuse la temperaturi prea mari/prea mici.

Singurele produse de cosmetica auto care expira conform fisei de securitate sunt pastele abrazive(2 ani) si unele ceruri lichide(3 ani).

- Daca speli masina cu spuma activa o sa fii nevoit sa refaci protectia la fiecare luna estimez eu, indiferent cat de scumpa/durabila e ceara aia.

- Nu exista reduceri pentru memrbii, ai transport gratuit prin Posta Romana sau doar 10 RON prin Curier la comenzile peste 100 RON.

Daca imi spui unde si cu ce materiale ai executat polishul iti pot recomanda produsele aferente

Teoretic si practic tu ai nevoie de:

- Lubrefiant+argila pentru decontaminare

- Paint Cleaner Glaze

- Ceara Pasta

- Vreo 2-3 lavete de buffing pentru a da ceara jos(lustrui).

- 1 Laveta de uscat din microfibra pentru a sterge in siguranta automobilul dupa fiecare spalare.

Bafta multa!

Modificat de colin
Link către comentariu

mda, m-am dezumflat..masina o spal doar la spalatorie, cu spuma activa si asta ar insemna sa muncesc in fiecare luna pentru refacerea protectiei. nu stiu ce produse au folosit cei care mi-au polishat masina si nici nu au dat o ceara dupa, pentru ca..nu mai vreau sa-mi aduc aminte..oricum, multumesc pentru raspuns, ma gandesc ce sa fac

Link către comentariu

- Daca speli masina cu spuma activa o sa fii nevoit sa refaci protectia la fiecare luna estimez eu, indiferent cat de scumpa/durabila e ceara aia.

-

Cum ar trebui sa spalam masina ca efectul ceruirii sa tina mai mult??? Am cumparat de la tine ceara aceea Collinite( cam cea mai scumpa) si as vrea sa stiu cum sa-i pastrez efectul mai mult timp.

Link către comentariu

Cu sampon,manusa 2 galeti.

Sau ONR.

Link către comentariu

Cum ar trebui sa spalam masina ca efectul ceruirii sa tina mai mult??? Am cumparat de la tine ceara aceea Collinite( cam cea mai scumpa) si as vrea sa stiu cum sa-i pastrez efectul mai mult timp.

Pai chiar daca iti speli masina cu spuma activa desi nu este de dorit...........poti sa invingi un pic sistemul ca sa spun asa:

In primul si in primul rand aplici ceara in doua straturi la diferenta de minim 12 ore intre straturi

In al doilea rand te echipezi fie cu un quick detailer dedicat(ceara rapida) cum este Sonus Acrylic Spritz fie astepti pana saptamana viitoare cand imi vine noul stock de ONR si tii cumperi ONR pentru a face Quick Detailer( ceara rapida), sau chiar pentru a spala masina singurel fara a mai apela la spalatoriile de cartier care si asa isi cam bat joc de masinile noastre.

Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie!.

P.S: Uite cum tii speli masina cu ONR - - - - -

Link către comentariu

• 2 weeks later...

ONR all the way , nu va mai bateti joc de masini la spalatoriile de cartier care habar nau ce inseamna o spalare corecta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!