Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

muale mersi de raspuns...ce carpe sunt indicate pentru acest gen de operatiuni?

...eu am 2 tipuri de carpe de sters masina dupa ce a fost spalata...Care o fi mai buna si zgarie mai putin?

Cea din microfibra sau cea sintetica?Sau e indicata o carpa din piele de caprioara(am vazut la auchan cu 17 lei)

post-29452-1287900595_thumb.jpg

post-29452-1287901524_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru aplicarea polish-ului cel mai bine folosesti un aplicator dedicat pentru asa ceva, este ca un burete.

Ori asa ceva: Sonus SFX PRO

sonus-sfx-pro-applicator-2-pack-27-p.jpg

Ori unul simplu:

350_220542.jpg

Pentru stergerea polish-ului foloseste o laveta din microfibre, ca cea albastra.

Inca un sfat pentru polish, acest nu doar se intinde si se sterge. Trebuie lucrat pe suprafata pentru a face ceva. El foloseste niste particule abrazive pentru a elimina zgarieturi fine si a curata vopseaua.

Asa ca el trebuie intins pe o suprafata nu foarte mare, 20x20cm sau 30x30cm si apoi frecat. Nu trebuie sa freci foarte tare, dar trebuie sa pui putina pasiune :) Dupa 1-2minute de frecat, stergi reziduurile si treci la zona urmatoare.

Polish-ul nu trebuie lasat sa se usuce pe suprafata, doar ceara. Polish-ul nu face nimic daca este lasat sa se usuce, este doar pierdere de timp si poate insemna chiar o indepartare mai greoaie de pe vopsea.

Link către comentariu

mai bine decat toni nu puteam sa iti explic. cea galbena cred ca e piele sintetica sau ceva de absoarbe apa,la uscare. am si eu asa ceva,intr-un tub cilindric de pastrare.

Link către comentariu

am postat mai de mult pe topicul de lavete pentru caci cautam niste lavete profesionale ! Le-am gasit foarte greu si sunt foarte scumpe ! Dar mi se pare cele mai profi folosite pana acum ! Acestea sunt! Vileda Profesional !

post-48653-1288009775_thumb.jpg

Link către comentariu

Muale eu le-am procurat gratis dar stiu ca ajung undeva la 3 euro bucata ...

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut! Voi adresa o intrebare aici intrucat nu am gasit topic la tema si nici n-am posibilitatea de a deschide unul. Cum putem reconditiona capacele de plastic pentru jante de tabla? ...in sfarsit am gasit unele pentru rotile de iarna, dar unul, probabil dreapta fata, e cam zgariat... Tine cu bronz aluminiu? :) Multumesc!

Link către comentariu

cred ca merge la fel cum se reconditioneaza plasticele din interior.

smirghel,grund pt plastic si vopsea. daca vrei,lac.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Salut. Am si eu o intrebare, mi-au aparut niste puncte mici ca de rugina pe vopsea, in special pe portiere in partea de joc si pe aripi langa roti. Stie cineva ce pot fi alea?

Link către comentariu

smoala...? freaca cu o carpa cu motorina,vezi daca se ia

Link către comentariu

motorina. e mai "blanda" cu vopseaua.

incearca sa identifici ce este ca sa stii rezolvarea. asa eu doar imi dau cu parerea. ciupituri de pietre,stropi de smoala,vopsea...

desi dupa ce ai povestit si pozitia in care sunt,e clar ceva aruncat de roti. cel mai probabil smoala

Link către comentariu

Sper sa fie doar smoala, ar fi si culmea sa fie rugina deoarece masina are numai un an. Oricum multumesc pentru parere.

Link către comentariu

daca e rugina,e dubios locul in care a aparut. oricum se vede,simte rugina sau smoala. stropeste cu motorina si las-o sa actioneze cateva minute. asa am scos si eu niste smoala de pe bara spate. am pulverizat si in cateva min se observa cum o dizolva si incepe sa curga.

evident,exista si solutii speciale de scos bitum. daca vrei incearca si asa ceva

Link către comentariu

Salut. Am si eu o intrebare, mi-au aparut niste puncte mici ca de rugina pe vopsea, in special pe portiere in partea de joc si pe aripi langa roti. Stie cineva ce pot fi alea?

Pai e rugina sau nu e?

Dupa pozitie pare a fi totusi bitum, cum zice si Muale, dar fara macar o poza este greu de spus. Daca dai cu unghi nu reusesti sa le cureti sau macar sa le intinzi putin?

Link către comentariu

Am dat cu unghia pe un punct din ala si sa mai dus, dar foarte putin. O poza nu stiu cat de folositoare ar fi pentru ca punctele sunt extrem de mici.

Link către comentariu

Am fost informat ca si pe passaturile de la politia de frontiera (model 2010) au aparut puncte din astea. Deci este posibil sa fie ceva cu vopseaua alba.

Link către comentariu

Daca se duc cand dai cu unghia inseamna ca sunt ceva depuneri, probabil bitum. Daca era rugina nu se misca de acolo.

E intr-adevar o problema cu vopseaua alba, se vede tot pe ea :rolleyes:

Modificat de toni
Link către comentariu

Daca se duc cand dai cu unghia inseamna ca sunt ceva depuneri, probabil bitum. Daca era rugina nu se misca de acolo.

E intr-adevar o problema cu vopseaua alba, se vede tot pe ea :rolleyes:

Da. Ai dreptate:)))

Link către comentariu

ca o paranteza,daca nu iti poti da seama diferenta intre bitum si rugina,cand privesti punctul descris de tine...poate e mai bine sa apelezi la un salon de detailing sau o vopsitorie :P

Link către comentariu

Chiar asta am de gand sa fac. Vreau sa merg la reprezentanta si sa ma lamureasca ei si daca au de dat cu ceva pe vopsea nu au decat, macar e facut de ei si nu au de ce sa caute scuze in cazul, in care dau eu cu ceva, pentru a ma "scuti" de garantie.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu punctele alea.... au culoare exact ca rugina si anul trecut am avut probleme. Este de la solutia de pe strazi

Trebuie sa ii faci polish.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cel mai probabil este de la solutia de pe strazi am vazut si eu multe masini cu simptomele astea, insa dupa o curatare temeinica s-au dus.

P.S: Nu sunt nici bitum nici rugina. Sunt niste depuneri formate de la solutiile cu care se dau pe drumuri, se inlatura cu un all purpoce cleaner, sau universal cleaner. Aveti grija daca nu sunteti experimentati nu folositi un degresant prea puternic, puteti face mai mult rau decat bine!

Bafta

Modificat de colin
Link către comentariu

Cu spuma activa, putin mai concentrata, iese ... dat cu spuma, lasat cateva minute (nu prea mult, 3-5 min), frecat cu o laveta si au iesit. La mine, daca nu am chef sa astept mai mult, dau cu degetul mai energic (nu cu unghia ...) pana scartaie degetul pe tabla, si ies.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. La urmatoare spalare am sa incerc sa le indepartez.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!