Jump to content

Bord computer - schimbare / instalare

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

Ai nevoie de ceasuri cu 919 in cod, care sunt de doua feluri: maxidot sau MFA  (CB in display-ul de la ceas).

Ce mi se pare ciudat e ca tu la MY2000 ai ceasuri fara CAN. E posibil sa fi fost schimbate ceasurile vechi(920) cu aceste ceasuri pe care le ai acum (919).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina am cumparat-o de la un vecin care a adus-o personal din Germania in 2006, si deci sunt sigur ca el nu a schimbat ceasurile (pentru orice reparatie ma intreba pe mine ce, unde si cum sa repare :D ) Posibil cel din Germania sa fi schimbat ceasurile.

Ce sa fac sa ma risc si sa caut si ceasuri cu 920 ..minidot sau maxidot?

Ceasurile 919 sunt doar cu maxidot si MFA, nu sunt si cu minidot?

Merci pentru raspuns

Link către comentariu

Ai nevoie de ceasuri cu 919 in cod, care sunt de doua feluri: maxidot sau MFA  (CB in display-ul de la ceas).

Ce mi se pare ciudat e ca tu la MY2000 ai ceasuri fara CAN. E posibil sa fi fost schimbate ceasurile vechi(920) cu aceste ceasuri pe care le ai acum (919).

nu este MY2000... nu stiu unde ai vazut asta, dar nu e asa.... masina este cel mult 1999. Adi, verifica pe geamuri, ce cifra ai.... o sa ai ...9, cel mult.... dar asta e mai putin important acum.

nu merg puse ceasuri fara can pe masina cu can .... nu facea nimeni asa ceva, sa faca downgrade...

Masina am cumparat-o de la un vecin care a adus-o personal din Germania in 2006, si deci sunt sigur ca el nu a schimbat ceasurile (pentru orice reparatie ma intreba pe mine ce, unde si cum sa repare :D ) Posibil cel din Germania sa fi schimbat ceasurile.

Ce sa fac sa ma risc si sa caut si ceasuri cu 920 ..minidot sau maxidot?

Ceasurile 919 sunt doar cu maxidot si MFA, nu sunt si cu minidot?

Merci pentru raspuns

Daca vrei sa montezi ceasuri cu xxx 920 xxx, merge doar in conditiile de mai sus... altfel nu se poate.

cu xxx 919 xxx, nu exista decat MFA sau Maxidot.... Minidot - nu.

Maxidot-ul cu xxx 919 xxx - nu are nicio legatura cu modelele mai noi, dupa 2002.... immo 3 - nu ai ce functii sa activezi la el, doar cele legate de consum - care le are si MFA-ul.... nu stie de Range, grafica avansata - pictograma cu masina... sau altceva de genul.....

Link către comentariu

A zis ca masina lui e din 2000, deci e peste 06.99 ... asta inseamna ca trebuia sa aiba ceasuri cu CAN. Cine stie cum de s-a ales cu 919-le.

Link către comentariu

Poate sa puna un autoscan, sa ne uitam pe el si vedem daca e fara can gateway sau cu.... 

cel mai bine ne da scanarea, astfel stim ce sa-i recomandam.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Salut

Mai jos sunt print screen din vcds si un scan complet

Referitor la anul de fabricatie am scris ce este in talon/carte (an fabricatie 2000 prima inmatriculare 01.06.2000) - mai jos foto carte, talon si geam  :icon_confused:

Multumesc

post-6658-0-56468000-1412702757_thumb.jppost-6658-0-11713700-1412702766_thumb.jppost-6658-0-33057000-1412702776_thumb.jp 

post-6658-0-52985000-1412701843_thumb.jpLog-CS51ADY-343170km-213235mi.txt

Modificat de adij
Link către comentariu

Mii de scuze daca postez in topicul gresit dar nu mai stiu cum sa-mi caut problema pe care am cauzat-o singur, mai precis am primit o interfata 12.12 vcsd, am conectat-o, m-am jucat putin cu ea, am invatat 1-2 chestii, dar in principiu m-am prins cum merge treaba, masina in cauza e un golf 4 1998 immo 2 1.6 sr, problema consta in felul urmator, am incercat sa-mi activez 1-2 functii, toate au mers foarte bine inafara de una, cea de avertizare a uzuri placutei, la instruments, coding aveam codu 00143, am schimbat codul in 01143, astfel activandumi functia in bord, care a ramas aprinsa, am vazut cum e, si am vrut sa o dezactivez, problema e ca nu mai merge, am introdus 00143 dar tot ramane aprinsa, codul se modifica, imi apare 00143 dar becul ala imi ramane aprins, indiferent ce as face cand pun contactul, cum pot sa remediez prostioara ? revin cu orice detalii despre cluster la cerere, salve ! imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale dar e 6 dimineata si n-am reusit sa ii dau de cap.

Link către comentariu

Salut

Referitor la anul de fabricatie am scris ce este in talon/carte (an fabricatie 2000 prima inmatriculare 01.06.2000) - mai jos foto carte, talon si geam  :icon_confused:

Multumesc

dupa geam (si ceasuri), este 1998.... dupa acte... este 2000..... :sly: 

dupa ECU - seria ta s-a pus intre 10/1997 si 05.1999

eu zic ca e fara can.....

... nici nu stiu ce sfat sa iti dau. Daca ai de unde sa faci rost de niste ceasuri cu xxx 920 xxx sa le pui de proba pe masina, sa vedem daca lucreaza ok sau nu.... e cel mai bine.

Bebyco - incearca sa-i scoti borna, dupa ce ii faci codarea. Daca nu merge, incearca cu alta interfata..... 

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Salut

Multumesc

attachicon.gif20141007_201925 50%.jpgattachicon.gif20141007_202159 50%.jpgattachicon.gif20141007_202232 50%.jpg

attachicon.gifceasuri.jpgattachicon.gifLog-CS51ADY-343170km-213235mi.txt

Nu are nici o treabă data primei înmatriculări cu data producţiei. O maşină poate să stea cu anii până se şi înmatriculează.

Postează aici VIN-ul maşinii şi vei afla data exactă a producţiei.

99,99% nu ai can.

Vrei ceasuri de bord comforme cu maşina? soluţia simplă sunt ceasuri - 1J0919881D - BC MFA. Soluţie la fel comformă cu standardele maşinii ar fi ceasuri maxidot 1J0 919 xxx, la aprox. 200 euro şi la cât sunt de greu de găsit... eu nu consider asta ca o soluţie şi nici nu ştiu ce informaţii în plus furnizează.

Ca alternativă, se poate monta immo 2 cu minidot, 1J0 920 xxx. problema la acest tip de bord este că parte din informaţii le preia prin can gateway - absent la maşina ta. Rog pe cineva mai priceput să enumere aceste funcţii. Maxidotul nu ştiu cu ce te-ar ajuta, încă nu am avut ocazia să testez funcţionalitatea acestuia pe o maşina fără can. Din nou, nu ştiu funcţiile aduse în plus de maxidot, dacă ele funcţionează pe can sau sunt analogice.  Rog pe cineva mai priceput să enumere aceste funcţii.

Eu am schimbat bordul 1J0919881D cu mfa şi am trecut la 920 immo2 cu minidot. Tot ce am modificat a fost pe can gateway - airbags. Nu am nici un martor aprins pe bord şi toate informaţiile furnizate par corecte. Ce am câştigat? pot să văd mai multe informaţii în acelaşi timp fără să frec butoanele de BC (ex. ceas+consum instant+temperatură, pe mfa vedeam doar una dintre ele). Dacă ai o interfaţă VCDS (cum e cazul meu) şi verifici din când în când airbagurile eşti acoperit.

Sincer NU ştiu diferenţa de comunicare între immo 2 şi 3, ce imformaţii s-au mutat pe can etc.

Ca părere personală, încearcă în primul rând ceasurile 1j0919xxx cu mfa, obişnuieşte-te cu funcţiile acestora, abia după dacă nu eşti satisfăcut caută alternative.

Link către comentariu

Am dat bateria jos, nimic, desi partea ciudata e ca pot schimba alti parametrii cum ar fi kilometrajul in mile si dupaia sa-l pun inapoi, mai tarziu o sa ma ajute cineva cu alta interfata...

Link către comentariu

-------------------------------------------------------------------------------

Address 17: Instruments        Labels: 1J0-919-xxx-17.lbl

Part No: 1J0 919 880 B

Component: KOMBI+WEGFAHRS. MM0 V11  

Coding: 00143

Shop #: WSC 00000  

VCID: 306FF642F0835E9E243-51F2

Subsystem 1 - Part No: Ident

Component: Nr. WEGFAHRS.:VWZ6Z0W0250334  

Ident.-Nr. WEGFAHRS.:VWZ6Z0W0250334

No fault code found.

-------------------------------------------------------------------------------

Scuze pentru double post, ce bord e asta ? mai multe detalii ?

Link către comentariu

Sunt ceasuri CU BC, EU, MFA benzina.

Nu prea ai ce activa/dezactiva la ele, eventual corectie de consum, nu ai ce limba sa schimbi, functiile de genul senzor nivel lichid parbriz, senzor placute etc mai bine le-ai lasa in pace.

Vezi ca in VCDS la adaptation/coding iti da mura-n gura valorile pentru diferesele setari da clicka in casuta si asteapta o secunda doua, iti apare lista cu optiuni.

Ce vrei sa sti despre ele de fapt?

Link către comentariu

guppster - maxidot xxx 919 xxx - vs MFA - nicio functie in plus, din pacate - doar afisare radio, acolo unde masina are radio original si ii tragi firele.

in afara de aspect, niciun plus... 

Link către comentariu

Salut baieti

Va multumesc pentru ajutor si informatii. Ca de fiecare data raspunsuri rapide si complete

Cu MFA sunt obisnuit, deoarece am mai avut un Golf ce avea MFA, si deci 99% sunt convins ca voi lua ceasuri cu MFA, mai ales ca vreau totul functional 100% nu cu "artificii"... 1% este pentru ceasurile cu maxidot f rare :icon_confused: - care nu merita sa stau dupa ele tinand cont ca ofera aceleasi inf ca si MFA

Va tin la curent cu ce am gasit si voi pune pe masina.

Multumesc inca o data de ajutor.

Numai bine

Link către comentariu

Detaliaza putin operatiunea de corectie consum.

Vroiam sa stiu ce se poate adapta, dar m-ai lamurit, totusi, cu vcsd 12.12 nu pot sa dezactivez placutele, e ceva legat de warning lights si mai exact ca nu merg dezactivate sau are masinuta mea ceva ?

Multumesc anticipat !

Link către comentariu

Adica sa te avertizeze daca ai bec ars ?

nu are masina ta asa ceva.

Link către comentariu

Da se poate la cluster-ele maxidot(la minidot, nu stiu) immo3 , dar activarea nu se face cu VCDS si ca sa functioneze , trebuie facuta si partea hardware.

Modificat de hremus
Link către comentariu

Doar la maxidot immo3. In primul rand, se face retrofit la sistemul de monitorizare pt becuri arse...se monteaza modulul, se leaga la instalatia masinii, dupa care se modifica dumpul ceasurilor...

Si va functiona...

Codare placute - ai incercat si cu alta interfata?

Link către comentariu

am un golf 4 din 99 cu computer bord la ceas

voi putea pune clustere cu minidot si functiile aferente ?

Link către comentariu

scuze, nu stiam ca se refera la dilema mea

deci nu se poate, multumesc

dar se poate inlocui afisajul cel mic cu kilometrajul ? e sters pe jumatate, sa nu schimb cu totul clusterele

Link către comentariu

Se poate inlocui, dar nu se gaseste separat ... trebuie sa-l iei tot de la un cluster cu MFA.

Posibil sa nu mai faca contact cum trebuie display-ul pe placa. Ai putea sa desfaci clusterul si sa intaresti prinderea display-ului, astfel incat conectorii de cauciuc sa apese mai tare pe placa.

Link către comentariu

DA, se rezolva prin curatarea cu alcool izopropilic a acelor suport de cauciuc conductor si a marginilor afisajului.

Link către comentariu

N-am incercat cu alta interfata inca, luni incerc, mersi FLORIN.

Link către comentariu

• Aerofan pinned şi locked this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!