Jump to content

Bord computer - schimbare / instalare

alexrosiu
 Share

Postare recomandată

Salut!

Am un Golf 4 1.9 tdi 110 cp ASV din a10a 2001 care nu are BC si am o intrebare care a m-ai fost pusa si de alti colegi pe undeva pe la inceputul topicului  dar a ramas fara raspuns intrebare este: Merge BC pe display de la ceas (MFA)? A-m avut un golf cu BC ul pe display . Masina din semnatura are IC motometer care am inteles ca nu este prea bun si am luat un VDO dar tot fara BC si de aicea intrebarea daca merge daca nu s-a caut alt IC cu BC. Din cate a-m inteles trebue s-a fie de diesel, s-a aiba tot 220 km/h, s-a fie immo 3 si bineinteles cu BC. 

Pentru aceasta operatie m-ai trebue maneta cu cablurile respective iar masina s-a fie dotata cu climatronic si senzor pe baia de ulei (masina are aceste dotari) daca m-ai trebuIe ceva spuneti va rog ca s-a pregatesc totul iar pentru montaj si progamare am s-a apelez la un coleg de aici de pe forum la momentul potrivit pentru ca, cunostintele mele in electronica sunt limitate si nu am nici VAG-COM. M-am gandit ca daca tot dau volanul jos s-a pun si un CC cat ma costa toata manopera cu piesele mele BC+CC?  Postez si cateva foto cu IC actual cel pe care l-am luat si cu maneta va multumesc!

post-100959-0-33518900-1397419933_thumb.

post-100959-0-94553400-1397419965_thumb.

post-100959-0-17768500-1397419987_thumb.

post-100959-0-74354800-1397420008_thumb.

post-100959-0-07973600-1397420026_thumb.

post-100959-0-30246000-1397421084_thumb.

post-100959-0-42149400-1397421107_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu sunt ceasuri Immo3 cu afisaj pe display-ul de la ceas. Ia-ti ceasuri Immo3 cu display central, minidot sau maxidot si totul o sa fie ok. Recomand ceasurile VDO, sunt mai perfomante.

Ceasurile pe care le pui trebuie sa fie de diesel, ca sa se potriveasca turatiile, nu conteaza daca are 220 km/h in capat sau 260 sau daca e in mile. Daca ai pe cineva care stie ce face, poti lua si ceasuri de benzina, care se pot adapta pe masina ta.

Nu e obligatoriu sa ai senzor pe baia de ulei sau climatronic. Daca nu ai climatronic, trebuie sa montezi in plus senzor de temperatura. Daca nu ai senzor de nivel pe baia de ulei, se codeaza ceasurile fara senzor.

Manopera nu stiu sa-ti zic cat face, fiecare cere cat crede.

Link către comentariu

OK

Multumesc frumos pentru raspuns! Am s-a caut de maine un IC cu BC mini sau maxidot. 

Modificat de Bica_Lucian
Link către comentariu

1. ai zis ca pui poze cu ceasurile care le-ai cumparat..... dar in poze si dupa cod, niciun ceas nu are BC.... nici macar cel cumparat.

2. nu are importanta ce fel de ceasuri cumperi.... benzina, km, mile, etc... toate se rezolva, se modifica soft-ul, se inlocuiesc foliile, etc - la tine este important doar sa fie immo3.

3. legat de manopera, etc.... detalii pe PM.

Link către comentariu

Multumesc Florin! Te tin la curent cu pregatirile pe PM.

Link către comentariu

am si eu o intrebare..ma bat si eu de o problema..am maxidot si nu imi apare radio nu stiti cum pot face sa imi apara?eu am gasit asta

mufa si cablajul pana in mufa verde de la cluster - ai pinii 8,9 si 10 din mufa mica verde, de la cass.... corespondent in mufa verde mare a ceasurilor, la 30,31, 32 si nu stiu daca e bine sau nu. nu vreau sa stric ceva

Modificat de vladutzzz89
Link către comentariu

Asta e procedura pentru Immo3. Pentru Immo 2 ai nevoie de inca o mufa.

Link către comentariu

am si eu o intrebare..ma bat si eu de o problema..am maxidot si nu imi apare radio nu stiti cum pot face sa imi apara?eu am gasit asta

mufa si cablajul pana in mufa verde de la cluster - ai pinii 8,9 si 10 din mufa mica verde, de la cass.... corespondent in mufa verde mare a ceasurilor, la 30,31, 32 si nu stiu daca e bine sau nu. nu vreau sa stric ceva

vezi ca ti-am raspuns deja la celalalt post.

dupa montaj sa te asiguri ca ai codate ceasurile cu +Navigation - ca altfel nu-ti afiseaza.

Link către comentariu

salutare tuturor !

Sunt posesorul unui Vw Golf 4 1.6 16v  si de putin timp am luat hotararea de a-mi schimba ceasurile de bord ale masinii cu cele model vdo immo3 benzina (turometru 7 0000 rpm) COMPUTER MAXI DOT.

Inteleg ca acest model de ceasuri are afisajul electronic central, mare, prin intermediul caruia se acceseaza mai multe functii, inclusiv cea "range". Stand asa lucrurile, vreau sa stiu daca cunoasteti pe cineva care ar avea de vanzare modelul respectiv de ceasuri de bord, functionale (?). As incerca sa le gasesc pe siteuri de piese auto, insa sunt reticent in ceea ce priveste calitatea si functionarea produsului respectiv.

Daca cumva am postat cele de mai sus intr-un spatiu nepotrivit, va datorez scuze anticipat, insa fiind nou pe aici, o sa imi ia ceva timp pana cand voi reusi sa urmez indeaproape regulile stabilite in acest sens.

Cu stima, Cristian !

Link către comentariu

Daca vrei sa ai funtia range, trebuie sa ai doar ceasuri Immo3 de la VDO, sau RB8 de la Bosch, nu maxidot. Si maxidot si minidot, afiseaza aceleasi informatii, doar ca in mod diferit, cu exceptia informatiilor de la radio/navi (doar maxidot). Pentru procurarea unor ceasuri, vezi in aria de vanzari, poate gasesti ceva. Acum, referitor la functionalitatea lor, nu iti poate nimeni garanta un loc/persoana anume. Poti gasi unele super ok, dar si o groaza de facaturi. Intreaba inainte daca poti returna produsul daca nu e ok, sau fa montajul la aceeasi persoana de la care cumperi ceasurile.

Link către comentariu

in afara de Range, ceasurile VDO permit activarea afisajelor si a limbilor ceasurilor, pe contact plus afisarea mesajului Welcome la punerea contactului.

Maxidot - la VW din aceasta generatie - sunt doar VDO

Tot la maxidot, in functie de versiune - exista un meniu suplimentar ascuns - care are Car status, Navigation, Display off....

Link către comentariu

Mutumesc "hremus" si Florin  pt lamuriri. Voi tine cont de sfaturi, in incercarea de a gasi ceasurile respective.

Cumva eu confund acel display dintre turometru si vitezometru cu un comp maxi dot ? Desi poate suna usor manelistic, eu imi doresc ca acel display sa aibe dimensiunea de a ocupa intreg spatiul aflat intre cele doua ceasuri si nu doar pe jumatate, asa cum este cel pe care il am acum. Scuze daca nu reusesc sa fiu clar in exprimare, dar cu siguranta intelegeti despre ce vreau sa spun.

Am vazut la mai multe G 4 asemanatoare cu al meu si arata f placut ( cred ca asta ma determina de fapt sa imi pun si eu asa ceva ).

Are cineva idee, la ce pret se vand ceasurile in cauza ?

..... eu abia acum observ ca logo-ul tau, Florin, contine tipul de display pe care vreau sa il aiba ceasurile la care ma tot refer si cu care v-am tot stresat pana acum.

Link către comentariu

Deci, tu ai acum minidot si vrei maxidot ?

CAm scumpe si oti avea surpriza sa aiba si pixeli sau linii moarte.

Link către comentariu

De aia trebuie sa-l testeze inainte. Sau sa cumpere de la cel care face montajul, sau unul care are display-ul inlocuit.

Link către comentariu

Salutare tuturor, daca nu ati aflat si aveti nevoie sa aflati de activarea intrarilor analogice la clusterele cu can-bus montate pe masini cu ccm fara can-bus, adica afisare martor usa deschisa, buzzer lumini aprinse, afisare temp exterioara pe BC la masina care are climatronic, toate acestea se poate realiza foarte simplu si se pare ca multi de aici poate stiau de aceasta procedura numai au tinut secret, noroc cu oameni cu caracter din alte tari care vor sa ajute. Daca sunt doritori PM.

Link către comentariu

Da mi si mie in PM info.

Toate cele bune.

Link către comentariu

Ok ! Deci sunt cam scumpe si e nevoie de o mare atentie la examinarea functionalitatii lor inainte de cumparare.

Ms f mult pt info.

Cand le voi gasi, cu permisiunea voastra, pot sa va contactez prin PM, pentru sfaturi, sugestii si indrumari, daca vanzatorul nu se pricepe sa mi le monteze ?

Pana la urmat convresatie, va doresc tuturor sarbatori pascale cu liniste si voie buna si sa petreceti asa cum va doriti !

..... P.S.  Rasp de mai sus, pt Florin, hremus şi Al Bundy, iar urarile pt toti .

Link către comentariu

trebuia sa le numerotezi, exact cum sunt pe mufa, nu cum ai nimerit tu.... era informatia mai exacta.

deci, tu ai numerotarea inversa, pe desen

sa incepem.... 6 este de fapt 1 - si de acolo incepem numaratoarea

pin 1 maneta - in pin 24 mufa verde cluster

pin 2 maneta - in pin 23 mufa verde cluster

pin 3 - il legi la masa

pin 4 maneta - in pin 25 mufa verde cluster

spor la treaba !

Cu pinii 5 si 6 ce fac ? unde se mufeaza la Golf 4 ? Multumesc 

Link către comentariu

raman pe pozitie..... mufa este pe masina, tu bagi pinii in locasurile libere - 1,2,3 si 4

Link către comentariu

mda.... are importanta mai putin, avand in vedere ca vb despre montarea BC-ului.

Sunt suficiente conexiunile din postul meu de mai sus, restul (5 si 6) raman pe pozitie....nu se umbla la ei.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

Stiti pe cineva in Sibiu sau apropiere care poate sa-mi adapteze un cluster IMMO3 pe un Golf4 TDI din 2000 motor AJM ?

Cluster vechi : 1J0 920 805G (Bosch)

Cluster nou : 1J0 920 826C (VDO) doresc si activare functie "range" .

Am fost la cineva si mi-a spus ca nu poate  ca trebuie sa faca IMMO OFF cu interventie pe ECU etc. E adevarat sau nu stia omu' ?

Pe aici n-am citit de asa ceva si nu vreau sa-mi desfac ECU-ul pt asta.

Multumesc.

Modificat de leonardg
Link către comentariu

Nu, nu stia omul ..... 

nu ai de ce sa faci immo off. Se face adaptarea normala.... si o sa functioneze.

in max. 2 ore se monteaza pe masina, se cableaza de la maneta la ceasuri, se face adaptarea cu ECU, se scriu cipurile la chei si se activeaza si tot ce vrei la el - Range, ace iluminate....

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• Aerofan pinned şi locked this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!