Jump to content

Revizie Golf V

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

Hello :( tocmai mi s-a "dat voie" sa postez pe forum :D am un Golf 5 GTI din 2005 cu vreo 54.000 km si vreau sa-i fac revizia pt 60.000 km(am vb cu cei de la Midocar - ma enerveaza PBN - si au zis ca nu e nici o problema, pot sa fac mai devreme putin). Din cate am inteles de la ei revizia ar costa in jur de 11 mil :o si un prieten mi-a zis sa ma astept la 15 :) mi se pare cam mult.... va dati seama ca imi venea sa danzez putin de nebun cand am auzit... ce fac ei masinii de costa atat? (e prima revizie de care ma ocup eu si nu stiu la ce sa ma astept). Nu se pune problema de bani decat in sensul ca mi se pare foarte foarte mult. Ma ajuta cineva cu niste informatii? Multumesc anticipat

PS: stie cineva de la ce se poate auzi un scartait de la roti cand trec peste obstacole?(de ex limitatoare de viteza) ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

revizie de 15.000 facuta azi la Serpico Craiova

-schimb ulei 84.00 (1.2h manopera)

-materiale mici 6.3

-filtru ulei 25.59

-ulei motor 5l 274.65

total cu TVA 464.74 RON

Link către comentariu

te-au cam "incaltat" la manopera :D e cam mult 1.2h...

Link către comentariu

@razdan: asa credeam si eu, dar... un dealer skoda mi a zis ca practica e ca daca nu sunt dealeri ai marcii VAG de care este masina ta si faci revizia in timpul garantiei la ei, pierzi garantia - pt ca cei de la service ul dealurilor marcii tale se leaga de orice ca sa nu faca treaba pe costurile lor... Lucru asta era de asteptat, si cred ca oriunde in lume se face la fel atata timp cat service ul in garantie este facut la bani mai putini. ma rog

Iar legat de revizia mea, ma duc la porschee - mai aproape de casa, ca sa ma trabalez pana la ploiesti sau pitesti nu prea am eu timp in zilele de munca. Ma costa tot 9 mio, dar macar joi mi se face masina - nu in mijlocul lui mai cand eu am deja acum 30.000 km, pana atunci mai fac inca vre o 3000 km.

Eu am facut 4 revizii la VW Bora la PBA (dealer Skoda,Seat) plus instalare PDG tot la ei si nu am pierdut garantia. Avem la firma mai multe VW (Passat,Bora)care au facut acolo revizii (mai putin Transporter).

Link către comentariu

Efectuat revizie la 45.000 km. la Autoworld Cluj-Napoca, cu uleiul meu (5 l. Castrol Edge 5W40 50.501, din care au intrat 3,75 l. la schimb, restul sunt in portbagaj pentru completare, pret: 40 lei/l.).

Pret: 427 lei + 200 uleiul.

Schimb: filtrele (combustibil, aer, polen, ulei), alte fluide, manopera. Voi posta factura scanata cu proxima ocazie.

Merit mentionat faptul ca un pret aproximativ egal am platit si la revizia de 30.000 km. efectuata la service-ul VW din Pitesti, in aceleasi conditii (respectiv, cu uleiul meu).

Link către comentariu

Azi am facut revizia la Porsche (comoditatea asta ma va omori intr una din zilele astea), si am aruncat pe geam banii dupa cum urmeaza:

- inspectie service 30.000 km - 270 lei

- test vas 50501 (Ce i asta? ca suna a tipul de ulei) - 28 lei

- ulei Castrol PD 50501 - 270 lei

- filtru ulei - 30 lei

- filtru motorina - 113 lei

- filtru aer - 65 lei

- filtru polen - 50 lei

- materiale mici (mereu mia placut expresia asta, si cand ma uitam pe facturile la celelate masini) - 22 lei

- buson baie (????) - 4 lei

Totalul e undeva la 855.60 lei - si mi au spalat o :)

Ce parere aveti? M au pradat pe strada si nu mi am dat eu seama?

Link către comentariu

gcgherasim : Atat am dat si eu la PBV1 la revizia de 15.000km . De aceea pe viitor ma voi orienta spre alte reprezentante VW unde am vazut ca se practica preturi mult mai mici.

Link către comentariu

- inspectie service 30.000 km - 270 lei

- test vas 50501 (Ce i asta? ca suna a tipul de ulei) - 28 lei

- ulei Castrol PD 50501 - 270 lei

- filtru ulei - 30 lei

- filtru motorina - 113 lei

- filtru aer - 65 lei

- filtru polen - 50 lei

- materiale mici - 22 lei

- buson baie (????) - 4 lei

Totalul e undeva la 855.60 lei - si mi au spalat o :)

Ce parere aveti? M au pradat pe strada si nu mi am dat eu seama?

Fucking scump. Tie si mie ne intra in baie +/- 3,75 litri ulei. Inseamna ca tie ti-au vandut uleiul cu 72 lei, iar daca il luai de la AMI, de vizavi de Baneasa, era 38 sau 39. Aproape dublu, frate. Tin minte ca nush' cine comentase ca sunt de-aia care isi iau SH-uri de afara, dupa care merg la service cu piesele-n sacosa. Fiindca m-am simtit vizat, am considerat necesar sa dau explicatii. NU mi se pare normal sa ii las pe nemernicii aia sa imi vanda litrul de ulei la dublu pret, in conditiile in care si restul pieselor de care am nevoie mi se vara pe gat la pretul de Germania+transport+adaos comercial. De diferenta aia imi iau un portbagaj de bere.

Pentru referinte viitoare, la Pitesti mi-am facut programare de pe o zi pe alta la revizia de 30.000 (bine, am motivat ca am o urgenta, insa ideea e ca in Bucuresti poti sa zici ca pierzi un rinichi, ca tot in cot ii doare) si m-a costat 425 lei (+/-) si 4 litri de ulei @ 38 lei, deci vreo 580 lei. + motorina, vreo 650.

A, si ce ma mir e ca tie ti-au bagat Castrol, ca la Cluj si la Baia Mare nu se serveste decat Mobil1 si Aral, ba la Cluj mi-au zis cu tupeu maxim ca "da' de ce bagati Castrol, ca e ulei prost?" :D Dude, aia scrie pe motor, aia bagi, fara comentarii istete, ca daca am nevoie de intrebari de 100 de puncte, ii spun prietenei mele ca am timp sa-i explic despre masina si 3 ore sunt asigurat.

Merita variantele alternative, servisarii in Bucuresti. Aici s-a ajuns prea departe cu nesimtirea...

Pentru cei care vor sa se informeze, la momentul efecuarii reviziei de 30.000 postasem facturile aici, cred. Sau la aria "Masina mea".

Modificat de Vizitator
Link către comentariu

Probabil diferenta pana la 4L o are rezerva in portbagaj. Asta inseamna 67RON/L. Voi vreti sa cumparati in service la pret de super-mega maket? Ma intreb .. voi intelegeti ca si oamenii aia tre sa faca o afacere?

Nu iti place pretul mergi in alta parte. Probabil preturile sunt clar afisate pe undeva, sau le poti cere in cel mai rau caz.

Personal preturile de mai sus mi se par absolut decente.

Link către comentariu

imi puteti spune si mie ce marca sunt placutele de frana de pe golf? k as vrea sa le schimb eu..si nu stiu daca sa iau bosch sau

brembo..ms

Link către comentariu

• Administrator

weewee

foloseste cu incredere functie SEARCH :ceuameni:

Aici ai raspunsul...

Link către comentariu

@the user: scartait-ul l-am intalnit si eu la masina, masina avand <30.000 Km mi-au schimbat bucshele pe garantie, nu stiu sigur daca la tine inca mai se poate face asta... specific k atunci eram cu cauciucurile de iarna si dupa schimbarea bucshelor tot se auzea, mai incet ce-i drept, dar se auzea. problema a disparut in momentul in care am trecut inapoi la cauciucurile de vara.

Link către comentariu

am si eu o problema..mi-am schimbat placutele de frana si totusi pe bord a ramas senzorul aprins..care credeti k e problema?

in service dupa ce le schimba le recunoaste automat sau mai efectueaza vreo operatiune cu calcu in sensul ca il resofteaza..ms

Link către comentariu

[...]le recunoaste automat sau[...]

Ce au facut calculatoarele astea din noi :)) ...totusi vorbim de o masina

Link către comentariu

10x ... :)

Nu numai ca le recunoaste, dar le coreleaza si cu mutra soferului din carnetul de conducere ... ca sa fie recunoscut mai usor cand franeaza la vederea unui radar ... :(

Serios acum, weewee, a ramas martorul (nu senzorul) aprins pentru ca a ramas stocata o eroare, respectiv contactul facut datorita senzorului de uzura a placutelor.

Se sterge eroarea cu VAS in service sau cu VAG-COM-ul prin amabilitatea unui coleg de forum. :)

Link către comentariu

k.dar care e logica? in cazul in care apare martorul lipsa lichid de frana si completezi atunci el dispare din bord ..nu trebuie sa-l scoti cu vag-com..nu?! aici de ce ar fi altfel?

Link către comentariu

Logica e in felul urmator...

La placute e vorba de un senzor..o parte mecanica(palpabila daca pot sa zic asa)...la care s-a umblat...

Pe cand la lichid de frana cand nivelul scade senzorul respectiv sesizeaza ca nu se mai uda(stiu ca suna aiurea :D :lol: )...ei cand il uzi isi revine...deci nu ai umblat la nimic mecanic...nu ai scos nici o mufa...

Nu stiu cat de buna de explicatia....nah...una e sa scrii alta e sa vorbesti '''face to face'''

Sper sa fie de folos :lol:

Link către comentariu

pot sa dau alt exemplu..martorul de defectiune la bec de la far ..si acolo e acelasi lucru..dupa ce il schimbi automat il recunoaste ;) ..oricum mersi si o sa incerc sa ma duc la un service sa mi-l scoata..

Link către comentariu

mie martorul de la far,de la pozitie mai exact imi tot zice ca e ars becul de pe stanga fata, ma dau jos,il verific, e intr-adevar stins, iar dupa ce opresc motorul cateva minute,nu doar ca dispare acea avertizare,dar imi merge si pozitia...

Sfaturi?

Chiar o fi becul pe duca sau pur si simplu a luat-o becul razna?

Link către comentariu

Revizie de 15.000km la ElcarGid Buzau. Schimb ulei (5L*Castrol SLX Longlife 507.0) si filtru, verificari, test VAS, schimb filtru motorina (la cererea mea). Filtrele de are si polen nu s-au schimbat acolo (le-am schimbat singur: cel de aer mai mergea; cel de polen era imbacsit, in conditiile in care masina a iesit din Austria la aprox. 6500 km). Totul a decurs normal, fara probleme.

Pretul fara schimbul filtrului de motorina ar fi fost 520 lei. Cu totul a fost 650 lei.

Bafta.

Link către comentariu

Mersi Sorel :) ma gandeam si eu la bucse....dar sunt curios de ce la tine a disparut scartaitul pe alete roti(vara)?? mi se pare ciudat.....poate scartaiau pe janta...se freca (virgula) cauciucul...nush...maine am programare la revizie la midocar in otopeni. sunt curios daca gasesc ei problema fara sa la zic eu ceva... revin maine cu detalii. sper sa se rezolve usor si sa nu apara alte "bucurii". :) aaaaa.....am vb cu cei de la midocar la telefon si au zis ca o sa coste in jur de 11 mil si la porche la fel :angry: mie mi se pare enorm :salut: ...voua?

ps: aduc aminte: Golf 5 GTI 55 000 km

Link către comentariu

Am fost la revizie :) foarte de traba baietii de la midocar. am fost perfect multumit mai putin ca a durat mai mult decat mi-au zis cand am facut programarea...dar pot trece asta cu vederea. Fara sa le zic eu nimic, au gasit niste "probleme" la masina(prefer sa gaseasca ceva decat sa zica "las' ca merge"). au schimat toate filtrele, uleiul, lichid frana, antigel...practic tot ce are nevoie masina sa functioneze perfect... si au si verificat-o pana-n panzele albe.

nu pot scana factura...voi face un mic efort de a va transmite esentialele:

inspectie service: 160

filtru aer demont. si mont. 30

filtru benzina demont. si mont. 30

filtru praf polen demont. si mont. 30

filtru aer demont. si mont. 30

service lichid de frana: 70

eficacitate franare verif. 40

materiale mici: 22 (?!?!?!)

ulei motor(castrol) 207 (40 lei litru)

filtru ulei 40

filtru aer 60

filtru polen 40

filtru combustibil 80

eticheta revizie 2

lichid frana 60

antigel 10

ulei servo 4

total: 1000 RON (aprox. , nu am scris preturile cu tva si zecimale)

are si mentiuni si observatii factura pe ea...gen ce mai trebuie...foarte tare! si pe langa asta mi-a si explicat consilierul tot ce aveam nevoie si am vb si cu mecanicul care s-a ocupat de masinuta (si el de treaba) :D

mi-au gasit ca trebuie schimat un amortizor de pe spate(unul hidraulic). piesa este cam 4.5 mil si manopera cam 40 lei(indiferent de timp - am inteles ca sunt anumite piese la care manopera se taxeaza pe buc, nu pe cat dureaza, ca sa zic asa)

desi la inceput m-i s-a parut cam scumpa revizia, cred ca merita pretul pentru cate au facut.

chiar daca in urma primei mele revizii trebuie sa mai dau niste bani(niste mai mutisori), nu a fost o experienta urata

daca mai are cineva intrebari, ii raspund cu placere. :)

Link către comentariu

Placutele de frina nu au intrat si ele la schimb ?

10 mil pentru o revizie de "tip 30k km sau doi ani" e ok la pret. Se putea si ceva mai putin insa nu cu mult.

Link către comentariu

gcgherasim : Atat am dat si eu la PBV1 la revizia de 15.000km . De aceea pe viitor ma voi orienta spre alte reprezentante VW unde am vazut ca se practica preturi mult mai mici.

In Bucuresti? Care?

apropo, vezi ca la Midocar asta vara cand am avut revizia de 15.000 km am dat RON 400 (fara rautate).

Link către comentariu

kasius: la placute de frana doar verificare. nu eram sigur daca am bani(ma gandeam sa pot plati daca iesa vreo reparatie urgenta) si l-am zis doar sa verivice placutele de frana si vedem la sfarsit. daca era nevoie le schimbam, dar nu a fost. nu mai stiu cine a zis pe aici pe undeva ca i-au verificat placutele "ochiometric" la porche cred. nu am fost niciodata pt revizie acolo ca mi s-au parut nesimtiti, dar la midocar nu a fost asa. le-au verificat tot cu niste aparate legate la un calculator si cred ca pe baza rezulatelor de la calc si de la alte teste(au ridicat masina pe niste role speciale :D) au hotarat ca placutele existente sunt foarte bune(ma gandesc ca ar fi putut usor sa zica -virgula- ca trebuie altele si sa mai umfle la manopera...timp...piese, dar nu au facut asa). cum ziceam si mai devreme au fost de treaba si au verificat foarte bine masina.

aaaa :D mi-a placut si ca pe scaunul soferului si pe covoras au pus niste chestii de plastic sa nu se murdareasca in service si au fost foarte atenti cu masina(la badsi-nissan am vazut ca alearga masinile lasate in service in ultimul hal :) )

nu stiu daca puteam iesi mult mai ieftin cu revizia per total...din cate am vazut piesele costa cam la fel peste tot da de ex. manopera este mult mai mult la porche.

o intrebare: stie cineva o firma(eventual cu site) care sa vanda si sa se ocupe si de instalare pentru chestii gen navigatie integrata pt golf 5 GTI ? mersi :)

Modificat de theuser
Link către comentariu

• Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!