Jump to content

Revizie Golf V

nesanatosu
 Share

Postare recomandată

• Administrator

mi-am adus aminte de filtre... le-am verificat ochiometric pe cele de aer si polen inlocuite de pe masina mea si am constatat ca erau destul de negre si prafuite (cel de polen poate chiar mai rau :icon_thumright: )... probabil ca ar mai fi mers insa nu mai mult de 5k km...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vazind cu ce "saracie" de km. am venit la revizie (7000),chiar consilierul mi-a recomandat sa aleg varianta suflarii cu aer comprimat a filtrelor de aer si polen;fireste,daca le gaseam burdusite le schimbam fara ezitari,dar aratau rezonabil(mecanicul a avut aceeasi parere,si zic eu daca erau rau intentionati si pusi pe jupuiala ma puneau sa schimb si motorul!).

La ulei am avut de ales intre Texaco si Castrol,l-am ales pe ultimul(este cu 20 RON mai mult litrul);mi-au ramas 0.5 litri rezerva dupa schimbul de ulei.

Cum am scris in postul precedent,filtrul de benzina l-am lasat la locul lui,nu sufera fenomenul de imbatrinire precum uleiul si nici n-am bagat benzina de la sant ca sa am constiinta incarcata.

Antigelul G 12+ banuiesc dupa cum arata eticheta ca era dedicat doar pentru reteaua VW,n-am mai vazut eticheta aia pe undeva si nici n-am retinut producatorul.

@Radu C. ,nu stiu cit de ortodox am procedat eu,dar sper sa iesi cu portofelul cit mai intreg dupa revizie!Succes...

Modificat de Green
Link către comentariu

• 3 weeks later...

am efectuat service schimb ulei (prima revizie, la 13600 km, inainte cu putin de implinirea unui an de la achizitie)

Total factura: 342,41 RON (service schimb ulei+materiale mici+filtru ulei+ulei castrol txt5w40)

La discutia pe care am avut-o cu consilierul de service, a spus ca nu e necesar sa schimb alte filtre deocamdata.

Service Quark Motors Timisoara ;)

Link către comentariu

Facut si eu revizia de 30.000 la Autoworld Cluj.

Schimbat ulei + filtre + manopera : 780 RON (inclusiv TVA)

Mi-au schimbat fara costuri suplimentare si uleiul de la cutia de viteze. Cica asa au primit indicatii de la fabrica. !!??

Link către comentariu

si eu am avut masina in service saptamana aceasta(mi-am spart baia de ulei pe drumurile patriei) si mi-a spus ca aveam o actiune de la fabrica, schimbarea uleiului de la cutia de viteze... am auzit ca au dat-o-n bara cei de la fabrica, ne-au pus ulei mai prost :D

Link către comentariu

Apropo de schimbarea de ulei la cutia de viteze, stiti pentru ce modele / ani de fabricatie / coduri motor sau coduri cutie viteze se aplica ?

Link către comentariu

In Romania, reviziile VW,Audi se fac la 15.000 km sau un an, in functie de care varianta intervine prima, indifirent daca este benzina sau diesel (conform service plan-ului si conditiilor de garantie Porsche); la fiecare 15.000 se face service schimb ulei (inlocuire ulei motor si filtru de ulei, verificare placute frana fata si spate -fara demontarea rotilor cu greu pot fi masurate placutele interioare care se uzeaza si mai repede), iar la fiecare multiplu de 30.000 km se face Inspectie Service (in plus se inlocuiesc filtrele de aer si polen, filtrul de combustibil la diesel -la benzina se inlocuieste impreuna cu bujiile la fiecare 60.000 km, si se fac niste verificari vizuale ale trenului de rulare, lichide motor, test acumulator cu VAS, Diagnoza cu VAS). Inspectiile service anuale sunt putin mai "stufoase" deci mai manopera un pic mai scumpa. Service schimb uulei 15.000 km golf 5 benzina--cca 260-280 ron cu tva inclus si cca 300-350 la diesel, iar o Inspectie service cu toate filtrele duce undeva pe al 700-750 ron cu tva inclus. manopera pentru service ulei este de 50 unitati de timp, adica 1/2 ore. pentru inspectie service este de cca 130u+30u(filtru comb)+10u(filtru aer)+20u(filtru polen)=190u-cca 2 ore manopera.

Afara, se face service Long Life, din 30 in 30.000 km.

PS: la 90, 120 sau 150.000 km(in functie de motor-kit distributie: curea +role+pompa antigel+in 85% din cazuri role la curea alternator, eventual si amortizorul de rola curea care e gripat sau sunt varza bucsele din capete), la cutiile automate se inlocuieste uleiul la fiecare 60.000 km, iar la motoarele R5(transporter, caravelle sau touareg) la fiecare 120.000 km se inlocuiesc cuplajele elastice de al alternator si compresorul de clima. :blink:

Link către comentariu

Colegul CatalinS cred ca se referea la masinile / motoarele incluse intr-o actiune a VW de schimbare a uleiului cutiei de viteze datorita unei proceduri gresite in procesul de fabricatie... :blink:

Link către comentariu

Da, Razdan are dreptate, ma refeream la o actiune de service dictata de fabricant. Oricum, multumim vincealex pentru prezentarea detaliata a programului de revizii la VW. :P

Eu am trecut deja de revizia la 90k si voi reveni cu detalii in curand, cand imi voi face curaj sa socot cat am cheltuit :D

Link către comentariu

mai am cam o mie si ceva de km pana la revizie.

ultima oara cand m-am dus mi-am pus si alarma. de atunci geamurile fata fac niste chestii ciudate (aici mai multe despre) si nici nu mi se mai deschide haionul din telecomanda, plus ca m-am dus inca o data sa-mi inlocuiasca un modul de la alarma ca nu se mai oprea si a trebuit sa-i tai firele (pentru ca goarna de mi-au montat-o nu era dotata cu cheita ca la celelalte alarme clifford, locul acela era astupat de un capac de plastic).

o sa-mi iasa din garantie cam in acelasi timp cu revizia.

evident o sa trebuiasca sa ma duc tot la porsche vest 1 ca ei au montat alarma. cum sa fac sa stau chiar in masina daca se poate sa vad tot ce se-ntampla? :)

Link către comentariu

Revizie 90.000km

-Distributie cu piese OEM+manopera 1300 RON

-Ulei filtre+manopera 570 RON

-Inlocuit Bucse Brate fata+Bielete Antiruliu-1000 ron(Piese originale)

Ar fi prima revizie consistenta cele din urma nu au depasit niciodata 600 ron :icon_thumright:

Link către comentariu

destul de scumpa revizia de 90 mii, undeva pe la 900 de euro...deja incepi sa investesti la revizie un procent semnificativ din valoarea reziduala a masinii

Link către comentariu

toate astea la sandra?

Doar Bucsele le-am schimbat la un service autorizat partener VW&Audi pentru ca am considerat ca nu e mare filsofie si manopera a fost la jumatate...in rest distributia si revizia normala a fost la Sandra.Toate piesele inclusiv bucsele au fost OEM luate de la Sandra :D

Am mai repetat mi s-a parut extrem de rezonabil tinand cont ca e prima revizie consistenta,restul nedepasind 600 ron din cate imi amintesc..si au fost doar revizii+motorina si talpa in acesti km... :D

PS:RaduC ce ai vrut sa spui ca nu am inteles cu valoarea reziduala? :huh:

Link către comentariu

4abc: ma refeream la valoarea masinii in momentul de fata, care a ramas din valoarea initiala din momentul achizitiei (cu alte cuvinte valoarea pe care ai cere-o daca ar trebui sa o vinzi in momentul asta). Deja cand masina valoreaza sa zicem 10 mii de euro, si tu bagi 1000 de euro in revizie, inseamna 10% din valoarea ei...

Modificat de Radu C.
Link către comentariu

Salut baieti!

Acum cateva zile am facut si eu revizia:

Ulei castrol edge

toate filtrele schimbate - Mahle

Pret total cu manopera 480 ron.

Service Ecotech Auto din Galati.

Au lucrat curat, si din initiativa lor mi-au curatat si motorul cu un spray.

Numai bine!

Link către comentariu

Vreau si eu un sfat!!!!!!

Am de facut revizia de 30.000 km si midocarul vrea sa mi ia 9 mio lei pt tot tacamul... mi se pare cam exagerat, si pe langa asta ma pot servi de abia in a doua saptamana din mai.

Ziceti mi si mie un service in Bucuresti la care pot sa mi rezolv si eu problema mai rezonabil.

Multumesc

Link către comentariu

• Administrator

daca masina este in garantie, tb sa o rezolvi la un service autorizat... dupa nr de km tind sa cred ca da... asa ca iti ramane reteaua Porsche sau pleci din Bucuresti...

Citeste pe topicul de Service si formeaza-ti o parere :cheers:

Link către comentariu

@ dudu: nasol moment... o sa vad la cei de la porsche... la dealerii de skoda si seat din bucuresti nu merge sa fac revizia?

Link către comentariu

• Administrator

... sau dealerii Seat si Skoda care fac si garantie VW...

Link către comentariu

Preturi de Cardinal Motors: bucse bascula 490 ron, placute fata/spate 400 ron, ulei 430 ron, filtre 300 ron, bieleta antiruliu dreapta fata 150 ron, manopera 690 ron.

Link către comentariu

@gcgherasim - incearca service VW in Ploiesti/Pitesti, daca esti dispus sa te trambalezi putin. Te programeaza mai curand de 2 saptamani, iar pretul e in general mai convenabil.

Link către comentariu

gcgherasim, asa stiu si eu, ca toti delerii Porsche Romania au dreptul si obligatia sa faca reviziile din garantie la masinile VAG.

Link către comentariu

@razdan: asa credeam si eu, dar... un dealer skoda mi a zis ca practica e ca daca nu sunt dealeri ai marcii VAG de care este masina ta si faci revizia in timpul garantiei la ei, pierzi garantia - pt ca cei de la service ul dealurilor marcii tale se leaga de orice ca sa nu faca treaba pe costurile lor... Lucru asta era de asteptat, si cred ca oriunde in lume se face la fel atata timp cat service ul in garantie este facut la bani mai putini. ma rog

Iar legat de revizia mea, ma duc la porschee - mai aproape de casa, ca sa ma trabalez pana la ploiesti sau pitesti nu prea am eu timp in zilele de munca. Ma costa tot 9 mio, dar macar joi mi se face masina - nu in mijlocul lui mai cand eu am deja acum 30.000 km, pana atunci mai fac inca vre o 3000 km.

Link către comentariu

• Aerofan locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!