Jump to content

De la ce furnizor alimentati cu motorina?

Alextz
 Share

Furnizor motorina  

1.715 voturi

1. 1. Ce funizor preferati?

• Petrom
      392
    • OMV/PetromV
      477
    • Rompetrol
      412
    • Agip
      12
    • MOL
      329
    • LukOIL
      92
    • Alt Furnizor (specificati)
      10
  2. 2. Tip Motorina

• Normala
      1050
    • Premium.(sortiment gen EVO, TOP EURO, PREMIUM DIESEL)
      674

Postare recomandată

Conteaza si furnizorul, insa conteaza foarte mult si locatia. Degeaba spun multi ca la OMV sau Rompetrol e cea mai buna motorina, conteaza foarte mult si unde se afla acea pompa. De exemplu, eu alimentez cel mai des la OMV Coposu in Bucuresti si imi place cum merge, insa cand am alimentat de exemplu la un OMV in Constanta, dupa ceva km parcursi mi s-a aprins martorul EGR de la bord si dupa un pic de forjat de autostrada s-a stins. A fost cam singura data cand mi s-a aprins acel martor, de aici si concluzia ca era de la motorina.

La fel, multi spun ca cel mai bun raport calitate/pret il obtii la Petrom, insa si aici conteaza foarte mult locatia pompei - este de exemplu un Petrom pe DN1 pe dreapta cum vii spre Bucuresti, dupa Pucheni parca. Cei mai multi evita sa bage motorina de acolo, stiu ei de ce. Insa toata lumea lauda Petrom-ul de pe Calarasi sau cel de pe Splai. Adevarul e ca multe benzinarii Petrom arata ca unele uitate de lume si eu nu as avea curajul sa bag de acolo, desi poate rezervoarele sunt curate si motorina cea mai buna... Fortat de imprejurari, am bagat in vara motorina de la Petrom in Giurgiu, la vama si pot sa spun ca mi-a placut foarte mult cum a mers masinuta.

Conteaza foarte mult daca si ce aditiv baga in motorina angajatii benzinariilor pentru ca, asta e, traim unde traim si nu poti fi niciodata sigur daca se respecta standardele si indicatiile legate de compozitie.

De aceea, voi continua sa alimentez de la benzinarii din zone centrale, sperand eu (poate fi doar o iluzie) ca acolo sansele ca standardele sa fie respectate si motorina curata sa fie mai mari.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma mir ca tocmai de omv-u de la coposu zici. atat eu cat si prietena mea am avut probleme (nu mergea rotund si mai tremura)

eu am 1.9 diesel ea are 1.6 benzina.

eu alimentez de la rompetrol pipera, inainte de la omv pipera.

Modificat de PsyChoRo
Link către comentariu

Hmmm, nu stiu ce sa zic, mie nu mi s-a intamplat. Am bagat de curiozitate si de la Mol de alaturi si nu mi s-a parut sa fie vreo diferenta. Motorul tremura din cand in cand la ralanti la cald ca la toate 1.9 TDI-urile din cate am vazut, insa asa tremura si cu Alpin, si cu Sprint, si cu Evo, si cu Alto....

Acolo la Coposu nu-mi explic de ce la OMV e mereu plin, iar la Mol-ul de langa bate vantul mai mereu... Stie cineva un motiv pentru asta?...

Link către comentariu

Stiti ce am observat ca nu prea conteaza foarte mult producatorul (bine nici de la Lukoil sa nu bagi), conteaza mult rezervoarele in care sunt tinuti carburantii. De exemplu la iesire din Turda spre Cluj s-a deschis o benzinarie MOL in locul unei benzinarii "fantoma", benzinaria arata super bine dar rezervoarele cred ca au ramas tot aceleasi, inchipuitiva ce e pe fundul rezervoarelor acelea.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

A incercat cineva Ecto de la Lukoil si daca poate sa ne spuna o parere?

Link către comentariu

Pentru masina din semnatura alimentez de regula de la OMV , dar cateodata mai bag si de la Petrom sau Rompetrol .

Si pun din urmatoarele :

Omv - Sprint diesel

Petrom - Top euro 5

Rompetrol - Efix

Link către comentariu

Am o intrebare la cei din domeniu; Nu cumva si Romania, ca si alte tari - are o retea de conducte prin care se face tranportul Benzinei si a Motorinei catre nodurile de distributie? Parca aceasta retea era controlata de TransPeco?

In acest caz, motorina (sau benzina) care e bagata "pe teava" de OMV (de exemplu) este livrata la celalalt capat al conductei din stocul precedentului care a introdus carburant pe conducta (sa zicem Petrom). Asa ca nu stiu daca in ziua de astazi mai conteaza rafinaria de unde provine produsul, ca sa nu mai vorbim de firma care il vinde. Produsul ar trebui sa fie cam acelasi, indiferent de cine il vinde.

Transportul pe roti (cisterne pe roti sau tren) este scump in raport cu cel prin conducte, asa ca m-ar mira ca vreun furnizor sa isi permita sa transporte motorina 6-7-800Km doar de dragul produsului.

Poate ma insel... dar bunul simt ar trebui fie corect in acest caz...

Link către comentariu

Din cate stiu eu motorina vine doar cu cisterna, din depozite. In depozite ajunge de obicei cu trenul, de la rafinarii.

Dar stiu cazuri concrete cand vine motorina cu cisterna in Targu Mures de la Constanta sau Galati.

De conducte nu am informatii...

Modificat de ovi_HGR
Link către comentariu

Poate doar la Petrom sa se mai practice transportul pe conducta. Rompetrol & Lukoil nu utilizeaza asa ceva (primul cu certitudine).

In general se transpota prin conducte (in Romania) doar titeiul si derivatele acestuia (gazolina, condensat si etan lichid).

Link către comentariu

@razvan8411: Personal consider ca sunt cam la fel de bune toate 3 , cel putin eu nu am avut probleme cu nici una si nu am simtit nici o diferenta la mers.

Link către comentariu

Din experienta, conteaza mai mult de unde alimentezi decat furnizorul.

Am inceput cu OMV si pe urma am trecut la Rompetrol.

Link către comentariu

Nu toti sunt multumiti de calitatea produselor Petrom :

http://www.click.ro/actualitate/bucuresti/..._907709330.html

LE In urma cu mai multi ani am avut un benzinar , am avut probleme dupa ce am alimenat de la statia in cauza ( injectoare infundate ) se pare ca nu e o simpla intamplare...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am masina de 2 ani ai am alimentate de la toate statiile existente in bacau. de cand alimentez la rompetrol la sfatul unui prieten mecanic am consum mai mic si minune, nici nu mai trepideaza in relanti, astea in conditiile in care m-am dat de ceasul mortii sa scap de trepidatii

scuze la ortografie, emotia primului post :)

Link către comentariu

Pot sa spun ca alimentez doar cu Omv Sprint Diesel , si cateodata daca am mai multi ban :P i cu Omv Alpin Diesel (varianta mai aditivata ) , niciodata nu am avut probleme , in schimb am alimentat odata de la Mol si nu mia placut deloc mersul masini, trepidatii la relanti si parca "nu mai tragea " cum eram obijnuit.

Link către comentariu

bbogdanmircea

Eu pana acum am alimentat de la OMV si doar la nevoie de la alte statii.

OMV mi s-au parut mai seriosi.

Aseara insa am pus 10 litri de motorina de la PETROM si a tras masina de a rupt, cred ca o sa trec o perioada pe PETROM mai ales ca e si mai ieftina oleaca. Din cat am inteles eu ar fi aceeasi motorina pana la urma...difera doar aditivii

Link către comentariu

topic gresit, scuze

Modificat de vasiman
Link către comentariu

cat a fost frig am tot alimentat de la OMV... am zis ca deh.. poate nu e lunginta cu apa

dar acum s-a facut 4.43 lei litrul de carrera 95

asa ca m-am mutat inapoi la Petrom 95, la 4.30 lei litru.. e mai acceptabil

Link către comentariu

Petrom V...Sprint Diesel ...de la inceput!

Multumit din prima zi...multumit si azi!

Link către comentariu

Stie cineva de unde explozia de pret la carburanti?

De revelion a crescut direct la 4 RON de la 3.76 motorina, iar acum deja e 4.28

Link către comentariu

Cred ca daca s-ar deschide alt topic legat de subiectul asta am vorbi cateva pagini; oricum, presa spune ca principalul vinovat e dolarul care se intareste (petrolul se raporteaza dolarului pe pietele internationale) iar al doilea factor ar fi acciza. Ca exemplu, daca 1 L de combustibil costa 4 ron, 2 ron se duc catre bravul stat roman

Link către comentariu

E foame mare in glanda. Cand scade dolarul sau cand scad accizele la nivel international sau cand scade pretul petrolului ... pauza, se fac ca ploua. Mai reduc asa, de ochii lumii, cand si cand, atunci cand nu se mai poate si e prea groasa. Dar in rest, ia unul dintre acesti factori sa creasca un pic, ca gata, a sarit si pretul la carburanti. Bineinteles ca atat reducerile, cat si salturile, nu sunt proportionale cu variatiile factorilor de influenta. Cum sunt proportiile va las sa ghiciti singuri.

Link către comentariu

Stiu ca acciza s-a marit de la 1 ianuarie...pretul de acum e de la foame, vorba colegului.

Am auzit azi la radio un reprezentant al oamenilor de afaceri(asa retin) se plangea, ca ar fi un fel de "targ", adica eu ca producator o scumpesc, faceti si voi la fel. Tot el mai zicea ca pretul pe baril e acelasi de circa 12 luni, adica 78$/baril. Cand era barilul 140$ pretul benzinei era de circa 5 RON. Deci sa imi fie cu iertare, dar de unde pretul de azi la pompa?? Hai inteleg, acciza marita 4 RON/litru, dar deja astia o dau in nesimtire, merg la ciupeala.

Cei de la radio au incercat sa afle un raspuns de la consiliul concurentei, dar acestia nu au putut da un raspuns deoarece, inca cerceteaza scumpirea din 2005...cu alte cuvinte, mai asteptam cativa ani pana aflam ce se intampla acum...pfff

Modificat de Caal-Shto
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!