Jump to content

Cu cine se bate Skoda Superb II?

Eto
 Share

Postare recomandată

Stopul cu leduri e vizibil doar dacă te uiţi direct la stop, dintr-un unghi deja scade mult din vizibilitate, ceea ce deja e periculos pentru ceilalţi conducători.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

ca s-o iau si eu pe urmele goriloiului, pardon, don' chirurg :wub:

tre' sa schimb in viitorul relativ apropiat masina.

trecute in revista: superb break, bmw3 break, mercedes nustiucare break, focus si mondeo break, accord break, megane break, insignia break.

ajunse in sferturi: superb break, beamerul si megane (varianta bujet :D) accordul e prea scump pentru modelul de-l vreau eu, focus, mondeo si insignia ajung mult prea scumpe cand pun toate dotarile de le vreau si oricum sunt comune total iar o masina cu care sa 'scapar' mai putin ca mertsanu' ala nu am vazut...

in semifinale: superbul break (retrogradat la varianta bujet) si beamerul... ce pun astia in masini oare, ca a trebuit sa sorb 3 lamai numa' ca sa-mi dispara ranjetul de pe fata. problema e ca nu prea imi permit beamerul: achizitia ca achizitia, da' asigurari, taxe si 'contract de intretinere' dupa duc la suma/luna demna de o cauza mai buna.

sunt prins intr-o dilema corneliana de-a dreptul, sfasiat intre ratiune si sentimente :P

pe moment am decis sa ma duc la mare si sa decid dupa... da' parca vad ca o sa fac o tampenie. superbul e foarte rezonabil la raport pret/calitate, finisajele sunt decente, spatiul e imens (prea mare pentru mine deja), da' stiu sigur ca in 3 luni voi ajunge ca in octavia: urlu de plictiseala...

voi ce ati face: nevasta gospodina devreme acasa :cheers: sau amanta intelectuala si usor dominatrix sexe.gif?

Modificat de adso
Link către comentariu

Ce nu imi place mie in Superb, este pozitia in care este plasata cotiera de pe portiera (care contine butoanele de comanda a geamurilor, oglinzi etc). Coboara mult in jos si genunchiul stang ajunge sa se sprijine suparator in ea.Just me!

Daca iti permiti totusi seria 3 de la BMW, mergi pe ea. E mai mult fun! Sau iti pui DSG pe Superb si te vei plictisi mai tarziu..un pic.

Modificat de Diesel
Link către comentariu

Ia-ţi BMW şi vei fi o altă "ceafă lată" pe drumuri.

Ia-ţi Superb şi vei fi un gentleman

Modificat de Aron
Link către comentariu

@aron bine punctat !

@adso desi nu neg calitatile marcii BMW, parerea mea este ca mai bine cumperi un superb full decat un BMW chel (doar de dragul marcii).

Link către comentariu

multumesc. am 1.80 si 62 de kile, deci cu ceafa lata mai subtire va rog. am reusit s-o iau personal, ma rog daca voi va purtati dupa cum v-ati luat masina, e bine totusi ca avem bafta si v-ati luat vaguri si nu logan.

nu se pune problema de bmw chel. tin mult la confortul la volan si in plus imi plac butoanele si luminitele si ecranele...

superbul oricum ar fi cu DSG (si cu padele la volan, sa ma simt schumi :icon_thumright:).

insa bmw e... fun, cum bine zicea Diesel... costa insa de rupe, mai ales dupa ce il cumperi :D pe bune, incercati unul... 'it just puts a smile on your face...' cum ar spune jezza ;)

Link către comentariu

@ adso daca banul nu este un criteriu cand alegi masina, atunci clar mergi pe feeling-ul tau si iti cumperi BMW si precis n-o sa te intereseze cum te catalogheaza lumea. Dar, eu daca as avea un buget de 30K si mi-ar trebui o masina de familie, as prefera un Superb full cu dsg decat un Seria 3 la care nu cred ca mi-ar ajunge banii sa mai adaug ceva. Intr-adevar ai dreptate nu se compara senzatiile din bmw cu cele din skoda si crede-ma le-am condus pe-amadoua, dar cateodata criteriul financiar primeaza.

Si inca ceva, daca as avea peste 100K Eur, as cumpara maine un Q7 V12 TDI (care chiar arata bine inclusiv pe ALB) si putin mi-ar pasa ca m-ar face lumea cocalar sau alte genuri de apelative cu care sunt asociati mai toti posesorii de Q7.

Asa ca n-o lua personal, eu doar mi-am dat cu parerea.

Cheers :hainoroc:

Link către comentariu

Ai actiuni la ei ??

:D

Daca Superbul s-a dorit a fi pozitionat in segmentul masini de lux, cei 30 000 de euro ceruti pe un model mai dotat si cu un motor cat de cat (vorbim de lux, nu uitati) nu mai par atat de multi.

Numai ca eu nu imi cumpar masini de lux.

Uite ca preturile s-au mai asezat nitel si se intampla minunea.

Link către comentariu

sincer ca fost posesor de bmw nu m a dat pe spate aceasta marca pe care o lauda toti.Da intr adevar e o masina fiabila dar cam atat cel putin seria 3.Comparatia superbului cu bmw serie 3 mi se pare cam ciudata pt ca superbul e in alta liga(sincer mi se cam pare masinuta seria 3).Parerea mea ca un bmw e deosebit incepand de la seria 5 .Repet nu spun ca bmw e o masina proasta dar seria 3 e cam scumpa pt ce ofera(totusi bmw nu e mercedes).Intr adevar la piese mi s a parut cam aspra dar asigurarea nu e scupa comparativ cu superbul.Eventual daca bugetul iti permite uita te la mercedes

Link către comentariu

scriam ca o masina mai terna si plicticoasa ca mercedesu' rar mi-a fost dat sa intalnesc :) chestie de feeling :)

Link către comentariu

Uite ca preturile s-au mai asezat nitel si se intampla minunea.

Minunea sa iti cumperi un Superb2?

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

Dom' profesor, dom' inginer....

Seria 3 mi se pare geniala ca si feeling pt sofer. S-ar putea ca unii pasageri mai sensibili, in special copii, sa nu aprecieze cei 0.2 - 0.3 G in plus, care te fac pe tine ca sofer sa te simti la bordul unui Spitfire (stie adso de ce spitfire si nu F22 raptor). Clar mai ergonomica, orientata sport..ish, tehnologie de ultima ora fata de superb - corecta, budget, confort oriented.

Problema apare post achizitie. Servisare, impozite si taxe. In tarile alea unde visam noi sa ne duca marinaru, piticu si blondina, cand ai bemveu, te taxeaza ca pentru bemveu.

Paranteza - la un moment dat se discuta interzicerea SUV-urilor in oras. Numa' niste idioti se puteau gandi asa pagubos. nu nenica, ai voie sa circuli, da daca ai Q7, X5, MeLeu, plateste tati impozit 3-5 k Euro impozit pe an. Pai daca ai masina de 100 000 K +, pai nu-ti permiti 3000 k /an impozit?.

Revin - Ceafa lata sau nu, cocalar sau nu, io-mi doresc un S classe d'ala "Balena", cu sistem hidraulic de inchidere a usilor, cu 7 milioane de butonele, mare cat un tanc si confortabil ca un Air Force One. Deocamdata, Superba suplineste din plin nevoia mea reala de spatiu, corectitudinea unui buget pt o masina, la nivelul la care sunt, costurile de intretinere si un pic de "posh-ness".

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu

Revin - Ceafa lata sau nu, cocalar sau nu, io-mi doresc un S classe d'ala "Balena", cu sistem hidraulic de inchidere a usilor, cu 7 milioane de butonele, mare cat un tanc si confortabil ca un Air Force One. Deocamdata, Superba suplineste din plin nevoia mea reala de spatiu, corectitudinea unui buget pt o masina, la nivelul la care sunt, costurile de intretinere si un pic de "posh-ness".

Pentru asa ceva nu trebuia sa te combini la leasing pt S2. Preturile la W140 (balena) incep de la 3000

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

eeee...stai linistit, e doar un vis. pentru realizarea lui, imi trebuiau mai multi bani pt ca ideea era de achizitie + full restauration ca sa fie "nou". asta inseamna 3-5 k achizitia + cca 15 k refacearea integrala. Dupa cum am spus, ramane doar o dorinta, care se va materializa (daca se va materializa) cand voi putea dispune de cca 20 K pt un "moft".

Link către comentariu

• 1 month later...

noh, se pare ca gospodina invinge amanta...

inca nu am dat comanda, dar se prefigureaza o superb combi, DSG cu multe optiuni.

m-am uitat bine de tot la ea: e ok, da' tot skoda ramane :rolleyes:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Avem atat Superb cat si Superb 2 la firma si mai multe Passaturi B6 in diverse configuratii.

Superb 2 nu e o masina rea, are intr-adevar mai mult loc in spate si portbagaj din segmente, si atat. Nimic mai mult!

1. Design este mult mai slab, fara expresivitate, cu o grija prost conceputa estetic. De altfel nici interiorul nu exceleaza, s-a incercat un stil german retro de prin anii '90 dar fara un impact major. Din fata nu are personalitate, iar spatele e de groaza... Mie personal mi se pare o masina batraneasca.

2. Pe acelasi tip de motor 170 CP CR, DSG, Passatul este mai putin mai zvelt.

3. Din punct de vedere al pretului de nou, pe strict aceeasi configuratie, cat de cat, Passatul este mai scump cam cu 15%.

4. Din punct de vedere al pretului de revanzare, aici e buba Superb isi pierde valoarea cam cu 25% mai mult decat Passatul, plus ca te chinui sa vinzi o Skoda second-hand de te ia naiba.

Aparitia noului Passat va decima la greu Superb 2 care si asa are probleme cu vanzarile ca nu se vinde. Ce nu stim insa, este la ce preturi va iesi Passatul nou.

Cat priveste comparatia cu A6 sau Seria 5 e povestea aia cu "strugurii..." si nici nu incape in discutii.

Link către comentariu

4. Din punct de vedere al pretului de revanzare, aici e buba Superb isi pierde valoarea cam cu 25% mai mult decat Passatul, plus ca te chinui sa vinzi o Skoda second-hand de te ia naiba.

Aparitia noului Passat va decima la greu Superb 2 care si asa are probleme cu vanzarile ca nu se vinde. Ce nu stim insa, este la ce preturi va iesi Passatul nou.

Cat priveste comparatia cu A6 sau Seria 5 e povestea aia cu "strugurii..." si nici nu incape in discutii.

Unde se revinde mai greu o Skoda...in RO sau in Germania?

Daca isi pierde valoarea mai tare la revanzare, tot e un pont bun ca sa o cumperi SH la 2-4 ani.

Din cate am citit, noul Passat va fi un facelift mai pronuntat al actualului (in genul Golf6 fata de Golf5) deci in mare va fi aceeasi masina. Acuma, ramane de vazut cand va iesi pe piata...

Link către comentariu

@ECL, atata timp cat esti posesor de Passat iti inteleg punctul de vedere cu privire la considerentele de ordin estetic in ceea ce priveste Superbul.

Cat despre grija aia estetica cum ii spui tu, e in aceeasi masura si pe Passat si pe Superb. Iar la Superb au incercat sa-l faca mai elegant si le-a reusit, parerea mea.

Daca vrei intradevar sa critici Superbul, sunt alte lucruri nasoale de spus despre el dar nu prefer sa nu le spun :))

Link către comentariu

Departe de mine sa critic Superb 2, pur din prizma faptului ca am Passat, desi puteam lua Superb 2, dar nu am gasit nici eu si nici mgmnt. de la Porsche, cu care m-am consultat la greu, un plus fata de Passat. Superb 2 nu e o masina rea, am condus-o, ca avem si 2 Superb 2 la serviciu. La compania unde lucrez am cumparat o gramada de VW, Seat si Skoda, peste 70 bucati, diverse modele, dar ca pers fizica ales Passat deoarece cu +/- este peste Superb 2. Daca Superb 2 ar fi fost estetic si functional peste Passat, fiti siguri ca as fi cumparat-o, si numai pentru ca era mai ieftina.

La fel acum 4 luni cand am cumparat noul Polo 1.2TSI DSG, pt femeia mea, m-au "scremut" 2 luni pana sa ma decid ce sa iau de la VW (VW, Skoda, Seat, Audi) si dupa toate drive-test-urile posibile am mers pe VW Polo ca si optim performanta/pret/fiabilitate.

In ceea ce priveste revanzarile, se vand mult mai greu Superb 2 decat Passat, atat in Ro cat si in DE, plus ca le scade pretul cu mult mai mult...

Walter de' Silva noul designer sef de la VW care a imprimat noul design incepand Scirocco si Golf 6 apoi noul Polo, noul Touareg a pastrat acelasi stil si la noul Passat. Pe Golf si Polo designul acesta merge, in schimb la Touareg si la Passat, din punctul meu parca le-au luat din farmec si seriozitate, data in principal de botul acela serios si expresiv. Acum fiecare cu gusturile lui.

E interesant sa bagati un ochi pe: AICI sa vedeti ce zice da ' Silva. Aveti si o comparatie Passat B6, Superb 2 si A4. Daca noul Passat iese in varianta despre care se aude (cea atasata), nu stiu daca va mai fi pe gustul multora...

post-34772-1280058642_thumb.jpg

post-34772-1280061314_thumb.jpg

Modificat de ECL
Link către comentariu

care este discountul maxim pe care il poti obtine de la un dealer din RO pt. skoda respectiv vw?

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Depinde de model (cat de nou sau scump e). La Skoda cam 2-3%, posibil un maxim 5% la VW. Sunt curios daca sunt deschisi la negociere dupa marirea TVA-ului la 24%.

Exista un topic de discount la sectiunea Dealeri.

Modificat de Diesel
Link către comentariu

• 2 months later...

Avem atat Superb cat si Superb 2 la firma si mai multe Passaturi B6 in diverse configuratii. Superb 2 nu e o masina rea, are intr-adevar mai mult loc in spate si portbagaj din segmente, si atat. Nimic mai mult! 1. Design este mult mai slab, fara expresivitate, cu o grija prost conceputa estetic. De altfel nici interiorul nu exceleaza, s-a incercat un stil german retro de prin anii '90 dar fara un impact major. Din fata nu are personalitate, iar spatele e de groaza... Mie personal mi se pare o masina batraneasca. 2. Pe acelasi tip de motor 170 CP CR, DSG, Passatul este mai putin mai zvelt.3. Din punct de vedere al pretului de nou, pe strict aceeasi configuratie, cat de cat, Passatul este mai scump cam cu 15%. 4. Din punct de vedere al pretului de revanzare, aici e buba Superb isi pierde valoarea cam cu 25% mai mult decat Passatul, plus ca te chinui sa vinzi o Skoda second-hand de te ia naiba.Aparitia noului Passat va decima la greu Superb 2 care si asa are probleme cu vanzarile ca nu se vinde. Ce nu stim insa, este la ce preturi va iesi Passatul nou.Cat priveste comparatia cu A6 sau Seria 5 e povestea aia cu "strugurii..." si nici nu incape in discutii.

1. treaba cu design-ul este ceva ce tine de gust, care nu se discuta

2. nu am argumente sa te contrazic

3. hai sa fim seriosi .. care 15% .. poate 25%, am umplut hartii intregi cand am avut de ales intre superb2 si passat si calculele nu is nici pe de-o parte aporpiate

4. a raspuns "Diesel" in postul lui.

inca ceva, la nivelul conducerii de la vag se ia serios in considerare ideea de a limita unele optiuni pe superb pentru ca daja a castigat foarte multi clienti de la passat. in aceste discutii fiind inclusa instalatia "climatronic", scaunele electrice si inca cateva de care nu imi aduc aminte.

ohoho, acum am vazut ca am raspuns la un post din 24.07.2010 @ 00:35

Modificat de Quino
Link către comentariu

chiar ma indoiesc ca o sa renunte la climatronic si scaune electrice...fara suparare, dar mi se pare o idiotenie

Link către comentariu

este esential pt cineva care doreste sa isi cumpere o masina sa cunoasca clasele de masini ca sa poata face comparatii, drept pt care vreau sa va lamuresc:

0. clasa micro: vw lupo, vw fox, toyota yaris, ford KA, peugeot 107, smart for2, citroen C1

1. clasa mica: skoda fabia, vw polo, ford fiesta, toyota auris, opel corsa, seat ibiza, audi a2, mercedes clasa A, suzuki swift, mitsubishi colt, volvo c30, renault clio, peugeot 206, 207, citroen c3, mazda 2, mini,etc

2. clasa compacta: skoda octavia, vw golf, fors focus, subaru impreza, toyota corolla, opel astra, seat altea, seat exeo, seat toledo, audi A3, bmw seria 1, mercedes clasa B, alfa romeo 147, mitsubishi lancer, volvo S40, renault megane, peugeot 307, citroen C4, mazda 3, honda civic,etc

3.clasa medie: skoda SUPERB, vw passat, ford mondeo, subaru legacy, toyota avensis, opel vectra , opel insignia, audi a4, bmw seria 3, mercedes clasa C, alfa 159, volvo S 60, renault laguna, peugeot 407, citroen c5, mazda 6, honda accord, lexus is, etc

4. clasa mare: vw phaeton, bmw seria 5, mercedes clasa E, audi A6, volvo s80, peugeot 607, lexus ES, GS

5. clasa maaaaaare: bmw seria 7, mercedes clasa S, audi A8, lexus LS

intr-o alta zi o sa va clasific si suv-urile. vreau sa precizez ca:

1. chiar daca doua masini fac parte din aceeasi clasa, nu inseamna neaparat ca sunt rivale (ex skoda superb si audi A4)

2. chiar daca doua masini au dimensiuni asemanatoare (ex. skoda superb si audi A6) nu inseamna neaparat ca fac parte din aceeasi clasa.

Modificat de paul.todea
Link către comentariu

:Driver: ca posesor de Superb , imi place ca : 2. chiar daca doua masini au dimensiuni asemanatoare (ex. skoda superb si audi A6)

dar nu-mi place ca : nu inseamna neaparat ca fac parte din aceeasi clasa.

:Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!