Jump to content

Cu cine se bate Skoda Superb II?

Eto
 Share

Postare recomandată

@oaspetele

Nu inteleg: ai configurat A6 sau Skoda Superb?

"pe scurt

Audi A6 Limo 2,0 TDI/136PS ECO New Modell 2.0l, TD... "

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oaspetele sugera ca la pret de Superb exista oportunitati de achizitie SH f bune, ca exemplu acel A6...

Link către comentariu

Nu mai faceti comparatii second hand vs noi, nu au nici o relevanta. Sa faca Superb SH vs A6 SH, ca sa afli adevarata comparatie intre cele doua. Conteaza si anul de fabricatie, adica nu poti sa compari un A6 din 2005 cu un Superb din 2009, normal ca Superbul v-a fi mult mai scump.

Link către comentariu

nenea eto, de ce nu dai click pe link, sau macar citeste ce scrie sub Audi A6 Limo 2,0 TDI/136PS ECO New Modell 2.0l, TD...

vorbim de o masina cu 0 km. e drept, caii sint mai putini, nu e 4x4(la puterea aia ar fi mai mult un impediment) si dotarile mai subtiri, dar e totusi un A6.

Link către comentariu

E si vina mea...nici eu nu am observat ca acel A6 are 0km...oricum...parca e prea ieftin A6-le ala...in Romania mai adaugi vreo 30%.

Link către comentariu

Chiar si daca nu o compari cu un SH tot nu face banii astia in veci si pururi. Inteleg ca e masina noua, tehnologie noua, samd... Dar, totusi ?

Cu cine se bate Skoda Superb II ? Nu prea se bate cu nimeni, isi da in cap singura. Tinand cont ca Skoda ramane totusi unde la urma in grupul VAG ca sa nu mai vorbim de alte marci de masini. La banii astia exista cel putin 3 alternative demne de luat in seama, 2 din VAG si una de la concurenta.

Link către comentariu

Chiar si daca nu o compari cu un SH tot nu face banii astia in veci si pururi. Inteleg ca e masina noua, tehnologie noua, samd... Dar, totusi ?

Dar totusi ce?? Poate ma lamuresti cum calculezi tu...ca nu face banii astia in veci...care este logica acestei afirmatii!!

Cam ce alternativa buna ar exista la banii astia....si nu vorbesc de oferte in desfasurare de la alte marci...ca si Skoda are oferte...

Cu cine se bate Skoda Superb II ? Nu prea se bate cu nimeni, isi da in cap singura.

Cu ce sa isi dea in cap??? Cu firma??? Asta o interpretez ca o afirmatie gratuita...asa ca sa fie zisa

D`aia nu vinde Skoda noul superb...

Tinand cont ca Skoda ramane totusi unde la urma in grupul VAG ca sa nu mai vorbim de alte marci de masini.

In urma la ce a ramas Skoda in grupul VAG??

Si la alte marci de masini???

Adica le aduci in discutie cu BMW, Audi, Mercedes...sau vrei sa le compari cum le compara nevertebratii aia de pe alte forumuri de masini cu pretentie cu Loganul??

La banii astia exista cel putin 3 alternative demne de luat in seama, 2 din VAG si una de la concurenta.

Deci admiti ca "se bate" cu cineva Superbul...

Sunt curios care sunt alternativele alea 2 de le VAG (deh...una o stiu...) ca de concurenta nu zic, trebuie sa existe si ea, doar n-o fi Skoda adevarul suprem al masinilor!

Diesel zicea mai pe la inceput de "value for money" si zicea bine. Exact asta este Skoda. Simply Clever.

Probabil i s-ar potri mai bine denumirea de Volkswagen (people`s car) decat Skoda, insa atunci ar fi premium..cum le place la unii sa creada.

On topic: Consider ca cei de la Skoda au facut o treaba excelenta cu noul Superb. Designul frontal este bestial, insa la spate au dat-o in bara.

Insa m-as obisnui cu el...

Calitatea interiorului, personal, il consider excelent; de altfel si pretul este atractiv..de spatiu interior..probabil este peste medie.

Iar despre fiabilitate...este o masina care merge exploatata fara probleme.

Singurul aspect la care Skoda Superb si Skoda, in general ca marca, nu exceleaza este imaginea de marca premium; insa atunci nu ar mai cumpara-o toti..nu???

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Mie imi place mult modelul combi (si nu eram un combi-nator :lol: pana acum). Probabil peste 3-4 ani voi vana un exemplar Superb Combi SH.

Link către comentariu

Nu inteleg de ce va uitati la modelele de 40000 EUR pe configurator? Este un lucru elementar ca o masina (indiferent de marca si clasa) daca o echipezi full ajunge la niste preturi aberante. Un Peugeot 207 ajunge pe la 22000 EUR daca pui pe el 1.6 benzina aspirat de 115 cai, trapa, piele, clima, jante.

La fel si un Audi A6 daca il echipezi serios trece de pretul unui A8.

Eu consider ca la Superb Comfort la 19692 EUR cu TVA ptr versiunea 2.0TDI/140 cp este o oferta imbatabila avand in vedere calitatea, spatiul si pretul. Iar versiunea 1.4 TSI/125 cai la 17381 este deja la pret de Golf!!. Si 2.0/170cp 4x4 Ambition a 23342 cu tva este deja mai ieftin ca Octavia RS care e model mai vechi si nu are 4x4.

In concluzie nu va mai uitati la versiunile full options ptr ca acestea nu sunt alegeri rationale. Se stie ca la toate marcile optionalele isi pierd mult mai mult valorea de revanzare decat masina in sine.

Modificat de nsm
Link către comentariu

Value for money...corect, dar la 30 000 euro si peste nu prea mai putem vorbi de asta.

@nsm, nu e vorba de full options. dar vorbim, totusi, de o limuzina sau de o masina pentru familie. un xenon, niste dotari de confort si siguranta, un motor mai potent (170 cai), eventual un DSG pentru doritori, nu mi se par chestii full options, ci niste dotari de bun simt. Retine ca nu am inclus piele, navigatie si eu mai stiu ce sistem de entertainment.

Link către comentariu

Interesant ar fi de facut o comparatie cu o Honda Acoord 2.4 Executive i-VTEC AT care la 25.000 fara TVA are tot ce se poate pune pe o astfel de masina!

Link către comentariu

Stimati domni, dragi forumisti, mai oamenilor... ca nu stiu cum sa mai spun :emthup: Tocmai am consultat lista oficiala de preturi pe site-ul unui dealer. Sunt interzis. Pur si simplu. Pai un Superb 2 Ambition (iti mai lipseste doar xenonul), 170 cp, TDI este 18,400 fara TVA ??? Si asta la pret de lista fara discount. E clar ca masina asta e un super - deal intr-o asemenea configuratie. Cine pune FULL pe ea si se plange ca il ajunge cat Merz-ul nu a inteles unde e pozitionata masina. Ma scuzati, dar la banii astia te urci intr-o masina noua cat un hambar, motorizarea banuiesc ca e TDI, amprenta VAG este prezenta in bine, te sui cu nevasta, cei 3 copii si soacra si te simti si tu director in vacanta. Daca ai trecut de 35, ai moaca de 'om serios' si ai familie, iar venitul nu-ti permite nu stiu ce clasa premium, cred ca e masina ta :blackeye[1]:

Pt conformitate: am VW, nu lucrez la dealer VAG, treaba voastra ce masini va luati cu banii vostri

Link către comentariu

Da..pot sa confirm si eu pretul asta.

Intradevar este o oferta excelenta...

Insa ce te faci cu cei care nu o vad pozitionata in scara valorilor auto si nu prea stiu cu ce sa o compare...si, de aceea, nu ar da nici un ban pe masina asta...ca cica nu merita... :icon_thumright:

Tocmai de aceea, personal, am sa ii acord mai multa atentie, peste cca un an, cand o sa imi schimb masina!

Link către comentariu

Cred ca masina este pt cei care sunt interesati de ce primesc pentru banii lor stransi cu greu, mai ales pe vremurile astea. Nu pentru cei care vor sa faca impresie cu orice pret. Nu am vazut live modelul nou, dar am mers cu modelul vechi si da o impresie incredibila de soliditate, confort si spatiu. Modelul nou arata in plus mult mai bine. Nu pot sa compar oferta Superb decat cu momentul cand mi-am luat Mondeo Mk3 nou cu 15.750 + TVA (jante aliaj, comenzi audio pe volan, clima, tempomat, 4 ani garantie etc. fara piele) :screwy:

Daca iei un Superb 2 cu tapiterie textila bej + vopsea neagra sau bleu metalizata, cred ca va arata intr-adevar superb... la banii aia.

Off topic: vazand nivelul de pret pe care-l are Mk4 am trecut la Passat si bine am facut.

Link către comentariu

Superb este in clasa medie si are ambitii de premium. Concurenta este pe masura: Mondeo, Insignia, Accord, Legacy cel vechi, Avensis. Peste Laguna si 407 ca pret dar si calitate. M-a interesat una in primavara, am configurat un Ambition, 170 cp tdi, 4x4, bi-xenon cu afs, Bolero, metalizat la 25700 euro, urma sa negociez discountul ( probabil 3 max. 4%) iar livrarea se facea intr-o saptamana, max. doua. Am luat un G6 pt. ca mai am un A4 si doream o compacta, dar Superb isi merita banii, este din pacate subapreciat, ceva similar cu Phaeton.

Link către comentariu

Superb este in clasa medie si are ambitii de premium. Concurenta este pe masura: Mondeo, Insignia, Accord, Legacy cel vechi, Avensis. Peste Laguna si 407 ca pret dar si calitate.

Ambitii de premium poate emite doar varianta 3.6 FSI care nu are echivalent in gama concurenta enuntata de tine.

N-am inteles de ce doar Legacy-ul vechi concureaza Superb. Si Superb si New Legacy sunt modele noi. La variantele cu tractiune integrala se pot concura fiind in aceeasi clasa medie. Doar ca Subaru are o notorietate incontestabila in domeniul 4WD.

Modificat de Diesel
Link către comentariu

Ai dreptate, eu spuneam ca are ambitii de premium, nu ca ar fi si intrat in club. Consider ca este un mare progres fata de S1. O comparam cu Legacy cel tocmai inlocuit, doar prin prisma pretului (redus mult la cel din urma din ratiuni de lichidare a stocurilor, ex. un benzinar de 2.5, 170 cp full la 23500 euro). Altfel un Passat CC, noul Legacy si Honda Accord trec de 30000 de euro la dotari similare.

Toate cele bune!

Link către comentariu

M-am interesat si eu de Accord...si...

Pretul cu tot cu TVA este undeva peste 28.000 EURO - 2.2 Diesel - 150 CP, Executive - adica aproape full!

Mai este si taxa de poluare, chiar daca este EURO 5, fiind motorul peste 2.000, pretul acesteia este de 1.500 EURO; apoi mai este si impozitul vreo 330 RON/an.

Pe cand un Superb, 2.0 - 170 CP - Elegance, cu navi, si alte dotari - pret cu TVA inclus - 27.500

Mai puternica, mai spatioasa, impozit mai mic.

La exterior...mie imi plac amandoua...cu plus pentru Accord!

Ramane de vazut ce o sa aleg..

Link către comentariu

In ultimul autobild este testat Superb 3.6 FSI Ambition DSG pret cu TVA 31595 EUR. Concluzia lor este "Acest motor reuseste sa aseze Skoda Superb, ca nivel de rafinament, langa modele mult mai scumpe, iar oferta de spatiu interior este peste multe masini din clasa". Cred ca modelele multa mai scumpe la care se face referire sunt probabil cei trei grei din germania (E, 5 si A6) si eventual Jag-ul cu motor V6 detinut de indienii lu' tata (motors). Ce e drept este ca motorul si cutia sunt la nivelul concurentei in timp ce spatiul interior si portbagajul sunt mult mai mari. Superbul ramane in urma la capitolul suspensii si imagine de marca. De dotari extra nu mai are rost sa vorbim; eu oricum nu mi-as lua head-up display, masaj in scaune, 20 de boxe si alte balarii care se bulesc dupa 6 ani si nu au nici o valoare la revanzare.

Link către comentariu

Cludiusnc, iti spun drept ca anul trecut aproape ca dadusem comanda pt. un Accord 2.0 benzinar, Exective, 6 mt. Arata senzational la exterior, iar interiorul este la superlativ. Poate ca par ciudat, dar m-a enervat politica de vanzari si relatia cu clientul. Cand se lansase noul model, in vara, aceasta masina putea fi luata cu 25300 euro. In decembrie se scumpise la 28000 si mi s-a spus ca pot beneficia de un discount de 500 de euro. Parca peste astia nu venise criza, dealtfel in luna respectiva au vandut un singur exemplar, iar acum dealerul este in insolventa din cate stiu eu.

Nsm, Superb 2 nu a fost gandita ca un concurent pt. cei trei teutoni enumerati de tine. Ai dreptate cu imaginea de marca, se incerca un rebranding, dar sa nu uitam ca limitele Skoda sunt trasate de conducerea Vag. Un Superb poate concura un Passat, dar nu un A6. Daca luam un Superb 3.6 fsi si il comparam cu un A6 3.0 tfsi spre full, vedem o diferenta de la 32000 euro la 56000. Nu cred ca se justifica, dar exista si nu e mica. Repet, Superb 2 prezinta poate cel mai bun raport calitate-pret din clasa medie inferioara cum ii spun unii, adica fara cele consacrate deja ca premium.

Link către comentariu

Cristal de Boemia...

Dupa Top Gear, Skoda Superb este declarata masina de lux a anului 2009!

Nu ma intrebati de criterii...cum de a depasit pe ala..pe alalalt...etc...eu doar reproduc spusele lor.

Personal, vestea nu face altceva decat sa ma bucure... :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Ai actiuni la ei ??

:D

Daca Superbul s-a dorit a fi pozitionat in segmentul masini de lux, cei 30 000 de euro ceruti pe un model mai dotat si cu un motor cat de cat (vorbim de lux, nu uitati) nu mai par atat de multi.

Numai ca eu nu imi cumpar masini de lux.

Link către comentariu

Ai actiuni la ei ??

:D

.....

As fi vrut eu! :P

Oricum, la 28.000 Full...este o alegere destul de buna.

Insa ma enerveaza spatele si cioara aia verde de pe sigla...glumeam!

Happy new year!

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Un An Nou fericit!

Vad ca ti s-a pus pata pe un S2, sau poate am inteles gresit. Daca da, ai ales bine. Sa luam spre comparatie produse Vag. Seat Exeo, Passat, Superb 2. Eu personal, as opta cu ochii inchisi pt. Skoda. Un Passat cc m-ar face sa ma mai gandesc, dar pretul il face neinteresant. Compara interiorul, diferente minore.

Cat despre design, chestiunea poate parea subiectiva si total neinteresanta, dar are un rol decisiv in luarea deciziei de achizitie. De exemplu, in cazul S2, mie nu mi-a facut o impresie deosebita inscriptionarea atat de evidenta cu sigla Superb a masinii. Stiu ce conduc, iar participantii la trafic nu ma invidiaza pt. asta, ci datorita performantelor si aspectului agregatului. Poate parea deplasat, dar acest aspect imi aduce aminte de masinile japoneze din anii 80 pe care scria mare, sa nu cumva sa nu remarci, Abs, 4wd, sau ultimele Dacii 1310, cu a lor "motor pe injectie" ori modelele low-cost de la Fiat, pe care si scria la fel de mare, sa nu cumva sa nu vezi, "I love my Fiat" sau "My Fiat is fantastic!" Altfel, oferta Skoda pare irezistibila, la marketing mai au de lucru.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!