Jump to content

Cu cine se bate Skoda Superb II?

Eto
 Share

Postare recomandată

Mai baieti, ca sa zic asa ... chiar e greu de dat o cautare pe wikipedia dupa "skoda superb" ?

E totul descris pana la el mai mic detaliu, platforma tehnica, tehnologie, motorizare.

So .. din ce pricep eu, asa ... platforma folosita pentru "noul Superb" e o platforma ce s-a folosit si pentru Passat ultimul model, Passat CC. In sinea ei, platforma tehnica este cea care s-a folosit si pentru modelele A4 pana in 2005 cat si dupa - doar noua generatie de A4 are alta platforma (impartita cu A5 si Q5).

Deci, cum scrie si pe site .. noul Superb este de fapt un Passat personalizat de catre cei de la Skoda.

Exeo, e logic ca se bate cu Superb (mostenirea comuna fiind platforma tehnica folosita - doar ca Superb o are alungita) dpdv tehnologic, insa o familie cu copii si alte alea cred ca va lua Superb la o comparatie directa, are mai mult spatiu, portbagaj mai mare.

Exeo nu e altceva decat un A4 un pic cosmetizat, punct. Vorba cuiva d la o revista auto : daca A4 era asa bun pe platforma veche incat l-au intruchipat ca masina noua pe Exeo, de ce nu l-au re-restilizat si sa-l lase cum era ?

Pe top gear.com e un review f frumos la Superb, in care il apreciaza ca fiind o masina reusita, doar ca e cam prea mare si se preteaza doar sa'l ai cu sofer deoarece e f spatios in spate :icon_cheesygrin:.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aici nu prea ai dreptate.Tocmai unde ai spus tu sa cautam noi o sa gasesti tu raspunsul:

"A common misconception is that the PQ46 generation of the Passat is based on the "B6" (PL46) platform."

PQ46 platform cars:

* 2006 Volkswagen Passat (3C)

* 2008 Volkswagen Passat CC

* 2008

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Parerea mea, de posesor de Skoda Superb, si de om care am stat mult printr-un service auto, e ca Skoda Superb e mai spatioasa decat Passatul si chiar si decat Audi A6, ca spatiu interior cred ca se apropie de Audi A8 sau BMW seria 7 :D Cum sa compari Superbul cu Exeo, care e un A4 modificat ? Cred ca e un pic mai mare si decat seria 5 de la BMW. Singurul lucru care mie nu imi place este spatele, stopurile alea sunt cam gen Laguna :icon_thumright: Inca nu am vazut firme care sa faca piese de tuning pentru modelul actual de Superb, macar pentru spate, la fata nu prea ai ce sa ii faci, poate decat sa ii schimbi grilele de aer cu unele Sport ...

Link către comentariu

Nu prea inteleg cum cineva poate lua Superb la aceiasi bani pe care i-ar da pe Passat (in conditii similare de dotare si motorizare). :) Nu arata rau, dar nu vad avantajul Superbului. La revanzarea masinii oare cati bani va mai face? Prefer ca pe masina sa scrie VW si nu Skoda. E ca si cum in loc de Renault iti iei Dacia...

Daca ar avea avantajul unui pret mai mic ar fi ceva, dar in conditiile date?

Iar raspunsul la titlul topicului - Superb 2 se bate singur... Viitoarele cifre de vanzari vor dovedi spusele mele. :blah_:

Link către comentariu

Aoleu victor blackedition. Esti cam dur asa. Eu am avut si Skoda si tin sa te anunt ca nu prea e diferenta intre VW si marca Ceha.

Si ca avantaje iti enumar doar:

1. Spatiu mai mare interior

2. Pret mult mai mic si mai corect

3. Sistemul TwinDoor

P.s. Da, eu as fi luat Superbul in locul Passat-ului actual daca era aparut la ora aia. Sa nu ma intelegi gresit, ador Passatul insa daca la momentul achizitionarii exista si Superbul as fi analizat foarte serios problema.

Link către comentariu

dar nu vad avantajul Superbului.

Continua sa te uiti, poate-poate vezi ce a scris rifflections mai sus :))

Te rog si sa ne postezi listele cu preturi/dotari pe care le-ai folosit ca sa compari.

Link către comentariu

Daca ar fi sa comparam strict dupa spatiu si motorizare (V6 3.6l benzina) atunci Skoda Superb se bate cu Citroen C6/Peugeot 607/Renault Vel Satis/Audi A6/BMW Seria 5/Mert E Class.

Dupa spatiu, pret si motorizare, Skoda Octavia se bate cu Seat Exeo, Citroen C5, Renault Laguna, Peugeot 407 samd. Superbul a fost gandit sa fie peste Octavia deci concurentii sunt mai pretentiosi si de aici si succesul mai mic fata de Octavia.

Daca comparam dupa pret atunci ajungem la concluzii hilare: Superb se compara cu Audi A3 nicidecum A4, Seria 1 (nici macar seria 3). (in cazul motorizarilor/dotarilor similare)

Nu trebuie uitat faptul ca Superbul se vinde si in tari din Asia cum e India sau China (nu stiu daca s-a lansat inca) unde se prefera masinile cu ampatament mare. Fostul Superb s-a bazat pe versiunea alungita a VW Passat creat ptr piata chineza.

Link către comentariu

• 6 months later...

Superb2 se vinde acuma deja de o vreme dar din pacate nu am apucat inca sa vad niciunul pe strada, tiind sa dau dreptate lui @victor-blackedition, cred ca modelul este un mare flop.

Cred ca principala cauza este pretul care este total identic cu cel al Passat-ului (+/- dotari) dar la "image" este (inca!) cu mult sub un VW ceea ce se reflecta si la revanzare.

Din punct de vedere constructiv nu ma pot pronunta, inca nu am condus noul Superb.

Banuiesc ca va ramane o masina exotica pe strazile Europei, polul opus succesului Octaviei!

Link către comentariu

Nu stiu cum de nu ai vazut niciunul pe strada deoarece eu am tot vazut. Inclusiv in parcare la Mariott (culoare neagra)

Este adevarat ca Pasaturi sunt peste tot deoarece se aduc foarte multe sh din Germania in timp ce Superburi 2 inca nu se gasesc in nr asa mare la sh deoarece este model nou, mare, lansat in perioada crizei cand au scazut vanzarile in toata Europa.

Link către comentariu

Nu te contrazic dar si vanzarile la Superb1 au fost modeste, poate asta o fi cauza ca dupa doar 6 ani nu s-au multumit doar cu un facelift ci au schimbat complect masina!

Raman totusi la parerea mea ca nici un producator din acest segment nu are dece sa se teama de concurenta Superb2 cu toate ca personal, gasesc ca este o masina reusita.

Link către comentariu

Asa-i...

Si eu am citit in AMS (RO) ca Superb se vinde greu in Germania (am scris aici post #400) si ca, cehii spera sa indrepte lucrurile cu aparitia Superb Combi.

Link către comentariu

Superb Combi arata chiar superb :) Am pus eu niste poze in celalalt topic. Au indreptat spatele ala urat si l-au facut sa semene cu Octavia 2 break.

Cred ca in vest unde se puna mare accent pe breakuri o sa aiba succes. (o sa fure din clientii de Mondeo break spre exemplu).

Link către comentariu

Combi este intr-adevar frumoasa dar cred ca tocmai in vest interesul va fi scazut pentru aceasta masina, iti spun si de ce; un "vestic" care e gata sa dea peste 30.000 pe un Superb combi(pret Austria), se gandeste sa mai puna un 2-3000 si ia un C180 T(tot nou) care joaca deja in alta liga din toate punctele de vedere inclusiv pret revanzare.

Asemenea exemple la breakuri pe la 30-35.000 care "se trec" mai bine decat o Skoda pot sa-ti dau multe.

Octavia si Fabia raman businessul skodei!

Link către comentariu

Nu prea inteleg cum cineva poate lua Superb la aceiasi bani pe care i-ar da pe Passat (in conditii similare de dotare si motorizare). :lol: Nu arata rau, dar nu vad avantajul Superbului. La revanzarea masinii oare cati bani va mai face? Prefer ca pe masina sa scrie VW si nu Skoda. E ca si cum in loc de Renault iti iei Dacia...

Daca ar avea avantajul unui pret mai mic ar fi ceva, dar in conditiile date?

snobismul nu poate fi un substitut pt logica asa cum nu tine de cald pentru eternele probleme (in special de electro) ale passatului b6

din punct de vedere tehnic b6 este cu mult sub b5 - sa ne gandim doar la alcatuirea puntii fata...

Link către comentariu

Deci pana la urma in vest ca si in est va ramane problema badgeului de pe capota: Daca scrie Vw e bun, daca scrie Skoda e slab. Daca e Mercedes si e mult mai mic si cu motor mai slab iar e mai bun.

In SUA aceasta problema nu exista: acolo oamenii isi iau masinile dupa specificatii (spatiu, costuri service,motoare si mai nou consum). Avand in vedere succesul Hyundai din SUA unde este perceputa ca o masina high quality (mai fiabila ca marcile locale), cred ca Skoda Superb ar fi un hit.

Link către comentariu

Din pacate, si mie imi pare cam mica diferenta de pret fata de C class T modell 180.

Sa nu fiu inteles gresit, Mercedes e totusi o marca premium, Skoda e o marca entry level totusi...

In acelasi timp, piata auto a Austriei e oarecum atipica prin prisma taxei Nova si a taxarii cailor putere la asigurare...zic eu.

Link către comentariu

Sa nu fiu inteles gresit aici, nu am scris cu nici un cuvant ca un Benz sau un VW este mai bun, mai tare sau mai mare decat un Superb, ma refer strict la "image" ul marcii pe piata, criteriu dupa care majoritatea(inca!) cumpara o masina. Nu cred ca in Ro sa fie altfel, daca ar fi sa facem aici un pool cu titlul "Ai 35.000

Link către comentariu

Well...daca ma gandesc retrospectiv...si Superb1 avea initial preturi destul de mari (in Romania). Dupa ceva timp insa, s-a iesit pe piata cu o versiune Superb Professional TDI 130CP cu pretul CIP de 18.888 Euro (tin minte exact de la insiruirea asta de 8).La vremea aceea, asta era un pret de A klasse si normal ca a prins, multe institutii (bancare de obicei) dar si persoane fizice au achizitionat masina fie in leasing fie cu banii jos. Eu zic ca era un pret bun, uitandu-ma ce preturi mari au fost dispusi sa plateasca MULTI colegi de forum pe Octavia 2 (eu am spus dintotdeauna ca o Octavia2 e o achizitie care merita pana in 19000Euro tva inclus).

Asadar, cred ca in timp se vor regla lucrurile (vanzarile vor fi mici de tot) si vor veni cu preturi de actiune (Aktion) la versiuni echipate destul de generos.

Ca o paranteza, tocmai am citit ca VW a realizat un profit cu 86% mai mic decat anul trecut...deci e clar ca se vor lua masuri. Sa vedem care vor fi ele.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

M-am uitat pe skoda.de dar n-am gasit preturi la Superb Combi... :somnmare: Oare nemtii nu au scos Superb combi la vanzare?

Ma gandesc ca ar fi o varianta buna de cumparare cand voi renunta la Octavia (peste ceva ani)...

Pe de alta parte, sunt convins ca vor scoate din productie motorizarea 1.9 TDI pentru simplu fapt ca nu exista (si nu va exista) TDI PD Euro5.

Sunt curios ce motor vor pune in locul lui, oare cel de 1.6 TDI (105CP) - asta e deja pus si pe Passat B6 sau 2.0 TDI Commonrail 110CP, sau ...ambele???

Probabil ca ambele se vor introduce, tinand cont ca va disparea si cel 2.0 TDI PD de 140 CP, vor pune si un commonrail de 2l 143 CP si un 2l 110CP sau 1.6 105CP...Ramane de vazut daca Skoda va vrea sa aiba o oferta larga de motorizari pe Superb.

Link către comentariu

Asa este, pe motivul asta am dat mai sus exemple de pe piata austriaca, pana la urma am gasit un configurator aici unde sant date preturile in .de . La limuzina incepe la 23.250

Link către comentariu

1.6 mi se pare totusi cam "subtire" pentru Superb, la diesel cred ca 2.0 cr ar fi ideal.

O2

Dupa tendintele de motorizare din ultimii ani, ma feresc sa mai judec alegerile de motorizare din grupul VAG.

1.6 TDI e pus pe Passat B6 asa ca sansele sa fie pus si pe superba Cenusareasa sunt destul de mari, precedentul e deja creat.

Stii cum e, in unele tari se taxeaza caii putere iar in altele cilindreea, s-ar putea ca cei de la Skoda sa vrea sa impace si capra si varza oferind fel de fel de motorizari.

Subscriu insa ideii de 2.0 TDI CR ca motor potrivit pentru Superb. De altfel l-am si condus pe cel de 170CP si impresia mea a fost ca face o casa foarte buna cu caroseria in cazul Superb.

Link către comentariu

Am configurat si eu un Superb, sedan, dar ideea ca eu as lua un kombi.

CU 170 cp, 4x4, Elegance si ceva dotari in plus, a, ajuns pe la 30 000 euro. E drept, dotarile sint arhisuficiente (sa zicem ca lipseste doar pielea, ma rog, si un sistem de navigatie-din nou, nu foarte relevant pentru mine), dar pretul este prea mare. Sa spunem ca nici 4x4 nu ar fi musai, mai scadem ceva. Dar mai mult ca sigur ca daca vor dori sa vanda in Romania vor aparea discounturile.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

pe scurt

Audi A6 Limo 2,0 TDI/136PS ECO New Modell 2.0l, TD...

Limousine, Neufahrzeug

Preis:

28.072 EUR

(MwSt. ausweisbar, 19%)

Kilometerstand:

0 km

Leistung:

100 kW / 136 PS

Kraftstoffart:

Diesel

Umweltplakette:

4 (Gr

Link către comentariu

Subscriu insa ideii de 2.0 TDI CR ca motor potrivit pentru Superb. De altfel l-am si condus pe cel de 170CP si impresia mea a fost ca face o casa foarte buna cu caroseria in cazul Superb.

de fapt e singurul potrivit pt superb, exceptand sugativa de 3.6 :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Un motor rezonabil pt Superb este si 1,8 TFSI, cel putin dpmdv.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!