Jump to content

Cu cine se bate Skoda Superb II?

Eto
 Share

Postare recomandată

clasa unei masini nu e data neaparat de dimensiuni...mai degraba de motorizari asemenatoare, de public tinta, si mai la urma de dimensiuni

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

spune-mi si mie care e asemanarea intre skoda superb si bmw s3 ?! octavia vs golf : sedan vs hachback ! ( si mai sunt ), nu inteleg cum ai facut tu clasele astea .. sincer nu te inteleg ce ai vrut tu sa scrii in ditamai post-ul

2 oameni iti cer explicatii si tu nu intelegi (vezi andreiTd )

Modificat de Quino
Link către comentariu

intai vreau sa clarific ca nu am zis ca sunt rivale pt ca superbul e low-cost si seria 3 e premium. seria 3 e clasa medie, banuiesc ca esti de acord cu mine, superbul e o clasa peste skoda octavia, care e compacta, deci superb e clasa medie ==> acceasi clasa, dar fara sa rivalizeze.

2. octavia si golf (nu e corect ca ai pus "vs" pt ca fac parte din aceeasi companie, deci nu sunt rivale). aici e si mai simplu: golf e clasa compacta, octavia e compacta, la fel ca si jetta care e un golf sedan, la fel ca si focus sedan, care evident e un focus sedan. Doar nu o sa imi zici ca skoda octavia nu e aceeasi clasa cu focus sedan, sau cu golf sedan (jetta). de asemenea, sper ca nu crezi ca daca la golf i-au pus cur si l-au denumit jetta, aceasta trece mai sus cu o clasa, la clasa medie.

Sper ca am reusit sa ma fac inteles....

si daca nu am reusit, o sa mai incerc. pana atunci te rog sa vii cu un contraargument plauzibil, clar si concis in care sa numesti clasa din care face parte superba...cu o afimatie, nu cu o interogatie. fiecare clasa are un nume. te rog sa o numesti. eu sustin ca superb se bate la clasa MEDIE

Modificat de paul.todea
Link către comentariu

Paul Todea are dreptate, clasele sunt exact asa cum le-a descris cateva posturi mai sus. Si nu el a inventat aceasta clasificare, ci constructorii. Chiar daca unii nu vor sa inteleaga, octavia/golf/A3 sunt din clasa compacta, superb/passat/ A4 sunt din clasa medie. Am mai vazut pe-aici pe forum detinatori de Passat care spuneau cu convingere ca masina lor e un fel de A6 cu alta sigla. Oricat ati vrea, Superbul nu este un fel de A8, ci doar o masina corecta din clasa ei (ca in general toate modelele skoda).

Link către comentariu

Salut. Asa cum multi bine stiti, am avut Superb, Passat si mai nou Audi A6. Superb este peste Passat. Eu am avut Superbul vechi (an fabricatie 2004). L-am dat si am luat un Passat 2009. In 2 luni l-am vandut. M-a dezamagit. Asa am luat A6-ele (2008 2.7). Superbul este o masina fenomenala, dar la nivelul ei de masina (pret pana in 30 de mii). Sa compari Skoda Superb cu Audi...scuza-ma dar si mie mi-ar placea sa imi compar Audi-ul cu un S-Klasse insa am demnitatea sa o recunosc ca nu imi permit momentan sa arunc 100 de mii pe o masina. Azi imi spunea cineva ca Skoda lui Superb de 2.0 170 cp se compara cu Audi-ul meu ca si motor. Am crezut sincer ca a baut apa la rate, si l-am calmat incercandu-i sa ii explic ca A6-ele e V6.

Superbul sta in aceeasi clasa cu Mondeo, Accordul, Passatul, clasa middle.

Multa bafta dragi colegi forumisti!

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

Sunt posesor de S2 si pot spune ca prima impresie atunci cand m-am urcat in ea (la cca 1 luna de la lansare), a fost "audi curat". Super incantat, super impresionat. Dupa un an, a venit timpul sa-mi iau masina. Si am luat superb, desi tanjeam dupa un A6. Si nu este A6. Ba chiar pot spune ca este cale lunga. Departe de mine sa "murdaresc" skoda. Sunt foarte multumit de ea, cum spune criticul auto "extremly good value for money". Dar daca un A6 este 50 000, poate ca este marketing de 10 000, dar cei 15 000 diferenta ramasa se simt din plin. Este vorba grija pentru detalii, finetea finisajelor (licenta poetica), studiul atent al pozitiei la volan, comportamentului masinii, motorului, optionale si multe altele. De altfel este ilogic sa crezi ca cei de la skoda au gasit miracolul economic prin care sa-ti vanda un A6 la jumatate de pret si sa mai faca si profit.

Initial, clasificarea masinilor s-a facut strict dupa dimesiuni. In ultimii 25 de ani, dimensiunile au rupt barierele claselor - vezi dimensiunile masinilor in timp, cross-overe , etc. Astazi sunt importante la clasificare si dotarile masinilor. Gasesti compacte la dimesiuni de medii, medii la full size car, etc. Englezii au bagat (pe drept cuvant parerea mea) la family/executive car alaturi de C classe si 3-er serie. [(de fapt daca te uti la istoria masinii exponentiale tip "executive" in anglia, in ultimii 10 ani au fost Ford mondeo, apoi 3-er serie, apoi C classe, loc la care aspira acum skoda superb)].

Unii argumenteaza (indreptatit pe undeva) ca spatiul interior din A4/C clasee/3-er serie este "conserva" pe langa Superb. Au dreptate pe undeva, dar Superb nici nu ajunge la A6, care, in opinia mea este intr-o liga superioara (luati va rog in considerare masina in ansamblul ei, nu numai dimensiunile interioare/exterioare).

Aici avem clasificari http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

Din punctul meu de vedere, exprimat de altfel si in tabel, VW nu are un corespeondent pt 5-er serie/E classe/A6. Passat se bate cu serie 3, C, A4, iar phaeton sare direct la A8/serie 7/ S classe. Din punctul meu de vedere, un superb full options sare din zona sa 3/c/a4 si urca spre 5/E/A6, dar inca nu ajunge acolo. este si ea in felul ei un "cross-over".

Link către comentariu

• 2 weeks later...

ca sa va tin la curent... :lol:

intre timp a aparut volvo s60/v60. pana in anul nou trebuie sa dau comanda, si eram aproape convins ca ma duc la skoda, insa dupa feedbackul goriloiului, suedezii de shanghai se pare ca se detaseaza in leader. btw, s60 e senzational, e singura masina care m-a facut sa ranjesc _aproape_ ca un bmw :Driver:

Link către comentariu

Din punctul meu de vedere, un superb full options sare din zona sa 3/c/a4 si urca spre 5/E/A6, dar inca nu ajunge acolo. este si ea in felul ei un "cross-over".

ai perfecta dreptate.

@adso si mie imi placea la nebunie s/v 60 dar cand am intrat in ea m-a dezamagit .. total.

Modificat de Quino
Link către comentariu

AM O SCODA SUPERD 2 DE LA SERVICI SI POT SA ZIC CA E SUPERBA,ARE NAVI ,PIELE CREM ,INCALZURE IN SCAUNE,OPTIUNEA DE PARCARE AUTOMATA SI MULTE ALTELE,O VAD PESTE A4 LA DOTARI SI ASPECT.

Link către comentariu

In primul rand nu mai scrie cu "Caps Lock", in al doilea rand, S2 nu are cum sa fie peste A4 la dotari pentru ca exista echipamente optionale disponibile pentru A4 dar nu si pentru S2 iar in privinta aspectului este perceptia fiecaruia(cum a fost dealtfel si a ta), o chestie pur subiectiva.

S2 este peste A4 doar la spatiul interior si mai ales la confortul oferit pasagerilor de pe bancheta spate si-atat.

Link către comentariu

Eh, de ce esti atat de definitiv ?

Superb este peste A4 in ceea ce priveste value for money. Normal, ne referim la masini noi.

Link către comentariu

daca si directorilor (one_just_dany) le place superbul ... atunci e clar.

te completez oaspetele, superbul este peste a4 si la capitolul CONFORT.

a4 lasa insa palcerea condusului mai mult la sofer, dar la ce drumuri avem in romania ....

Link către comentariu

acum ca m-am hotarat (sper sa nu ma razgandesc peste noapte, mi se mai intampla :ceuameni: ), procesul de selectie in ceea ce ma priveste:

* bmw seria3: mai scumpa, loc mult mai putin, taxe mari. oricum, o masina superba.

* a4: foarte scumpa ca sa o configurezi cum trebuie. diferentele de 'feeling' nu au justificat diferenta de pret.

* 'noul' passat (l-am luat si pe asta in calcul pret de 10 minute): vaaaai, ce dezamagire - fostul passat cu bot de golf, acelasi interior cu un ceas analogic absolut fara rost; in plus, nu se pot pune inca faruri cu xenon - deocamdata.

* volvo v60: ei bine da! foarte foarte foarte putin a lipsit sa dau comanda. hotaratoare au fost taxele ceva mai mari si faptul ca nici daca ma dadeam de 3 ori peste cap nu primeam mai mult de 2 ani garantie (major nono :slap: ) in plus, cum sunt un tip limitat si marginit, nu am scapat de vocea micutsa si insistenta din capatsana "nu mai e volvo, e great wall!" voi regreta insa ACC :(

asa ca azi, cand m-a sunat nenea unguent pe care il bat la cap de vreo juma' de an (foarte saritor de altfel bietu' de el) si mi-a mai oferit niste reducere, am zis fie :)

deci, daca nu ma razgandesc, prin aprilie vine.

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

Incep ca un intelectual: deci, abia te astept.

Link către comentariu

s-a comis. ma pot inca razgandi :D da' comanda a plecat. initial am fost sa-mi evalueze masina veche, cum evaluarea a fost peste ce speram si e 'no strings attached' (in ziua livrarii ii dau masina sau banii toti), am dat si comanda.

break, cum ziceam, termen de livrare jumatatea lui mai.

skoda superb s-a batut si a castigat :santa:

Link către comentariu

Skoda superb break, foarte frumoasa si utila, spatiu din plin, singura problema pe care o vad eu aici este la parcare, ai nevoie de mult spatiu.

Link către comentariu

mare adevar ai grait :D

acasa intra - only just. la munci, unde locurile de parcare sunt facute pentru smart, o sa 'atarne' :)) o sa ma injure colegii un pic, asta e :tomato:

10 cm in minus sa fi avut... si ACC :8:

Link către comentariu

ref la parcare - chiar e o prblema , si nu ma alint ; de cateva ori am renuntat sa parchez intr-un loc in care credeam ca intru ; in plus , daca nu beep-aie senzorii aia , ceva de speriat , te ia durerea de cap : beep - bep ,... , beep - beep , ...

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

JUMATATEA LUI MAI ? ? ? ? ? ? ?

adica 5 luni juma' ?

io stiu ca masina ta e speciala...da parca n-ai pus trapa (care inteleg ca de multe ori e cauza unor intarzieri)....mai ai putin si-ti comanzi masina ca la aston martin, cu 2 ani inainte....

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu

n-am pus trapa. intarzierea e datorata DSG-ului si lui KEESY.

intre timp, ma suna 'passat-man' sa ma imbie: se pot pune xenoane acum. cum dealerii fac parte din acelasi grup, cica nu se supara daca imi schimb comanda.

am fost tentat (ACC), insa se marea si pretul si in plus... sunt probabil nebun, da' am mai multa incredere in skoda decat in vw :))

LE: sincer sa fiu, intarzierea ma avantajeaza. am exact timpul s-o rodez dupa care sa fac vacanta de vara in masina nou-noutsa :flower:

Modificat de adso
Link către comentariu

acc ?! nu-s prea pe faza ce e aceia acc ??

dc nu ai intrebat inainte .. kessy ala e o porcarie ,,, off

" s-o rodez " :blink: adica !?

din nou aceiasi urare : sa te sune nenea si sa iti spuna ca se va livra mai devreme !!!

:eek: nu mi se pare normal sa dureze atat de mult, e strigator la cer :eek:

Link către comentariu

keyless access am mai testat, pe mine ma avantajeaza :)

stiu teoria ca sunt rodate, insa primii 1500 km tre' sa te porti cu mila.

acc - adaptive cruise control :)

multumesc de urari, dar zau e in grafic.

Link către comentariu

sa vezi ce rodaj i-am dat eu dupa ce am scos-o de pe poarta dealerului ... in 5000 de ture si am mers cu 170km/h ...

ma stiu bine cu cei de acolo si mi-o zis ca in astia 2 ani cica : "da-i cat poate sa se aseze ca daca e ceva se schimba pe garantie decat sa mergi grijului cu masina si sa pice ceva fix cand iese din garantie" , asa ca ... am 4mii km cu ea acuma si n-am avut mila, cel putin pana in 1000 am testat-o de i-o sunat apa in cap.

mie sincer acc-ul mi se pare de asemenea o porcarie ... sau depinde de fiecare se pare ca vrei mai mult confort si liniste decat mine, cat costa optiunea? sunt curios daca franeaza pana la 0km/h daca ala din fata se opreste, dar oricum la cum e traficul in romania,eu nici macar tempomatul nu folosesc.

cred ca aceste comentarii si discutii se potrivesc mai bine la "consiliera achizitie" sa isi faca lumea o idee de optionalele astea

Modificat de Quino
Link către comentariu

chestie de gust. mie mi-ar fi fost util acc. franeaza la nevoie la fel de tare ca tine.

e ~1300 de euro pentru passat si ii face - iara, chestie de gust.

2 ani garantie insa eu personal nu as fi acceptat. acum am 4. m-am milogit pentru 5, dar am renuntat cand mi-au propus contract de intretinere :rolleyes:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!