Jump to content

Cu cine se bate Skoda Superb II?

Eto
 Share

Postare recomandată

off topic: am de ales intre S2 si A4 B8, insa deocamdata mai strang ceva bani.

Daca nu reusesc sa ma lipesc de un A4 cum vreau eu (minim 170 CP - diesel, cutie CVT si dotari ok), ma bag la S2...doar nu o sa imi cumpar A4 cu minim de dotari doar ca sa fiu supersmecher!

Mai vedem...

ontopic: m-am tot gandit la intrebarea din inceputul topicului - Cu cine se bate Skoda Superb si ....am impresia ca vrea sa atace pozitia de entry-premium. (nici nu stiu daca este bine formulat)

Adica cei care se uita la un premium consacrat SH (Audi, BMW, Mercedes) sau vor sa isi cumpere de noua-nouta, o Honda, Alfa Romeo/Lancia, Toyota...mai adaugati voi restul;

Eu o tin tot pe a mea...cred ca cei de la Skoda fac o treaba extraordinara cu acest S2 si, personal, cred ca se situeaza peste marcile enumerate mai sus.

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De acord!

Insa nici S2 nu este mai prejos la oferte...Autec Craiova, imi oferea S2, 2.0 TDI - 170 CP, varianta intermediara (nu Elegance) cu ceva mai multe optiuni pe ea, in dec.2009 la 22.000 EUR, inclusiv TVA.

Oferte sunt peste tot si in aceasta perioada obtii un pret excelent.

Insa..

Eu ma refeream la pretul S2 (fara oferte) in comparatie cu celelalte masini folosite in comparatie (tot fara oferte)

Acum, fiecare isi achizitioneaza masina pe care o vrea si care ii place.

Cheers! :huh:

Link către comentariu

M-am uitat iar la ofertele de pe site-ul dealerilor deci fara negociere. 27k cu TVA 170 cp, TDI, 4x4 Ambition, Combi. E masina perfecta de familie, cat un tren, la 4x4 m-am uitat ca e iarna :rolleyes:

Nu cred ca se bate cu Honda si Alfa Romeo, alea au imagine mai sportiva. Eventual cu Toyota da, la segmentul 'masini cuminti'. As zice ca e o masina care ofera senzatia (in sensul bun) de premium la pret mic, in ce priveste cel putin confortul si spatiul interior. Imaginea e de masina mare, solida, serioasa, nu de masina smechera si sportiva. Zic ca isi merita banii.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Guest jepcarusam

diferenta de spatiu interior intre noul superb si acord este imensa ... am 1.85 si dabea stau pe scaunul din dreapta daca mai e cineva in spatele meu (in rest la design interior / exterior este peste superb , ei zic si d p d v al fiabilitatii)

toyota avensis m-a dezamagit din start ..... spatiul interior mic / scaunele gandite pentru chinezi de 1.60 , plastice extrem de ieftine , iar dealer-ul era atat de plin de el incat am crezut ca vinde avioana de vanatoare .

a4 nu intra in discutie atat timp cat superbul este mai mare decat a6

bmw se vrea o limuzina sportiva deci nu se poate compara seria 5 e infint mai mic decat superbul , dar mult mai sportiv .

opel insignia are aceeasi pb cu spatiul pasagerilor din spate

cred ca singurul concurent va fi de la Peugeot noul 608 - care are avantajul unui design mai agresiv - dar politica frantzujilor de a da masina ieftin si de a te arde apoi la piese este ... hai sa zicem josnica

astfel superbul este o masina de nisa , are sasiu de passat alungit , e confortabil si singurul cu portbagaj twindoor . personal am fost multumit de calitatea materialelor si mai ales de spatiul oferit la acest pret .

Link către comentariu

diferenta de spatiu interior intre noul superb si acord este imensa ... am 1.85 si dabea stau pe scaunul din dreapta daca mai e cineva in spatele meu (in rest la design interior / exterior este peste superb, ei zic si d p d v al fiabilitatii)

......

Offtopic:

Sa stii ca am aruncat un ochi si pe hondaforum...sau cum i-o zice si supriza..volant + caseta de directie, cad si al ei...

Deci...au ceva probleme, singura diferenta fata de Porsche - importatorul, este ca, importatorul honda le schimba pe garantie...

Link către comentariu

:blah: Pentru ca Honda nu isi permite sa piarda clienti asa cum pierde VW group. Doamne da sa ajunga VW group la cifra de vanzari a Hondei sa vezi cum iti schimba pe garantie TOT.

Modificat de Eto
Link către comentariu

Superbul este o oferta extrem de buna tinand cont de: spatiu, optionale, motorizari, transmisii (DSG), variante de tractiune (4x4). Practic face uz de toate avantajele dezvoltate de VW numai ca ti le vinde sub alt brand, mai anost.

Link către comentariu

• 1 month later...
Gorillaz_Doktor

Helo.

Sunt in tratative pt o skoda superb.

Povestea e asa:

ma gandesc sa iau masina

ma duc la honda

accordu e 25 k plus. iese din calcul. ma uit la civic. 17500 sport diesel. uuuu..ma gandesc. ma rog, pt cele 140 kg si 1.96 m e cam la limita, dar am avut golf, asa ca stiu cum e. imi face omu calculu'....iese bine. 8000 brut (cu toate taxele si comisioanele), pun si o val reziduala, iese rata pe la 250 E.... ok ma gandesc. apoi vine pleasca: motoru de 2.2 de pe civic e E4. Numa pe acord si CR-V e E5. taxa : 1900. ma pleostesc.

ma gandesc io: hai la skoda, ca octavia e suficient de spatioasa, pedigre VW ...you know the drill...

Acilea, configurez io o Octavia Bussines. Cam in aceeasi bani , dotari ok, da' am o pata: vreau si io ca omu, 140 cai pe ea. nu 1.6 CR-ul. Ntzzzz. ca e ala vechi, PD, si taxa e 900 E. Intreb si io ca omu: Mah Janosh, ce draq n-ati pus CR-ul de 140 pe ea? POlitica firmei.. Da'' va dam RS-u cu CR-ul de 170. Mah fratzioare, aia e 25 ooo. N-am sa moara gigi.

Doamna mea, care asista usor impasibila la framantarile mele interioare si exterioare, vede Superbu'. Si vaz ca incepe sa-i licareasca asa, usor ochii. "Hai sa ne uitam la ea" si se suie, si se foieste, ma uit si io (ma mai suisem intr-una cad au adus-o niste colegi la un testdrive). ma tot uit, ma tot gandesc...

Pana la urma m-am hotarat:

Superb Ambition + tempomat+senzori spate+nav Admunsen cu 2.0 TDI CR 170 cai

dau vreo 9500 avans, rata reziduala...sa traim noi pana atunci, rata aprox 280.

ramane de-o ultima negociele si stabilirea culorii mocca sau negru

venind usor si pe nesimtite ontopic, va trantesc si parerea mea:

superb e un cross-over. nu, nu e de teren. dar la vanzari se bate clar cu passat/accord/avensis/c5 si care oti mai vrea din clasa asta "limuzina compacta", desi cei de la skoda ar vrea sa puna un picior si in zona A6/5-er serie,/E classe.

cum ii lipseste pedigree-ul (desi faceau masini, tractoare, combine si tancuri pe vremea adolescentei bunicilor nostri) in fata celor 3 crai ai luxului (Audi/BMW/Merc), pluseaza cu spatiul de clasa limo' la pret de turism.

Finisarile sunt excelente pentru banii ceruti (dar nu ating zona superpremium), tehnic este "corecta", etc.

daca iei un wv, bmw, merc, audi si compari calitatea finisajelor (vb de modele medium, nu varf de gama - adica pasat highline, C sau E avantgarde, 5-er serie medium echipat),

parerea mea e ca diferentele sunt mici, suportabile. daca urci la varf, skoda ramane in urma destul de tare .

la mine a contat ca un Golf VI cu 2.0 TDI CR 170 si echipat decent este la acelsi pret cu Superb. De BMW, AUDI, Mercedes nici nu se poate pune problema. (pretul, deh)

Iar daca in golf, persoana din spatele meu imi controla constant rinichii cu genunchii, in Superb se pot juca in voie, iau eu o sa-i privesc ingaduitor prin oglida retrovizoare cu senzor antiorbire.

Link către comentariu

Deci Superbu' ti-a sedus doamna si tu chiar te-ai bucurat :cool:

Felicitari pentru alegere, asteptam un jurnal si sa circuli numai pe lumina zilei prin Romania, altfel vei rupe frumusetea de masina in gropane (am eu o patanie recenta):

Link către comentariu

• Administrator

Frumoasa povestirea ta :cool:

Sunt sanse sa fac si eu acest pas in aceasta vara, alegerea mea mergand insa spre Superbul Combi

OnTopic: probleme sunt peste tot, indiferent de brand. Ma aflam din intamplare la un Dealer Merc si am observat un S nou la vremea aceea (2008) pe elevator. La intrebarea mea referitoare la prezenta masinii acolo, tipul mi-a marturisit scurt ca raspunsul nu-i avantajeaza

Pana la urma nu cumperi tancuri ci masini iar eroarea umana la proiectare, constructie si la volan isi pun amprenta pe imaginea respectivului brand

Link către comentariu

overseas -Nu mai speria omul degeaba. Nu stiu de experienta ta dar, o sa ziceti ca nu-s normal :icon_thumright: , am fost cu masina la peste (nu o data si pe drumuri neasfaltate) si nu a patit nimic. Aaa...era sa uit; ca orice om nomal , drumurile cu pricina au fost strabatute pe intuneric :ceuameni: .

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

overseas -Nu mai speria omul degeaba. Nu stiu de experienta ta dar, o sa ziceti ca nu-s normal :( , am fost cu masina la peste (nu o data si pe drumuri neasfaltate) si nu a patit nimic. Aaa...era sa uit; ca orice om nomal , drumurile cu pricina au fost strabatute pe intuneric :pirat: .

Off topic: Arunca un ochi pe posturile mele de azi, am pus si poza cu groapa (din presa), nu ma starni ca ii iau scalpul vreunuia de la CNADNR:

http://vwforum.ro/index.php?showto...538&st=1280

Nu masina e problema, ci groapa.

Link către comentariu

Overseas, ai avut bafta omule. La cum arata in poza, este mama tuturor gropilor. Fiind si pe o "autostrada", poti lesne sa te ridici la ceruri daca dai in asa ceva, fara sa stii macar ce s-a intamplat. Ca sa revin la topic, S2 este un concurent redutabil pt. Mondeo, Insignia, Mazda 6, Avensis chiar si Accord, Legacy care se vor premium si au pret considerabil mai mare. A6, Bmw 5, Merc E, Lexus Is joaca in alta liga. Superb este acum peste Laguna, 407 sau C5, este parerea mea pur subiectiva. Am vrut si eu anul trecut sa iau una, nici acum nu-i tarziu, caut ceva din clasa asta, probabil ca intr-o luna-doua voi da comanda.

Link către comentariu

Superbul este o masina asezata pentru un om asezat care apreciaza confortul. Totusi, daca-ti permiti 2.0 TDI 170 cp, vei putea sa mai faci si cate o depasire care sa-ti readuca zambetul pe buze :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

Multumesc pentru aprecieri.

Asa este, sunt mai degraba genul de "asezat", care-si doreste confort, dar sa stiu ca am suficienta putere sub capota incat sa nu am emotii pe "soselele" patriei. De liniute nici nu se pune problema. (daca aveau si un 2.5 TDI la vreo 200 cai, ma dadeam de 3 ori peste cap precum calul din poveste, si dupa ce ma trezeam din ameteala, cautam bani pt ala).

Astazi cred ca am obtinut maximum de la dealer.

Cel mai probabil va arata asa:

Skoda Superb Ambition 2.0 TDI CR DPF 170 Cp M6

optionale:

Black Magic/Mocca Brown/Rosso Brunello (astept opinii, personal inclin catre clasicul negru)

Senzori parcare spate - ca mai tre' sa si parchezi parchebotu'

Tempomat - ultimul drum de 16 ore pana la Budapesta, fara tempomat, mi-a scos peri albi. cand am ajuns imi tremura picioru' drept de ma confundau honvezii cu Michel jakson..

Navigatie Admunsen - fara CD-uri , ca le-oi lua mai tarziu, cand o sa am nevoie de ele. acu' aplic "damage control"...DIVE DIVE DIVE...EVAZIVE MANOUVERS.....FULL STARBOARD..

Comenzi volan - mi-a sugerat reprezentantul ca daca ne "maritam", vine ca dar de nunta....

Bine...imi mai trebuie cca 1000 E, si dau comanda. : :scratch:

Dupa comanda, trebuie sa o astept 7-8 saptamanai pana sa :Driver: ...dar avand in vedere crizele, trag nadejde sa o :Driver: mai repede.

Post Scriptum

Intr-adevar, se pare ca in urma remarcilor de genul "Mah, da' cand i-ati desenat curu', erati bauti sau fumati???", la Superb Combi s-au stresat si arata mult mai decent din spate (audi.bmw like). Doar ca nu sunt io fan combi)

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu

Eu personal am ales mocca brown...dupa 2 saptamani de discutii cu nevasta. S-a dovedit a fi o alegere inspirata. Mai putin pretentioasa decat negrul si cu un "look" cel putin la fel de placut! sa o conduci sanatos...

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

In urma ultimelor negocieri, doamna s-a aratat dispusa sa contribuie cu una mie Euro la efortul meu.

Singura conditie a fost si este sa ma las de fumat.

asa ca in curand voi spune "Bine ai venit Superba mea, adieu tabacco"

(soptind: intre noi fie vorba, ca nu ne aude nimeni, sper sa reusesc sa ma las. vroiam io de mult, da' n-am avut impulsul necesar. asa ca poate reusesc sa impusc doi iepuri dintr-odata)

sper ca vineri sa demarez actele, daca nu, luni marti.

Cu respect, de pel inia frontului,

reporter special

zeta

Link către comentariu

Zi mai bine ca ti-ai santajat nevasta ca, daca nu-ti ia masina, nu te lasi de fumat ;)

Nimeni nu poate intelege relatia dintre un barbat si... masina lui :D

Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

E si asta un "punt" de vedere..

Da chiar asa sa ma credeti de meschin.. :ceuameni:

(soptind: asa e...eu i-am propus asta..ce sa zic..o lovitura de maestru...muhahahahaha :D )

cert e ca acuma sunt ;)

iar daca vreti sa stiti, pentru superba asta eram in stare sa .. saaaaa....chiar sa :mop:

Link către comentariu

nu mai compara superbul cu passat-ul ca niciodata nu or s fie pe aceasi linie passat e passat si passat ramane

skoda e skoda si pe piata europeana va spun sincer nu e asa de bine vazuta cum e Opel Vectra sau am vazut un coleg o compara cu Insignia

poate a vazut Insignia doar in poze dar compara un prapadit de superb cu ea

in afara de tehnologie VW ce mai vezi tu asa special la o skoda?

eu nu am cumparat si nu o sa cumpar veci skoda dau cateva mii in plus si iau PASSAT

m'ai cam ofticat cu comparatia asta sincer sa fiu

Modificat de Marius Nistor
Link către comentariu

Eu am Passat dar trebuie sa recunosc ca Superb arata... superb. Chiar si Superbul vechi era un best buy la marime si confort.

Link către comentariu

Domnu` suparat(Marius Nistor), renunta la patima si spune-ne cu ce este mai "masina" Passat-ul decat Superbul. Prin faptul ca poarta o alta emblema?! Argumenteaza cu ceva articole din presa de specialitate. :Driver:

De ex. : http://www.drive-test.ro/drive-test/76/70/...test-drive.html

http://motls.blogspot.com/2010/03/skoda-su...gen-passat.html

http://www.spiegel.de/international/busine...,682530,00.html .... se pare ca si "nemtii" sunt suparati :) .

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

Gorillaz_Doktor

Hait, ca ma speriashi...

Credeam ca vorbea conu' cu mine, da' citii mai departe si ma linishtishi....

Punt de vedere:

La ora actuala skoda foloseste ACEEASI tehnologie cu passatul. probabil ca undeva la anul, vw va produce noul passat, cu un nou sasiu, eventual ceva upgrade-uri la motoare (desi aste sunt fresh, si mai au ceva pana "expira" tehnologic).

Concluzia mea este ca in acest moment, in care eu imi cumpar masina, Superb este la acelasi nivel tehnologic cu passat, doar ca ofera pentru mine ceva in plus: spatiul mult mai mare decat passat - daca o sa ne cunoastem vreodata vei intelege de ce - si secondo, o masina ce concureaza cu brio la clasa limuzina la pret de Golf.

Cam tot ce a fost in top pe lumea asta a avut parte de asemenea judecata. Imperiul britanic e in top si asa va ramane, Inchizitia rules si va domni pe pamant pana la ziua judecatii de apoi, and so on and so forth...

Plus de asta zici "in afara de tehnologie, ce vezi tu la skoda?". deci admiti ca tehnologia e passat curat murdar coane fanica. cum designul e o chestiune de gust, deci putem face abstractie intr-o oarecare masura de el, vin si eu mucalit si intreb: de ce sa dau cateva mii in plus pe aceeasi tehnologie , doar ca sa scrie pe ea "passat" ?

Modificat de Gorillaz_Doktor
Link către comentariu

Domnilor nu va mai obositi sa raspundeti la astfel de posturi..este o inutila pierdere de timp;

Un astfel de post nu aduce nimic constructiv in discutie si este indexat inutil de Google! :rolleyes:

De fapt cred ca durerea cea mare este aceea ca "unii" dintre noi avem acces la aceasi tehnologie dar..cu bani mai putini!

L.E.: de fapt, cred ca ne cam ia de fraieri domnul nistor; insa noi ii dorim un sincer BKP din 2006!

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!