Jump to content

Cu cine se bate Skoda Superb II?

Eto
 Share

Postare recomandată

Va salut. Am deschis topicul asta pentru a imi indeparta o nelamurire.

Am fost cu noul Superb si mi se pare o masina de milioane, ai loc mai mult ca in passat. Sa nu mai vorbim de Bmw seria 3 si A4. Totusi cu cine se bate el in clasa? Cu passat? cu a4?

Purtam o discutie si am ajuns la concluzia ca e undeva spre Audi A6 decat spre Vw Passat. Alte pareri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

Din prima mea intalnire cu Superbul pot sustine ideea ca se apropie mai mult de A6 ca si spatiu interior cel putin decat de Passat (desi e pe aceeasi platforma)

Mi-a placut mult masina si ce ofera, o masina corecta din majoritatea punctelor de vedere...

Ca si concurenti mai degraba vad Laguna, Accord, Insignia, C5, Mondeo...

Link către comentariu

Cred ca ai dreptate dar sincer prima mea impresie despre masina e ca este multe peste mondeo si acord.

Hai ca insignia e acuma aparut si e ceva mai mare dar e mult mai mare ca mondeo.

Sincer m-am pus in spate la Superb si mi-am intins mana si abia dac atingeam scaunul din fata.

Link către comentariu

Cred totusi ca topicul ar sta mai bine pe Aria Versus:).

Revenind Ontopic eu zic ca noul Accord este cu mult peste Superb,Mondeo si C5,cat despre noul Insignia nu stiu prea multe.

Dupa un test drive cu noul Accord l-as pune in acelasi batalion cu Audi A6 si BMW Seria 5.

Sper sa fac cat de curand un test drive cu noul Superb :)!

Link către comentariu

• Administrator

un pic de offtopic

Alex, ai dreptate

am vazut-o p-a lui rin

A ales Accord-ul pentru ca A4-le era cu vreo 12-15k mai scump la dotari echivalente iar ca spatiu japoneza e mult peste A4

Link către comentariu

Eu cred ca noul Superb are ca si concurenti Citroen C5,Renault Laguna,Hyundai Sonata,Ford Mondeo,Toyota Avensis si Opel Vectra.

Link către comentariu

Ca posesor de Skoda Superb I, si ca om care a fost mult timp asociat la un service auto, imi permit sa imi dau si eu cu parerea :

nu mai comparati Skoda Superb (I sau II) cu masinute gen Mercedes C, sau Audi A4, sau BMW seria 3 - nu au nici o legatura una cu alta DPDV al spatiului interior, si al portbagajului. Plus ca din cate stiu, Superbul e la clasa limuzina, celelalte sunt la clasa Compact !

Pot sa spun cu incredere ca Skoda Superb I e mai mare ca spatiu interior si ca Audi A6 modelul nou (testat de mine - am 1.95, m-am urcat la volan in A6, mi-am reglat scaunul exact cum il am la mine in Superb, si cand m-am dus in spate, era mai putin loc decat la mine) .... chiar ieri m-am urcat in Opel Insignia .... masina draguta la exterior, chiar si la bord, insa materialele din care e facut bordul si nu numai o tradeaza (plastice ieftine ), nu mai zic ca volanul la Insignia se regleaza foarte putin pe verticala, si nu ai loc de genunchi (repet, testat de mine care am 1.95m), cel mai grav la Insignia e ca m-am urcat in spate, de abia am avut loc , dupa ce scaunul soferului era reglat ca la mine in masina ( stau normal, nu ca cei care aproape ca stau culcati pe spate cand conduc), si nu mai zic ca A TREBUIT SA STAU APLECAT, deoarece dadeam cu capul in plafon !!

.... o sa ma duc si eu , chiar azi, sa vad cum e cu spatiul interior in noul Superb, si o sa revin cu detalii. Mie personal nu imi place deloc spatele la noul Superb, stopurile arata ca dreaq - zici ca sunt de la vechea Laguna ! Mai frumoase erau stopurile de la Superb I ( apropo, stiati ca nimeni nu a facut stopuri clare pt Skoda Superb I ???) Am uploadat cateva poze cu Superbul meu, la rubrica de Skoda Superb I ... ca sa vedeti ce am facut eu dintr-o masina pe care unii o considera "plictisitoare" .... astept cu interes sa vad ce solutii de tuning apar pt Superb II ( in fata masina arata oricum FOARTE BINE !).

Link către comentariu

Trebuie sa te corectez: celelalte masini enumerate de tine nu sunt la clasa compacta. Sunt limuzine de clasa medie. In clasa compacta vorbim de mercedes clc, audi a3, bmw seria1, volkswagen golf etc.

In schimb ai drepate cu altceva: spatele este incredibil de urat si din fata arata f bine.

Link către comentariu

DPDV marketing, concurentii sunt: Audi A5, VW Golf/Jetta, Opel Vectra/Insignia, Honda Acord, Toyota Avensis, Renault Laguna, Citroen C5, Ford Mondeo, BMW seria 3.

Stiu sigur. Sunt implicat :D

Link către comentariu

Nu stiu cat esti de implicat dar daca ai fi participat la trainingul de produs pentru Skoda SUPERB nu ai fi mentionat A5, G5 sau G6, Jetta sau si mai aberant BMW seria 3. In rest e corect ceea ce ai spus.

In realitate cel mai mult de suferit o sa aiba VW Passat.

Am vazut ca multi afirma de Accord ca e o super masina si o mai si pun alaturi de nume care sunt cu mult, foarte mult superioare Hondei. Nu zic ca nu e o masina reusita dar hai sa revenim cu picioarele pe pamant ca nu-i concurs de baloane cu aer cald... Honda Accord nu e nimic decat o masina la banii ei, cu plusuri si cu minusuri. Daca judecati lucrurile doar dpdv al designului si sunteti subiectivi, atunci va inteleg.

Spatiul in spate in Superb este cel mai mare intalnit la o limuzina. Exceptie fac versiunile lungi de la seria7, S-klasse... Chiar daca lungimea masinii nu este mare, ampatamentul asemenea. Explicatia e simpla. Motorul e plasat transversal si astfel ramane foarte mult spatiu dedicat habitaclului. Asta ar fi fost frumos sa sublinieze cei care se tot dau mai mult sau mai putin implicati. Fara niciun atac personal :icon_thumleft:

Link către comentariu

Foarte tare partea cu Golful 5 :Driver:. In rest total de acord cu d-rive si anume ca Passat-ul va avea cel mai mult de suferit.

Link către comentariu

Se bate cu passat, mondeo, accord. Ca in orice clasa, compacta sau medie, exista diferente de dimensiuni. Daca nu sunt milimetric egale nu inseamna ca urca in alta clasa. Comparatiile cu Audi, Bmw, Mercedes nu prea se pot face, vorbim de clase premium. Nu zic ca ar fi diferente enorme intre ele, dar o diferenta in bani de minim 10k euro spune tot.

Superb 1 a fost o masina excelenta, mai spatioasa decat passat. Portiera spate la superb 1 era mai mare ca la primul audi a8.. Superb 2 urmeaza traditia, o masina eleganta, corecta si ceva mai spatioasa decat concurenta. Mai exact urmeaza sloganul skoda, simply clever. Dar nu are nimic iesit din comun, iar designul este discutabil. Oricum este o alegere corecta oricum ai privi situatia.

Link către comentariu

Hmm... citind acest topic, nu-mi vine sa cred ca sunt persoane care considera ca Superb-ul se va bate cu Passatul sau mai mult cu A6. Cand vor intelege anumite persoane ca in grupul VAG nu se fac modele care sa concureze intre ele? Fiecare ofera altceva la alt pret. Si am mai vazut commenturi cum ca Passatul va avea de suferit in urma aparitiei noului Superb. Inca odata ma repet, nu concureaza intre ele aceste masini, dar daca ne referim strict la acele persoane care vor o masina mare la un pret rezonabil, probabil ca asa este, dar nu pt mult timp, pt ca in 2010 o sa apara noul model de Passat. Dar inca odata tin sa punctez faptul ca aceste masini nu concureaza intre ele. Fiecare ofera mai mult, ca si pretul: Passatul va fi intotdeauna peste Superb, A4 va fi intotdeauna peste Passat... s.a.m.d

Link către comentariu

Fiecare ofera mai mult, ca si pretul: Passatul va fi intotdeauna peste Superb, A4 va fi intotdeauna peste Passat... s.a.m.d

De acord...daca specifici la ce... A4 va fi peste Passat... la ce capitole? Daca specificai: la pret, la finisaje, la stil chiar performante...eram de acord. Dar la spatiu, nu...

La fel...Passat va fi peste Superb...De acord dar la ce capitole? La spatiul locurilor din spate sau la versatilitatea spatiului de bagaje...NU.

Masinile se diferentiaza prin multe caracteristici si apar situatii in care modele ale aceluiasi concern (VAG) isi fura clienti de la unul la altul tocmai datorita acestor diferente. Spune-i cum vrei...nu se concureaza dar isi disputa clientii desi au aproximativ aceeasi tehnica, pt ca clientii pot marsa pe ceea ce ii intereseaza mai mult de la acea masina: spatiu, imaginea de marca, bugetul sau multe altele...

Nu trebuie sa ma crezi pe mine...cauta pe net comparative in care apare Skoda Superb2 si vei gasi competitorii ei (inclusiv Passat sau modele premium). Ce se demonstreaza prin asta? Argumentul 'value for money' pe care modelele Skoda il au in general...si pe drept cuvant: o limuzina Skoda Superb2 e in acelasi buget cu un Mercedes A klasse.

Link către comentariu

Daca mergem pe conceptul "marimea conteaza" , inseamna ca cei cu A4 ar trebui sa fie frustrati. Chiar daca la prima vedere motoarele sunt aceleasi, in realitate exista unele diferente care deosebesc marcile intre ele. De la calitatea materialelor in interior pana la stabilitatea si placerea de a conduce masina.

Modificat de xxnelu
Te rog sa nu mai dai QUOTE/REPLY la mesajul anterior. Foloseste Add Reply.
Link către comentariu

salut,

eu as vrea sa iau in vara altceva, si pana acum am doar 2 candidati

superb 2 si honda accord

sincer sunt un pic dezamagit de lipsa unor sisteme de siguranta activa, care am sperat sa le gasesc

si pe superb 2 cum ar fi lane assist , sau adaptive cruise control.

honda, cam in aceeasi configuratie puncteaza un pic mai bine aici.

in schimb honda nu are ceva gen DSG :P

deocamdata skoda e :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Oameni buni nu mai inteleg nimica. Am citit ultima editie a revistei Autobild si este acolo in test de limuzine clasa medie. Sunt 5 concurente: Toyota avensis, Ford mondeo, Citoren C5, Opel insignia, Mazda 6. Nici vorba de skoda superb...

Am zis nici o problema... iau alt test.

AMS numaru actual, ma uit pe spate sa vad ce o sa fie numaru viitor: Test limuzine clasa medie. Sunt 5 modele: Vw passat, Honda accord, opel insignia, citroen c5, Ford mondeo... nici urma de Skoda superb.

Din cate vad eu aici au fost doua teste de limuzine clasa medie si skoda superb nu apare in niciunu... De ce? Asta ma face sa cred ca Skoda superb e alt segment... voi ce ziceti?

Modificat de eto_ro
Link către comentariu

seat exeo intra in discutie?

Link către comentariu

hmm, posibil ca exeo sa nu intre in discutie, deoarece, parerea mea se cam bate cu Octavia.... e posibil totusi sa ma insel....

Link către comentariu

Nu stiu cat esti de implicat dar daca ai fi participat la trainingul de produs pentru Skoda SUPERB nu ai fi mentionat A5, G5 sau G6, Jetta sau si mai aberant BMW seria 3. In rest e corect ceea ce ai spus.

Sorry! Le-am amestecat. Eram cu gandul la Octavia cand am scris Golf/Jetta. A5 e de fapt A4.

Sunt in aceeasi categori DPDV al marketingului. Nu va uitati ca Superb e mai mare, uitati-va la pret. Cand se pozitioneaza un model intre altele, se tine cont de pret in primul rand.

La inceput si eu ziceam ca Octavia e in aceeasi clasa cu Passat insa nu este. E in clasa cu Golful.

Link către comentariu

mie personal superbul vechi mi s-a parut identic cu passatul corespunzator. Cel nou are o inovatie care mie personal mi se pare extraordinara(portbagajul acela cu deschidere pe bucati), insa parca se adreseaza unei clase de oameni mai practice..adica ami omul de rand care vrea sa aiba o multifunctionala. Ai chef/nevoie ca cari ceva voluminos, ai loc! Nu ai chef, o poti folosi ca o berlina! Si mie imi place la nebunie asta!

Cat despre comparatia cu BMW... cine a condus/detinut/detine BMW, stie ca nu se compara la feeling, fiabilitate. BMW e BMW. Si skoda e Simply Clever! dar atat.

Am vazut comparatii cu mercedes!?!

Japonezele....deh... fiabile...si unele dragute..si cam atat! Nicidecum spatioase!

Ford??? mondeo??? Sunt subiectiv, NU-MI PLACE DELOC! fordul in general..un plastic de doi bani..cateodata la pret mare!

OffTopic: traim intr-o societate de consum! Iti iei omasina/masinarie de care sa te folosesti si pe care s-o vinzi/faci praf/donezi si care sa nu te coste mult raportat la ceea ce iti ofera. Skoda ofera multe la pret mic...si calitatea nu e delloc slaba!

Link către comentariu

Cat despre comparatia cu BMW... cine a condus/detinut/detine BMW, stie ca nu se compara la feeling, fiabilitate. BMW e BMW. Si skoda e Simply Clever! dar atat.

Sigur ca se pot face tot felul de categorii in functie de... orice.

Ce am scris eu este pozitionarea gandita de cei de la MK de la PoRo.

Eram totusi putin cu capul in punga si am trecut si balarii gen A5 si Golf.

Link către comentariu

hmm, posibil ca exeo sa nu intre in discutie, deoarece, parerea mea se cam bate cu Octavia.... e posibil totusi sa ma insel....

Recent a fost un training + drive test in Spania pt Exeo, nu am participant dar am ascultat parerile celor care au fost acolo si m-am uitat la f multe poze. Acolo se spunea ca Exeo concureaza cu Noul Superb si Passat.

Link către comentariu

Hai ma .. Eu zic ca Exeo ala se bate cu el insusi in clasa lui. Nu poti pune in clasa cu passatul si superbul acea chestie. Te rog eu mult. !!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!