Jump to content

Incalzire scaune

lucian_90tud
 Share

Postare recomandată

Ce masuratori ai facut , ca nu vad nimic relevant ?

Ce rezistenta ai pe pernele de incalzire? ce rezistenta ai pe termistor ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai in mufa de la regulator am masurat pe cele 2 fire groase (galben rosu si verde)unde am 12 volti  si valoare rezistentei tot pe cele 2 fire este de 18,8 ohmi

-pe alti 2 pini(alb si alb albastru) tot din mufa regulatorului valoarea este de 7,2 ohm care banuiesc ca sunt pinii de la termistor

-pinul verde este masa

In mufa din podea am 12 v permanent pe cele 2 fire groase si pe ultimele 2 fire din mufa care vin probabil de climatronic mi-a dat 1.3 v cu contactul pus si rotita pe toate treptele de caldura.

Trebuie sa demontez scaunul si sa verific fiecare perna in parte si temistorul separat?

Link către comentariu

Ai masrat gresit, verde nu e masa. CAuta schema si masoara cum trebuie.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsurile promte d-nu Al Bundy.O mica mentiune,nu sunt un expert in domeniu,probabil si din cauza asta am masurat gresit,dar am verificat ce ati spus d-voastra in postul din topicul legat de climatronic.

Cu aparatul de masura setat pe rezistenta,am masurat intre pinul verde si surubul de prindere de la scaun si a fost singurl pin pe care mi-a dat continuitate,nu acela trebuie sa fie firul de masa?

Daca se poate,as putea sa va deranjez maine cu un telefon pentru mai multe detalii?Multumesc

Link către comentariu

Firul de masa la masinile VAG este maro.

Link către comentariu

scuze,acum m-am uitat pe schema si  firul maro este masa iar firele verde si alb-albastru alimenteaza rezistentele,corect?

Link către comentariu

Doar verde.

alb-albastru e de la termistor.

Link către comentariu

...deci,demontat scaun sofer si masuratorile sunt urmatoarele:

-termistor-10,3 kohm

-rezistenta spatar-1,5 kohm

-rezistenta sezut 0,05

-masa ok pe pinul maro 

La pasager am masurat direct in mufa de la regulator:

-termistor-11 kohm

-rezistentele-0,05 kohm

Climatronicul da comanda,numai ca la pasager incepe de la 5v pe treapta 1 si ajunge pana la 10v pe treapta 5,iar la sofer ramane la 10v chiar daca actionez rotita de la 1 la 5.

Modificat de cosmin1980
Link către comentariu

rezistenta spatar sofer dusa.

Link către comentariu

pai si rezistentele celelalte sunt bune?

Link către comentariu

50 ohmi e cam mare, trebuie sa ai 2-5 ohmi, poate nu masoara aparatul tau corect pe scala mai mica.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa spun,aparatul cu,care am masurat e astahttp://www.aliexpress.com/store/product/DT830-L-durable-shock-multimeter-DT850L-has-a-backlight/321903_776317012.htmlsi l-am cumparat acum 2 zile.

Rezistentele se pot alimenta cumva pe direct?

Se poate sa fie din cauza bateriei de la aparatul de masura,sa fie descarcata ?

Modificat de cosmin1980
Link către comentariu

DA, rezistentele se pot alimenta pe direct.

CAm scump aparatul, ar trebui sa-si faca treaba ok.

Link către comentariu

M-am exprimat gresit,aparatul arata exact ca ala de pe site dar l-am cumparat de aici si a costat 35 de lei.Nu cred ca sunt la fel dar dpdv estetic sunt identice.

Daca alimentez rezistentele pe direct (12 v) exista riscul daca le tin mai mult sa se arda sau si in cazul asta termistorul isi face treaba?

Modificat de cosmin1980
Link către comentariu

Daca le alimentezi pe direct , termistorul iese din ecuatie, dar la 3-5 minute alimentate pe direct nu ai ce sa arzi la ele.

Link către comentariu

Am legat rezistentele pe direct si toate 4 sunt arse.

L-am sunat pe colegul DanuAl in legatura cu pernele respective dar nu mai comercializeaza de ceva timp.Aveti idee de unde sa cumpar rezistentele,nu neaparat pe original?

Link către comentariu

perne de logan (olx) sau de la Baracuda de pe forum.

Link către comentariu

alege pe cele de carbon - vb cu Baracuda - am montat si de Renault si de cele de carbon... si alte marci ..si OEM - cele de la baracuda sunt foarte ok.

cele de Renault nu sunt din carbon, nu sunt asa fiabile....

Link către comentariu

Multumesc pentru recomandare,am vorbit cu colegul Baracuda si pretul rezistentelor este ok.

Cred ca partea grea o sa fie cu schimbarea rezistentelor,inclusiv demontarea tapiteriei de pe scaune.Rezistenle au mufele plug&play si mai trebuie atasat doar termistorul sau se inadesc cu mufele de la rezistentele vechi?

Link către comentariu

o sa trebuiasca sa faci adaptarea la mufele tale.... vorbim dupa ce le ai....

Link către comentariu

Am comandat rezistenele de la Baracuda si daca tot le schimb as vrea sa inlocuiesc si cei 2 termistori,chiar daca la masuratori arata ca sunt buni(10.3 si 11 kohm).Dar ma gandesc sa nu fie imbatraniti  si mai tarziu sa nu am vreo surpriza sa-mi arda rezistentele.

Problema e ca in Targoviste sunt 2-3 magazine de profil si niciunul nu are asa ceva.De unde as putea sa cumpar termistorii respectivi?

Link către comentariu

...firele de la mufa veche se inadesc cu firele de la rezistenta noua iar termistorul se baga sub perna sau mai trebuie si alta modificare?post-125835-0-22632300-1447429780_thumb.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!