Jump to content

Car kit Parrot mki9000 pe Stream


Adrian Crisan
 Share

Postare recomandată

Salut,

Va supun atentiei o mica problema de care m-am lovit in cursul zilei de azi.

Am o Octavie 2 4x4 cu un sistem audio Stream cu mp3.

Am cumparat un car kit Parrot mki9000. Car kit-ul in afara de functia de car kit bluetooth mai are niste functii de player audio, cu intrare USB (pentru stick), ipod si line in. Car kit-ul se utilizeaza impreuna cu sistemul audio al masinii.

Pe Stream singura varinta recomandata a fost instalarea pe intrarea phone a radio cd-ului, pentru a functiona impreuna cu functia mute.

Toate bune si frumoase, insa daca incerci sa asculti muzica de pe el calitatea este jalnica, intrarea pentru telefon de pe player fiind pe un singur canal, si fara posibilitatea de a ajusta sunetul de nici un fel, deci momentan functia de mp3-player a car kit-ului imi este inutila.

Are cineva vreo alta idee cum as putea monta acest car kit?

Ca si iesiri audio car-kit-ul vine cu 2 canale de sunet care s-ar putea pune pe aux-ul masinii... insa nu stiu daca mai functioneaza partea de mute cand suna telefonul.

Ma mai gandesc la un montaj in paralel un canal pe phone si pe L AUX si celalalt canal pe R AUX, insa nu stiu daca nu se incurca nimic prin radio cd, daca se face o punte intre L AUX si Phone in.

Atasez si schemele de conectare din manualul Parrot-ului.

Se pare ca acesta are si un amplificator incorporat, insa se foloseste doar in cazul in care mufele de pe sistemul audio sunt ISO. iar pe O2 nu prea sunt ISO.

Astept idei.

Cu stima,

conectare.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Citeste din pdf-ul atasat notele de la baza primei pagini. Raspunde fix la dilema ta, le pui in line in. Functiile de telefon vor functiona normal, numai ca streamingul va merge separat, stereo, dupa ce vei selecta din Stream intrarea Aux.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceea este situatia 1, in care mufarea se poate face cu mufe ISO, ori la Octavia cu stream nu este cazul.

Daca leg line out-urile doar pe aux, atunci cand stream-ul face mute va sari pe phone si nu va mai merge nici telefonul.

Adica car kit-ul are doar line out sau speaker out. Nu si phone out, sa pot folosi si functia de mute separat pe telefon si comutare manuala pe aux pentru muzica.

Cu stima,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu ca sunt tel mute + si -, insa cand incerci pe intrarea asta sa redai muzica se aude jalnic si in afara de asta este clar un singur canal de sunet.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incearca sa muti pinii din mufa tata E a car kitului in mufa radioului si invers,pune firul de mute in pinul liber dintre cablurile de can si cel de masa.sper sa fi inteles sper mearga asa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci tu trebuie sa fii in situatia cu line in, cu inputurile alea stereo legate pe Aux. Adica muzica o asculti in Aux. Daca atunci cand suni si car kitul da semnalul de mute telefonul sare pe functia phone trebuie sa confectionezi ad labam niste Y splittere, ca sa duci semnalul si in tel in + si -, pentru a fi redat pe functia phone.

In timpul phone ar trebui (parca) sa il auzi doar pe boxele fata, la unele masini chiar doar fata-stanga. A durat cateva recitiri sa ma prind de ce incercai sa zici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am gasit solutia pe site-ul metrafo.

Atasez imagine cu solutia. Acum functioneaza impecabil pe amplificatorul propriu al car kitului.

post-7029-1229106519_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Era acelasi lucru daca faceai ce ti-am spus dar cred ca nu m-am facut inteles,ma bucur ca functioneaza. mute unde l-ai pus?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pin-ul de mute l-am pus exact unde fusese si inainte. Car kitul Parrot mki 9100 are integrat si un amplificator, iar la momentul asta este legat direct la boxele masinii, iar muzica si telefonul merg direct pe amplificatorul lui, iar la momentul in care reda mp3-uri sau apare apel telefonic trece stream-ul in Mute, si preia el controlul pe difuzoarele sistemului, iar stream-ul ramane pe phone.

Calitatea sunetului este comparabila cu cea a sistemului audio, deci merita montat in varianta asta.

Ca si car kit il recomand cu caldura, calitatea convorbirii este ireprosabila, iar interlocutorul aproape nu isi da seama ca vorbesti cu el de pe car kit.

Cu stima,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

merge si pe un audience?

a mai montat cineva bluetooth pentru hands free ...car kit ?

eu am pregatire telefon GSM I din cate am inteles inseamna antena si cabluri ..?!?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

m-am uitat astazi pe lista cu dotari am :

9W5 - car phone preparation din ce m-am mai documentat este similar cu 9W8 de pe passat (am vazut ca pe passat au montat baietii cu optiunea asta fara probleme)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...
Vasile Burghelea

Adaptorul ala de la Metrafo ar fi oare suficient si pentru montajul pe un RCD500 la un Passat B6?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Buna tuturor! Poate cineva ma ajuta si pe mine, sper ca ma nimerit bine unde scriu intrabarea mea....Am o skoda octavia II din 2008 elegance, cu maxidot etc.... vreau sa imi pun si eu un car kit sa nu mia am probleme cu politia......si sa-mi fie mai comod. Bun acum intrebarea sau intrebarile...:) Vad pe radio-cd meu stream (mp3) ca in meniu are obtiunea pt telefon am si mufa aux. in cotiera...acum ce car kit se potriveste care e bun si sa mearga si la toate telefoanele adica am un samsung s4, iphone 5, dar am si motorola din asta de duzina(suna ca si cum ma laud cu tel), dar nu vreau sa ma trezesc ca imi achizitionez un car kit si nu este compatibil cu telefoanele...... Sper ca nu v-am plicitisit si careva ma ajuta.

Am uitat sa zic sunt nou pe forum, scuze daca am batut apa in piot!......ms

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate ai vreun gps care merge conectat prin bluetooth cu telefoanele ... ai iesi fara cheltuiala in plus; eu am un MioC720b pe care il conectez cu telefonul, cand am chef de asa ceva ... am si posibilitatea de a-i baga nr in agenda (gps-ului), mi se pare excelent. Este o idee ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!