Jump to content

Intrebari tehnice despre Octavia 2

raz.ro
 Share

Postare recomandată

Dar a fost bifata, ca nu vine din fabrica? Si atentie, se face tear drop doar daca masina e in miscare, peste 5km/h.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Era bifata, dar ai dreptate spalatul parbrizului l-am incercat la semafor. O sa incerc din mers. Multumesc :D

Link către comentariu

Stie cineva de ce la bord imi arata temperaturi negative cand afara sunt 15-16 grade...senzorul de temperatura defect?

Link către comentariu

Mai mult ca sigur, dar poti incerca sa il scoti din mufa si sa vezi ce-ti arata (senzorul in sine nu e deloc scump)...

Link către comentariu

Daca il scoti arata 3 linii , practic nu mai arata nimica daca nu mai are senzor, probabil un scan cu un vag com sau orice alt tester o sa iti arate care e defectiunea.

@Al Bundy : tear drop, practic inca o stergere la cateva secunde daca masina este in miscare cu o intoarcere lina, la mine este de fabrica si a mers din prima zi.

Link către comentariu

poate sa fie defect doar senzorul sau sa fie alta problema? ( o sa-i fac si o scanare dar acum nu prea am timp)

Link către comentariu

@Al Bundy : tear drop, practic inca o stergere la cateva secunde daca masina este in miscare cu o intoarcere lina, la mine este de fabrica si a mers din prima zi.

Da, dar are dreptate pt ca nu functioneaza daca masina este stationara

Link către comentariu

eu vreau sa scot teardrop si nu pot (ma enerveaza ca lasa dunga de praf la ultima stergere ) si tu te plangi ca nu iti merge :ceuameni: .. ti-l dau pe a meu :biggrin:)

Link către comentariu

E simplu si fara schimb de masini sau alte chestii: Joe , schimba lamelele ca o sa vezi ce util este :ceuameni:

Link către comentariu

Joe, ai incercat cu VagCom si n-ai reusit? Trebuie sa mearga. Mie mi se pare utila optiunea

Link către comentariu

Verifica ochiometric, ar putea ajunge lejer la 60 000...

Link către comentariu

Joe, ai incercat cu VagCom si n-ai reusit? Trebuie sa mearga. Mie mi se pare utila optiunea

nu am gasit pe vag-com, poate nu m-am uitat unde trebuie . gasisem optiunea asta doar pt stergatorul spate

E simplu si fara schimb de masini sau alte chestii: Joe , schimba lamelele ca o sa vezi ce util este :))

am asta in calcul dupa ce voi schimba parbrizul pe asigurare caci e crapat rau :icon_thumright:

Oare pe la c
Modificat de Joe
Link către comentariu

Senzor are doar una de pe de pe partea soferului si asta din cauza ca acolo actioneaza cea mai mare forta pentru ca pe de o parte masina e cea mai grea pe fata si pe de alta parte cand franezi mai apare si princiupul transferului maselor din fizica (de aia masina se ridica de spate cand franezi sau se ridica de fata cand accelerezi). Dar cum s-a mai discutat nu toate au senzor, vezi mai multe detalii in topicul respectiv.

PS: In functie de cum mergi si pe unde mergi ar putea sa te tina si 100 000 km, de exemplu ale mele au peste 110 000 km ...

Link către comentariu

Senzor..hmm..cele din 2008, cum este a mea, nu au senzor de placute.

Si este o chestie care, pe mine, ma deranjeaza;

Si spun asta pentru ca pe Polo Happy..este senzor, exact cum spun adrian001, doar pe o parte;

Iar Polo Happy costa 11.000 EUR, iar Octavia II... 18.500 EUR...

Stiu ca este apa de ploaie deranjarea mea..insa asta este... ma deranjeaza!

De schimbat...parca eu le-am schimbat pe la 55.000 sau 60.000...

Parca cele care sunt fabricate pana in 2006 sau 2007...nu stiu exact, pot sa ma insel, au senzor de placute...cel mai bine verifici acest lucru cand le schimbi!

Succes!

Link către comentariu

A mea e din 2006 şi are senzor.

Eu am schimbat la 53.000 c

Link către comentariu

A, deci să nu-mi fac griji

Link către comentariu

Eu am senzor, mai ales ca a mea e fabricata inainte de 2005, problema cu existenta senzorului e parca la cele fabricate dupa 2006 sau 2007 nu mai stiu exact... Da, daca mergi mai mult in afara orasului ar trebui sa te tina peste 60 000 km daca franezi normal. Discurile se schimba si ele dar nu ar trebuie sa ai probleme cu ele sub 100 000 km, cele de pe fata se schimba cand au mai putin de 22 mm grosime iar cele de pe spate cand au mai putin de 10 mm, asta e valabil pentru motorizrile diesel 1.9 si 2.0 TDI.

Link către comentariu

Eu am 46.000 km si placutele sunt aproape noi. Am si senzor si masina a fost livrata in ianuarie 2008. Ar fi fost bun si unul pus pe spate totusi...

Link către comentariu

desi am golf,nu sunt singurul ciudatel:eu am 70k km si nu am schimbat placutele cu care a fost livrata masina,si mai au.cele puse la fabrica rulz,dupaia o sa ne saturam de cat o sa le schimbam.brgds

Link către comentariu

Eu am 50000 am placutele originale si e din 2005 si nu are senzor...so... nu prea are importanta anul si nivelul de ecipare al masinii.Trebuia sa aiba dar nu a avut si nu e singura. Probabil in lunile alea nu au avut placute cu senzor si nu au mai pus si restul :icon_thumright:

Link către comentariu

Discurile se schimba si ele dar nu ar trebuie sa ai probleme cu ele sub 100 000 km, cele de pe fata se schimba cand au mai putin de 22 mm grosime iar cele de pe spate cand au mai putin de 10 mm, asta e valabil pentru motorizrile diesel 1.9 si 2.0 TDI.

@andrei001 : Trebuie sa fac o precizare ptr a fi exacti : grosimile de schimbare (minimum thickness [mm] ) sunt cand discurile au ajuns la 19 mm ptr discurile de 280 mm ;22 mm ptr discuri de 288 mm; 25 mm ptr discurile de RS de 312 mm toate ptr axa fata si respectiv 10 mm ptr discurile de 255 mm, 12 mm ptr discurile de 260 mm si tot 12 ptr discurile de RS de 286 mm /axa spate...

Toate cele bune domnilor! ;)

Modificat de radioman
Link către comentariu

Vezi ca mi-ai gresit si nickname-ul si ai gresit si datele legate de puntea spate :cool:. Toate motorizarile (diesel sau benzina) au pe spate aceleasi discuri cu diametru de 260 de mm si cu grosimea minima acceptata de 10 mm si originala de 12 mm, ma refer la Octavia II non RS. Sunt aceleasi pe puntea spate pentru ca majoritatea franarii o executa puntea fata, de aia e si senzorul acolo, de aia sunt si ventilate si de aia sunt si mai mari discurile in cazul diesel, 288 de mm pentru diesel, respectiv 280 de mm pentru benzina, cu grosimea minima corect specifiacta de tine...

Link către comentariu

@adrian001: Imi pare rau ca ti-am gresit nick-ul (vii la primavara sa-ti dau un miel).. :cool: cum la fel imi pare ca te contrazici(eu am 1,9 si am 255 mm pe spate), dar daca vrei sa fie asa cum zici tu eu nu mai polemizez cu tine, "majoritatea' franarii (ca sa te citez) e data mai exact de o distributie a franarii(stii tu ceva, dar nu stii bine :Driver: ) ,dar si de motorizarea diferita , si te mai inseli rau si in privinta ventilarii, sezorului si ce mai zici tu pe acolo, ptr. ca iar vin si iti spun(am schimbat acum 2 saptamani discurile si placutele) eu am 280 mm pe fata desi am 1,9 tdi si nu neaparat "288 mm ptr diesel" (iar te citez si iar iti spun ca le-ai incurcat alea sunt la 2,0 tdi si la anumite benzinare)...

Daca vrei sa te uiti un pic pe net sunt convins ca gasesti suficiente surse sa te edifici ( spre ex. : http://www.pagid.de/ (uita-te la products/on line cataloque, ptr tipul tau), daca vrei putem continua pe PM cu toate argumentele la dispozitie, pana atunci eu nu mai revin la acest aspect , va urez toate cele bune si respect maxim tuturor!

Modificat de radioman
Link către comentariu

Da suntem cam OFF TOPIC, poate au gresit aia in manualul de service pentru ca scrie exact ce am spus eu, si legat de partea cu ventilate sunt doar cele de pe fata indiferent de motorizare sau diamentru, cele de pe spate sunt discuri compacte...

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!