Jump to content

anvelope iarna

ksi_id
 Share

Postare recomandată

am gasit niste jante cu anvelope de iarna ffff bune dar dimensiunea lor este de 175/80R14 eu avand 185/65R14 (dif in diametru dupa calculatoare este de 4cm deci 2-2), intrebarea mea este intra roata fara sa loveasca?

ibiza 2003 motor 14, 16V

Ps: am cautat la dimensiune jante dar chiar dimensiunile astea nu le-am gasit ca sa pot sa ma asigur ca nu le iau degeaba

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferenta nu e de 4 cm, e de sub 2 cm, adica 19,75 mm in diamentru. E posibil sa-ti atinga, dar e posibil sa nu iti atinga. Nu stiu daca a mai incercat altcineva dimensiunea asta pe Ibiza.

Link către comentariu

Salut. O intrebare din gama celei de mai sus.

Am o cordoba din 2005 care a venit cu anvelope de 195/55/R15. Cum nu prea ma pricep, pun urmatoarea intrebare: Pot pun pe ea anvelope de 185/65/R15?

Uitati si o ciudatenie: pe talon scrie ca ar trebui sa am anvelope de 205/55/R15, dar masina mi'a fost data cu anvelopele de mai sus. Sa fie o greseala de redactare a talonului?

Ce alt tip de anvelope (de iarna) as putea pune pe masina mea, avand in vedere ca cele de 195/55/R15 sunt atat de scumpe? Cea mai ieftina anvelope pe care am gasit'o de dimensiunile astea a fost de ~250 lei.

Multumesc.

Toata stima,

gabi

Link către comentariu

mie mi-a iesit la calculator ca diametrul vechi fiind de 596 mm iar cel nou de 635 deci cam 39 mm, din cate am citit 195/65/15 nu merge iar aceasta are 634 mm diametru

Link către comentariu

Da, ai dreptate. In acest caz nu o sa-ti mearga, la viraj maxim cauciucul o sa-ti atinga de interiorul aripii. X-ecutor a avut cauciucuri de vara 196/65/15 si la el stiu sigur ca au atins.

Link către comentariu

eu maine voi pune o roata pe fata sa vad daca freaca sau nu, ca ii bine de stiu si pt restul lumii, apropo pe fata ii doar problema nu?

adica daca nu freaca pe fata pe spate nu ar trebui, sa nu ma trezesc ca daca ii masina goala spatele sa fie ok si cand o incarc sa frece undeva, ele nu sunt late sunt doar inalte, et-ul e de 38.

Modificat de ksi_id
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare !

Pentru cel mai bun calcul, va recomand cu caldura:

http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp

eu am in talon: 185/60 R 14 si 165/70 r 14

masina a venit cu dimensiunea de 185/60 r 14

fiindca era prea joasa, si am vrut s-o mai inalt, am pus anvelope 185/70 R 14 si nu atinge absolut nimic, nici cand masina este f incarcata, nici in viraje, nici prin gropi.

Problema se pune ca dimensiunea anvelopei difera de cea trecuta in talon, de, raspunderea fiecaruia.

Bafta !

Link către comentariu

Salut

Vreau sa cumpar 4 anvelope de iarna pt cordoba.

Am gasit la Dona Seat Semperit 180/65/r14 + jante.Pret 1480 ron.

Cum vi se pare?

Link către comentariu

Mie mi se pare un pret bun...eu iau din Moldova (republic of..) :D Debica Frigo 2 185/65/r14 la pret aprox in lei de 120 RON/buc...plus ca nu le schimb nici vara, merg cu ele un an jumate apoi la cos...si vara chiar de sunt zgomotoase, in schimb imi place mai mult cum reactioneaza :Driver:

Link către comentariu

din pacate 175/80/14 nu intra, motiv pt care mi-am luat 185/60/14 debica frigo directional cu 130 lei bucata, despre cum se comporta va anunt in primavara :lol:

Link către comentariu

Salutare !

Pentru cel mai bun calcul, va recomand cu caldura:

http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp

eu am in talon: 185/60 R 14 si 165/70 r 14

masina a venit cu dimensiunea de 185/60 r 14

fiindca era prea joasa, si am vrut s-o mai inalt, am pus anvelope 185/70 R 14 si nu atinge absolut nimic, nici cand masina este f incarcata, nici in viraje, nici prin gropi.

Problema se pune ca dimensiunea anvelopei difera de cea trecuta in talon, de, raspunderea fiecaruia.

Bafta !

supertare calclatorul asta!!

ths! :lol:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

La ibiza mea pe fata pusesem 195/65/15 pe lanaga faptul ca atingea usor la viraje, se si accelera singura cand schimbam vitezele.Dupa 30km pe ora cu cat viteza crestea cu atat turatia in gol crestea. Asa ca am pus ce aveam si inainte de vara 195/55/15 si nu mai exista nici o problema in talon am ca si colegul de mai sus pe 14.

Link către comentariu

• 1 month later...
Da, ai dreptate. In acest caz nu o sa-ti mearga, la viraj maxim cauciucul o sa-ti atinga de interiorul aripii. X-ecutor a avut cauciucuri de vara 196/65/15 si la el stiu sigur ca au atins.

Sigur nu merg cauciucuri 195/65/15 pe Ibiza? ca am un coleg care le vinde si le-as cumpara.

Link către comentariu

Tu ai citit parerile celor care au zis ca au incercat?

mie mi-a iesit la calculator ca diametrul vechi fiind de 596 mm iar cel nou de 635 deci cam 39 mm, din cate am citit 195/65/15 nu merge iar aceasta are 634 mm diametru
La ibiza mea pe fata pusesem 195/65/15 pe lanaga faptul ca atingea usor la viraje, se si accelera singura cand schimbam vitezele.Dupa 30km pe ora cu cat viteza crestea cu atat turatia in gol crestea. Asa ca am pus ce aveam si inainte de vara 195/55/15 si nu mai exista nici o problema in talon am ca si colegul de mai sus pe 14.
Link către comentariu

Tu ai citit parerile celor care au zis ca au incercat?

Da, am citit, dar nu eram sigur. Dar acum sunt sigur, adica nu sunt bune.

Mersi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!