Jump to content

A patra gama de modele Skoda


voinea
 Share

Postare recomandată

  • Administrator

După ce conducerea companiei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intr-adevar, zvonurile devin realitate (stirea a aparut si pe pagina de internet a companiei Skoda Auto). Cel de-al patrulea model (care se va adauga gamei deja existente: Superb, Octavia, Fabia), bazat pe conceptul Roomster, despre care se discuta demult pe acest forum (inca de la prezentarea lui la Salonul Auto de la Frankfurt din 2003) va fi mai mult ca sigur un mini MPV. Modelul se va situa, potrivit politicii companiei Skoda, la limita dintre clase (intre Opel Meriva/Renault Modus si, respectiv, Opel Zafira/Renault Scenic). Eu unul abia astept sa vad primele poze cu acest model (care sper ca vor "transpira" inainte de prezentarea mondiala de la Geneva, din martie anul viitor). Desi putem sa ne facem deja o idee, daca privim conceptele stilistice Roomster si Yeti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

COTIDIANUL din 29 aprilie 2005: Skoda lanseaza Roomster.

"Producatorul de automobile Skoda Auto, unitate a grupului Volkswagen, va investi 128 de milioane de dolari pentru extinderea fabricii din estul Cehiei, unde va construi un nou model Skoda. Roomster va fi prezentat la Salonul de la Geneva, anul viitor".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ZIARUL FINANCIAR din 29 aprilie 2005: Skoda Auto investeste in Cehia.

"Producatorul de automobile Skoda Auto, unitate a grupului Volkswagen AG, va investi 3 miliarde de coroane (99 de milioane de euro) pentru extinderea fabricii din estul Cehiei. Compania a anuntat ca extinderea uzinei Kvasiny va conduce la angajarea unui numar de 2.000 de muncitori si la infiintarea unei noi linii de fabricatie pentru un model ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2006. Noul model se va baza pe prototipul Roomster, un automobil de familie cu interior modificabil, usa laterala culisanta si haion. Skoda, detinuta in totalitate de Volkswagen, este cea mai mare companie din Cehia dupa cifra de afaceri, fiind totodata si cel mai important exportator".

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In opinia mea (si subliniez - e opinia mea, nu am preluat-o de nicaieri) varianta de serie Skoda Roomster va avea la baza actualul model VW Caddy si va avea proportii apropiate, bineinteles putin extinse asa cum ne-a obisnuit Skoda, asezonat cu forme exterioare corespunzatoare stilului conceptului Roomster.

Si eu sunt foarte curios cum va arata varianta de serie. Sa speram ca vom prinde ceva poze mai devreme de martie 2006.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

varianta de serie Skoda Roomster va avea la baza actualul model VW Caddy si va avea proportii apropiate
Ar fi posibil sa se apropie, ca dimensiuni, de ampatamentul si latimea VW Caddy (2.68 m si, respectiv, 1.80 m), desi asta l-ar apropia si de VW Touran si l-ar cam scoate din categoria "mini-MPV". Insa cu siguranta nu se va apropia de lungimea si inaltimea VW Caddy (4.40 m si, respectiv, 1.83 m). Eu cred ca fata de dimensiunile prototipului ( http://www.delcar.ro/roomster.htm# ), se va mai "umbla" la capitolele ampatament si latime, care se vor situa probabil la valori apropiate de cele de la Skoda Octavia.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alte zvonuri care circula pe net despre viitoarele modele Skoda:

1. Roomster este pe cale sa devina Vroomster! (...) Se preconizeaza ca noul venit va fi construit pe o platforma unica si va introduce noua infatisare a familiei companiei cehe. Desi va fi putin mai mare decat rivalul sau - Golful Plus al companiei mama VW - Roomster va oferi totusi numai cinci locuri.

Iata si o poza, dar care este mai veche si nu este confirmata de cei de la Skoda Auto:

Daca dam crezare informatiei (destul de credibile) ca masina va fi comparabila, ca dimensiuni, cu noul VW Golf Plus (chiar putin mai mare), fotografia respectiva nu mai pare a fi noua Skoda MPV, dar poate prefigura un viitor model Skoda Fabia.

2. Surse (...) din interiorul Skoda au lasat sa se inteleaga ca mult admiratul concept SUV Yeti, care a fost dezvaluit la expozitia de la Geneva (...), este posibil sa intre, de asemenea, in productie. "Principala dezbatere este legata de faptul daca masina ar trebui sa fie cu tractiune integrala sau sa fie propulsate doar rotile din fata si sa se foloseasca un sistem de tractiune sofisticat", au dezvaluit sursele din interiorul companiei. "Suntem preocupati ca o tractiune integrala mecanica ar putea face modelul prea scump pentru publicul tinta".

3. De asemenea, Skoda planuieste sa prezinte un concept cu totul nou cu prilejul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Modificat de Michael
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
  • 4 months later...

Zice ca SKoda nu face nici un comentariu legat de poza. E posibil sa fi scapat de la ei, nu confirma nimic. Cica nu e posibil sa intri cu aparat foto acolo, blabla... deci nimic interesant. Am postat ceva poze pe threadul cu Fabia 2...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Skoda Auto a inceput oficial campania premergatoare lansarii anul acesta la Geneva, pe 2 martie, a celui de al patrulea model al acestei marci: Roomster.

http://www.skoda-auto.com/teaser/roomster/...roomsterEN.html

Modificat de Michael
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!