Jump to content

VW T3 Camper


FROST
 Share

Postare recomandată

De curand am achizitionat un VW T3 Westfalia Joker din '86 si am si eu urmatoarele nelamuriri referitoare la utilizarea si functionarea instalatiilor aferente:

a) Cum se realizeaza incarcarea la bateria/bateriile auxiliare/suplimentare pentru incalzit, etc. ? numai prin conectarea masinii la 220 V ?

b) Masina este dotata cu incalzire suplimentara Eberspacher B2L- D2L; este necesara o tensiune de cel putin 12 V la bateria auxiliara pentru a functiona ? La fel si pentru pompa de apa ?

c) Busonul de incarcare a rezervorului cu apa si capacul protector de la rezervorul de gaz sunt prevazute cu cheie. Cheia este la fel la ambele incuietori? Este universala la Westfalia ? Are cineva vreo astfel de cheie ?

d) Detine cineva o schema a instalatiei electrice aferente dotarilor suplimentare specifice Westfalia ?

M-ar interesa prin Timisoara (sau prin Caras Severin) vreun electrician sau cineva care sa se priceapa la astfel de instalatii si sa ia masina un pic la verificari.

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Dl. LIVIU ,multumesc pt schema de mai sus.

La Westfalia T3,pe care l-am avut doar 2 luni,nu aveam cheie de la busonul de la aliment. cu apa,iar la butelia de gaz,aflata montata dedesubt (de Westfalia)nu aveam sistem cu cheie.

Eu alimentam rezervorul de apa(aflat su bancheta/canapea la modelul detinut de mine)prin alimentarea inauntru.Urma sa cumpar de EXIS.RO un alt buson nou(eu am vazut ca aveau aceeasi dimensiune la buson)si sa-l stric pe cel care il aveam,inlocuindul cu cel nou.

Sa-l stapaniti sanatos si la citi mai multi KM fara probleme!

Modificat de gabyneagu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Va multumesc pentru urare!

Mai prin primavara ma gandisem sa desfac de pe caroserie busonul cu tot cu palnie si sa ma duc cu el la un atelier de copiat chei la sa imi fac cheie la el. Cam asa ar arata cheia la el:

2w55070802hce7.th.jpg

Ati reincarcat vreodata butelia de gaz? La mine este prevazuta cu un fel de "valva" pentru umplere cu GPL (LP-Gas) dar nu stiu daca pot sa merg cu ea la o statie peco si sa o reincarc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da,am alimentat cu gas.Am fost la o statie care avea un astfel de adaptor,deoarece masinile (sau o parte din masinile )care au fost aduse in tara cu inst. de gaz montate afara,au altfel busonul.Deci am vazut si pe clubrv useri care vindeau astfel de adaptoare.Incercati deci la statiile de GPL,eventual cu o intrebare inainte de deplasare.

In leg. cu chiele (de facut dupa butuc)eu am incercat sa fac o cheie dupa incuietoare si mai multi au spus ca nu se baga la asa ceva si ca e bine sa nu afle nimeni ca stiu sa faca chei sau ar face chei dupa butuc(intreband au spus ca nu au nevoie de banuieli din partea politiei,probabil ca stiau ce spun...)

Tinem legatura si ne mai informati cu ce faceti.

Sarbatori Fericite!

LA MULTI ANI!

Modificat de gabyneagu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!