Jump to content

Golf 6 - Configurare/Achizitie

X-Ecutor
 Share

Postare recomandată

iepumare: oare fara pachet de lumini, la HL nu ai optiunea mirror down? stie cineva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mandelu

191

• YEP

87

• TDR

73

• The_Ego

66

in ceea ce priveste HL m-am convins si eu ca este mai intelept sa aleg acesta varianta de echipare iar celelalte extra optiuni ar fi cele din poza

- antifurtul stiu ca poate nu este de folos dar sincer este mai mult psihologic .... daca tot dau atatia bani acum nu as ocoli aceata optiune

- pachetul cu lumini si senzor de ploaie nu stiu daca merita dar mie mi se pare ok ....

- RCD 510 repet ca pt mine nu este chiar important ... stiu ce face si ce poate, recunosc ca este mult mai practic, dar pentru mine in particular nu este un must

- referitor la radio as avea o intrebare: care este diferenta dintre cele 2 din attachment?

@Luci G. - masina intentionez sa o achizitionez cash 70% + o mica rata pe maxim 2 ani .... inca nu stiu exact care ar fi povestea sa o iau leasing, am cateva persoane care m-ar putea ajuta in privinta asta si o sa intreb si acest lucru ....mai important daca pot scapa de tva (daca reusesc acest lucru normal ca o sa pun mai multe optiuni pe ea sau poate nu sa termin mai repede de plata, ramane de vazut)

post-49376-1245307527_thumb.jpg

post-49376-1245308802_thumb.jpg

post-49376-1245308830_thumb.jpg

Link către comentariu

Ce ai tu acolo in poze sint primele doua modele de radio adica r210 si cel cu ecran mai mare r310. Diferenta inte ele la partea de sunet nu exista, toate modelele avand aceeasi calitate audio (f buna ). Diferenta intre ele este de dimensiune a ecranului (mai mare la r310 fata de 210) si de mult mai mare :icon_cool: la 510 care are si touch screen plus ca afiseaza si setarile de clima, si sa nu uit ca are si card reader. Daca ai de gand sa nu mai faci modificari la radiocd iti recomand 510. Dar daca vrei ceva aftermarket atunci ramai cu ce-ti da ei. Doar boxele ar cam merita o schimbare indiferent de ce radiocd exista. Icearca si tu sa mai elimini din unele optiuni pentru a reduce pretul . Dupa parerea mea senzorii de ploaie nu ma incanta (stergatoarele merg si cand ploua f putin ceea ce nu e chiar bine pentru ca fara apa suficienta pe parbriz luneta se risca zgarierea acestuia). Eu nu as alege nici senzorii de lumina .Mult mai important ar fi un esp de exemplu. Iar diferenta intre TL CL si HL e doar la scaune in mare parte . Pielea aduce si ea un extracost. Dar daca reusesti sa ai parte de un discount bun ramai pe HL si incearca sa iei si esp.

Link către comentariu

esp este bagat in dotarile standard pentru toate configuratiile TL, CL si HL sub numele de "Sistem electronic de mentinere a stabilitatii masinii"

fara optiunea de lumini pusa de mine mai sus masina vine standard cu acel "buton" (attachment) de setare lumini drum, faza si ce alte chestii mai sunt pe acolo si cu functia de stingere automata dupa oprire (sunt cam uituc in ceea ce priveste luminile si m-ar ajuta)?

post-49376-1245310905_thumb.jpg

Link către comentariu

faazd, asta e cel mai important, ca te-ai convins ca HL este alegerea inteleapta! In continuare poti tine cont si de alte sugestii:

- Pachetul de iarna mi se pare prea putin util la temperaturile medii care sunt la noi. Defapt cred ca e chiar un moft, exceptand situatia in care, Doamne fereste, ai mari probleme cu vreun reumatism, o sciatica...Climatizarea masinii functioneaza oricum ireprosabil (atat iarna cat si vara) si sunt sanse mici sa-ti inghete... pe scaun!

- Alarma antifurt (pusa din fabrica) mi se pare scumpa. Prezenta unei alarme pe masina tine mai mult de psihic (bibilica) fiindca, daca vreun hot ar vrea cu tot dinadinsul sa-ti fure masina, sau ceva din ea, nu il va opri nici o alarma. Trebuie sa zic iar, Doamne fereste! Eu spre exemplu, ca sa fiu linistit cu bibilica, am montat o alarma pe cheia masinii, care mi se pare foarte buna (nu tiuie la orice trepidatie a camioanelor care trec pe strada) si costa mult mai putin decat cea pusa optional din fabrica. Si nici nu vad de ce as pierde garantia masinii.

In locul optiunilor susmentionate, ar fi mult mai util, dupa parerea mea, sa alegi RCD 510 (in mod sigur vei regreta ulterior ca nu l-ai luat) si Rear Assist. Poate chiar sa te gandesti la niste jante de 17. Iar daca 4 usi nu-ti sunt absolut necesare ia varianta standard cu 2 usi (care arata excelent pe acest model) si de restul suspensii adaptive!

Oricum ar fi, alegerea este grea atunci cand esti conditionat de un buget, dar iti urez sa fie cat mai inteleapta!

Alexzander, la DSG, ESP-ul e standard. LE: Ba chiar vad ca nu mai figureaza deloc pe lista de optiuni, inseamna ca e standard la toate modelele.

Modificat de tudorvw
Link către comentariu

RCD 210 are 4 boxe pe fata !!! Nu stiu daca citeste mp3. cineva care il are sa ne confirme. Este standard pe TrendLine si ComfortLine

RCD 310 are 8 boxe fata, spate !!! Are mp3. Este standard pe HighLine.

Modificat de psyk3
Link către comentariu

the_punkreas2003

Nu sunt deacord cu tudorvw in ceea ce priveste pachetul de iarna. Sunt extrem de utile scaunele incalzite. In plus si indicator pentru nivelul lichidului de spalare,instalatie spalare faruri,duze instalatie spalare parbriz incalzite. Daca iti iei xenon le ai incluse si p-astea dar ca idee. Cu alarma asa este, ceva basic - sa nu arunci prea multi bani. E utila doar daca masina e condusa si de o domnisoara pt ca ai optiunea de a se deschide usile individual. Foarte multe femei sunt speriate de momentul in care opresc masina si se descuie usile + portbagajul. Ti-as mai recomanda cu MARE caldura PACHETUL de depozitare suplimentar! Cei 80 de euro merita din plin. Roata mea de rezerva e de dimensiuni reduse si e virgina. Nu s-a intamplat nimic in ultimii 3 an si un pic. Cred ca si asta merita luata, mai faci loc in spate.

Cam atat. Important e sa fii tu impacat cu masina. Succes!

Link către comentariu

toate citesc mp3, inclusiv rcd 210, cel putin oficial :icon_thumright:

tudorvw are o idee buna, daca iei cumva (in caz ca decizi in final) RCD 510, poti lua rear assist e o camera in haion, mie unul mi se pare mai utila decat senzorii, ca una e sa vezi si alta sa iti arate distante, dar e discutabil, cert e ca e destul de ieftina. dar numai de la rcd510 incolo merge. rcd 210 sau 310 nu permit comandarea.

ESP e standard mai nou si e un lucru extraordinar de bun.

Link către comentariu

Am si eu o intrebare: ce face receptorul radio digital DAB? Ajuta la ceva?

Link către comentariu

DAB - receptie radio digiatala - merge doar in bucuresti momentan si doar pt cateva posturi de radio (poate s-au mai extins totusi). Calitate sunetului e mult mai buna.

Sfatul meu: pt 150 euro, nu ratati camera sub nici o forma!

Link către comentariu

m-am interesat eu, nu prea s-au extins ca nu au prins, fiind scumpe sculele care prind si emit. m-am uitat si eu cu jind la optiunea aia, ca sa ai radio la 44khz in loc de 22, cum e obisnuit, se auzea ca un cd original, deci e ceva. ulterior mi-am luat gandul cand am vazut ca sunt mai mult langa bucuresti cateva. mie pt drumuri lungi mi-ar fi trebuit.

as fi preferat sa puna optiunea de priza de 230, care e la g6 plus, decat dab-ul asta.

Modificat de mandelu
Link către comentariu

• Administrator

EduardC

nu prea este o legatura directa... pachetul de iarna are scauna fata incalzite, indicator nivel lichid spalare, instalatie spalare faruri, duze parbriz incalzite...

Cam ce treaba sa aiba cu dieselul?!

Utilitatea scaunelor incalzite eu o vad f mare pe orice masina si orice motor... urcati-va voi in masina cu piele la -10C sa vedeti ce aiurea este... cu scaune incalzite, bijuteriile familiei va vor multumi :icon_thumright: mai ales primele 5 minute cand climatizarea este un pic degeaba

ok, indicatorul lichid e mai mult moft, poti trai si fara duze incalzite (desi sunt bune) iar instalatia de spalat e utila atat pe halogen (poti pune xenon AM daca doresti) si e musai pe xenon (norma europeana)

Link către comentariu

Iar daca 4 usi nu-ti sunt absolut necesare ia varianta standard cu 2 usi

sincer si eu m-am tot gandit la chestia asta si adevarul este ca nu prea o sa am nevoie de 4 usi .... dar totusi as vrea sa stiu daca spatiul din spate la versiunea in 2 usi este destul de acceptabil ... eu am stat in spate la unele masini in 2 usi si pot sa spun ca nu mi-a fost prea bine ....

si alta intrebare ... .am observat ca la versiunea CL nu se poate lua pachetul "Pachet sport "Interieur"-scaune sport fata,tapiterie"Me 2"" .. sa inteleg ca este in dotarile standard ca nici acolo nu este trecut ..... oricum as dori sa stiu daca este diferenta intre scaunele de pe CL si cele de pe HL ....

Link către comentariu

eu la drive test am stat si in spate si avea 2 usi si sincer a fost super ok, nu am sesizat diferente majore fata de 4 usi (or fi, eu nu le-am remarcat). la CL intr-adevar nu poti lua sport interieur ci doar la TL, si nu, nu e in dotarile standard. pur si simplu nu le poti lua. la nemti am vazut ca poti doar ca acolo e altfel, e un pachet de 1000 de euro care include si scaunele astea.

este diferenta intre scaunele de pe CL si HL, atat la material, cat si la forma, alea de pe HL au conturul lateral vizibil mai bun (viraje luate tare, cineva? :rolleyes: ).

Link către comentariu

E clar ca ideal ar fi sa-ti poti permite toate optiunile. Din nefericire, in cazul celor mai multi, bugetul pe care ti-l poti permite impune niste limite stricte si atunci intervine compromisul. Ce sa alegi mai intai, ce este mai util? Aici fiecare poate avea propria scara de valori sau de prioritati. Sigur ca pachetul de iarna este o dotare care aduce un plus de confort. Problema se pune daca e sa alegi intre pachet de iarna si RCD 510+Rear assist, de exemplu. Adica mai dispui de niste bani si nu stii pe ce sa-i dai. In acest caz mi se pare mai util RCD 510 pe care il folosesti zilnic decat niste scaune incalzite, a caror utilitate o simti in cateva zile friguroase din iarna. Ca o remarca personala, tapiteria scaunelor din echiparea HL se comporta extrem de bine in functie de conditiile de temperatura din masina, in sensul ca iarna nu le simti reci, iar vara nu transpiri. Cel mai folositor lucru din cadrul pachetului de iarna mi se pare si mie instalatia de spalare a farurilor. Nu stiu insa daca e un avantaj decisiv, care sa incline balanta in favoarea acestei optiuni. Cel care cumpara e singurul care poate decide, el scoate banii

Link către comentariu

Salut,

Ma gandesc de ceva vreme sa imi schimb masina cu un, ghici, GOLF6. Ce masina vreau m-am cam lamurit. Multumesc baietilor de pe forum care mi-au raspuns, fara sa vrea :rolleyes:, la multe intrebari.

Este totusi o intrebare pe care inca nu a pus-o nimeni:

Cat de rezistenti sunt senzorii din bara spate la impact? Stim cu totii ca in trafic se intampla foarte multe mici accidente de tipul cineva nu casca ochii si te loveste din spate (prin intersectii aglomerate, la semafoare, ca sa nu mai vorbim despre iarna...). Ideea e ca nu sunt inca hotarat daca vreau optiunea asta. N-as vrea ca de cate ori se intampla asa ceva sa trebuiasca sa repar acesti senzori, pentru ca asta inseamna mers la politie, declarat accident, etc, ca sa pot sa repar pe asigurare.

Mersi

Link către comentariu

uff, ceea ce am scris e prin prisma experientei personale de utilizator ocazional al masinii (aproximativ 8000 Km/an)

iarna din Lacul Tei p

Link către comentariu

Mandelu, nu stiu diferenta intre scaunele CL si HL, dar ca posesor de CL, pot sa-ti ca scaunele sunt destul de conturate comparandu-le cu cele ale Passat-ului care il am. In schimb materialul tapiteriei pare un pic "necizelat", insa doar pare, caci nu deranjeaza in momentul cand stai pe ele, indiferent de sezon. Nu stiu daca am fost indeajuns de eplicit.

Link către comentariu

mie mi-au placut alea de pe CL, de ce sa mint, doar ca daca se poate si mai bine, de ce nu? :Driver:

sigur nu mi-au placut alea standard de pe TL, cand m-am suit am zis, ori imi iau alta masina ori alte scaune, sa dai atatia bani pe o masina si sa ai asa scaune, e pacat de masina. nu erau rele, dar nu imi placea materialul ala care pare si lucios nu stiu cum.

Link către comentariu

cel putin pentru moment m-am decis cat de cat cam ce as vrea sa comand

deocamdata astept unele rezultate si cam depinde de cati bani ies de acolo (ca de obicei se rezuma la bani :P )

am atasat ideile mele .... in ceea ce priveste culoarea imi plac foarte mult cele 2 si inca nu sunt atat de decis in privinta asta (am pus alb la varianta ieftina sa fie iasa cat mai ok ca bani dar s-ar putea sa optez si pt aceasta varianta cu acel albastru inchis) si imi pare rau ca nu se poate verde ... in special acela care este la Scirocco -_-

edit: am uitat sa mentionez si faptul ca daca voi putea sa obtin si ceva reduceri o sa merg pe varianta HL .... .acum depinde daca reducerea se aplica si la TL ca atunci ramane de gandit iar offfff

post-49376-1245495134_thumb.jpg

post-49376-1245495145_thumb.jpg

Modificat de faazd
Link către comentariu

the_punkreas2003

Alb este o culoare foarte putin pretentioasa. Am avut usa zgariata cu cheia si nu se cunostea. Pe albastru inchis in schimb se vede absolut orice. Asta e singura problema. Plus ca Doamne fereset trebuie sa vopsesti o componenta rar se intampla sa iasa aceeasi culoare cand e vb de nuante gen albastru.

Daca privesti din alt punct de vedere, e mai frumoasa pe albastru. Asta e, plusuri si minusuri. Eu am jurat ca nu-mi voi mai lua masini albastre sau negre, se intretin oribil.

Tin sa ma repet cu Pachetul depozitare sub scaunele fata - 80 de euro foarte bine investiti. Ar trebui sa te mai gandesti putin la el.

Link către comentariu

De ce ai mai adaugat faruri ceata la TrendLine daca ai ales Pachet secure care le include ?

Inca ceva, ai ales privacy glass 65% pe care dai 200E fara TVA !!! Chiat crezi ca merita geamurile fumurii de pe spate 1000RON ? Eu ma indoiesc. Eu am folie pusa after si sunt foarte multumit de ea. M-a costat 500ron toate geamurile, pe spate 300Ron costa. Le am de doi ani si nu am nicio prob.

Incearca sa te orientezi la ce poti sa pui after si ce nu, pentru ca mai tarziu o sa-ti para rau ca ai dat 200E pe niste geamuri care nu fac banii in loc sa dai 336E pe pachet iarna. Cand o sa fie -5 grade dimineata ce o sa mai injuri ca nu ti-ai ales pachet iarna !! Crede-ma !! Eu nu am pachet iarna si urasc frigul mai mult decat orice. Am mers cu golf care are pachet iarna si Dumnezeule, ce bine te simti pana se incalzeste masina !!

Uite cum se vad geamurile fumurii la mine. Sunt si pe fata fumurii cu un nivel peste cel egal !!

post-3973-1245503090_thumb.jpg

Link către comentariu

punkreas: dar daca pui sertare sub scaunul fata mai poti sa il misti pe verticala? ca mi se pare ca nu.

Link către comentariu

the_punkreas2003

Am eu, poti sa-l misti. E reglabil chiar daca iti pui pachetul de depozitare. Si am si scaunele incalzite. In loc sa fie gol sub scaune - ai sertarase extrem de utile. Acolo tin majoritatea chestiilor, cotiera e incomoda si nu o folosesc. In plus are si pasagerul si nu-mi mai freaca torpedoul si cotiera daca are nevoie de ceva.

As pune poze dar abia joi ajung inapoi in Bucuresti si sunt plecat cu alta masina.

Modificat de the_punkreas2003
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!