Jump to content

Golf 6 - Configurare/Achizitie

X-Ecutor
 Share

Postare recomandată

Multumesc dudu.

Tornado red cu privacy glass ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mandelu

191

• YEP

87

• TDR

73

• The_Ego

66

Vre-un zvon ca se ieftinesc Golf6.

Odata cu criza sper sa se ajunga si la noi la 2 masini in pret de una cum am vazut cazuri afara, dar vad ca inca se vand binisor(sau poate ma insel) masinile.

Link către comentariu

@tudorvw

Am comandato pe Negru Uni - Schwarz si interior negru Titan. Desi cred ca o sa imi blestem zilele cu jegul de pe strazile romaniei, am avut intotdeauna o slabiciune ptr masinile negre.

@szaki

Imi pare rau sa aud asta :blink: . Asteptare usoara si sa o stapanesti sanatos si fara incidente :( .

Apropo de asteptare in general, nu strict ptr golf: preluare dintr-un articol http://masini.acasa.ro/stiri-auto/Termene-...lor-din-Romania

"De la semnarea contractului si pana la ridicarea masinii se parcurg mai multi pasi. In primul rand dealerul lanseaza comenda modelului prin programul comun al importatorilor si producatorilor. Importatorul primeste un raspuns in momentul intrarii masinii in productie cat si la finalizarea acesteia. Urmeaza apoi imbarcarea masinii si transportul catre tara de origine, preluarea masinii de catre importator si predarea catre client.

Astfel intarzierile care apar se datoreaza cererii foarte mari catre fabrica, defectelor de fabricatie sau intarzierilor pe traseu in momentul transportului .........."

Daca moderatori considera inutila adaugirea din articol sa actioneze in concordanta. :salut:

Link către comentariu

Singurul meu regret major in ceea ce priveste masina pe care am comandat-o este lipsa xenonului

Link către comentariu

Anul 2008 a fost cel mai slab pt. importatorii de masini din ultimii 10 ani.

Pe primul loc Renault cu -32%, pe doi VW cu -15%.

In felul asta eu prevad reduceri substantiale incepind din primavara mai ales ca anul acesta se anunta mai sumbru decit 2008.

Link către comentariu

nu ma astept la 2 golfuri la pretul unuia.dar un 10-15% pare plauzibil ca si discount. Desi la stilul in care se fac afaceri la noi, vor prefera sa stea cu masinile in parcare.

Link către comentariu

Daca e sa fie 2 masini la pret de una o sa faca ceva de genul un Passat chel cu un Lupo chel.

Trebuie sa le ieftineasca, e destul sa faca pasul un importator doi si restul trebuie sa se conformeze daca vor sa vanda.

Am inteles ca si tarifele in service o sa scada, totul depinde de cum o sa fie anul acesta.

Link către comentariu

Nu va mai lasati pacaliti de tot ce auziti la TV. Mai ales referitor la domeniile auto sau high tech, pentru ca sunt pe langa complet.

Oferte gen 2 masini la pret de una au fost, insa de ex la un Jaguar aflat pe stoc, de peste 150.000e, cu optiuni multe si mai putin spre deloc cerute, primeai cadou o masina de 10-15000e.

Pana la urma cred ca si idioteniile scrise de presa,in disperarea lor dupa senzational, afecteaza piata de la noi(si nu numai).

LE: Imi vine in minte articolul asta, http://www.promotor.ro/teste-auto-teste-co...etul-3497941/p2 ,in care se afirma ca un Ford Focus 2.0tdci Ghia costa ~14000, cand in realitate e aproape 20000 :o . Ce au facut ei? Au luat oferta de la vechiul Fiesta, o masina aflata masiv in stocurile dealerilor, care are un discount de 25% fata de pretul de lansare(adica acum 6-7 ani), si au aplicat o peste pretul de la Focus ;) Si uite asa apare stirea senzationala: "In Romania un Ford Focus 2.0tdci cu echiparea de varf costa 14000e" ;) Si vorbim de presa auto de specialitate..

Modificat de coldone
Link către comentariu

Ramaneti on topic si calmati-va, VW e al naiba de bine infipt in piata si din punct de vedere financiar e unul dintre cele mai puternice concernuri.

Tot n-a reusit nimeni sa afle care e treaba cu suspensia adaptiva? Adica fiabilitate si costuri.

Modificat de dadu
Link către comentariu

In sfarsit dupa 9 saptamani de la plata avansului dealerul m-a informat ca masina mea va fi fabricat in saptamana 9 din 2009. In decurs de 2 saptamani o sa aflu si ziua exacta a productiei.

Ma intreb oare cat dureaza livrarea dupa fabricare?

Pentru cei care asteptati masinile va urez asteptare usoara!

Link către comentariu

salutari!

ma alatur si eu cu o comanda demarata azi pentru un:

Golf VI Highline 1.4TSI 160CP cu ESP, climatronic, RCD510, pachet sport Porto, suspensie sport

la testdrive am mers cu acel 1.4TSI 122CP de la Porsche Nord cu suspensii adaptive. Setarea Sport mi-a placut si mi s-a parut ca se potriveste cel mai bine pe stilul meu de condus, dar din pacate sasiul adaptiv nu a mai intrat la mine in buget.

intrebarea este: daca am pus comanda doar cu pachetul sport Porto si suspensii sport si nu cu suspensii adaptive, masina va fi "Sport" tot timpul? Adica ce presupune acel pachet? Sasiu coborat? Suspensii intarite? Ceva modificari la raspunsul volanului sau pedalelor?

multumesc frumos!

si asteptare usoara !

Link către comentariu

@ubik

Felicitari pentru alegere si asteptare usoara.

Suspensia masinni va fi tot timpul "sport".

Ce termen de livrare ai primit?

Link către comentariu

@ubik

Felicitari pentru alegere si asteptare usoara.

Suspensia masinni va fi tot timpul "sport".

Ce termen de livrare ai primit?

12-16 saptamani :)

pe langa suspensia sport se mai modifica si altceva in comportamentul masinii?

Link către comentariu

Se pare ca e destul de trista treaba cu asteptatul. Va doresc success tuturor. Ma intereseaza si pe mine un Golf 6 si am urmatoarele neclaritati:

1) care este exact diferenta intre Confortline si Highline?

2) vreau sa iau 1.4 160 CP; e necesara suspensia sport? ce ma deranjeaza este faptul ca nu pot lua suspensia sport fara jante de 17 (ciudat)

3) arata ok bordul cu RDS 310 sau merita sa platesc pt RDS 510?

Si acum putin off topic. Initial am vrut sa-mi iau Scirocco de 160 CP, da mi se pare cam spartan. Am incercat sa-l aduc cat de cat la nivel de G6 (RDS 510, volan multifunctional, clima) dar e ffff scump.

Link către comentariu

• Administrator

carstos

1. fa-ti o impresie despre dotari citind materialul atasat

2. de ce vrei tu jante de 17 pe suspensie normala? doar pt look? sa stii ca va arata destul de ciudat cu distanta aia destul de mare de la cauciuc la arcul aripii... Probabil asta este si logica producatorului... oricum, ai solutia aftermarket daca tii musai sa ai suspensie normala

3. e chestie de gusturi... 510le parca umple mai bine consola centrala... personal as alege 510 asta daca nu ai in planuri sa-i schimbi HU

Scirocco este alta "gama", cu un alt target de cumparatori...

noul_golf.pdf

Link către comentariu

pe langa look, la rcd 510 ai: 6 cd cu magazie, slot sd, ecran de 6.5 color, bluetooth etc. slotul ala in care bagi sd-uri cu mp3 face dupa mine toti banii ca nu mai chinui cititorul de discuri care, daca e prea solicitat, in timp, incepe sa dea rateuri. nici eu nu eram prea doritor dar cand am vazut ca mufa usb/ipod etc e 150 euro si rcd 510 e 350 am zis ca e clar ca merita 200 euro in plus. e o placere cand apar schimbarile de climatronic pe ecran (apar si pe 310, dar mai nasol).

Link către comentariu

Am fost inteles gresit. Eu nu vreau jante de 17 pe suspensie normala. Vreau suspensie sport pe jantele de highline (cred ca-s de 16), ca sa nu mai platesc in plus 500 EUR pe alte jante. Apropos, ce inseamna schimbat HU?

Link către comentariu

carstos, daca vrei suspensie sport fara sa schimbi jantele originale de pe Highline (care sunt de 16), singura solutie e sa comanzi suspensii adaptive (ce includ si setarea sport) care insa costa peste 600 euro, fara TVA. Altfel, asa cum ai spus, trebuie sa comanzi jante mai mari (de 17, 18), optiune care include si suspensii sport.

Personal, am ales varianta suspensii adaptive, care, desi e putin mai scumpa, are avantajul ca poti comuta pe setarea sport cand ai nevoie, dar si pe comfort (de care pe drumurile noastre in mod sigur ai mai multa nevoie !).

Link către comentariu

Salut tuturor, sunt incepator pe forum si pana acuma am citit tot ce ati scris si va multumesc ca am invatat cate ceva de la voi :-)...si acuma vreau sa imi achizitionez o masina pana in 22000 euro, am de ales intre G6 si Octavia FL si am nevoie de sfaturile voastre cam care ar fi mai buna la costuri de intretinere...si la calitate, performanta. Precizez ca la Golf caut sa iau motorul de 1.4 160 CP iar la skoda vreau motoru de 1.8 tot 160 CP la ambele echiparea de top...adica HL respectiv Business :) daca o sa va ajute o sa dau un reply cu optionalele dorite la fiecare model

Modificat de Danny_90
Link către comentariu

pana la urma, porsche da ceva reduceri la golf? Toata concurenta vad ca arunca cu procente 10-20% reduceri.

A mai aparut vre.o lista de preturi?

Link către comentariu

salutari!

revin cu o intrebare legata de suspensii - am facut azi o tura prin oras cu masina curenta - un opel astra h cu suspensii adaptive (echivalentul optiunii de la golf) si am facut o descoperire nu tocmai placuta :vaidecapulmeu:

cu suspensia setata pe sport este foarte greu de mers prin oras (m-am ales cu o mica durere de cap si de stomac) dupa ce am mers prin vitan - dristor - pantelimon timp de o ora cu modul sport activat - suspensiile sunt tari si toata masina se zguduie la orice denivelare

ma intreb acum... stiu ca la astra h modul "sport" este compus din 1) sasiul sport coborat si 2) amortizoarele adaptive care maresc presiunea gazului si nu mai amortizeaza mai deloc (lucru bun de altfel pe autostrada, serpentine, etc.)

daca am comandat golf-ul cu suspensii sport si nu adaptive, oare cat din sportivitatea modului sport de pe adaptive o sa aiba? ok - sasiul o sa fie mai coborat in primul rand, dar este rezonabil sa cred ca inginerul ala neamtz o sa aleaga o setare de compromis pentru duritatea suspensiilor? adica pe o masina care nu are de ales dintre mai multe moduri ar cam trebui sa ii dai o setare de compromis - nici comfort dar nici sport sa nu poata merge pe ea pe strazi mai denivelate...

cineva are doar suspensii sport si poate sa imparta niste impresii cum se poarta in bucuresti?

please... incep sa am dubii daca prin comanda care am pus-o nu cumva am facut o mare greseala.. si anume sa configurez o masina superba pentru condus, dar nu pentru condus in bucuresti... ;)

Link către comentariu

Nu am condos G6 cu suspensie sport dar pot sa spun ca G5 cu spensie sport este super OK.

Nu cred ca o sa ai probleme cu ea in Bucurest.

No worry!

Modificat de szaki
Link către comentariu

pana la urma, porsche da ceva reduceri la golf? Toata concurenta vad ca arunca cu procente 10-20% reduceri.

A mai aparut vre.o lista de preturi?

Analistii financiari recomanda ca in domeniul auto sa se negocieze un discount intre 10 si 25% (in functie de brand). Chiar azi am vazut la TV cum un agent de vanzari de la Audi dadea discount 10.000 euro la o masina de 40.000 de euro. Deci concluzia: tineti tare, ca vor lasa la pret. Un coleg a obtinut 7% pt un Golf 6 1.6 benzina, dar de pe stoc. Cred ca nu pot spune la ce dealer, asa ca ma voi obtine. Cert e ca nu mai sunt vremurile de altadata, mai ales la cat a crescut euro. Chiar ma uitam ieri pe factura mea de la leon. Pretul in lei platit de mine, convertit in euro acum, e cu 3700 euro sub pretul in euro din august 2008. Acum depinde mult si de cum stii sa negociezi, rombu, pt ca se stie ca dealerii VAG mizeaza pe supra evaluarea marcilor din grup in tara noastra. Dar ar trebui insistat sau pur si simplu spui ca mergi la concurenta (chiar daca nu faci asta). Te vor suna peste ceva zile cu o oferta cu siguranta :icon_thumright: Iti spun din proprie experienta.

Modificat de Genesis
Link către comentariu

Salut tuturor, sunt incepator pe forum si pana acuma am citit tot ce ati scris si va multumesc ca am invatat cate ceva de la voi :-)...si acuma vreau sa imi achizitionez o masina pana in 22000 euro, am de ales intre G6 si Octavia FL si am nevoie de sfaturile voastre cam care ar fi mai buna la costuri de intretinere...si la calitate, performanta. Precizez ca la Golf caut sa iau motorul de 1.4 160 CP iar la skoda vreau motoru de 1.8 tot 160 CP la ambele echiparea de top...adica HL respectiv Business :icon_thumright: daca o sa va ajute o sa dau un reply cu optionalele dorite la fiecare model

Depinde ce vrei ... au acelasi sasiu , dar golful e mai mic deci e mai bun in oras . 22000 ptr un golf mi se pare mult + nu iti poti comanda far cu xenon numai din toamna anului curent . Recomand skoda :P

Link către comentariu

Depinde ce vrei ... au acelasi sasiu , dar golful e mai mic deci e mai bun in oras . 22000 ptr un golf mi se pare mult + nu iti poti comanda far cu xenon numai din toamna anului curent . Recomand skoda :D

Eu o sa circul mai mult prin oras, imi fac treaba cu ea cat merg la cursuri, in afara orasului doar in timpul liber, imi place la skoda ca e spatioasa si arata bine, iar la G6 interiorul e bine realizat si ma gandesc la 160 CP fiind mai mic ca skoda e mai sprinten :D dar mai putin spatios, probabil o sa ma orientez si dupa ce o sa fac test drive sa vad care se comporta mai bine, si la costurile de intretinere...colegi forumisti voi ce pareri aveti ? daca nu cumva sunt ;) :D

Modificat de Danny_90
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!