Jump to content

Omologare carlig remorcare

Bugtuner
 Share

Postare recomandată

Cum sta treaba cu astea? E necesar? Nu e? Cum se face? Sunt complect necunoscator de acesta problema si as vrea orice fel de date.

Asta deoareece T2 meu (Dumbo) a primit in dar o remorca. Cea din poza. I-am pus si carlig. Tot cel din poza. Trebuie sa fac ceva sa nu am probleme cu nu stiu ce autoritate la un control rutier. Ma refer stric la carlig. Remorca are maxim autorziat 1200 kg si pot trage cu cat.B cu T2 -ul. DAR CUM FAC CU CARLIGUL?

post-2506-1223144225_thumb.jpg

post-2506-1223144236_thumb.jpg

post-2506-1223144247_thumb.jpg

post-2506-1223144259_thumb.jpg

post-2506-1223144268_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu nu cred ca trebuie nici o omologare, pune-l asa

Link către comentariu

Carligul e prins de bara de protectie spate?

(imi dau si eu cu parerea ) , dar nu ar trebui prins de sasiu, (de tuburile in care stau barele de torsiune spate, sau de ceva de genul, mai rezistent ) ? - ma gandesc ca de bara nu e bine deoarece exista pericolul sa se indoaie din cauza fortelor exercitate.

Link către comentariu

de bara e prins si originalul

in poza un destept a taiat bara sa ia carligul

post-5442-1223197882_thumb.jpg

Modificat de prepeleac
Link către comentariu

Daa...era misto ca divaisu sa arate oarecum la fel sau pe langa orighinel....acu, bun si-asa dar cu omologarea...stiu ca trebuie sa fie omologate, de fabrica sau nu, dar pe de alta parte cand cumperi o mashina cu carlig n-am vazut pe nimeni care sa-ti dea o hartie a carligului sau sa fie trecut undeva (talon/carte) ca are carlig omologat blabla....

Pentru un carlig artizanal de pe un cherokee i-am zis lu nenea lacatusu sa bata un panson acolo...gen US 75308...si asa merge de 4 ani tragand barci dupa el....creca atata vreme cat carligul nu arata ca fiind injghebat in fundu' curtii n-are nimeni treaba cu tine...zic si io...

Link către comentariu

Bun, dar cel original are cineva ceva poze cu el.? Cu ceva nume si o serie pt asta, rezolv eu. Eventual pun si 2000 kg stantat sub serie sa nu fie problema ca nu ar tine greutatea remorcii. (o sa caut sa vad ce scrie pe placuta de pe un carlig de pe o masina mai noua, asa ca inspiratie)

Bun si la un carlig de fabrica omologat, teoretic trebuie sa vefice cineva (RAR-ul nostru drag..) daca e montat corespunzator. Unde se trece acest lucru?

Link către comentariu

post-303-1223238457_thumb.jpgpost-303-1223238444_thumb.jpg

asa arata originalu'.. si conteaza mult sa fie prins cum trebuie.

se prinde in 5 puncte: pe coloana de la planetare de doo ori, pe furca de sub cutie tot de doo ori si pe suportu de bara (practic in bara, dar de suporti).

Link către comentariu

Reta, cred ca carligul din poze e de broasca. eu vorbeam de busuri, de T2. Dupa aspect cam nu prea merge la busuri.

Link către comentariu

.....

io cred ca reta facea doar o analogie sau comparatie ( cum vrei sa zic) sa-ti dai seama ca un carlig nu e suficient sa il prinzi doar de bara ...

doar ca diferenta dintre bus si broasca e ca la bus bara este prinsa direct de "sasiu" pe cand la broasca e prinsa de contraaripi

bafta !

Link către comentariu

Si carligul de typ 3 se prindea tot de gaurile in care se prinde bara spate ..... De fapt si carligul de remorcare se afla tot pe suportul barii. Am remorcat un bus cu plecare din panta si nu s-a intamplat nimic :rolleyes: .

Link către comentariu

nuuu mai uveu... nu faceam antologii -

post-303-1223302341_thumb.jpg

Modificat de forumist tacut
Link către comentariu

.....

doar ca diferenta dintre bus si broasca e ca la bus bara este prinsa direct de "sasiu" pe cand la broasca e prinsa de contraaripi

bafta !

sau vitavercea?

Link către comentariu

care vitaverce bre?:salut:

bara pe spate la broasca e prinsa de o intaritura cu filete sudata de contraaripa ....

la bus in jurul motorului e sasiul .

chiar pe una din laturi e poansonata si seria de sasiu ....

Link către comentariu

pai carligul de broasca se prinde de coarnele cutiei pe cand ala de bus de caroserie

Link către comentariu

:blah:

eu ce am spus mai devreme am zis despre prinderea barei spate nu a carligului . :D

Link către comentariu

• 1 month later...
post-303-1223238457_thumb.jpgpost-303-1223238444_thumb.jpg

asa arata originalu'.. si conteaza mult sa fie prins cum trebuie.

se prinde in 5 puncte: pe coloana de la planetare de doo ori, pe furca de sub cutie tot de doo ori si pe suportu de bara (practic in bara, dar de suporti).

Reto, cam cat tre' sa coste dihania? Ca am gasit asta:

http://alsacecox.fr-bb.com/vente-f6/attach...r-cox-t3912.htm

ma gandesc sa-l salt, omul zice ca e de fabrica, o sa-mi zica si daca are placutza constructorului.

Link către comentariu

Costa dupa norocul fiecaruia.. ca nu se mai gasesc la magazin ca sa aiba pretz de catalog..

La broscutz se fac si noi - sunt peste 250 de euro.

Pe ib

Link către comentariu

OK, renuntz pe moment. Daca il vrea cineva sa zica- pretzul cerut de vanzator plus benzina dus-intors Strasbourg- Belfort, f'o 3-400 km asa din burta pus.

Link către comentariu

• 3 months later...

Daca stie careva, cuiul de pe T4 se poate pune pe un T2b? Am gasit 2 bucati la cineva si mi-ar placea mult un cui pe bus. :P

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Vreau si eu pt dilyca mea.

Cu cine ar trebui sa vorbesc?

Si daca stie careva cum e cu schimbarea in talon......mai ales daca agatz si o rulotzica micutza de ea?

Ca in talonul meu scrie ca:remorcabila fara dispozitiv de frinare=0

Asa ca in mod normal nu prea poti sa tragi o rulota de mici dimensiuni.

Poate ca nu sunt la curent cu legile in vigoare dar astep o solutie.

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

• 2 weeks later...
OK, renuntz pe moment. Daca il vrea cineva sa zica- pretzul cerut de vanzator plus benzina dus-intors Strasbourg- Belfort, f'o 3-400 km asa din burta pus.

Salutare,mai e valabil anuntul cu cirligul de remorcare?

M-ar interesa pe mine pt mexicanca mea.

Nu cunosc detalii despre omologare,poti sa imi dai niste detalii?

Multumesc.

Sorin Niculae-0723.924.207.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am auzit ca, carligul de remorcare se trece in CIV. Am avut un T3 autorulota si cel de la care am cumparat-o mi-a zis ca carligul este omologat la RAR. Intr-adevar in CIV avea scris un cod undeva pe ultima pagina deasupra locului unde se trec radierile. Daca m-a mintit asta e. Oricum nu am mai vazut scris nimic in alta CIV in locul ala. La T2b prinderea este si in locul unde sta bara dar are si o prindere pe verticala, in sasiu. Din pacate la mine un tinichigiu care a schimbat tabla la baterie a montat-o prea jos si nu l-am putut monta. Daca intereseaza pe cineva sa ma contacteze pe PM. LA T2a cred ca arata altfel pt. ca bara se prinde altfel si nu are gaurile in sasiu.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

carligul, :Driver: ca orice chestie pusa ulterior, apare in civ. doar la solicitare, printr-o vizita la rar...un exemplu este si acoperisurile de camper, capacele de fibra, adica...sau transformarea din bus in bus autorulota...cu nr. mai mic de locuri... :offtopic:

Link către comentariu

• 4 months later...

asta cu omologarea carligului in sine e discutabila. eu la golf am pus carlig si m-am dat cu el... si am fost la itp si nu a zis nimeni nimic. problema mea este ca la greutatea tractabila nu e trecut nimic. asta nu e bine... ca daca pui carlig si tragi si cea mai mica remorca vine nenea militianu si te intreaba de sanatate. oare cum se poate trece in talon si CIV greutatea tractabila?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!