Jump to content

Octavia II, 1.6 MPI, 102 CP

silviu66
 Share

Postare recomandată

nu e o solutie sa schimbi motorul cu unul mai puternic...si evident mai scump...solutia este sa scoti tot ce poti din acest motor pe care ni l-am permis ...in asa fel incat sa nu te faca de ras...si nici sa nu-ti dea emotii ! Daca ne permiteam motoare mai puternice...evident ne luam insa ne-am multumit cu acesta de 1.6 care este multumitor referitor la raportul calitate\performanta\pret !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut everyoane!

Am si eu o Octy 2 cu motorul din topic si sunt foarte multumit de ea!!Din Bulgaria am venit numai cu 190-max 200 cu portbagajul plin si cu 3 oameni in masina.Se comporta foarte bine pe sosea cu toata herghelia asta micutza.Am pana acum 13000 km cu ea,fara incidente majore si mi-a facut viata de vis!!Singurii bani investiti in ea pana acum au fost niste mici modificari exterioare si solutie de parbriz.In rest am mai luat diverse accesorii de ingrijire,pt k vreau s-o rasplatesc ca ma asculta :offtopic:

In rest,toate bune,si multi km fara incidente va doresc!

(Eu bag numai Carrera 100)

nu stiu cum ai mers tu cu 200km/h cand eu mai mult de 190 nu am reusit sa prind cu ea! si banuiesc ca nu ai mers constant cu viteza asta!

Eu am octavia pe motorina dar un amic cu un golf 5 pe benzina si baga numai de 100 pentru ca la banii care ii dai pe masina chiar merita sa mai dai cateva sute de mii in plus pentru un combustibil mai bun. La golf 5 erau multi care au trecut de pe 95 pe 100 si spuneau ca motorul e sesizabil mai silentios si trage mai bine. Eu zic ca e pacat ca la masina asta sa bagati de 95. Un prima avantaj al benzinei de 100 este arderea mai buna, motorul merge mai rotund. Al doilea avantaj ar fi ca e mai buna, sunt sanse mai mici sa fie proasta fiind dupa cum se zvoneste benzina de import, cel putin la cea de la omv/petrom. Diferenta la un plin ar fi de doar cateva sute de mii, e pacat sa bagi de 95 :icon_thumright: parerea mea.

eu stiu ca benzina cu C O peste 98 este pt motoarele FSI si TFSI pt mpi este recomandata 95 (nu cred ca este batut in cuie)

la acest tip de motorizare...cam la cate ture este optim ca sa schimbi treapta de viteza ? Nici sa-l supraturezi dar nici sa mergi subturat.....!

tot ce este peste 2500 r/m este ok

Link către comentariu

Buna ziua! Nou inscris pe forum dar il urmaresc cu interes demult...Voi fi concis: Am o Octavia 2 benzina 1.6 MPI de 7 luni....am facut pana acum 11 986 km...impecabila...ma nemultumea la inceput consumul insa dupa 4-5000 dekm a inceput sa se "lase" nu e legenda...acum imi ia in oras 8,5-9 cu clima (recunosc insa ca orasul e mult mai liber in vacanta)...insa oricum f multumit...referitor la turatia pentru un consum economic si performante cat de cat...intre 2500 si 3000 schimb vitezele...O zi buna!

Link către comentariu

salutare tuturor!!!!!!!..Nu stiu daca sa mai scris de problema asta pana acum, daca da imi cer scuze!!! La voi se intampla ca dupa ce se incinge motorul bine(intra in temperatura normala) sa aveti intreruperi ale motorului la ralanty(cred ca este bine scris)!!!!!???...

Link către comentariu

nu sunt intreruperi...sunt mici oscilatii si sunt normale la mpi-uri! In bord se observa pe turometru variatia asta de turatie?

Link către comentariu

nu sunt intreruperi...sunt mici oscilatii si sunt normale la mpi-uri! In bord se observa pe turometru variatia asta de turatie?

salut!!!!!!!!! Ai dreptate sunt mici oscilatii......turometrul de neclintit.....multumesc!!!!!!!

Link către comentariu

Salutare, o sa-mi vina masinuta din semnatura in vreo 10 zile, vreau sa va intreb aveti idee cum pot sa-mi dau seama dupa seria motor din ce an este facut?...sau dupa serie sasiu ce model este..adica my 2008, my 2007....?

Imi cer scuze daca sunt off topic dar nu am gasit nimic similar si sa fac un topic nou nu am voie...deocamdata cred

Link către comentariu

• Administrator

In seria sasiului (VIN number), al 8-lea caracter (trebuie sa fie o cifra) de la dreapta spre stanga, iti indica anul de fabriatie.

Link către comentariu

Este 2008 sigur stai calm ca nu mai exista 2007 in productie de o luna si un pic

Modificat de gabriel
Link către comentariu

...poate vroia sa stie daca nu cumva e 2009 :o

Link către comentariu

Da, era bine sa fie 2009:)...desi nu stiu daca e ceva schimbat..pana una alta ma mai uit pe poze de catalog pana vine:))))...grele asteptarile astea dom'le

Link către comentariu

Vroiam sa va intreb, stiu ca servodirectia este electricmecanica sau electrichidraulica, spune-ti cum vreti, are setari pentru rigiditatea volanului?...gen confort, sport...sau se intareste directia la viteze mari si atat?

Mersi!

Link către comentariu

Mai da pretentios mai esti... nu exista asa ceva ... :) doar se "intareste" la viteze mari si atat..

Link către comentariu

...si vezi ca e un topic "Intrebari octavia 2", acolo ar trebui sa postezi!

Link către comentariu

Vroiam sa va intreb, stiu ca servodirectia este electricmecanica sau electrichidraulica, spune-ti cum vreti, are setari pentru rigiditatea volanului?...gen confort, sport...sau se intareste directia la viteze mari si atat?

Mersi!

Pai, nu prea ii spunem cum vrem pentru ca sunt distincte. La OII este electromecanica dar, asa cum a spus si garfield, discutia este :) .

Link către comentariu

sal , de la inceputul lunii august sunt posesorul unei Skoda Octavia 2 Trend 1.6 MPI , argintiu briliant ... maxi dot , proiectoare , covorase , 4 difuzoare sulimentare , 4 jante Lyra 16" ... intrebari scurte si concise :

1. Benzina 95 fara plumb de la Petrom e buna pt. aceasta masina ??? Adica , gresesc cu ceva daca alimentez cu acest tip de carburant , nu de alta dar e mai ieftina :)) ?

2. Nu am decat 400 de km cu ea , parerea mea la inceput : masina impecabila ... referitor la consum , chiar incepe sa scada odata cu efectuarea kilometrilor de rodaj ??? adica e vizibila diferenta fata de ce consuma masina in primii ei kilometri ???

3. Poate cineva sa-mi recomande niste viteze / turatii ideala t. realizarea unui consum economic ???

CER SCUZE DACA AM PUS INTREBARI CARE MAI EXISTA PE FORUM , DAR CHIAR NU AM NICI TIMPUL NICI INDEMANAREA SA CAUT SI SA GASESC RASPUNSURILE :)

Link către comentariu

Bine ai venit pe forum.

Alimentezi cu tipul de benzina recomadat de producator: 95 sau 98...vezi ce ai scris pe capacul de la busonul de benzina.

Pentru celelalte intrebari uita-te aici sau aici

Modificat de claudiu slatina
Link către comentariu

ref pct 1 . .....eu bag de 95 si efix, si mol si omv....mai putin petrom si evit lukoil

ref pct. 2. eu am sesizat o schimbare (pozitiva) si dpdv al consumului si dpdv al demarajului ( reprizei...whatever...in sensul ca motorul raspunde mai bine la apasarea pedalei...se "infige" mai bine) pe la 8000 km.........

ref pct.3 ......singura recomandare......nu merge subturat (de ex viteza a treia "merge" pana la 65-70 kmh lejer

Modificat de maistru
Link către comentariu

Imi spune si mie un posesor de 1.6MPI ce turatie are in treapta a 5a la 140 km/h? Multumesc!

Link către comentariu

~ 4000 (cu veventual ceva +) RPM, judecand dupa pozitia aproape paralela pe care o au cele doua ace (turometru/vitezometru) in treapta 5.

LE: nu m-am chinuit sa retin vitezele fc. de turatie si treapta de viteza :icon_thumright: .

Link către comentariu

Urmareste pozitia celor doua ace. In treapta a 5- a trebuie sa fie paralele.

Link către comentariu

Mersi. Eram curios daca si la MPI e la fel. Si eu am tot 4mii ture la 140.

Link către comentariu

multumesc pentru raspunsuri :D

sincer , mam mai interesat si pe la dealer la skoda si am aflat urmatoarele :

skoda recomanda mol , omv , lukoil

xxxxxxxxxxxxxx

Pentru discutii despre benzina (de care/de unde), avem ACEST TOPIC

Multumesc.

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

Va rog insistent, discutiile despre CONSUM si BENZINA (de care/de unde) sa le purtati in topic-urile dedicate. Am "sters" posturile care tratau aceste subiecte.

Multumesc.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

de vreo 2-3 zile am inceput sa aud un zgomot sub capota. Azi l-am identificat ca fiind de la ventilatorul mic. Dupa ce s-a oprit l-am rotit cu mana si se aude un mic zgomot, ca un "rontait" spre deosebire de ventilatorul mare, la care acest zgomot este absent. Aveti idee, acest ventilator se schimba independent de cel mare ...intreb pentru ca am abservat ca ambele par a fi prinse solidar intr-un cadru/capac de plastic.....de asemenea, daca stiti si de preturi?....

Modificat de maistru
Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!