Jump to content

Noul Golf VI

psyk3
 Share

Postare recomandată

Ca cetatean al oricarei tari iti poti cumpara masina de oriunde. Trebuie sa ai un singur lucru:bani. Nu este nici o problema de a o cumpara de la un dealer din Germania. Vii cu ea pe roti sau pe platforma si indeplinesti toate conditiile de inmatriculare in Romania (RAR, taxe etc.). Este o discriminare sa refuze sa-ti vanda o masina pe criteriul cetateniei. Am un cunoscut care si-a luat un Nissan de la un dealer din Italia pentru ca a avut un discount fata de Romania de peste 2500 euro. A adus-o pe platforma. Si mai stiu pe cineva care si-a luat din Bulgaria un Renault nou nout pentru ca-l aveau pe stoc si nu a asteptat deloc.

Referitor la Golf 6, dupa parerea mea pentru moment este cam scump pentru ceea ce ofera ( nu ofera cu mult mai multe fata de 5). Poate peste 1-2 ani cand se mai domoleste curiozitatea de "noua aparitie". La acelasi pret prefer Passat sau Jetta.

Parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mandelu

50

• Dudu

35

• csmn

26

• YEP

25

Top Posters In This Topic

Posted Images

am patit-o nu o data , ci de doua ori si nu la un singur dealer la mai multi sa mi se spuna ca nu pot sa imi vanda masina decat daca are peste 6 luni si 5000km.

am primit acest raspuns de la 4 dealeri mercedes legat de noul c classe anul trecut in august si tot acelasi raspuns l-au avut si de la nissan.

ni s-a spus ca este un protocol semnat de reprezentante cu producatorul ... ce mi s-a spus, asta spun si eu.

Link către comentariu

Este un abuz. Se fac abuzuri si in Germania?

Nu vreau sa te contrazic. Nu vreau sa fiu off-topic daca relatez pe scurt ceva: acum cativa ani am luat printre primele Loganuri (am regretat). In contractul de vanzare-cumparare era stipulat ca ma oblig sa nu vand masina in afara Romaniei pentru 6 luni...

Link către comentariu

Revenind ontopic, nimeni nu a afirmat ca golful in general e o masina ieftina. Golful 6 ofera in schimb fata de 5 o linie mai agresiva, o fusta spate vopsita, :P un interior complet restilizat. Personal nu ma leg de suspensia adaptiva sau alte gadgeturi pentru ca nu le-as fi luat in calcul nici la golf 5 daca existau.

@ victor blackedition Pretul golfului 6 e foarte apropiat de golf 5. Aici nu e vorba de domolit curiozitate si sa treaca timpul, ci de lipsa discountului care se acorda la golf 5. Poate cu asta devine mai scump golf 6. Referitor la achizitionarea unei masini noi golf 6 din DE o sa vorbesc cu o cunostinta de acolo sa configureze la dealer modelul dorit si sa-mi comunice pretul final cu discount. Nota Bene: discounturile de 10-25% la masinile noi se pot realiza numai dupa de handlerul inmatriculeaza masina cu 0 km. Pe mine nu ma deranjeaza sa o iau cu 0 km deja inmatriculata. Cred ca stiti ca o directiva a UE interzice dealerului sa vanda o masina noua la un pret sub cel recomandat de producator. De asta si se procedeaza asa.

Numai bine.

Link către comentariu

ar fi bine ca la calcule sa tineti cont si de faptul ca, spre deosebire de g5, la g6 motoarele sunt euro5 si ca atare taxa de prima inmatriculare e zero. hai ca la un 1.4 nu era mare oricum, vreo 200 euro. dar la un 2l deja e semnificativa.

Link către comentariu

Hmm vad ca la trendline nu mai ai optiune de oglinzi si manere usi in culoarea caroseriei. Ma intreb de ce. Pt ca asa negre dau un oarecare aspect de ieftin. Si radio cd-ul are doar 4 boxe in standard.

Masina e ceva mai scumpa, dar nu cu mult.

Link către comentariu

nu pt ca sunt negre, ci pt ca le vopsesc si nu o mai lasa ca pe dalmatian, sa platesti tu in plus pt a fi aceeasi culoare si oglinzile, asa cum era inainte (e doar o presupunere, tinand cont ca nu mai au bandouri... e mai putin de vopsit). la germani mentioneaza ca sunt vopsite

am si eu cateva nedumeriri :

- de ce la trendline apare la "dotari esterioare" caroserie in doua usi?

- unde sunt farurile de ceatza, in optiuni?

- rcd 310 are mufa aia din torpedou pt conectare altor suse gen mp3 player?

----

m-am mai uita pe lista si vad ca lipsesc mai multe lucruri.

e incompleta.

Modificat de csmn
Link către comentariu

Intrebare:

Care este diferenta intre sensorii de parcare de la golf 5 si sistemul Park Assist de la Golf 6? (in afara de faptul ca sunt sensori in spate si frontali)

Link către comentariu

• Administrator

Park assist - nu e G6 dar e VW

Descopera tu diferenta majora! :)

Foloseste Search, te rog!

Mersi

Link către comentariu

ma bucur sa vad ca VW nu e afectat de criza mondiala si in conditiile in care Opel da discount de 3000 euro pt Astra (un Astra Cosmo 1.9CDTI 150CP MT6 e aprox 20.000E cu TVA pret de plecare la care se da si discount...), iata ca G_VI nu are greturi sa apara cu o lista de preturi care pe mine sincer m-a lasat ca la dentist...

Daca ar fi sa configurez un G_VI cu dotarile pe care le are G_V-ul meu (BC+, 8 airbag, 8boxe, pack lumini, proiectoare, cotiera, climatronic, alarma OEM, 6 viteze MT, tempomat, argintiu...etc) pretul ar fi cu cca 15-20% mai mare..

Cred ca se vor reconsidera preturile sau vor aparea promotii in cel mai scurt timp...

Link către comentariu

vad ca deja se poate configura Golf VI pe site-ul de la PBV1, dar in schimb nu au scos de acolo Golf V. poate or fi mergand in paralel pana cand termina stocul de V

Link către comentariu

offtopic: o corectura, la opel reducerile alea uriase includ pretul de casare, de 1000 euro. deci nu sunt nici pe departe 3000 (iar la astra h e vb doar de 2200 euro, si nu 3000, conform siteului opel.ro). a nu se intelege ca mi se par prea mici preturile la golf.

mi se pare straniu ca la g6 varianta germania, vine cu manerele de la usi vopsite la orice echipare si la noi nu. chiar asa, pentru cativa euro amarati cat costa vopseaua aia se calicesc? gestul mi se pare meschin. arata chiar urat cu manerele alea negre, zici ca e masina de 10.000euro. la una ca a mea inteleg, dar la asta?

am printat pdf-ul si l-am buchisit din scoarta in scoarta si e o mica eroare. la comfortline, unde scrie ca sunt jante din otel cred ca e o greseala, pt ca pe pagina cu jantele, e un model la care scrie "serie pe Comfortline". deci probabil ca au gresit initial, refuz sa cred ca la g5 erau jante standard la Comfortline si acum nu.

Si mi se pare suspect de mic pretul la pachetul sport interior, doar 242 de euro mai ales ca primesti incredibil de multe la pretul ala.

Modificat de mandelu
Link către comentariu

Preturile la Golf VI sunt foarte apropiate de cele pe care le avea Golf V inainte de lichidarea de stoc. Masina va avea un pret corect , avand in vedere ca este model nou si apare cu cateva dotari de serie in plus (computer de bord, airbag genunchi) Si in plus am inteles ca va creste si calitatea materialelor de la interior . Discounturi si promotii nu vor fi prea curand pentru ca este un model nou.

Link către comentariu

A APARUT GOLF VI PE CONFIG VW ROMANIA !!!

PRETURI SUPER OK :icon_thumright:

Link către comentariu

mai are erori insa, sistem RNS 510 doar 65 de euro (cand deasupra e unul la fel la 1500?? cred ca e o greseala.

ce or insemna pachetele relax si secure?

preturile sunt ca alea de dinainte de reducerea de sfarsit+250 de euro. un trendline care era 16850, e acuma 17100. si in banii astia ai si BC si altele plus ca e euro5. sunt intr-adevar mult mai mari fata de cele la g5 redus. firesc, de altfel.

Modificat de mandelu
Link către comentariu

...tocmai am configurat virtual un G VI...2,0 TDI 110 CP (dupa parerea mea, suficient pentru :o ) cu cateva optiuni iese undeva pe la 16.000 EUR (fara TVA)...pretul chiar imi pare rezonabil si ma gandesc serios ca va avea un succes de piata major in UE (tarile cu un grad de civilizatie si un nivel de trai inalt)...in concluzie...astept sa vad cat este de fiabil si cat se va devaloriza in urmatorii 2-3 ani pentru a ma vedea si eu un viitor posesor :rolleyes: ...pana una-alta...despre noul Golf numai de bine!

Link către comentariu

de ce oare mai este ESP'ul ca optional, tinand cont ca vine ca dotare standart la toate versiunile !!!

Link către comentariu

Mie mi se pare cam scump.. dar poate e doar o impresie. Cu ceva efort cumperi o skoda superb...

Superb Comfort diesel / 2.0 TDI PD DPF / 140 CP / transmisie DSG - 6 trepte / 4 usi - EUR 19.590,-

Golf Highline / Diesel / 2.0 litri TDI DPF / 140 CP / Cutie DSG -6 viteze / 4 usi - EUR 19.399,

Dotarile sunt chiar mai bune pe skoda superb comfort decat pe golf highline.. sau cel putin asa mi se pare mie.

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

am configurat si eu un 1.4 160 cp in 2 usi si la 19.000 cip m-am oprit ... deja mi se pare mult.

Link către comentariu

Nu stiu daca mai tineti minte la f scurt timp de la lansarea Golfului 5 din cauza vanzarilor f slabe s-a oprit pt prima data linia de productie la golf.

A urmat o reducere la pret si dotari mai multe.

Nu le doresc doamne fereste sa li se opreasca linia de productie (stiu ce inseamna asta pt angajati...) dar totusi au promis aproximativ acelasi pret si mai bine echipat la Golf 6...

Avand in vedere politica VAG ca masinile VW sa aiba ESP in standard incepand cu 2009 si faptul ca peste tot in Europa acum el se vinde cu ESP in standard si la noi.... este optional mi se pare o mica marsavie a importatorului :ceuameni:

Am comentat numai de ESP ca e singurul care merita atentie ca de jante si cotiere eu ma pot lipsi sau le pot adauga/schimba mai tarziu dupa plac.

Dezamagirea e si mai mare cand f multi dintre noi poate asteptau cu sufletul la gura sa vada cum e masina si pe urma la ce pret o sa fie.

Nu-mi place sa fiu negativist dar lista asta de preturi m-a "trimis" direct la munca pt ca bugetul meu nu se potriveste cu preturile la masina pe care as dori sa mi-o cumpar.

Link către comentariu

Tot cam asa a fost si cu Scirocco. Peste tot este afisat ca un GTI mai aspectos (nimic de spus) dar mai bine echipat pentru aceeasi bani. Si fata de GTI are multe chestii in minus. Se pare ca importatorul ne cam baga pumnul in gura...

Link către comentariu

nu va faceti griji.. cred ca o sa se modifice preturile, parerea mea...

Am vorbit cu catva amici care lucreaza in domeniu si piata este foarte slaba acum pt masini.

Am inteles ca vanzarile de masini noi au scazut considerabil si la noi iar in vest Skoda, Opel si BMW au inchis temporar cate o fabrica iar vanzarile la Laguna III sunt un fiasco total.

Eu sunt fan VW si alta data faceam pe dracu in 4 sa-mi iau un model nou dar G_IV, desi nu am ce sa-i reprosez, nu ma face sa ma gandesc sa-mi dau G_V-ul (care are acum 32.000km). Singurul lucru care m-ar puta atrage este motorul 1.6TDI si suspensiile alea adaptive (care sunt destul de ok la pret - 700) combinate cu un pack look sport dart asta peste minim 2 ani.

Am pe cineva la un dealer VW in DE si pot sa va zic ca sunt nemti care au sarit peste G_V pastrandu-si G_IV pentru ca masina este foarte buna chiar daca are 5 ani... Romanii sunt mai fuduli... vor tot timpul masina noua dar cred ca se maturizeaza si piata de la noi si nu mai arunca lumea cu banii.

Trebuie sa recunoasteti ca G-VI nu trezeste emotii puternice si pe fondul asta nasol cred ca o sa fie nevoiti ori sa lase la pret ori sa scoata pachete la oferta (reduceri de pret mascate).

Incearca si ei marea cu degetuil pt ca e model nou

Am refacut configuratia de la G-V pe care-l am eu cu un G_VI (varianta 2.0TDI 110 in loc de 1.9TDI 105) si la dotarile mele iese cca 21.000 DDP iar eu am dat 18.700 DDP asa ca reconsider un eventual upgrade

Modificat de aviasol
Link către comentariu

ce or insemna pachetele relax si secure?
Un pachet Relax exista si la Jetta. E ceva mai scump ca pachetul Relax de la Golf VI si include volan multifunctional din piele in 3 spite, maneta frana de mana si levier schimbator de viteze imbracate in piele, comenzi pentru radio si telefon, computer de bord Plus, aer conditionat Climatronic cu reglare pe 2 zone de temperatura, scaun pasager reglare pe inaltime si complet rabatabil,sac de schi si snowboard, scaune fata incalzite, indicator nivel lichid spalare parbriz, instalatie spalare faruri, duze spalare parbriz incalzite.
Link către comentariu

Sincer va spun ca imi vand masina ca sa-mi iau una noua. Primul pe lista era Golf 6. Dupa ce am vazut ce nesimtirea are Porsche cu preturile si ce echipari chele au pus mi-a trecut orice entuziasm pentru Golf 6. Mi se pare nesimtire curata sa dai echiparea Comfortline fara jante si fara ESP. Ei nu stiu nici ce jante exista pe Highline. Decat sa dau 19.000 cip pe un golf mai bine mai pun 500 E si iau noul Superb care este din clasa medie-mare si super dotat incepand cu echiparea AMBITION. Vanzarile VW in romania se bazau peste 50% pe modelul Golf 5. Au vandut Golf 5, sa vedem cine mai cumpara Golf 6 cu aceste preturi care sunt aproape identice cu cele din Germania. Ca sa para mai ieftine au scos din optionale.

Skoda Superb Ambition - 2.0 TDI PD DPF / 103 kW (140 CP), manuala, 6 trepte 19.590 fara TVA Masina are tot ce trebuie standard, inclusiv scaun sofer electric cu memorie, ESP, jante pe 16, climatronic, RAdio CD 2 din cu MP3, Faruri cu lupa, E.T.C.

Nu ma intelegeti gresit, iubesc VW si stiu ca este mai premium fata de Skoda dar aceste preturi mi se par aberante pentru Golf 6.

Prevad o scadere de vanzari pentru VW cel putin un an de zile, mai ales datorita instabilitati Euro dar si datorita dobanzi mai mare pentru leasing + scumpirea Casco care se anuta pentru anul viitor.

Sunt curios ce preturi o sa aibe Megane 3 care este principalul concurent la vanzari, nu si la caliatate. Dar trebuie sa ne gandim ca multi cumpara si produsul care este nou, frumos si ieftin.

Modificat de psyk3
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!