Jump to content

Scartait interior sau exterior?

kadettro
 Share

Postare recomandată

Salut, de cateva zile in masina cand franez brusc sau plec mai tare(cand se balanseaza masina fata-spate) se aude un scartait enervant. Initial am crezut ca se aude de la scaunul pasagerului pe care l-am tot mutat dar nu dispare, acum parca s-ar auzi de sub masina... Stie cineva care ar fi problema, ceva sugestii?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea e ti-au cazut bucsele de la bara stabilizatoare. Costa cam 100 ron. Spala masina si daca scartaitul se atenueaza dupa spalat sigur bucsele sunt cazute. Cati kilometri ai?

Parerea mea. Multa bafta.

Modificat de ady.red
Link către comentariu

Nu e bine sa inducem in eroare cand nu stim... :))

Golful 5 nu are probleme cu bucsele stabilizatoare datorita faptului ca inginerii de la Vw s-au gandit sa schimbe de la o generatie(Golf 4) la alta asa zisele defecte.La Golf 5 se schimba bara cu tot cu bucse si costa in jur de 500-600 ron cand acestea sunt uzate.In schimb ceva probleme pe la suspensie reprezinta bucsele de la brate.Sunt doua mici care la inceput scartaie la denivelari si cand masina se torsioneaza si doua mari care se uzeaza mai greu.

In concluzie eu zic sa verifici bucsele de la bratele fata,daca zici ca scartaitul provine din exterior...la un moment dat vor incepe sa ''bata''!

Link către comentariu

OFF TOPIC:

Eu am zis ca e parerea mea, pentru ca si eu la Golf-ul 5 uneori mai scartia, dar foarte putin si dupa spalare disparea si n-aveam decat 55k cu el. La Golf 4 asa este cum am scris mai sus.

Posibil ca 4ABC sa aiba mai multa dreptate ca e mai citit p-aici si trecut prin mai multe probleme. N-am avut nici ce-a mai mica intentie de al induce in eroare.

Link către comentariu

Nu am zis ca ai indus in eroare Adi.E buna orice parere... :icon_thumright:

Sper ca nu ai luat-o in nume de rau ;) .Eu am schimbat aceste bucse si de asta ma consider in cunostinta de cauza.

Link către comentariu

OFF TOPIC:

Nu ti-am luat-o in nume de rau dar in forum daca stiu ceva incerc sa ajut. Fara sa vezi problema, ne fiind palpabila, poate fi din mai multe motive un scartait, si am spus ca e parerea mea, bla, bla, bla...

ON TOPIC:

4ABC, pe la cati km de romanica ai schimbat acele bucse care sunt cu bara stabilizatoare, sau chiar si bucsele de la bascula daca le-ai schimbat. Te intreb pentru ca eu am jante pe 18'' si suspensie sport si sigur or sa ma lase si pe mine mai devreme decat ar trebui.

Link către comentariu

:)

Si eu am jante pe 17'' si le-am schimbat pe la 90.000km cu tot cu bieletele antiruliu.Cam atat am schimbat la masina asta :D ...bucsele de la bratele fata (4 bucati) si bieletele antiruliu!

Link către comentariu

Masina are deja 135.000 de km, am schimbat la ea amortizoare, si bucsele de la brate cu tot cu suporturile din aluminiu ca troncanea si cei din service si-au tot dat cu parerea pana am eliminat zgomotul, schimband diverse piese. Masina are doar 10-15000 de km facuti in Romania. Zgomotul a aparut de cateva zile si sunt sigur ca nu e de la bucse ca nu scartaie decat la socuri si se aude un zgomot ca si cum s-ar rupe ceva si vine din centrul masinii de undeva din tunelul median, langa schimbator. Pe dedesupt din ce am putut eu sa vad nu are nimic rupt sau desprins...cred ca ma paste iar o vizita in service

Link către comentariu

Exact problema asta o am si eu! Exact la fel, nu stiu ce e inca,dar, daca aflu ceva va anunt cat pot de repede. Eu am 140.000 km cu ea, deci, poate ca apare problema asta pe la 135000-140000 km! La mine se aude scartaitul cam de doua luni si nu se agraveaza....inca! :icon_thumright:

Link către comentariu

La mine a aparut exact de o saptamana, si nu vreau sa stau 2 luni pana ajung la service, sper doar sa nu se fi rupt ceva pe dedesupt...

Link către comentariu

Stai linistit ca nu e nimica rupt pe dedesupt, eu m-am uitat milimetru cu milimetru si nu am gasit nimic. Eu cred ca e ceva aparatoare de plastic la roata..... sau poate tevile de la clima care merg pe sub aparatori sub scaunul din dreapta fata , nu stiu .........mai caut! Eu am fost la servis si nu au gasit nimic care sa aiba joc sau chiar sa fie rupt, deci, e ceva care e mai mult enervant dacat ........problema. :icon_thumright:

Link către comentariu

Cred ca ai avea oarecum dreptate, problema a aparut dupa ce am dus acasa un prieten mai inalt care a dat scaunul mai in spate, m-am uitat pe dedesupt nu pare sa se fi miscat nimic, cred ca dau in weekend scaunul jos sa vad daca se rezolva ceva...pe mine ma omoara faptul ca se aude ceva in masina...

Link către comentariu

Si pe mine ma enerveaza f tare, dar, problema asta necesita multa rabdare , deci,.......... :icon_thumright:

Link către comentariu

Si mie imi scartaie cam franez brusc si am 5000 km asa face de noua aproape,nu stiu ce ar putea fi!?

Link către comentariu

Si eu am un scartait tzacanit asa sacadat si apare destul de rau la niste mici denivelari, si pare sa vin de sub volan, de sub bord. Mai are cineva asa ceva? Acolo mi-am montat alarma sa fie oare alarma care nu e prinsa bine?

Link către comentariu

Tocmai asta este ca la mine nu se aude nimic nici cand trec peste denivelari, nici la gropi, doar cand plec de pe loc sau franez brusc cand am viteza mica...referitor la zgomotul de sub volan nu stiu ce ar putea fi, poti incerca sa reglezi volanul altfel, sa-l pui in mai multe pozitii poate scapi de zgomot, daca nu uita-te si la alarma...zgomotul a aparut dupa ceti-ai pus alarma?

Modificat de kadettro
Link către comentariu

De ceva scartait in bord nu v-ati "lovit" ca io am asa ceva si ma omoara cu nervii:(.Orice parere este bine venita.

Link către comentariu

Am incercat sa schimb pozitia volanului, treaba e ca, nici macar nu-mi dau seama cand scartaie adica, trec peste un capac de canal si face urat dau in niste gropi mai serioase si nu se aude nimic, pe urma pot trece zile intregi si sa nu faca nimic,ca acum. Dar cand apare iar nu ma las pana nu-l execut. Alarma am montat-o in a 2-a zi dupa ce am luat masina asa ca nu pot sa ma pronunt daca facea si inainte chiar nu am retinut, plus ca era noua noua masina.

Link către comentariu

• 1 month later...

Gata, am scapat de scartait. Mergand la service cei de acolo mi-au slabit suruburile de la planseul fata(cel care tine toata articulatia de pe fata) le-au uns cu o solutie, le-au strans si cu asta s-a rezolvat problema.

Link către comentariu

:)

Si eu am jante pe 17'' si le-am schimbat pe la 90.000km cu tot cu bieletele antiruliu.Cam atat am schimbat la masina asta :( ...bucsele de la bratele fata (4 bucati) si bieletele antiruliu!

Cat te costat sa le schimbi?? pt ca si eu am 95.000 si cred k la primavara trebuie sa le schimb

Link către comentariu

Bucsele de la bratele fata, cele mai mari au fost in jur de 400 ron pentru ca au in compozitie si niste piese de aluminiu.

Link către comentariu

Mihaita27 din ce imi amintesc m-au costat 350 lei bieletele antiruliu luate de la dealer(si inlocuite la ei).

Fac zgomot sau cum ai presupus ca trebuie sa le schimbi si tu?Ca la mine ma scoteau din minti in ce fel ''troncaneau'' :D

Link către comentariu

si la mine scartie undeva in spate (uneori am senzatia ca si in fata) cand trec prin gropi/denivelari . e un scartait enervant . ce poate sa fie?. am fost la service si mi-au zis ca e ok, nu are nimic.

Link către comentariu

Salut. Sper ca nu sunt oftopic, dar e legat tot de scartait - altceva decat greierasii

Cand plec cu masina dimineata (sau seara - dupa ce a stat ceva timp nemiscata) si trec peste ridicaturile alea pt reducerea vitezei, imi scartaie ceva... Presupun ca amortizoarele. Dupa 3-4 minute trec peste denivelari, si nu se mai aude nimic...Masina trebuie sa stea destul timp intr-un singur loc (>8-9 ore) pentru a se manifesta acest zgomot. In rest, ele se comporta bine, masina nu resimte gropile... Ma rog, le resimte bine pt km ei.

De asemenea, in aceleasi conditii, la prima plecare de pe loc, cand virez rotile maximum stanga respectiv dreapta (manevre repetate pt a iesi dintre masinile intre care sunt parcat) un scartait isi face aparitia. Nu pot sa il identific daca este in fata sau spate... Scartaie doar cand am piciorul pe frana si virez. Acest zgomot l-am auzit si la vecinul meu care are tot golf 5. El are 1.9 tdi, dar presupun ca nu sunt diferente la sistemul de franare, si suspensii intre 2.0 si 1.9

Inca o data daca sunt of imi cer scuze. Daca am postat gresit, din nou accept castanele, dar mi s-a parut cel mai potrivit loc pt a posta. Mersi frumos, si va astept cu pareri.

George

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!