Jump to content

Probleme geam electric

KMZ
 Share

Postare recomandată

mihai_mihai

Este o siguranta termica pt toate geamurile,daca e defecta nu merge nici un geam,verifica in mansoanele de cauciuc care fac trecerile firelor din stalp si portiera,sigur ai fire rupte acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, am observat, daca scot siguranta, nu merg geamurile. Sa fie oare acolo problema? nici un geam nu merge in spate. Multumesc pt raspuns 

Modificat de Atty
Link către comentariu

Am depistat problema :( Am pe ambele parti instalatia electrica in usi praf. Cred ca trebuie schimbat cu totul.

Link către comentariu

Praf in ce sens? De obicei se rup izolatiile firelor si fac contact sau chiar firele, dar atunci nu mai functioneaza nimic.

Link către comentariu

izolatiile sunt rupte pe multe fire. si in stanga am 6 fire rupte de tot, si in dreapta 4 :( sunt destul de scurte ca sa le lipesc...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut ! Am citit topicul de la capat dar ori mi-a scapat ori n-am inteles ceea ce ma intereseaza. Cand apas butonul pt geamul din usa dreapta fata se aude doar un "click" si atat. Am inteles din ce s-a scris aici ca ar fi vorba de niste relee de la placa motorasului de geam, acelea se pot inlocui ? Pot fi in vreun fel reparate sau tb sa achizitionez un modul complet nou ? Si o chestiune ciudata care se intampla - daca actionez geamul de la butonul din usa soferului click-ul se aude cand dau comanda da urcare pe cand la butonul din portiera cu pricina e invers.

L.E. : si la portiera din spate dreapta se aude acelasi click la actionarea butonului. 

Modificat de Aosreaper
Link către comentariu

Verifica intai toti conductorii din burduful de cauciuc al portierelor. Asa am patit si eu, vezi ca de regula cedeaza primul conductorul gros de masa.

Link către comentariu

Multumesc de raspuns. Am verificat acolo, zic eu ca e totul ok, nu mi dau seama care poate fi problema, cred ca e altceva, azi m am mai jucat un pic cu butoanele si am constatat ca de fapt face doua sunete, gen "tac-tac" si tacanitul asta apare indiferent de comanda urcare-coborare

Link către comentariu

salut am si eu o problema cu geamu electric din stanga nu se lasa de loc si nici nu urca, am stat atent cand apas pe buton sa cobor sau sa urc gemu se aude dor un tacanit in usa ata in rest nimic. cine ma poate ajuta ce ar putea avea? mentionez ca cel din dreapta merge fara problema

Link către comentariu

Daca citeai un pic posturile de mai sus si verificai un pic firele din burduful de cauciuc poate rezolvai singur problema.

Link către comentariu

Nu se aude cateodata un click din usa fara sa actinezi butonul?

Eu patesc sa se deschida geamul de la sine cat timp este contactul pus si doar cand vrea. Am observat ca face si un click, asta insemnand comanda de coborare, chiar si dupa ce geamul a ajuns la capat de cursa.Daca apas repetat dar foarte rapid butonul pentru urcare, atunci incepe sa urce. Precis face masa undeva insa n-am avut timp sa verific cablajul sa vad unde face contact, asa ca i-am scos mufa de alimentare momentan. Cand nu fac contact firele, geamul merge normal.

Verifica cablajul pentru ca la golfuri este foarte pacatos, creapa foarte repede si nu mai functioneaza normal.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am verificat firele sunt ok :( o sa cumpar alta macara nam ce face chiar nu styu ce poate avea am urmat tot ce se putea sa ii dau de cap dar degeaba.....

Link către comentariu

discjockeyandy

Salutare tuturor! Am o problema, destul de serioasa pe vremurile astea caniculare... :-s mi s-au rupt sufele de la macaraua geamului electric stanga-fata (motorasul lucreaza). Se potrivesc macararele de la geamurile fata stanga-dreapta ? Daca da, credeti ca am vreo sansa in a inlocui sufele si discul acela din interiorul motorasului ? Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Nu se potrivesc macaralele intre ele. Fiecare cu partea ei.

Link către comentariu

discjockeyandy

Am inteles. Multumesc!

Link către comentariu

• 2 months later...

Sal, scriu si eu aici cateva probleme ptr. a nu mai deschide alt topic.

Masina mea VW GOLF 3 in 2 usi a venit din fabrica cu geamuri manuale.

Fostul proprietar a instalat singur apoi geamurile electrice de pe un Vento in 4 usi.

Numai ca din ce-am vazut eu firele de plus de la macarale + firele de la butonul de la usa din stanga care actioneaza geamul din dreapta le-a tras separat (pe langa mufa din usa).

de asemenea geamul din stanga se ridica in trepte (trebuia sa apas de 5 ori pe buton ca sa urce geamul sau sa coboare de tot).

Mi-am luat de la dezmembrari 2 macarele complete tsipla ca sa zic asa cu tot cu instalatia de pe usi.

Le-am montat zilele trecute dar functioneaza doar cu instalatia care am avut-o eu pe masina. Cu instalatia lor nu merge.

Oare trebuia sa iau si instalatia dintre stalpii usilor si panoul de sigurante? Sau e alta problema?

A2-a problema.

Geamul din stanga  urca si coboara pe impuls daca tin putin mai mult apasat butonul. Insa geamul din dreapta doar coboara pe impuls. Ca sa urce pana sus trebuie sa tin butonul apasat pana urca. Asa e normal sau e ceva defect?

Multumesc!

Link către comentariu

Geamul de la sofer e cu impuls. Acelasi lucru patesc si eu cu geamul din dreapta. Nu stiu de ce tine functia impuls. La un golf 3 din `96 am vazut ca ambele sunt cu impuls.

Link către comentariu

Masina mea e din 94, geamurile sunt de pe o masina din 96-97. Inseamna ca tre sa dau o fuga de unde am luat macaralele sa iau si instalatia interioara.

Mersi de raspuns.

Link către comentariu

Functia de comfort (impuls) tine de "calculatorul" macaralei (cutia aia neagra de pe macara). Instalatia electrica e aceasi. Eu am instalatia electrica de pe passat b4 si macarale de golf 3. Macaralele dupa 95-96 au functia de comfort si in sus si in jos. Iar problema cu apasatul butonului de 5 ori ca sa urce sau sa coboare e problema de la macara, am avut 2 macarale cu aceasi problema, am observat ca la unele variatii de temperatura functioneaza normal. Mai mult ca sigur sunt facute niste improvizatii la instalatia interioara pe care numai fostu propietar le stie, de nu iti merg macaralele cu alta instalatie in usi.

Modificat de SethBv
Link către comentariu

• 4 months later...

Salut.am un golf 3 in 2 usi si as vrea sai pun geamuri electrice.as putea cumpara 2 usi care au pe ele tot chitul de geam electric(macara.fata de usa cu butoane)si sa schimb usa oare va merge sau trebuie sa FAC vreo modificare?multam

Link către comentariu

Iti mai trebuie firele din stalpul usii pana in panoul de sigurante, si firele de la geamul din stanga, la cel din dreapta. Dupa cum stii pe fata de usa din stanga ai un buton si ptr. geamul din dreapta si de aceea.

Link către comentariu

OK sa inteleg ca as avea nevoie de + si - pe fire.as putea lua current direct de la baterie? Sa nu mai pun releu si siguranta.sa le pun pe direct?are ceva?mersi

Link către comentariu

Ai dreptate cand voi cumpara usile voi cere si firele.tu zici mai exact de mufa aceea din stalpul usii say pur si simplu sunt fire speciale?

Link către comentariu

Pentru ce sa cumperi portierele cu totul,mergi la dezmembrari ei macaralele,instalatia electrica si butoanele,eventual le zici sa o demontezi tu si vezi exact cum vine ca ai mai multe acolo,trebuie sa te legi in tabloul electric cu niste mufe si mai ai si o siguranta termica.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!