Jump to content

shkoda
 Share

Postare recomandată

..era o siguranta :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oameni buni unde gasesc bec de schimb cu doua faze pentru spate, ultimul bec de sus in grila de becuri, folosit pentru stop frana si pozitie? Prin toate benzinariile se gaseste acest bec dar nu se potriveste din cauza pozitionarii celor doua bumbusoare de pe fasung, la toate becurile din benzinarii acestea sunt asezate in line dreapta (unul sub altul cand te uiti dinspre contacte) iar la cel original sunt la un unghi de 10-15 grade. E ceva ciudat, au facut pentru skoda alte becuri si trebuie sa ma duc la dealer?

Link către comentariu

Hehe...asa am patit eu intr-o seara, am luat toate benzinariile din oras la rand si magazinele de pise auto...si nu am gasit!

Este ciudata prinderea pe soclu...!

Am gasit, intr-un final, la un magazin de piese auto cu specific de tuning;

Pret - 10 RON!

Modificat de claudiusnc
Link către comentariu

ok, ma duc la dealer cand am timp .. am mers cu ea pana in austria fara bec de pozitie, am lasat becul acolo ca filamentul de frana merge .. la pozitie O2 este oricum una dintre cele mai generoase masini .. are vreo 3 becuri de pozitie daca nu ma insel (care formeaza acele [ ] dupa care e o placere sa mergi pe ceata)

Link către comentariu

Si eu am patit-o dar am pus unu din ala din benzinarie, am impins in bont-ul ala cu ceva si nu mai e nevoie de el, merge pus daca are aceleasi specificatii si anume 21 cu 5w

Link către comentariu

Becul de frana+pozitie la Octavia are specificatii 21W/4W. Acesta are pinii pentru soclu decalati tocmai pentru a se diferentia de cele cu 21W/5W.

5W in loc de 4W cred ca se vede putin mai luminos segmentul de sus fata de restul parantezei.

Link către comentariu

Dimineata acuma am schimbat la O2 becul stop frana 21W/5W, cu pinii pentru soclu in linie, pret bec 1Ron :D, unu din pini l-am slefuit. Merge perfect. O alta intrebare:cum ajung la becul din al III-lea stop din haion partea de sus. Nu se mai aprinde si nici in bord nu am martorul aprins. O fi becul ars? (Toate problemele la masina sefului :))

Link către comentariu

Vezi ca plasticul ala de pe stop se trage afara usor e prins pe geam pe o sina care sta lipita pe geam direct, trebuie doar culisat ca il tin 2 cleme pe lateral...bafta!

Se potrivesc daca imi aduc bine aminte beculete de bord de dacie de 2w parca....

Link către comentariu

Asa ma gandeam si eu, sa pilesc unul din bumburi, sta si in unul singur probabil dar nu asa de bine s-ar putea sa nu faca contact daca se roteste dupa ceva km de mers. Ca acum am vreo 3 becuri 21/5w cu bumburi "in linie" :cool:

@atreyu .. 21w/4w zici? sa vedem la reprezentanta atunci, ca nu vreau sa arate altfel [-ul din stanga :)

Modificat de codz
Link către comentariu

DA 21/4 w si cele mici de pozitie sunt de 3 nu de 5 W.

Link către comentariu

Vezi ca plasticul ala de pe stop se trage afara usor e prins pe geam pe o sina care sta lipita pe geam direct, trebuie doar culisat ca il tin 2 cleme pe lateral...bafta!

Se potrivesc daca imi aduc bine aminte beculete de bord de dacie de 2w parca....

si eu nu stiam cum naiba sa scot mizeria adunata acolo... altii au musculite...incerc maine.

Link către comentariu

Am pus pe lunga Osram nightbreaker, luate din Cora... astept noaptea.. inca nu am curatat stopul frana...

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut, mi s-a ars si mie un bec la stopul dreapta spate..chestia acum e ca nu stiu sigur care s-a ars daca e p21/4w sau w3w...vreau sa mentionez ceva poate ma puteti lamuri sa-mi dau seama fara sa desfac mai intai stopul ca sa vad care e ars...

Stiu ca atunci cand se arde un bec apare pe maxi-dot si locatia acestuia, ex: rear left brake light sa zicem...acum imi apare doar pe ceas un beculet galben care ma anunta dar pe maxi-dot nu scrie care mai exact si ma gandesc ca poate e unu dala mic w3w, ma gandesc ca atentionarea de localizare a becului e numai pentru becurile mai importante sa zic asa...voi ce ziceti?

Mersi!

Link către comentariu

eu zic asa: pui contactul, aprinzi pozitiile, te dai jos din masina, te duci in spatele masinii si vezi care din ele nu e aprins;

In caz ca e ala de sus, e p21/4w. Altfel, daca e doar de pozitie e w3w. ca sa vezi cum ajungi la el, consulta manualul masinii, nu mai stiu pagina acum. E desenat ca sa iti dai seama cum ajungi la el/ele.

bafta!

Link către comentariu

M-am dus chiar in spatele masinii cand altcineva era la volan...pe pozitie nu se vedea diferenta, era...parca o diferenta atunci cand apasa frana, nu m-am uitat mult ca ma grabeams i abia diseara ajung iar la masina dar eram curios de ce nu scrie pe maxi-dot pozitia becului ars sau mai exact daca apare la toate becurile de la mic la mare si pe maxi-dot

Link către comentariu

Beculetele w3w nu sunt monitorizate. Eu cand am avut unul dintre ele ars nu am primit niciun mesaj pe maxidot sau bord.

Link către comentariu

Sunt monitorizate 2 cate 2. Stiu de cand le-am avut schimbate ci becuri cu LED-uri.

Link către comentariu

Am vazut mai clar care e ars, este vb de p21/4w cel din partea de sus a C-ului

Am cumparat un philips premium il montez diseara, sper sa nu bata mai tare ca cel din partea opusa, daca nu o sa schimb 2:)

Mersi de rapunsuri!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu nevoie de o informatie: de unde pot sa cumpar becuri Osram Night Breaker H7 ? Trebuie sa fac un cadou unui prieten si am aflat ca isi doreste asa ceva. Exista prin benzinarii?

Link către comentariu

Nu am inteles clar din discutiile de pana acum daca becurile din portbagaj sunt supravegheate pentru bec ars. Vreau sa pun unele mai puternice cu led si nu-mi place solutia cu anulatoarele de eroare (rezistenta in paralel).

In plus cu anulatoarele de eroare nu o sa mai vezi in bord daca s-a ars efectiv becul respectiv (deoarece rezistenta nu o sa se arda). Este echivalent cu a dezactiva de tot supravegherea din computerul de bord.

Probabil supravegherea de bec ars functioneaza ca un ampermetru pentru circuitul respectiv. Daca se detecteaza un curent mai mic decat o valoare prestabilita, computer-ul decide ca becul e ars. Solutia corecta ar fi (nu stiu daca se poate) sa se modifice valoarea respectiva astfel incat computer-ul de bord ca supravegheze corect becurile cu led care consuma mult mai putin.

Stie cineva daca asa functioneaza mecanismul de supraveghere pentru becuri?

Modificat de DanRe
Link către comentariu

Cele din portbagaj nu sunt supravegheate . Si chiar daca pui rezistenta tot te avertizeaza daca se arde. Am pus eu pe DRL bec cu 4 SMD si rezistenta de 5W chiar daca becul era de 21W. Daca scot ledurile da eroare pe bord.

Link către comentariu

Din cate am citit pe net detectarea se face intr-adevar in curent.

Probabil la tine curentul prin rezistenta de 5W e prea mic si apare eroarea de bec ars. In schimb curentul prin rezistenta 5W + bec SMD e suficient de mare.

Incearca o rezistenta de 10-15W (sau inseriaza de 5W) si nu o sa mai ai eroare nicicum (cu sau fara bec cu SMD).

Link către comentariu

PAi si care ar fi faza atunci ? E bine asa cum e ca daca se arde ledul imi semnalizeaza pe bord.

Link către comentariu

Pai e bine cum ai, pentru ca ai nimerit valoarea rezistentei exact inainte de limita de bec ars.

Daca o puneai prea mare nu-ti mai dadea niciodata eroare, iar daca o puneai prea mica iti dadea tot timpul eroare (daca ai led).

Incercarea de care ziceam era pentru a verifica rationamentul cu detectarea in curent.

Acum am inteles mai bine cum functioneaza mecanismul asta.

In legatura cu becurile SMD pentru DRL, unde ai gasit? Mai trebuie facute si alte modificari?

Singura informatie despre asta am gasit-o aici

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• Andrei1309
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!